Bahar İçin Pratik Ayak Bakım Rehberi

Başlatan Balböceği, 12 Nisan , 2010, 01:38:47

« önceki - sonraki »

Balböceği

Açık ayakkabılar giymek için gün sayarken, ayaklarınızı eski ışıltılarına kavuşturmak ve yaza hazırlamak için bakımın tam zamanı.

Yoğun kar yağışları ile geçen soğuk bir mevsimi geride bıraktık. Günün bütün yorgunluğunu çeken, botlara, çizmelere hapsolmuş ayaklarımız, açık ayakkabılar için gün sayarken, ayaklarınızı yaza hazırlamak için bakımın tam zamanı. Üstelik bu bakımları evde kendinize ayıracağınız çok kısa zamanlarda yapmanız mümkün.

Pediküre vakit ayıramıyorsanız, yapılacak işlem çok basit, öncelikle ılık bir su hazırlayarak içine koyacağınız özel yağlar ve bakım ürünleri ile ayaklarınızı gevşetin ve ölü tabakanın yumuşamasını sağlayın.

Tırnak bakımı şart

Tırnaklarınızın etrafında yumuşamış olan tırnak etlerinizi geriye doğru ittirerek temizleyin. Gerekli durumlarda et pensi veya et makası ile fazlalık etleri çok derine inmeden alabilirsiniz. Kullanılacak olan pensin cobalt malzemeden paslanmaya karşı dayanıklı olması önemlidir. Ancak pensle yapılan işlemin profesyonellerce yapılmasının daha güvenli olacağını unutmayın.

Ölü tabakadan arındırın!

Tırnak bakımının ardından sıra ciltteki ölü tabakayı arındırmaya ve nemlendirerek ışıltısına kavuşturmaya geldi. Sertleşmiş ölü tabakayı temizlemek için topuk törpüsünden yararlanabilirsiniz. Topuk törpüsünü çok fazla bastırmadan yumuşak hareketlerle bölgeye uygulayabilirsiniz.

İdeal bakım için özel yağlardan destek alın!

Ayrıca deniz tuzu ve özel yağlarla desteklenmiş ürünler ideal bakım için kullanılabilir. Bu ürünleri kullanırken önce tamamen çalkalayarak yağ ve tuzun birbirine tam olarak karışmasını sağlıyoruz. Ardından çok küçük bir miktar bölgeye dökerek masaj yaparak cilde yediriyoruz ve ılık suyla duruluyoruz.

Ayak bakımlarında özellikle jojoba yağı kullanmanızı tavsiye ederiz. Jojoba yağı bilinen en iyi yumuşatma özelliği olan bitkilerdendir, ayrıca eski çağlardan bu yana cilt yaralarının tedavisinde kullanıldığı da bilinmektedir. O halde bu bitkinin avantajlarından ayaklarımızın nasiplenmesini sağlamak önem taşır.

Kullanılan jojobalı-peeling ürünlerinin en az haftada bir kez uygulanmasını öneriyoruz. Ayrıca 15-20 günde bir pedikür yaptırmayı ve her akşam ayaklarınızı özel bakım kremleri ile nemlendirmeyiihmal etmeyin. Kendinize her gün ayıracağınız 10 dakika veya 15 günde bir kez ayıracağınız yarım saatlik zamanlar ile ayaklarınız ışıldasın!




இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

en ıyısı pedukur yapmak arada
yuzume bakım yapcak vakıt az buluyorum ayaklarımıda kuaforde hallederım  :k06: :k06:

Balböceği