Safra Kesesi Taşı

Başlatan emel.., 08 Şubat , 2008, 10:05:43

« önceki - sonraki »

ponçik

Alıntı yapılan: ed.yildiz - 01 Nisan , 2008, 20:25:11
merhaba kızlar.. Benim de safra kesemde taş var ama doktor sancı olmadıktan sonra ameliyat önermiyoruz dedi.
İnşallah sancım olmaz.. Hepinize geçmiş olsun...

ed.yildiz çok geçmiş olsun, peki sana bu teşhisi nasıl koydular  :icon_scratch: yani doktora ne şikayetle gitmiştin ??
Sevdanın dediği gibi o sancısı çok zor bu hastalığın  :y25:

Emel bence doktor doğru söylemiş, bunlar öyle sabun gibi bişey değil ki eriyip kaybolsun  :sad1: hayatın boyunca da sevdiğin şeyleri yemeden yaşamayı göze alıyorsan, sancı geldiğinde dayanabileceğine inanıyorsan diyecek bi sözüm yok , ama Allah yaşatmasın düşmanıma da vermesin çok zor çooooook
ben SSK Okmeydanı nda ameliyat oldum, doktoruma çok güvendim , ve çok ilgilendi , tek kişilik özel odada kaldım, özel hastanede gibi hissettim kendimi, birde benim ameliyat oldugum dönemde genel cerrahi servisi komple düzenlenmiş, yeni yataklar , yerler gıcır gıcır , şansım yaver gitti anlayacağın  ;D
Allah senin de yardımcın olsun canım  :amin:



sevda

EMELCİM BENCEDE EN KISA ZAMANDA AMELİYAT OLMAN GEREKİYOR ÇÜNKÜ GONCACIMIN DEDİĞİ GİBİ ERİMESİ ZOR BİR DURUM O NEDENLE YEDİKLERİNE AMELİYAT OLUNCAYA KADAR DİKKAT ETMENİ TAVSİYE EDEBİLİRİM SANA ÇOK GEÇMİŞ OLSUN HAYATIM SANADA... :amin: ;)

emel..

ikinize de çok teşekkür ederim.
dediğiniz gibi tek çarem ameliyat olmak sanırım. ama ben çok korkuyorum ameliyattan  :cildir: düşüncesi bile beni çok rahatsız ediyo.   :sad1:
doktorlarada nasıl güvenirim artık bilmiyorum. biri "erir" diyip ilaç verdi. diğeri "boşuna uğraşma" deyip ameliyat önerdi. hesapta ikisi de doktor.
hatta ilk gittiğim doktor doğum kontrol haplarıyla safra kesesi taşlarının hiç alakası olmadığını söylemişti. diğeri çok alakası var dedi.
böyle ikilemlerle karşılaşınca da insan tedirgin oluyo işte.
gonca cım bana doktorunun ismini verir misin. Burda yazmak istemezsen özele de atabilirsin tatlım. doktor önerilerine ihtiyacım var sanırımmm  :crybaby2: :crybaby2:

-Butterfly-

Emel'cim simdi nasilsin sekerim ? Ameliyata gerek kalmadan hallolur insaAllah, haberdar etmeyi unutma olurmu  ;)



mesude

çok gecmıs olsun canımm ben kayın valıdemden bılıyorumınannılmaz agrıları varr pazartesı amelıyat olacak ıns kurtulacak bu hastalıktann
hayatımın anlamı tatlı bebegim iyiki varsın iyiki benimsin

emel..

Teşekkür ederim Busecim. Henüz ameliyat olmadım. Doğum kontrol haplarını bıraktım 2-3 ay kadar önce. O zamandan beridir pek rahatsızlığım yok. Ben direkt alakası olduğunu düşünüyorum artık. Şimdilik ameliyat olmamı gerektiren bi durum yok. Tek korkum bebek düşünmeye başladığımda neler olacağı :dontknow: Çünkü bu taşlar hamilelik dönemindede artıyomuş. Hatta hiç taşı olmayanlarda bile hamilelik döneminde oluşabiliyomuş.  ::) Kara kara düşünüyorum şimdilik.

Mesude kayınvalidene de çok geçmiş olsun. Çok büyük bi ameliyat diil tabi ama sonuçta ameliyat işte. Allah şifa versin. İnşallah hiçbir sorunu kalmaz artık. Nerede ameliyat oluyor?

sevda

EMELCİM...DEMEK HAMİLELEİKTE OLUŞABİLİYORMUŞŞ BAK BEN BUNU İLK DEFA DUYDUM BİLİYORMUSUN HAMİLELEİKTE MANTAR OLUŞABİLECEĞİNİ DUYMUŞ VE OKUMUŞTUMM AMA BUNA İLK DEFA ŞAHİT OLUYORUMM DURUM ÇOK ZOR OZAMAN DESENE...NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUN PEKİ.. :-\

emel..

EVET TATLIM OLUŞABİLİYOMUŞ. KİLO ALMAYA BAĞLI OLARAK VÜCUTTA YAĞ ORANI ARTINCA SAFRA TAŞLARINI DA TETİKLİYO. O YÜZDEN ÇOK ENDİŞELİYİM. NE YAPACAĞIMI DA BİLEMİYORUM. ŞU DÖNEM Bİ RAHATSIZLIĞIM OLMADIĞI İÇİN AMELİYAT OLMAK YERSİZ GELİYO AMA BİR KAÇ AY SONRA ALLAH KISMET EDERSE BEBEK DÜŞÜNMEYE BAŞLİİCAM. ONDAN SONRASI İÇİN ENDİŞELİYİM ASIL NE OLUR NE OLMAZ BİLEMİYORUM Kİ. İKİ ARADA KALDIM. :dontknow:

SENİN EŞİN DE AMELİYAT OLACAKTI. NASIL? OLDU MU AMELİYAT?

-Butterfly-

Alıntı yapılan: emel.. - 14 Temmuz , 2008, 10:45:35
Teşekkür ederim Busecim. Henüz ameliyat olmadım. Doğum kontrol haplarını bıraktım 2-3 ay kadar önce. O zamandan beridir pek rahatsızlığım yok. Ben direkt alakası olduğunu düşünüyorum artık. Şimdilik ameliyat olmamı gerektiren bi durum yok. Tek korkum bebek düşünmeye başladığımda neler olacağı :dontknow: Çünkü bu taşlar hamilelik dönemindede artıyomuş. Hatta hiç taşı olmayanlarda bile hamilelik döneminde oluşabiliyomuş.  ::) Kara kara düşünüyorum şimdilik.

Mesude kayınvalidene de çok geçmiş olsun. Çok büyük bi ameliyat diil tabi ama sonuçta ameliyat işte. Allah şifa versin. İnşallah hiçbir sorunu kalmaz artık. Nerede ameliyat oluyor?


Emel'cigim;

Safra tasiyla ilgili oylesine bilgisizim ki anlatamam sana. Yani hastaligin ciddiyetini anlayip, kavrayamayacak kadar cahilim . Fakat hamilikte olusabilecek komplikosyonlara karsi simdiden bir onlem alinamiyormu ? Yada bobrek tasi gibi lazer yardimi ile, hamilelikten once o taslar  yokedilemiyormu ? Cunku hamile kaldigin zaman , eger artarsa  hamilleiginde iskenceye donusecek gibi geldi bana.  Acil sifalar diliyorum, fakat sen yinede bir an once tedbir almaya calis. Tabiki alina bilecek bir tedbir varsa  :opucuk:



sevda

Emelcim...

güzelim eşim daha henüz olmadı ameliyat ya bayramdan önce yada bayramdan sonra olmayı planlıyorr ama bakalım antalyadaki prof..unda uygun olması lazım büyük bir ihtimal antalyada olucak gibi ama gün olayımız henüz kesinlik kazanmadı ...

hayatım eğerr hamileliğinin öncesinde yapılabilecek şeyler varsa yaptırmaya bak yoksa hamişken zorlanmanı istemem heleki sıkıntılı bir dönem yaşamanı aslaa... :-\ :opucuk: :opucuk:

emel..



CANLARIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZE. SAFRA TAŞLARI İÇİN AMELİYAT DIŞINDA YAPILABİLECEK BİRŞEY YOK NE YAZIK Kİ. DAHA DOĞRUSU İLK DOKTORUM ERİYEBİLECEĞİNİ SÖYLEYİP İLÇ VERDİ İKİNCİ DOKTORUM İSE ERİME İHTİMALİ YOK DEYİP İLACI KESTİ.

ÜÇÜNCÜ BİR DOKTORUN NE DİYECEĞİNİ BİLEMİYORUM ??? kAFAM ÇOK KARIŞIK. AMA YAKIN ZAMANDA BÜTÜN KONTROLLERİMİ YENİDEN YAPTIRICAM. ERİME İHTİMALİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜP UMUT EDİYORUM ŞİMDİLİK. BELKİDE KENDİLİĞİNDEN ERİYİP GİDERLER :amin: ASIL HAMİLE KALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN BÖYLE İKİLEMDE KALMAK DA BENİ ÇOK KORKUTUYO NE OLACAĞINI BİLMİYORUM  :dontknow:

koala

Merhaba,
ben yeni üyeyim. safra taşı konusunu araştırırken buldum bu forumu.
benim de doğumdan sonra başladı şikayetlerim. hamilelikteki hormonlar etkiliyor sanırım. çok şükür hamileyken böyle bir rahatsızlığım olmadı. gerçi hamileliğimde rejim yapmak zorunda kaldım şekerden dolayı.

ursofalk adlı ilacı bana da yazdı doktorum ama emzirdiğim için kullanmaya başlamadım. oğlum 4 aylık henüz.
ameliyat sonrası sütüm kesilir veya oğlum sütten kesilir diye en çok da bebeğimi bi süre kucağıma alamamak fikri hoşuma gitmediğinden dolayı erteliyorum ve yediklerime dikkat ediyorum.

siz 2008 de yazışmışsınız. son durumlarınız nedir?
selamlar...

ponçik

merhaba koala aramıza hoşgeldin , Allah yavrunu size bağışlasın
öncelikle çok geçmiş olsun
ne yazıkki hamilelikte 3-5 kg bile alınsa , bebeğin büyümesiyle organlar sıkışıyor ve safra kesesinin içindeki balçık,
sıkışmadan dolayı taşlaşmaya balşıyor , sanıyorum pek çok bayan hamilelikten sonra bu sorunu yaşıyor

en çok, yediklerinle alakalı olarak sancılar yaşayabilirsin
eğer çok çoooook dikkat edersen bebeğini bir süre daha emzirebilirsin
ama dediğin gibi ameliyat, stress, ilaçlar vs.. dolayısıyla sütün kesilmese bile azalıyor

Allah acil şifalar versin

özel mesajlarını da kontrol etmeyi unutma

Tekrar aramıza hoşgeldin ....



koala

hoşbulduk G10ca, amin , Allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın.
doğru diyorsunuz . hamilelikteki kiloya bağlı değil. ben de ablam da hamileliğimizde 9 kilo ve 7 kilo almış olsak bile yine de bu safra taşlarından müzdarip olduk. :'(

doğum sonrası sütüm çoğalsın diye (bi de hamileyken rejim yapmaktan dolayı olsa gerek:)  yemeklere ve aburcuburlara saldırdım. doğum sonrası hamile kaldığım kiloya 10 günde geri dönmek üzereyken bitmeyen açlığım nedeniyle tekrar doğum yaptığım kiloya yaklaşmaya tam başlamıştım ki safra keseciğim beni uyardı güzelce. ;D


şimdi ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım. bol su içiyor ve yeşillik yiyorum. ve en önemlisi kısa aralıklarla azar azar yiyorum. çünkü benim tıkanma sarılığına neden olan son geçirdiğim atak bebişle uğraşırken uzun bir süre aç kalmam ve kan şekerim düşünce de yemeğe saldırmamla başladı.  uzun süre aç kalmamak gerekiyormuş. yağlıdan çikolatadan yumurtadan kızartmalardan  uzak durmak gerekiyormuş.  hatta arştırdığım kadarıyla ıspanak mercimek lahana patlıcan çay kahve hamur işleri de zararlı.  Allah'tan tatlılardan bal ve reçel serbest ;D (şeker diyetimde onlarda yasaktı)

şimdi durmuş düşünüyorum ben ne yiycem diye. ani bir atak geçirmek istemiyorum çünkü bebeğime evde yalnız bakıyorum. eşime de işten her an ulaşmam mümkün değil. üstelik doğumum sezeryan idi. yeni bir ameliyat ve hastane ortamına hazır değilim. en önemlisi bebeğimden ayrı kalmak istemiyorum. bi de domuz gribi çıktı, hastaneye gitmeye korkuyor insan.

neyse çok uzattım.  ilgin için çok teşekkür ederim G10ca, tekrar hoşbulduk.



βαlκιz

kızlar ailesinde safra kesesinde taş olup ameliyat olan varmı
benim babam geçen ay hastaneye gitti karnı çok şişmişti  :-\
doktor bakmış safra kesende taş var demiş
ameliyat olcak ama korkuyo  :-\ naptıysak ikna edemedik kaçtı istanbula bana gelmişti
:k06: :k06: ben ameliyat olmam diyip gitti korkudan
ya sonra agrıların başlar diyoruz ama dinlemiyo
ameliyat nasıl oluyo sonrasında neler oluyo
doktor yaglı tuzlu yeme gibi şeyler demiş ama zaten yasak şeker hasstası oldugu için ama dinlemiyoo yiyo  :cildir: :cildir:
zararı olurmuuu  :cildir: :cildir:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3: