28 Mart , 2024, 11:49:57

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Fırında Sebzeli Balık Köfte

Başlatan can yine cannnn, 07 Mart , 2010, 14:57:52

« önceki - sonraki »

can yine cannnn

Fırında Sebzeli Balık Köfte
(4 Kişilik) 
Malzeme:

1 adet palamut (orta büyüklükte)
1 ad. yumurta
½ somun bayat ekmek
1 ad. kuru soğan
1 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
3 adet patates
5 adet yeşil biber
3 adet domates
Karabiber
Tuz
   
Yapılışı:

Palamutu karnını yararak temizleyin ve başlarını gövdeden ayırın.Bol su ile iyice yıkayın. Balığı derince bir tencereye yerleştirip üstünü örtecek tarzda su doldurun, suya yeterince tuz ve bir çorba kaşığı sirke ilave edip 20 dakika kadar kaynatın. Kevgirle balığı sudan alıp süzün. Balığın derisini, kılçıklarını ve siyah etlerini ayıklayın. Ayırdığınız beyaz etleri satır veya bıçak ile kıyma gibi küçük parçalara kesin(aynı işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz). Bu etleri çukurca bir kaba koyun. İçine bayat ekmek dilimlerini ufalayın, yumurtayı kırın ve iyice karıştırın. Rendelenmiş soğan, tuz, yenibahar ve köfte baharını da ilave edip karıştırın. 1 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip tekrar karıştırın. Elinizde yuvarlayıp küçük toplar haline getirin ve yassılaştırın.

Patatesleri soyup yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Yeşil biberlerin kapak ve çekirdek yuvalarını çıkarıp uzunlamasına ikiye bölün. Domatesleri de aynen patatesler gibi halkalar halinde doğrayın.

Bir tavada kalan sıvı yağı kızdırın. Önce köfteleri hafif kızartın ve kenara, kağıt havlu serili bir tabağa alın. Aynı tepside patatesleri ve biberleri de kızartıp kağıt havlulu ayrı tabaklara alın.

Diğer taraftan fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve üzerine bir sıra patates halkalarını dizin. Üzerine balık köftelerinin tamamını yerleştirin. Onun üreine de karışık bir biçimde yeşil biberleri ve domatesleri yerleştirin. Kararınca tuz ve karabiberi serptikten sonra 160-180oC'a ısıttığınız fırına sürüp 30 dakika kadar piºirin (piştiği domateslerin ölmesinden anlaşılır).

Soğuk servis yapın.

Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
Uskumru, çingene palamutu, kolyoz



 
can dediklerim....