Kılıç Şiş

Başlatan can yine cannnn, 07 Mart , 2010, 14:59:15

« önceki - sonraki »

can yine cannnn

Kılıç Şiş
(4 Kişilik) 
Malzeme:

600 gr kılıç fileto (veya dilim)
2 adet limon
20 adet defne yaprağı
6-8 adet sivri biber
3 adet domates
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
   
Yapılışı:

Kılıç balığı filetoları 24 adet eşit şişlik parçaya bölünür. Tuz, karabiber serpilip hafif yağlandıktan sonra 20-25 dakika kadar dinlendirilir (yani marine edilir). Domateslerin kabukları soyulup iri parçalar halinde doğranır. Biberlerin çekirdek yatakları temizlendikten sonra doğranır. Limonlar da yarım dilimler halinde doğranır. Şişlere, limon-kılıç-defne yaprağı-domates-biber sırasıyla tekrarlanarak dizilir. Izgarada şişler çevrilerek balıklar nar gibi oluncaya kadar kızartılır.

Not:
Balığın kurumaması için arada bir fırçayla balıklara zeytinyağı sürülürse tadı daha güzel olur.

Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
Trança, mersin, palamut



 
can dediklerim....