28 Mart , 2024, 20:28:59

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


adet görmek sona eriyor

Başlatan βαlκιz, 01 Mart , 2010, 04:11:12

« önceki - sonraki »

βαlκιz



Regl olmak zorunda değilsiniz" deseler ne düşünürsünüz? İnanılmaz ama doğru. Doğurganlığınız devam ettiği sürece regl olmak gibi bir zorunluluğunuz yok.
Adet Görmek Sona Eriyor
Kadın doğum uzmanları artık böyle söylüyor. Peki ama bu nasıl olacak? İşte cevabı.
Regl olmamanın pek çok faydası var aslında. Ancak burada hemen bir uyarıda bulunalım; eğer bu etkiye sahip bir doğum kontrol yöntemi kullanmıyorsanız ve kanamalarınız kendiliğinden azaldıysa ya da tümden ortadan kalkmışsa yapmanız gereken şey zaman kaybetmeden kadın hastalıktan ve doğum uzmanına başvurmak olmalı Çünkü bu spiral kullanarak adet görmemekten çok farklı bir durumZira regl kanamalarıyla ilgili sorunlar enfeksiyondan tutun da tümöre kadar pek çok hastalığın habercisi olabiliyor. Üstelik bu durumlarda regl olunmaması geçici değil kalcı hale gelebiliyor. Örneğin doğru yapılmayan bir kürtaj nedeniyle rahim iç zarı harap olmuşsa kadın kalıcı olarak regl görmediği için çocuk sahibi olamıyor.

Regl olmamanın avantajları
Uzmanlara göre çocuk sahibi olmak istemiyorsanız regl olmanız belli bir süre yaşamdan geri kalmanıza yol açan kısıtlayıcı bir faktör. Yani regl olmanızın hiçbir faydası yok aslında! Her şeyden önce regl olmak bir kadının iş ve sosyal hayatındaki en önemli sorun olabiliyor. Bunun hafiflemesi veya ortadan kalkması da "özgürleşmek" ve daha "aktif" olmak anlamına geliyor. Böylece daha rahat daha üretken bir yaşam sürebiliyorsunuz. Üstelik "hamile miyim?" kaygısı yok münasebetsiz bir zamanda regl olabilirsiniz diye iç çamaşırı ped veya tampon taşma derdi de yok. Ayrıca bu sayede kan seviyeniz düzeliyor varsa regl döneminde ped kullanımına bağlı sorunlar da ortadan kalkıyor.

Hangi yöntemler engelliyor?
Peki hangi doğum kontrol yöntemleri regl olmayı engelliyor Uzmanlara göre. modern çağın yeni doğum kontrol yöntemlerinin bir kısmı bunu sağlıyor. Bunlar kullanıldığı sürece ya regl kanının miktannı ve süresini azaltıyor ya da tamamen sonlandırıyor. Yeni rahim içi araçlar (spiraler) 3 aylık iğneler ve derialtı imptanttan bu yöntemlerden. Uzmanlar bu üç sistemin de kadınların bir kısmında regl olmayı geçici olarak ortadan kaldırabildiğine dikkat çekiyor. Ancak üç aylık iğneler 6-8 ayda bir ciddi kanamalara neden olduğu için pek önerilmiyor. Deri altı imptanttar da regl kanamasını kesse de zaman zaman düzensiz kanama yapabiliyor.



Rahim içi sistem gövdesinde içerdiği "levonorgestrel" hormonu sayesinde diğer yöntemlere göre daha avantajlı görülüyor. Rahme yerleştirilen T şeklindeki özel plastik cisim içinde bulunan çok düşük dozdaki bu hormonla doğrudan rahim zarını inceltip hem hamileliğin oluşmasını önlüyor hem de regl kanaması ie atılacak olan dokuların oluşmamasını sağlıyor. Bunun sonucunda yumurtalıkların faaliyeti yine devam etmesine rağmen regl kanamasının miktarı azalıyor hatta kadınların yüzde 25-30' unda tamamen duruyor. Ya tekrar regl düzenimize dönmek istersek? "içiniz rahat olsun" diyor uzmanlar Çünkü rahim içi sistem çıkarıldıktan 3-6 hafta içinde regl kanamalarınız da yeniden başlıyor




Prof. Dr. Umur Çolgar "Rahim içi araçlar PMS sorununu da çözüyor!"
Regl öncesi sendrom pek çok kadının ortak sorunu. Öyle ki kadınların yüzde 80'i regl ve regl öncesi dönemde yaşadıkları PMS (Premenstrüel Sendrom) adı verilen regl öncesi şikâyetlerinden yakınıyor.
Kadınların yüzde 34'ü de PMS şikayetlerini günlük hayatlarını olumsuz etkileyecek şiddette yüzde 37'si ise orta şiddette yaşıyor.
Ağrılara ek olarak bulantı kusma artan bağırsak hareketleri iştah artması şekerli gıdalara eğilim ödem göğüslerde ağrı ve sızı titreme ateş çarpıntı gibi bazı yakınmalar da görülebiliyor. Depresyon çevreyle uyumsuzluk konsantrasyon güçlüğü gibi ruhsal sıkıntıların yanı sıra iş performansı da düşebiliyor.
Rahim içi sistem salgıladığı sentetik progesteron hormonu sayesinde hafif ve orta şiddetteki bu yakınmaların çoğunda da gerileme sağlıyor.
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

can yine cannnn

BENCE ADET GÖRMEK SAĞLIKTIR  İNŞALLAH UZUN YILLAR SIKINTIYLA KARŞILAŞMAM
AMA ŞUDA BİR GERÇEKKİ BİZİM AİLEDE ERKEN MEMAPOZ VAR ANNEM 38 ABLAM 36 YAŞINDA MENAPOZA GİRDİ BİR DİĞER ABLAMDA 35 YAŞINDA VE ONDADA MENAPOZ BAŞLANGICI VARMIŞ  :-ooo :-ooo :-ooo :-ooo
BEN GENEDE ADET GÖREYİMDE KORUNMA YOLLARI KOLAY
can dediklerim....

βαlκιz

evet adet görmek iyi bişey aslında
pis kanı atıyo vücut daha ne olsun
dün bunu paylaştım bugun hasta oldumm  :toothy10: :ehi: :ehi:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

ponçik

Bence de adet görmek sağlıklı bir olay , öyle olmasa Allah bunu bize vermezdi, şu da var tabi ben o dönemde herhengibir ağrı sancı yaşamıyorum , o yüzden böyle düşünüyorum

Nermin sizin aile gerçekten çok erken yaşta menapozla tanışmış , benim annem 52 yaşında maaşallah hala adet görüyor , ama sanırım yavaş yavaş kesilecek, ben de anneme benzerim yapı olarak , umarım uzun yıllar sağlıkla atlatırım bu dönemleri  :amin: ve herkes sağlıkla atlatır dilerim  :amin:

Balkız sana da geçmiş olsun   :laughing7:



Balböceği

bencede cok saglikli bisey adet problemi yoktu bende evlendikten sonra 2. ayinda basladii adet gecikmeleri
allahim aha oldum aha olcam karnim siser kup gibi stres basar bi hos olurdum sukur duzeldu hamile kaldim derken
dusuk oldu insallah adetim geri bozulmazdaaa sorunumu asarimmm  :amin:

gülbanu

canım tekrar geçmiş olsun rabbim saglıklı uzun ömürlü nasip etsin
ya daha sonra alsaydı rabbim elinden hamileligin ilerleseydi
yada dogumdan sonra alsaydı rabbim allah korusun
onun zorlugunu düşün de teselli et kendini
tabiki senin kide çok zor kimse ye yaşatmasın allah
hepsi zor ama alışınca dahada zor gelir
allahım saglıklı sıhhatli salih evlatlar nasip etsin bizlere

Balböceği

bende oyle yapiyorum sukur bunada en azindan bi sorunum yokmus
cocugum olabiliyormus bu varr  :amin:
alistirmaya calisiyim kendimi insallah duzelecekkk  :hieyt: :hieyt:

gülbanu

inşlh  canım inşlh
rabbim saglıklı nasip etsin
hem bak hamile kalabiliyorsun hemde yeni evlisin olur hemen inşlh
hem böyle düşük yapanların 2 ci hamileligi hemen oluyor düşügün arkasından
ben ne kadar duydum hemen oluyor inşlh sende beklemessin canım

βαlκιz

edacım düzelcek canım inş.
doktor 2 ay falan hamile kalma korun falan dedimi düşük olanlar 2-3 ay korunuyo galbaa  ::)
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

♥♥ElMa ŞeKeRİm♥♥

ben adet olmayı sevıyorum
helede bebısım olduktan sonra onu gorunce nasıl sevınıyorum anlatamam :k06: :k06: :k06: :k06: :k06:

gökkusağı

bende seviorum sevmesine de biraz sıkıntılı geçio malesef sancıdan kıvranıorum gelesiye kadar geldikten soora rahatlıorum ama.bide çok gergin oluorum malesef eşimi çıldırtıorum bazen ama yapcak bişi yok  :k06: :k06: :k06:
Nakşediyor yüreğime ilahi bir kudret.!
..diyor ki;
Eyy kul'um.!
imtihan'ın RABBiN.!...için,
Sabret.! ♥

Balböceği

Alıntı yapılan: balkızZz - 02 Mart , 2010, 22:13:46
edacım düzelcek canım inş.
doktor 2 ay falan hamile kalma korun falan dedimi düşük olanlar 2-3 ay korunuyo galbaa  ::)
cnm dr sormadik zaten ole bisey dememis bugun eltime dedimm dr bahsetmismi sor dedim arkads sormus
burdak dr ona karismaz diyor dediii bende zaten bekliycem hem 2 3 ayda ne varrr bakarim bekledikten sonra dr giderimm
:-\



su sancili adete bende katiliyorumm arkadslar cok feci biseyyyy  :honk: :honk:

semsen24

Arkadaşlar ben bu siprali geçen sene çok güvendiğim gazi hastanesindeki bir doktora taktırdım. Çünkü adet dönememim çok yoğun oluyordu ve artık 2 çocuğum olduğu için işi şansa bırakmak istemiyordum. fakat 2 - 3 ay sonra hemen hemen aynı şekilden kanamalrım devam etti ve son 3 aydır. çok ağrım oluyordu ve bel fıtığımdan dolayı her ay tutulutordum. Son 2 ay abartısız düşük yapar gibi parçalar düşürünce soluğu doktorumda aldım. Fakat ilk muayne ettiğinde herşey normal görünüyor dedi ama ben ısrar edince çıkarmak istedi ipi bulamadı. Sonrası daha zordu. Anlatmak bile okadar zorki ama bunu paylaşmak istedim. Çünkü en garanti dediğiniz şey bile böyle sorunlar yaşatabiliyor insana. En sonunda ameliyathaneye aldılar beni anestezi vererek çıkarmak için ama sonuç aramışlar ve bulamamışlar. Uyandığımda ağrı kesi yapmalarına rağmen kürtaj olmuş gibi kıvranarak uyandım 2 gün sonra batından röntgen ve ultrason çekildi ama birşey bulunamadı dağa sonra tepecik hastanesinden  bir doktora göndediler emin olmak için oda bir  şey göremedi ve 1,5 haftadır kanamam bitmedi. Yaşadıklarım karşısında akşamları uykum kaçıyor piskolojim pozuldu bu hafta kontrolüm var. Doktorumu sevmeseydim Dava bile edebilirdim. Çünkü ilk muaynede herşey normal dedi sipralin duruyor ben çıkarın demeseydim belki hamile kalacaktım belkide kaldım son iki aydır düşürdüğüm parçalar belkide bebekti. Ve içimde göürünüyor diye neleri çekiştirdiler içim ne durumda canım çok sıkılıyor. Cumartasi tekrar kontrolüm var ama inanın artık içim tükendi. O yüzden korunma olayında artık kendime zarar vermek istemiyorum. Umarım başka sorunlar ortaya çıkmaz
Sema&Sena

HASRET!M S@N@

cok gecmiş olsun arkadasım
inş biran önce hersey normale döner senin için

semsen24

teşekkür ederim arkadaşım. Doktor kontrolüm iyi geçti fakat doktorum. Bu sipral diğeri gibi metal olmadığı için görünmeyebiliyor dedi o yüzden bir süre daha takip edelim muhtemelen düşmüştür. Ama istersen tomogrofide çektitirim fakat daha yeni radyasyon aldığın için biraz vakit geçsin dedi. Gerçekten dersiz başını derde sokmak diye sanırım buna deniyor
Sema&Sena