Ay Çöreği

Başlatan _hüzün_, 23 Ocak , 2010, 06:02:31

« önceki - sonraki »

_hüzün_





Ay çöreği
~26 adet
Hamur Malzemeleri
500 gr un
150 gr (yarım su bardağından biraz fazla) toz şeker
2 yumurta
25 gr yaş maya
100 gr yağ (ben tereyağı kullandım)
İç Malzemeleri
küçük bir kakaolu kek
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dövülmüş ceviz
çikolata parçaları, vs.
su
Üzerine:
yumurta sarısı
Hazırlanması:
Mayayı ılık suda eritin. Unu bir kaba alın, yağı minik parçalar halinde üzerine atıp elinizle ufalayın. Toz şekeri ilave edin. Unun ortasını havuz gibi açarak mayayı ekleyin. Yoğururken bir yandan da yumurtaları ekleyin. Hamurun iyice özleşmesini sağlayın. Üzerine temiz bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
Keki elinizle ufalayın. Su hariç tüm malzemeleri katarak karıştırın. Azar azar su ekleyerek hafifçe birbirine yapışan bir karışım elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın, ortasına içten koyup ay çöreği şekli verin. (bir önceki tarifte fotoğraflandığı gibi)
2 tepsiyi yağlayın, çörekleri dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

YARIN BU TARIFI DENEMEK ISTIYORUM ZAMAN BULURSAM GUZEL NET ANLATMIŞSIN CANIM SAGOL

_hüzün_

rica ederim canım deneyıncede haber ver nasıl olmuş bakalım:)

இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ

BAYILIRIM DEGIŞİK TARIFLERE DAHA SONRA BAŞKA BILDIGIN TARIFLER OLURSA BILGILERINDEN FAYDALANMAK ISTERIM..BEN DAHA ÇOK YEMEK KONUSUNDA IYIYIM PASTALARI DAHA YENI YENI DENIYORUM..DENEYINCE NASIL OLDUGU HAKKINDA YAZARIM CANIM