2009 Aralık - 2010 Ocak-Şubat Anneleri Buraya

Başlatan Zeynep_Sena, 04 Mart , 2010, 16:01:45

« önceki - sonraki »

DER!N

oyy oyy gülümsetiyor beni bu yazılar ayşem ya çok  duygusalım sana karşı sanki özkardeşim doğum yapmış kokluyorum seni de onuda. :opucuk: :opucuk:

hepsi geçecek Ezginin söylediği çok doğru sallamasınlar sakın çocuğu sana yazık olur sonra.

eymen bey henüz geceyi ve gündüzü bilmiyor tüm kaprislerine katlanılacak başka yolu yok Rabbim yardımcınız   olsun.  :amin:


:love9: :love9:





мiŁenα.

OY ANNESİ KAPRİSNE KURBAN OLSUN....

DİKİŞ YERLERİM ACIYOR ACABA DİYORUM PATLAMIŞ YADA TAHRİŞ OLMUŞ OLURMU ...

DR PERŞEMBE BANYO YAPABİLİRSİN DEDİ AMA BEN KORKURUM ACIKCASI..AMA YAPMAK ISTIYROUM ARTIK KOKTUM :toothy10: :toothy10:

NEZAMAN BANYO YAPMISTIN EZGICIMS EN....

GÜLOM BENIM ..SEN KARDESIMSIN BENIM ILLA AYNI ANNE BABA OLMAYA GEREJK YOK HEPINIZ YANIMDAYDINIZ ALLAH RAZI OLSUN CANIMM :opucuk: :opucuk: :love3: :love9:


:love9: :love7: :love9:


DİLVİN

benım oğumda tam tersiydı 40 dan önce
gündüz hiç uyumuyor gece uyuyordu
ama şimdi hem gece hem gündüz uyuyor
ayşecım genelde ilk zamanlar herkesın gögüslerı ağrıyor
ama yapacak bişey yok
emzırmek zorundasın
10 güne kadar felan geçer gögüs ağrın
biraz daha dayan canım
:'( :'( :'( :'( :'(

ya kızlar bu arada benım oğlan
parmağını emıyor yalnız kaldığında
napmam lazım  :dontknow:
***********************************************************************************
İnsanların konuşmayı bilecek kadar akıllı, susmayı bilecek kadar zeki olmamaları ne büyük bir talihsizlik

AککORTįє

25 Mart , 2010, 12:31:34 #318 Son düzenlenme: 25 Mart , 2010, 13:09:59 iLkNuRR
eşşşşşekkkkkkkk yerim ben senin pipişiniiiiiiiiii  tipe bak :D :D :D kız senle babişin karışımı olmuş bu ya  :k06: maşallah suphanallah  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

canım bizde de senin gibi gündüz uyandıramıyoduk mıncırıyodum mıncırıyodum uyandmıyordu  :D ama bizim ilk bi kaç gün hariç uyku sorunumuz hiç olmadı.geceleri hala olsun düzenli çok şükür  :nazar: :amin:

gaz sorunumz da artık yok emiyo gaklıyo bitiyo  :D :nazar:  he birde evt arkadaşlarında dediği gibi sallamaya sakın alıştırma ilerde çok çekersin oda sende. bak ben alıştırmadım sadece dalamadığı zaman 10 saniye sallıyorum okadar. uykusu geldiğinde gözler giderken hemen beşiğine koyuyoırum orda uyuyor. geceleri de aynı şelilde emziriyorum mesela memede uykuya dalmasa bile uyku halinde olduğu için beşiğine koyuyorum uyuyor orda.

bu arada dikiş yerlerin için senin zaten pansuma gidecek olman lazım orda göster mutlaka nolur nolmaz iltihaplanma falan olmasın Allah korusun. bende 1 hafta sonra yapmıştım banyo korkudan birşey olur diye, ovuşturma dikiş yerini 40 ına kadar duş şeklinde al hemen çık sölemişlerdir zaten hastaneden  


< ESLAL >

canım bende 7.gün duş aldım ve dediğim gibi benim dikiş acım 2 ay sürdü hiç yatamadım ben hep oturmaktan olduğunu düşünüyorum yapıştırma olduğu için pansuman yapılmadı bana hiç 5.gün kontrolüne gittiğimizde ebe bandını ben çıkarayım bişey olmaz artık dedi ve o aldı ki bende yapıştırma filan kalmadı dikişler inci gibi sayılıyor  :k06: :k06:

< ESLAL >

:nazar: :nazar: :nazar: maşallah poyrazıma,benim cadı koca gün ayaklarımda ve uyuduğunda bırakıyorum küt açıyo gözleri ayakta uyumak istiyo ki çookkk şükür gece uyuyor beşiğinde emerken uyuyor yatırıyorum uyuyor bida emmek için uyandığında bile açmıyor gözlerini mıkırdanıyor alıp emziriyorum o uykuya devam  :k06: :k06: :k06: bide gündüz uyusa öyle süper olcak  :suclu:

мiŁenα.

ben pansuman yapmadım hıc bugun ıcın cagırdı saglık ocagındakı ebe ama gıdemedım,araba yok dıye :y25:

agrım oluyor...bebegım gunduz uyuyor ne kadar mıncırırsam mıncırım uyanmıyor varya sankı kıs uykusna yatmıs olmuyor
gecede yok ne yaparsak yap uyumuyor sadece gogsumde belkı 40 ndan sonra degısır ıns :amin:

oglum babasının aynısı .. :nazar: babası bır mutlu oluyor kı ona benzetılınce :basardim: :ehi:


:love9: :love7: :love9:


çağınım

ayşe mutlaka git doktora bi baktır ama şuda var sezeryan yeri acır canım benim 9 ay oldu hala acıyo ara ara ağrı yapıcakmış seneler geçse bile yinede bi git bi baktır zaten doktorun kontrole çağırmıştır seni bide neden yıkanmayın dedilerki size ben hastaneden geldiğim gün yıkanmıştım özel bi bant takmışlardı hastaneden çıkarken bana yani bi sorun olmadı bende  :dontknow:

bide bebeğim gündüz uyuyor demişsin mutlaka uyandırmaya çalış allah korusun sarılık gibi bi durumu yok dimi onuda takip etmeniz gerekli tenine ve gözlerine sık sık bakın

gülay t.

Ayşecim canım hayırlı olsun yavrun. Rabbim hayırlı ömürler versin inş. İlk günler böyle derin uyuması çok normal bir de sezeryan olduğu için normalden daha erken dünyaya geliyor ve bir süre  kendilerini anne karnında sanıyor bebekler. o yüzden de uyandırmakta güçlük çekebilirsin. Hepimiz yaşadık o günleri endişelenme birkaç güne kadar daha rahat uyandıracaksın hatta kendisi uyanıp bakacak kocaman kocaman. Ama 3 saati geçirmemeye çalış ilk günlerde sık emmesi sarılığı engellemek için çok önemli.

Bu arasa göğüs ucu çatlakları olmaması için ben Lansinoh adlı bir krem kullanmıştım çok faydasını gördüm. Her emzirmeden sonra süreceksin  bir dahaki emzirmede silmene gerek yok, doğal maddelerdn yapılmış. Eğer çatlak oluştuysa göğsünde bu günler çok emmediği için bebek, çatlayan göğsünü 1 gün  dinlenmeye bırak. Hemen fark ediyor aksi takdirde daha çok yara olabilir göğsün. Bepanten krem de yaraya çok iyi geliyor ama eğer onu kullanırsan emzirmeden önce muhakkak temizle.

AککORTįє

25 Mart , 2010, 15:22:45 #324 Son düzenlenme: 25 Mart , 2010, 17:24:43 iLkNuRR
Alıntı yapılan: ezoo - 25 Mart , 2010, 13:55:26
canım bende 7.gün duş aldım ve dediğim gibi benim dikiş acım 2 ay sürdü hiç yatamadım ben hep oturmaktan olduğunu düşünüyorum yapıştırma olduğu için pansuman yapılmadı bana hiç 5.gün kontrolüne gittiğimizde ebe bandını ben çıkarayım bişey olmaz artık dedi ve o aldı ki bende yapıştırma filan kalmadı dikişler inci gibi sayılıyor  :k06: :k06:

şimdi zaten kimsede dikiş olmaması gerekiyor artık ya yanlış mı biliyorum  :icon_scratch: , benimde yapıştırma çünkü pansuman derken bunu kastetmiştim. dediğin gibi bende 1 kere gittim kontrol için doktoruma, hemde pansuman yaptı, tentürdiyot ve gazlı bezles oldan sağa 4/5 kere sildi. benimde gelmem gerekmediğini evde kendim yapacağımı  söledi.yazdı eczaneden aldık bu şekilde çok düzenli olmasada yaptım. ama çok şükür benim hiç ağrım olmadı


AککORTįє

Alıntı yapılan: ezoo - 25 Mart , 2010, 14:01:10
:nazar: :nazar: :nazar: maşallah poyrazıma,benim cadı koca gün ayaklarımda ve uyuduğunda bırakıyorum küt açıyo gözleri ayakta uyumak istiyo ki çookkk şükür gece uyuyor beşiğinde emerken uyuyor yatırıyorum uyuyor bida emmek için uyandığında bile açmıyor gözlerini mıkırdanıyor alıp emziriyorum o uykuya devam  :k06: :k06: :k06: bide gündüz uyusa öyle süper olcak  :suclu:

sağol deezesii  :D :binkybaby: kız anam olsun gece uyumamasından gündüz uyumaması daha iyi . anca düzene giriyo annesi yakında inş gündüzleride uyur  :amin:


DER!N

Maşallah subhanallah Poyrazım akıllı uslu aferin ona üzmesin annesini.

Ezgicim Hilal biraz nazlı çıktı kız işte  :k06: ama öyle böyle kimi gün aç kimigün tok ağlaya sızlaya büyüdüler bile.  :nazar:





< ESLAL >

öyle cancazım Allahtan gece uyuyor ama o uyuyana kadar benim pestilim çıkıyor  :sad1: valla bana hiç tendirdiyot filanda sürmediler ondanmı açıldı yoksam  ???


valla öyle gülfercim dediğin gibi kimi aç ki bizim cadılar çoğu kez aç  :k06: :k06: büyüdüler  valla .. buarada nasıl gidiyor sizin muhallebi operasyonu  :D


birde kızlar biz prima kullanıyoruz ve içindeki taneciklerin çıktığını görüyorum bazen azönce yine altını açtığımda popişine yapışmış bi kaç tane bizim bezlerdemi sorun var bizdemi anlamıyorum değiştirsemmi bezi die düşünüyorum

--elif--

ben hiç prima almadım nasıl olduğunu bilmiyorum ama kullanan kişiler tavsiye etmediler prima eskiden güzeldi ama şimdi hiç güzel değil dediler bende almadım kızım 4. ayına girdi ben hala bez deniyorum ve şuana kadar hiç beğendiğim olmadı molfix fena değil aslında huggies çok güzel bence ama ben şahsen almıyorum yahudilerin diye  :-\

< ESLAL >

hmm arkadaşım molfix kullanıyor oda bazen bizdede oluyor dedi yaa çocun şeyine kaçacak bide haggis te sert die duymuştum ama bi denim bakalım bende sağol canım