DEĞİŞİK YEMEK TARİFLERİ...

Başlatan sevda, 23 Aralık , 2007, 17:16:48

« önceki - sonraki »

sevda

KUMPİRRR.....


Malzemeleri yazlaım hemen.

1 kg patates
3 corba kasıgı tereyagı
3 adet sosis
1 kangal sucuk
200 gr mısır
200 gr bezelye
Rendelenmis kasar peyniri
Tuz

Patetesleri soyup, halka biciminde dograyin.Tuzlu suda haslayıp, suyunu süzün. Bir çatal ya da patates ezme aracı kullanarak patatesleri püre haline getirin. 3 çorba kaşığı tereyağını ve dilediğiniz miktarda tuzu ekleyip, iyice karıştırın. Patates püresini yağlanmış fırın kabına alın. Sucuk ve sosisleri küçük küçük doğrayın. Patates püresinin üzerine yayın. Haşlanmış mısır ve bezelyeyi serpiştirin. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini dağıtın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Dilerseniz mayonez ve ketçapla tatlandırıp, servis yapın.

Afiyet olsun.

sevda

KARADENİZZ YEMEKLERİİİİİİ.....


MIHLAMA...Mıhlama

2 kişilik
Hazırlama süresi: 2 dak
Pişme süresi: 5 dak

MALZEMESİ

1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar
peyniri
1.5 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
1 tatlı kaşığı tulum peyniri
1 tatlı kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir fincan su

• Mısır ununu 1/2 tatlı kaşığı tereyağında kavurun. Dil peyniri, kaşar peyniri ve tulum peynirim ekleyin.
• Hazırladığınız karışıma bir fincan su İlave edin ve kavurmaya devam edin.
• Kalan tereyağını bir tavada eritin. Hazırladığınız peynir karışımı macun haline geldikten sonra karışımı, tavada erittiğiniz tereyağının üzerine dökün.
• Sıcak olarak servis yapın.



TURŞU KAVURMA....

Turşu Kavurma

2 kişilik
Hazırlama süresi: 2 dak
Pişme süresi: 5 dak

MALZEMESİ
250 gr. fasulye turşusu
3 soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı

• Fasulye turşusunu doğrayın ve elle bastırarak suyunu çıkartırı.
• Bir tavada tereyağı ile soğanı kavurun. Suyunu çıkardığınız turşuyu ilave ederek birkaç dakika daha kavurun.
• Sıcak servis yapın.




LAZZ BÖREĞİ....


Laz Böreği

8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dak
Pişme süresi: 30 dak

MALZEMESİ
10 yaprak yufka
4 yumurta
8 su bardağı süt
2 paket vanilya
3 su bardağı kıyılmış fındık içi
5 su bardağı tozşeker
2 paket buğday nişastası
5 çay bardağı eritilmiş
tereyağı
1 su bardağı su

ŞERBET MALZEMESİ
10 su bardağı su
10 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu

• 8 su bardağı süte şeker ekleyerek kaynatırı.
• Başka bir kapta buğday nişastası, yumurta, vanilya ve biraz suyu karıştırın.
• Hazırladığınız malzemeyi kaynayan sütün üzerine dökerek muhallebi haline gelene kadar karıştırın.
• Bir tepsinin altını yağlayın. Yufkaların üstlerim yağlayarak 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiğiniz 5 kat yufkanın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dükün.
• Yufkaların üzerindeki muhallebiye dövülmüş fındıkları yayın.
• Kalan 5 kat yufkayı üstlerim yağlayarak muhallebili yufkaların üzerine dizin.
• Şerbet malzemelerini karıştırarak pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
• Hazırladığınız böreği dilim dilim keserek fırında pişirin. Börek soğuduktan sonra soğumuş tatlı şerbetini ekleyin.





sevda

ETT YEMEKLERİİ...


« Fındıklı baklavaErişteli Nohut Yemeği »Etli Nohut Yemeği
Malzemeler:
1.5 su bardağı nohut
200 gr kuşbaşı et (tavuk/kuzu)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, kırmızı biber
Sıcak su

Yapılışı: 1 gece önceden kocaman bir kase nohutu ılık suda ıslattım. 1.5 su bardağı nohutu yemek için ayırdım. Geri kalanını haşladım ve buzlukta başka yemeklerde kullanmak üzere sakladıyın.
Önce yemeklik doğradığım soğanı pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun. Buna eti ekleyin ve bir süre daha etler hafif pişene kadar kavurun. Yemeğe domates ve biber salçasını da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Son olarak nohutları, tuz ve baharatları da tencereye ekleyin  ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha yemeği karıştırmaya devam edin. Yemeğin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek miktarda sıcak su ekleyin ve nohutlar iyice pişene kadar orta ateşte kaynatın. Afiyet olsun...


« Lezzet Köftesiİç Pilav »Milföylü Çanak Kebab
Malzemeler:
- 1 kg. kuşbaşı kuzu eti,
- 15-20 adet arpacık soğan,
- 15 adet kiraz domates,
- 5 adet sivri biber,
- 5 diş sarmısak,
- Tuz, karabiber, kekik,
- 6 adet milföy hamuru,
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Yapılışı:Eti tencereye koyup, kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin. Yağı ilave edin. Arpacık soğanları, sarmısakları biraz kavurun. Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun. Domates ve sivribiberleri ekleyin. Kekik, tuz, karabiber ilave edin. Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın. Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün. Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın


Fırında Kıymalı Patates
Malzemeler:
-4 kaşık margarin
-1 orta boy soğan
-700 gr koyun kıyma
-4/5 su bardağı et suyu
-3 adet yumurta sarısı
-700 gr civarında patates püresi

Yapılışı:Soğanları ince şekilde kıyın. Bir yanda da etsuyunu bir taşım kaynatın. Başka bir tencerenin içine 3 kaşık margarini eritin yağ kızınca soğanları ilave edip hafif örseleyin sonra kıymayı da katıp sık sık karıştırarak birkaç dakika kavurun. Sıcak olarak etsuyunu ilave edin. Tencerede ki malzemeyi 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonra derince bir fırın kabına tenceredeki pişmiş soğanlı kıymayı yayın. Yumurta sarılarını patates püresine katıp karıştırın. Bu püreyi sıkma torbasına doldurup kıymanın üzerini tamamen örtecek şekilde sıkın. Üzerine kalan eritilmiş 2 kaşık margarini sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Pürenin üzeri kızarıp yer yer kahverengi lekelere benzemiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra üçgen parçalar halinde kesin. Sıcak servis yapın.


Kolay Patlıcanlı Kebab
Malzemeler:
- 400 gr. kıyma,
- 4 adet düzgün kemer patlıcan,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 adet domates,
- Karabiber, kimyon,
- 3-4 adet sivribiber,
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
- 3 diş sarmısak

Yapılışı:Patlıcanların baş kısmını kestikten sonra yıkayın. Alt kısmı bütün kalacak şekilde üstünü 1 cm. kalınlığında verev kesin. Soğanı ince kıyın. Karabiber, kimyon, tuz katıp, kıymaya ilave edin. Salçayı 1 fincan suda ezerek, kıymaya katıp yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip, tencereye dizin. Domatesleri rendeleyip, sarmısakları ezin. 3 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırın. Yemeğin üzerine gezdirin. Sivribiberleri arasına koyup, kısık ateşte 30 dakika pişirin.Afiyet olsun...



Yalancı İskender
Malzemeler:
- 500 gr dana kıyma,
- 5 adet pide,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 2 diş sarımsak,
- 4 adet domates,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 1 adet kırmızı soğan,
- 1 tatlı kaşığı sumak,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 adet patlıcan,
- 6 adet sivri biber

Yapılışı:Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağında soteleyin. Kalan yağ ile kıymayı kavurun. Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin. Tuzotu ekleyin. Sarımsağı ezip yoğurda katın. Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun. Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin. Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın. Arzuya göre üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirin.Afiyet olsun...





sevda

Börülce Piyazı

1 su bardağı börülce
1 büyük baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet limon
2 yemek kaşığı sirke
Yeteri kadar tuz, pulbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.
Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın.
Servis tabağına alarak istege göre süsleyip servise sunun.
Köpoğlu



1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz
1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.
afiyet olsun
Mantar Lokması

2 paket taze mantar
½ tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı un
sıvı yağ -kızartmak için
1 su bardağı galeta unu
bir tutam karabiber
Sosu için :
Biraz ekmek içi
1 diş sarımsak
Biraz soğuk süt
Mantarı 3-4 defa yıkayıp bir süzgece alın ve suyunu süzdükten sonra bir kapta tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Yumurtayı küçük bir kapta hafifçe çırpın. Mantarları önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın.
Üzerlerini kapatacak kadar bol ve kızdırılmış sıvı yağda 4 dakika kadar altın sarısı oluncaya dek kızartın.
Servis edin. Yanına da sarımsakla ekmek içini dövüp, içine biraz soğuk süt eklediğiniz sosdan verin.
Havuçlu Haydari

Bir adet orta boy soğan
4 adet orta boy havuç
4 diş sarımsak
Bir kase süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
Nane
Kekik
Kırmızı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Sıvı yağ içine doğranan soğanlar pembeleşince, rendelediğiniz havuçlar ve baharatlar, bu karışıma katılarak sotelenir.
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurda yeterince tuzda katarak, malzemenin üzerine dökülerek karıştırılır.
İyice harmanlanan malzeme seçtiğiniz meze tabağına konup süslenerek (Dere otu, maydanoz ile) servis yapılır
Bezelye Fransez

1 kutu konserve bezelye
30 adet arpacık soğan
1 adet yeşil salata
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet yeşil salata ince dilimlenmiş
1 çorba kaşığı yağ
½ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
Bakla Ezmesi

500gr bakla içi
1adet limon
½ bardak tahin
5diş sarımsak
1tutam maydanoz
Tuz-karabiber, kırmızıbiber
Sıvıyağ
Bakla içlerini akşamdan ıslatarak ertesi gün haşlayın.
Haşlanan baklanın suyunu süzerek robotta çekin. Püre olsun.
Sarımsakları dövün, püreye katın.
Yağ ve tahini de karıştırın, baharatını serpin tekrar karıştırın.
Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edin.



mavili

köpoğlu ne ilginç bir isim bu güzele benziyor ama sagol canım



sevda

 :hungry: AFİYET OLSUN MAVİŞİM BENİM... :opucuk:

°♥ღ♥°ღD£nİz°ღ♥ღ°

kızlarrr sizin sectiklerinizde anlatmıstı elim kesildi kullanamıyorum kocişime gunlerdır ne kahvaltı hazırlayabılıyorum ne aksam yemeği hep dısarda yemekten zayıfladı kocişim iyice dün aksam cok zorlandım ama kahvaltı hazırladım  bu aksam ne yapabilirimm gönlünü alsam şöyleee  :love9:  :flowers:  :hungry:
 

Suskunluğum Asaletimdendir..!!

öslem

tatlım yemek konusunda pek iyi olduğum söylenemez. bence en pratik yemek dışarıdan gelendir.
canım ben senin yerinde olsam asla zorlamam elini. kaynanana söyle yapsın bir zahmet. keyfinden bu halde değilsin yaaaaaaaa
  

SENİ ÇOKK ÖZLEDİM KOCACIM

°♥ღ♥°ღD£nİz°ღ♥ღ°

kaynanam burdan 2 saat uzak mesafede oturuyo cagırdım ama gelmedi hem iyiki gelmedi laf aramızda cok pis yaa yaptıgı yemegi yıyemem ben yedigi yemegi geri tencerenın ıcıne koyuyooo  :igrenc:  :igrenc: ıyyy dısardan yerim daha iii   :toothy10:
 

Suskunluğum Asaletimdendir..!!

öslem

dışarıdan ye denizcim o zaman sende  :icon_thumright: yorma kendini
  

SENİ ÇOKK ÖZLEDİM KOCACIM

Dilara Ebrar

kumpir olsada yesek bol mısırlı  :hungry: :hungry:
Allahım! Bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver...

мiŁenα.



:love9: :love7: :love9: