Ilk dogum sezeryan ikincisi neden normal dogum olmasin???

Başlatan Emir@Havin, 08 Mayıs , 2010, 16:53:52

« önceki - sonraki »

Emir@Havin

Arkadaslar konunun basligi ne demek istedigimi anlatiyor zaten.

Benim ilk dogumum normal gidiyordu sancilar falan iyiydi hatta 8.5 cm acilma oldu ama son anda oglumun kalp atisladi cok geriledi ve acil sezeryana aldilar.Eger oglusum 15 dakka daha dayansaydi normal dogum olacakmis doktorumun dedigine gore.
Kizima hamile kaldigimda emir 1 yas 9 aylikti ve doktorum dedi normal dogum olacak ve oylede oldu cok sukur.
Normal dogum bir baska harika, kizim dogar dogmaz gogsumun ustunde koydular aramizda hemen bir bag olustu cok guzel bir duyguydu anlatilmaz(normal dogum yapanlar bilir).
Simdide 3. hamileyim, havin tam 2 yasindayken hamile kaldim yine doktoruma sordum sezeryan olma ihtimalim varmi diye , hayir dedi ozel bir durum yada hayati tehlikesi olmadigi surece normal dogum yapacaksin dedi.


Ama simdi goruyorumda hem bu sitede hemde turkiyedeki akrabalarimda ilki sezeryan oldumu hemen ikincisinide sezeryanla yapacam diyorlar....NEDEN....

Kizima hamileyken turkiyeye tatile gittik.Eltim hastanede calisiyor ve beni istanbul avcilardaki medicanaya goturdu(hastane) ve orda kizim oldugu kesinlesti cunku burda kendini gostermedi kizim.
Ozamanda doktor bana buyuk bir ihtimalle buda sezeryanla dogacak dedi ve sasirdim kaldim.
Dedim hollandadaki doktorum normal oacak dedi peki siz neden sezeryan diyorsunuz dedim? o da genelde oyle oluyor ikinciside dedi.???

Ablamda ilkinde sezeryanla dogum yapti kizina ama onun dogum kanali dar oldugu icin oglunuda sezeryanla doguracagini biliyordu zaten.

Ve simdi sadece 1 hakki var (tabi isterse on tane daha cocuk yapar ama onun iyiligi icin maximum 3).

Bu konu hakkinda dusuncelerinizi merak ediyorum
Kendinize3 iyi bakin kalin saglicakla...

Cevaplarinizi bekliyorummm
EMiR HAViN ve YUSUF

AY LAV YU...

βαlκιz

sezeryandan sonra normal dogum olunabilir
ama aradan 2 sene falan geçmesi gerek diye biliyorum  :icon_thumright:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

AککORTįє

bende ilk doğum sezeryan olursa ikincisi de sezeryan olmak zorunda diye biliyorum dikişler açısından. zorlanma yıtılma vs..

fakat sen bu şekilde anlatınca netten bi araştırdım



Sezaryenden sonra normal doğum annenin isteğine göre yapılmakta olup Amerika'da % 60 kadar bir oranda uygulanıyor olmaktadır.

Sezaryen sonrası normal doğum yapmanın riskleri var mı?

Sezaryen sonrasındaki en önemli risk doğumda eski sezaryene bağlı kesilmiş olan yerin yırtılmasıdır -rüptür-. %1,5–2 dolaylarında olan rüptür şayet suni sancı verildiyse ya da doğum uzadıysa bu risk artacaktır. Rüptür oranı %1,5–2 civarındadır.

En kötü durum rahimdeki yırtılmanın başta fark edilmemesidir. Bu durumda meydana gelecek ciddi bir kanamayla annenin ve bebeğin hayatlarının tehlikeye girer. Acil ameliyat yapılması gerekebilir ve gerekirse rahim alınabilir


Sezaryen sonrası normal doğum ülkemizde neden tavsiye edilmiyor?

Amerika'da ve bazı Avrupa ülkelerinde sezaryen sonrası normal doğum çokça olurken ülkemizde ki kadın doğum uzmanları bunu önermemektedirler. Önermemelerinin iki önemli nedeni vardır. Bunlardan ilki ve en önemli olanı bazı özel hastanelerde ve üniversite hastanelerinde acil ameliyat yapılacağı zaman rahim yırtılıp kanama meydana geldiğinde bunu derhal sağlayamayıp gereken kan naklinin ve taze kanın bulunması zor olmaktadır. Hasta bu nedenle risk altına sokulmamalıdır. Diğer nedense ne yazık ki ülkemizde geriye dönük ameliyat raporlarına ulaşmaktaki zorluk ve sezaryen sonrası hastaya epikriz verilmemesi alışkanlığından dolayı olan endişedir. Sezaryenin ardından normal doğumun yapılabilmesiyle rahimde yapılan ameliyat kesiminin nasıl yapıldığı çok önemlidir



Emir@Havin

Merhaba canim, arastirdigin icin tesekkurler ama ben yinede sezaryen taraftari degilim.

Turkiyede moda haline gelmis bence, burda anne ve bebegin hayati tehlikesi olmadigi surece sezaryen yapilmiyor.

Bu tur ameliyatlari paraya ceviriyorlar yani bence turkiye bu konuda amerikaya ozeniyor ve islerinede geliyor(doktorlar acisindan soyluyorum sakin yanlis anlamayin).



optumm
EMiR HAViN ve YUSUF

AY LAV YU...

serra_emine

bende ılk dogumunu sezeryan ıle atlatan bır anne yım  normal bekledık ama olmadı..ıkıncı nasıp olursa o gune çıkarsak normal ıstıyorum baklaım şartlar nasıl olacak.. dr ne dıyeek..ama normal olsun onuda yaşıyayım ıstıyorum
O MİNİCİK ELLER O MINICIK BEDEN GÜN BEGÜN BÜYÜYOR BEBEGİM BENİM..AMA SEN HEP BIZIM MİNİCİK BEBEGIMIZSIN TATLIM..

çağınım

bende doğumumu sezeryan olarak yaptım normal yapamadım açılma olmadı rahim darlığından dolayı normal olmasını çok isterdim ama benden kaynaklı olmadı ki 11 saat sancı çektim açılma olmamıştı

emir havin sana katılıyorum keyfi sezeryan olmamalı bencede  normal doğumdan korkan herkes sezeryanı seçiyo bizdede yasak getirildi keyfi sezeryana ama ne kadar uygulanır kesinlikle para için yapılıyor ve doktorlarında kolayına geliyor yarım saatte bitiyo çünkü

polaire

Bende ilk doğumumu sezeryan ile yaptım hemde normal doğum yapmayı çok istediğim halde. Doğumdan sonra üç aydan fazla psikolojik sıkıntı yaşadım şuan kızım 5 aylık ve ben hala zaman zaman normal doğum yapamadığım bu duyguyu yaşamaktan mahrum kaldığım için üzülürüm. Doğumdan sonra eve gelir gelmez bunu araştırdım. İstanbulda destekleyen iki doktor buldum. Tabiki benim şuan bunu düşünmem için çok erken en az 4-5 yıl ikinci çocuğu düşünmüyorum ama bunun yapılabildiğini öğrenmem beni çok rahatlattı. Umarım benim İnşallah kısmet olursa ikinci hamileliğim sırasında bu durum yurtdışında olduğu kadar ülkemizde de yaygınlaşır ve böyle doktorları ikna etmeye çalışmayız.

Demet_dk

bende doğumumu sezeryanla yaptım mecburi olarak hamileliğim boyunca normal olsun istemiştim ama olmadı o anı yaşamayı çok istemiştim.

takip ettiğim dergilerden birinde bi kadın anlatıyodu
ilk doğumu sezeryan olmuş ikinci bebek yolda
türkiyede ki doktorlar bizi normal doğumdan mahrum bıraktıkları için ikinci doğumunu yurt dışında yapacağım diye yazmıştı
sezeryanda sonra diğer doğum sezeryan olacak diye direttikleri için doğumunu yurt dışında yapacakmış  :-\

Emir@Havin

Demetcim en iyisini yapiyor kadin.

Tr de kontrole gittigimde dr ilk dogum nasil diye sordu ben sezaryan deyince direk bu da sezaryan olacak dedi ve sok oldum o an.
Ama hollandadaki doktoruma guvendigim icin aldirmadim bile tr deki doktorun soylediklerine.
Hollandaya dondugumde ilk konrtrolumde doktoruma sordum aldirma onlar amerikaya ozeniyorlar dedi.
Ve gercektende internette okudugum ve doktorumun dedigine gore %60-70 oranlarinda dogumlar sezaryanla gerceklesiyor amerika ve turkiyede.

Sacma bence, bence anne ve bebegin hayati tehlikesi olmadigi surece normal dogum olmaliiiii.

selamlarrr
EMiR HAViN ve YUSUF

AY LAV YU...

Demet_dk

EVET BENDE HEP BUNU SAVUNUYORUM ANNE VE BEBEĞİN SAĞLIĞI ELVERDİĞİ SÜRECE NORMAL OLMALI
ÇÜNKÜ EN ÖNEMLİSİ ANNENİN VE BEBEĞİN SAĞLIĞI

melekk

bende yurt disinda kaliyorum normal dogum yaptim
burda sezeryan yapmiyolar son anda bir terslik olmadigi surece hem burda sezaryandan sonra normal dogum yapan bircok tanidigim var
bide Turkiye de cati muayenesi var burda o da yok

çağınım

kesinlikle anne ve bebek için bi tehlike olmadığı sürece normal doğum tercih edilmeli

ben çok isterdim oğlumun doğduğu anı görebilmeyi ilk anda kucağıma alabilmeyi içimde kaldı benimde

Demet_dk

aynen canım benimde içimde kaldı
o anı yaşamayı ilk ben görmeyi çok isterdim  :(

cemre58

ülkemizde sezeryan keyfi malesef.doktorlarında işine geliyor bu yüzden ilki sezeryan olunca ikinciside öyle oluyor..

.:.Zamansız.:.

bende normal doğum taraftarı bir anne adayıyım, bebeğimin ilk anlarında yanında olmak en büyük isteğim..umarım rabbim bana bunu yaşatır.

kuzenim 4,5 aylık hamile iken rahminden tam 2 adet kist aldırdı. doktoru sezeryan gibi kesti kuzenimi ama 9. ayında normal doğumla oğlunu dünyaya getirdi. hepimiz sezaryan beklerken doktoru inatla normal doğum yapabilir dedi. başka bir doktor olsaydı kesin tekrar keserdi kuzenimi :D demekki 2 sene bile beklemeden normal doğum yapma şansımız varmış