Ilk dogum sezeryan ikincisi neden normal dogum olmasin???

Başlatan Emir@Havin, 08 Mayıs , 2010, 16:53:52

« önceki - sonraki »

¤°´¯`°¤ PAMUĞUM ¤°´¯`°¤

nagihan maşallah kız daş gibiymişin  ;D
ben de sezeryanzedelerdenim o neydi öyle ya 25 gün birisi çekti elimden öyle kalktım sonra doğru düzgün oturup kalkamadım çocuğumu emziremedim 8 gün süt gelmedi hala ağır taşıdığımda kot pantolon giydiğimde ağrım oluyor 5,5 ay olmasına rağmen içimde sürekli bi ağrı ince ince.sezeryan yerim kaşınıyo kaşıyorum hissetmiyorummm  :cildir: :cildir: :cildir:
sen bi kaç tane doğurursun o zaman  ;D
✿Benim kendi minik,yolu uzun misafirim.. Yaşamak için en geçerli sebebim, Dilerim Rabbim en güzel yazıları yazmış olsun sana..✿


susanna

vallaha bende nagis gibi sukur sikinti yasamadim hatta annemler bana surekli yat yat diye israr ettiler  :suclu: 3 ayi bitirdi bebegim aynaya bakmadigim surece dikisimi hissetmiyorum  :nazar:
normal doguramadigim icin cok uzgunum bende bu tecrubeyi yasamak istiyorum ama cocuklarimin arasindada cok yas farki olsun istemiyorumda 2 senecik bekleyebilirsem normal normal dogurmayi denicem bende  :occasion14:




burcum

bende normal doğum istiyordum 37+4 acil sezeryan dediklerin de dünyam başıma yıkıldı öğlen 12 den sezeryana giriceğim saate kadar bi fiil ağladım ameliyathanede de ağlamam devam etti hastane de adım ağlayan gebe olarak kaldı :ehi: sezeryandan bir sıkıntım olmadı ne epiduralin takılışını hissetim ne de doğumdan sonra çok şiddetli ağrılar hemen ayapa kalktım hemen sütüm geldi  :nazar: bütün işlerimi kendim yaptım sadece 100 hastadan 1 inde görülen epiduralin yan etkisini çektim 3-5 gün onu da bol kahve nescafe cola içerek geçirdim yengem ebe hemşire o söylemişti ve hastanedeki hemşireler :icon_thumright: sezeryan yerimdeki uyuşukluk zaman içerisinde geçti ağrı sızım olmuyor sadece epiduralden kalma bir bel ağrısı kaldı nasipse hamile kalırsam normal doğum istiyorum hatta buaralar şu soruyu kendime çok soruyorum neden acil sezeryan dediklerinde suni sancı verin demedim bebeğimin kalp atışları falan çok düzgündü suyu çok azdı şimdi ki aklım olsaydı suni sancı hakkımı kullanırdım normal doğumu yaşamayalım o anı yaşamalıyım :amin:

polaire

Sezeryandan sonra normal doğum isteyen arkadaşlar bu sitede başka bir konudada bu listeyi yazmıştım ama burası tam yeri. Başka bir siteden buldum ssvd yaptıran doktorların listesi diye. Sanırım ssvd yapan kişiler birbirlerine öneerek oluşturmuşlar bu listeyi. Bende ilk doğumumdan sonra epey araştırmıştım. İnşallah tüm isteyenlere kısmet olur ssvd. Ben de çok istiyorum ikinciyi normal doğurup buraya ssvd hikayemi yazabilmeyi. İlgilenen olursa liste burda;

DR. DİLEK YAĞMUR ( ISTANBUL)
MUAYENEHANE ADRESİ VE TELEFONU: cumhuriyet cad. haşacı raif sk. gülgün
apt. no:27 d:17 bağlarbaşı spor salonu karşısı bağlarbaşı
0216 391 77 22
0532 271 42 12

DR. KUBRA TAMAN .
212-219 95 59 in Nisantasi  ( ISTANBUL)

Op.Dr.LALEHAN KUTLAY (ISTANBUL )
Acıbadem cad. Zeamet sok No 3/2
Acıbadem – Kadıköy
Randevu ve bilgi almak için
216 54 54 678

SARE DAVUTOGLU ( ISTANBUL )
0212 441 47 01
adnan kahveci blv. köşk apt.
no62/2 ist/bahçelievler yayla

TÜRKAN MUTAFOĞLU ( ISTANBUL )
Adres :        Merkez Mahallesi Marmara Caddesi Erenler İş Merkezi 20/2 Kat:1 Avcılar/İstanbul
Tel:212-5939380

OP.DR.HAKAN SEVEN  -ASYA HOSPITAL ( ISTANBUL)
Adres : Yeni Mah.537 Sok.No :5 Küçükköy/Gaziosmanpaşa/İSTANBUL
Santral Telefon  : 0. 212. 537 16 16
Faks : 0. 212. 537 07 67

Op.Dr.HAKAN ÇOKER  ( MARMARIS)
LCCE(Lamaze Certified Childbirth Educator)---HypnoBirthing®
Practitioner
Hamile Eğitimi Merkezi
[email protected]
www.dogaldogum.com
Doğal Doğuma Destek ve Hazırlık Grubu
http://health.groups.yahoo.com/group/dogaldogum2008/
252 4135513/5422151473

DR. AHMET SUPHİ TOPRAK ( İZMİR)
Talatpaşa Bulvarı 140 Sk. Nu 2 /1 Alsancak İzmir
Tlf 0 232 4632118
www.suphitoprak.gen.tr

OP. DR.. Necati KAYA( ANKARA )
Görev yeri: Sincan Devlet Hastanesi
cep: 0505 348 73 13 (Çok yoğun olduğu için cepten ulaşmak biraz sıkıntılı
oluyor.)

Dr. ŞELALE ÖZMEN ( ANKARA )
Tunalı Hilmi Cad. No:60 D:10
Kavaklıdere, Çankaya, Ankara
Tel: 0312-4672610
0312-4672611

DR.EBRU SARAC  (ANKARA )
ESENLİK SAGLIK
Telefon nosu: 466 68 00

OP. DR. ELİF TERZİ ( ANKARA ) LOKMAN HEKİM HASTANESİ ETLİK
Tel: 0312 444 9 911
E-posta: www.lokmanhekim.com.tr  adresini tıklayarak "iletişim" seçeneğinden doktorunuza ulaşabilirsiniz.

DOC.DR. SULEYMAN GUVEN ( TRABZON )
KARADENIZ TEKNIK UNIVERSITESI TIP FAKULTESI HASTANESI

DR. İLKER GÜNEYLİ ( GİRESUN )
GİRESUN TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
TEL : 0532 671 23 23

-DR.TAMER SOZEN  (ISTANBUL)
Zeytinburnu  Avrasya  Hospital

-DR.YILMAZ GUZEL  (ISTAMBUL)
Okmeydanı SSK Kadın Dogum uzmanı

-ÜMMÜGÜLSÜM DOĞAN ( MERSİN )
mersin tarsus özel kadın doğum hastanesi
0 324 6134048

-GEBZE ANADOLU SAGLIK VAKFI HASTANESI ( KOCAELI / GEBZE)
Dr. EBRU FUSUN AKBAY

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

bende Allah nasip ederse bi sorun olmazsa normal dogum istiyom icimde kaldi valla  :ehi: :ehi:
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar:

sabr

Arkadaşlar bende ilk doğumumu 2009 da sezaryenle yaptım. Rutin kontrollerde normal doğum istiyorum dedim. Neden olmasın hele gebelik ilerlesin şartlar uygun olursa olur. Yani makat gelişli olmasın, plesanta önde olmasın, çok kilolu olmasın ve çatın müsait olsun . Sırayla hepsini geçtim.Şuan 39+1 günlük hamileyim ve normal doğumu bekliyorum. Doktorumda beni destekliyor. Son ana kadar bekleyeceğiz diyor. Şuan da hiç bir sorun yok. Korkma seni de bebeğini de riske atmam diyor. En azından bebeğim geleceği zamana kendi karar verecek . içimde kalmak istediği süre kalacak.Ve inşallah normal doğacak. Diğer ihtimali şimdi düşünmüyorum. Ama doğum yapınca size hikayemi paylaşırım.

aydinays

Bende normal doğum çok istedim. Ağrısız suyum gelerek doğumum başladı. Açıklığım hiç yoktu. Ona rağmen 6,5 cm kadar açıklığım oldu. nitekim sonuna gelemedim. Birdaha doğurursam tekrar normal doğurmak için elimden geleni yaparım yine en son ana kadar bekleyeceğim.
Allahım sen bütün bebek isteyenlere hamile olanlara hayırlı evlatlar nasip et. Kimseyi evlat acısı ile sınama.





sabr

Bende 2009 da kızımı sezaryen ile doğurdum. Şimdi oğlum için normal düşünüyorum. Ve sat 'a göre 4 günüm kaldı.
inşallah birsorun olmaz da normal doğum yaparım ve hikayemi burda paylaşırım.

polaire

İnşallah istediğin gibi sorunsuz hayırlısıyla normal doğumla alırsın oğlunu kucağına. Bende çok yerde okudum ssvd yapanları ve hepside çok memnunlar. sanada kısmet olsun inşallah. Sen nerde oturuyorsun doktorun kim

♥♥♥gülbeşeker♥♥♥

Alıntı yapılan: sabr - 18 Mart , 2012, 14:57:39
Bende 2009 da kızımı sezaryen ile doğurdum. Şimdi oğlum için normal düşünüyorum. Ve sat 'a göre 4 günüm kaldı.
inşallah birsorun olmaz da normal doğum yaparım ve hikayemi burda paylaşırım.

inşallah sağ salim kucağına alırsın bebeğini merakla bekliyorum canım

sabr

Kızlar malesef yine sezaryenle doğum yaptım. Devlet hastanesinde izin raporlarımı almıştım. 40 hafta doldu doğum olmayınca devlet hastanesindeki herhangi bir doktora gittim. Bana doğuma kadar izinli raporu versin diye. Ben senin ölümüne imza atamam . 40 haftalık olmuşsun ne dolaşıyorsun ortalıkta dedi. Ben kulak asmadım. Beni usg ye gönderdi. 40 haftalık mı diye. Orda bebği nasıl ölçtülerse 42 haft 6 günlük ölçtüler. Şok oldum. Neyse kafası çok büyük kafa çapı 11 cm geçmiş dediler. Ayrıca bebk 4 kilo ölürsün dediler.Doktorumun kim olduğunu sordu ve o 2. sezaryeni bile yapamaz bize gönderir. ssvd nasıl yapacak dediler.Eşim çok korktu. Ben ağla ağla . Nolur doktoruma gidelim dedim. Eşim zar zor ikna etim götürdü.Doktorum beni yarı yolda bıraktı. Bu saatten sonra riske girmeyelim bebek iri hiç sancın yok .Miadı geçerse daha büyür. Sanırım bizim endişeli olduğumuzu gördü. Beklemek istemedi. sonra ikinci sezaryeni yapamayacağını ve beni bir doktora göndereceğini söyledi. Karşılıklı birbirimize güvenimizi kaybettik. Ve ertesi gün sezaryenle yavrumu kucağıma aldım.

Dilara Ebrar

öncelikle hayırlı olsun.geçmişler olsun.2.sezeryanı neden yapamazmış ki ben onu anlamadım canım.

benimde öle olmuştu canım 41.haftadaydık bebek iri dendi ve kafası büyüktü.bizde sezeryan olduk napalım hayırlısı .allah ona sağlık versin.
Allahım! Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver...

sabr

İkinci sezaryen birinciden çok daha risk taşıyor. Tabi 3. sezaryen çok daha fazla risk. Doktorlar sezaryen arttıkça yapmaya yanaşmıyorlarmış.

sabr

Ayrıca bebğim 4kg değil 3,5 kg doğdu . Kafasıda büyük değil.Yani yenidoğanlar içinde bana öle büyük felan gelmedi gayet minik. Sat a göre doğum yaptığım gün 40. haftası doluyordu. Ve pco lu olduğum için ilk gittiğim dr ozaman antepdeydim keseyi kalp atışını 15. gün sonra görüp geç döllenme demişti. Ve ona göre daha 38 haftalıktım. Tabi bunları anlayan kim? Anlatıp duruyorum böle böle .Yok diyorlar 42 hafta 6 günlük!!!!!!!!!!!

Balböceği

Alıntı yapılan: sabr - 30 Mart , 2012, 17:32:00
Kızlar malesef yine sezaryenle doğum yaptım. Devlet hastanesinde izin raporlarımı almıştım. 40 hafta doldu doğum olmayınca devlet hastanesindeki herhangi bir doktora gittim. Bana doğuma kadar izinli raporu versin diye. Ben senin ölümüne imza atamam . 40 haftalık olmuşsun ne dolaşıyorsun ortalıkta dedi. Ben kulak asmadım. Beni usg ye gönderdi. 40 haftalık mı diye. Orda bebği nasıl ölçtülerse 42 haft 6 günlük ölçtüler. Şok oldum. Neyse kafası çok büyük kafa çapı 11 cm geçmiş dediler. Ayrıca bebk 4 kilo ölürsün dediler.Doktorumun kim olduğunu sordu ve o 2. sezaryeni bile yapamaz bize gönderir. ssvd nasıl yapacak dediler.Eşim çok korktu. Ben ağla ağla . Nolur doktoruma gidelim dedim. Eşim zar zor ikna etim götürdü.Doktorum beni yarı yolda bıraktı. Bu saatten sonra riske girmeyelim bebek iri hiç sancın yok .Miadı geçerse daha büyür. Sanırım bizim endişeli olduğumuzu gördü. Beklemek istemedi. sonra ikinci sezaryeni yapamayacağını ve beni bir doktora göndereceğini söyledi. Karşılıklı birbirimize güvenimizi kaybettik. Ve ertesi gün sezaryenle yavrumu kucağıma aldım.
olsun canim saglik olsun, sonucta onemli olan bebegindi  :love9:

bak bende yurtdisindayim burdaki arkadasimda sezeryan oldu ikinciyi normal bekliyordu olmadi..

doktorlarin seni korkutmuslar, benim oglum 4 kiloya 5 gram eksik dogdu normal dogum oldu..