28 Mart , 2024, 21:49:03

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Bebek ve Çocuk Yemekleri

Başlatan DER!N, 10 Ağustos , 2010, 09:35:54

« önceki - sonraki »

DER!N

Meyveli Buğday Maması



Bebeğiniz 6 aylık olup ek gıdaya geçtiği andan itibaren bu mamayı yiyebilir. Bu bebek maması tarifi içindeki kuru meyveler vitamin açısından çok zengindir. Özellikle kış günlerinde bulamadığımız, yaz meyveleri yerine kullanılabilir. Kuru meyveleri alırken güneşte kurutulmuş ve organik olanını tercih etmeye çalışın. Organik ürünleri bir çok büyük markette bulabilirsiniz.

Bebek Mamasının Malzemeleri
1 çay bardağı aşurelik buğday
1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Su içinde ıslatılmış)
4 su bardağı su
İsteğe bağlı olarak bal yada pekmez (Bal yalnızca 12 aylıktan büyük bebeklerin kullanımı için uygundur)

Bebek Maması Yapımı
Buğdayı bir gece önceden 1.5 su bardağı su ile 15 dakika kaynatın. 1 su bardağı soğuk su ilave ederek bir gece bekletin. Ertesi gün iki su bardağı suyu buğdayınıza ilave ederek bir saat pişirin. Buğdayın pişmesine yakın (yaklaşık son 20 dakika) önceden ıslatılmış kuru meyveleri tencereye katın. Hazırladığınız mamayı blendırla iyice ezin.

Ben bu bebek mamasının içine öğütücüde un haline getirdiğim ceviz, badem yada kabak çekirdeği katıyorum. Böylece bebek maması bir çok mineraller ve vitaminler bakımından daha zengin hale geliyor. Mesela kabak çekirdeği çinko açısından oldukça zengin. Ve çinko bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olan bir mineral.



Devam mamaları ile yoğurt yapımı

100 ml hazırlanmış devam maması içine ılık iken 1 tatlı kaşığı yoğurt koyularak mayalanmaya bırakılır. Daha sonra buzdolabında dinlendirilmelidir. Bebeğin alabileceği sıcaklığa getirilip bebeğe verilir.isteğe göre içersine meyve püresi de ilave edilebilir.




Patates Püreli Somon Tarifi

Somon balığı beyne ve gözlere çok faydalı olan yağ asitlerinden zengin ve besleyici bir gıdadır. Bu nedenle bebeklerinize ek gıda döneminde yedirmenizi tavsiye ediyorum.

300 gr. soyulup doğranmış patates
150 gr. temizlenmiş 2 file somon
40 gr. tereyağı
2 adet olgun domates, soyulup doğranmış
2 çorba kaşığı süt

Patatesleri buhar tenceresinin dibine yerleştirin su ilave edin ve 6 dakika kadar pişirin. Somonları patateslerin üzerine yerleştirin, kapağı kapatın ve bu şekilde 6 dakika daha pişirin. Bu arada tereyağı eritin ve domatesleri 2 – 3 dakika sote edin. Sudan çıkardığınız patatesleri kalan tereyağı ve sütle ezin. Somonu parçalayın, sosuyla karıştırın, tuz ve karabiber serpin, yanına patates püresini koyarak servis edin.




Yoğurtlu Bebek Krebi (1 yaş )


Bebek beslenmesinde ara öğünlerde önemli bir yere sahip.Bebeklere ara öğünlerde ne vermek gerektiği bazen sorun olabiliyor.Bu tarif  besleyici ve kolay,ben tarifte verilen kremşantiyi kullanmıyorum.Bebeğiniz için tarifi çeşitlendirmek mümkün,yoğurt yerine labne peyniri kullanabilirsiniz.

Yoğurtlu krep malzemeleri:

2 Adet orta boy yumurta
75 ml. süt
50 gr. un
20 gr. tereyağ
125 gr. tam yağlı yoğurt
1/4 tatlı kaşığı vanilya
45 gr. şeker
5 gr. limon kabuğu rendesi
5 ml. limon suyu
70 ml. krem şanti
15 gr. çam fıstığı
40 gr. vişne reçeli
200 gr. elma kompostosu
Tuz
Yumurtaları süt, un ve bir tutam tuz ile düzgün bir kıvam alana kadar karıştırın. Bir tavada her defasında 10 gr. tereyağı eritin, yumurtaları karışımın 1/4 ünü içine kayup orta ateşte 3-4 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.

Krepleri çevirin ve diğer taraflarını da 2-3 dakika pişirip soğumaya bırakın. Yoğurdu vanilya, şeker, limon rendesi ve suyu ile karıştırın. Krem şantiyi çırparak sertleştirin ve yoğurtla harmanlayın. Fıstıkları yağsız bir tavada hafif esmerleşinceye kadar kavurun.

Reçeli kısık ateşte ısıtın. Her bir krepe 1 yemek kaşığı vişne reçeli ve 2 yemek kaşığı yoğurtlu harçtan sürüp dikkatlice sarın. Kalan yoğurtlu harç, elma kompostosu ve çam fıstığı ile servis yapın.





KUZEY

ELLERİNE SAĞLIK CANIM SOMONU DENİCEM;)