28 Mart , 2024, 12:02:08

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - aydinays

1
Kızlar hepinize merhaba tekrar. Oğlum Kayra 11. ayını bitirdi. Ama çok sık dışkılama yapıyor. İlk başlarda yedikleriyle doğru orantılı dedim ama değil. Kayra sabah 3 kez akşam 1 bazende 2 kez yapıyor. Sizce bu kadar çıkması normal mi? Acaba parazit falan mı var bağırsaklarında yoksa evham mı yapıyorum?
2
Din Bilgisi / Yardımcı olur musunuz?
20 Temmuz , 2012, 13:31:38
Kızlar evlendiğimden beri bende bir uyuşukluk hali hiç bir işi isteyerek yapamıyorum Nerdeyse. Hep planladığım şeyleri ya zamanında yapamıyorum yada hiç yapamıyorum. Bir tembellik hali üzerimde hakim.
Kayınvalidemim evine falan gidince namaz kılmak olsun ev işi yapmak olsun içimden daha çok geliyor. Öyle büyü falanda yapıldığına inanmıyorum. Bu ruh halinden kurtulmak istiyorum. Üç harflilere inanmıyorum. Sizce bu neden kaynaklanır ve bu ruh halinden nasıl kurtulabilirim?

Evlendikten sonra böyle oldu kızlar.
3
Bakanlar Kuruluna sunulan kürtaj taslağının ayrıntıları ortaya çıktı

Buna göre, sağlık personeline kürtaj yapmama hakkı tanınacak, anne ve baba adayını kürtajdan vazgeçirmek için çalışma yapılacak, 4 gün düşünme süresi verilecek.

-Sağlık personeline kürtaj yapmama hakkı tanınacak

-Anne ve baba adayına ikna çalışması yapılacak

-Kürtajdan vazgeçmeleri için 4 gün düşünmesi istenecek

-Kürtajda 10 hafta sınırı korunacak, sınırı geçenin cezası artacak

- 'Ertesi gün hapları ' ücretsiz verilecek

En büyük tartışma konusu olan kürtaj süresinde ise bir değişiklik öngörülmüyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; kürtajın azaltılması için bu tedbirleri düşünen iktidar, doğumu özendirmek için de ücretli iznin 6 aya çıkarılması gibi yeni haklar getirilmesini planlıyor.

YENİ DÖNEME KALDI

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan düzenlemenin TBMM tatile girmeden önce çıkarılacağı da bildirilmişti. Ancak gerek kamuoyundan yükselen tepki, gerekse hazırlık çalışmalarının uzaması ile konu, yeni döneme kaldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önceki gün Bakanlar Kurulu'na yasa taslağına ilişkin sunum yaptı. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu sunumun tasarı haline getirilmesini tavsiye ettiğini açıkladı. Bakanlar Kurulu'na yapılan sunuma göre, taslak özetle şu hükümleri içeriyor:

ÜCRETSİZ ERTESİ GÜN HESAPLARI

Sağlık personeline istemli kürtaj konusunda görevden çekilme hakkı tanınacak. Üreme sağlığındaki gelişmeleri takip ederek politika oluşturulmasına katkı sağlayacak 'Üreme Sağlığı Yüksek Kurulu ' kurulacak, 'ertesi gün hapları ' ücretsiz verilecek.

10 HAFTA SINIRI KORUNACAK

Güvenli gebelik sürecini oluşturmak için bütün aile sağlığı merkezlerinde gebeliğin erken tespitine yönelik hassas testler yapılacak. Kadının hamileliği daha erken fark etme ihtimalinin az olması nedeniyle kürtajda 10 hafta sınırı korunacak. İstek üzerine gebelik sonlandırılmadan önce anne adayı veya çiftlere bir heyet tarafından danışmanlık hizmeti verilecek. Anne adayının ve çiftlerin kararlarını gözden geçirme süreleri gebeliğin 10′uncu haftasını geçmemek kaydıyla 2 ila 4 gün olacak.

İLAÇLAR DENETLENECEK

İstemli düşük amacıyla kullanılan ilaçlar kontrol altına alınacak ve güvenli kullanımı sağlanacak. Kürtajı sadece kadın doğum uzmanları yapabilecek. 10 hafta üzerindeki gebeliklerin sonlandırılmasında eğitim hastaneleri ve sağlık kurullarına yetki verilecek. Kürtajda tıbbi zorunluluk halleri somutlaştıracak.

3 YILA KADAR HAPİS

Tıbbi zorunluluk olmadan 10 haftanın üzerinde kürtaja izin veren kadına 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek (Bu, mevcut durumda 1 yıla kadar hapis ve adli para cezası).

SGK YARDIMI

Nüfus planlaması kanunu ve tüzüğü kaldırılacak, bunun yerine Üreme Sağlığı Hizmetleri Kanunu çıkarılacak. Ağrısız doğum hizmeti yaygınlaştırılacak. Bu hizmet için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeterli ödeme yapması sağlanacak. Üreme sağlığı ile ilgili etkin bir danışma hattı oluşturulacak.

DOĞUM VE SÜT İZNİ ARTACAK

Çalışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ücretli izin 6 aya çıkarılacak ve süt izninin 2′nci 6 aylık döneminde verilen süt izni süresi 1.5 saatten 2 saate çıkarılacak. Çalışan ve çocuk sahibi olan annelere kreş yardımı yapılacak, çocuk yardımı artırılacak. Kadının iş ve aileye uyumunun sağlanması için evden çalışması da önerilecek. Anne Dostu Hastane Programı yaygınlaştırılarak mahremiyet beklentileri karşılanacak, hijyen ve konfor standartları yükseltilecek.

ENSESTTE SÖZ HAKİMDE

Ensest sonucu oluşan gebeliklerin sonlandırılmasında veli veya vasi izni aranmayıp hâkim kararına göre işlem yapılacak. Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak (Mevcut yasada ceza, üç yıldan 8 yıla kadar hapis öngörüyor).


4
Kızlar Kayra 7 aylık ama desteksiz oturamıyor. Bir dakika falan oturuyor ama illa arkasında duracağız. Kayınvalidem falan geç kaldı oturması gerekiyordu diyorlar. İyice üzülüyorum. Acaba gelişim geriliği mi? Sürünme çabalarımız var? Döne döne her yere gidiyor. Ama iş oturmaya gelince pek başarılı değiliz.  :dontknow: :dontknow: :dontknow:
5
Çarşambayı perşembeye bağlayan gece, akşamla yatsı arasında, 2 rekat namaz kılınır.
Her rek'atta:
7 Fatiha_i Şerife,
7 Ayetü'l Kürsi
5 İhlas_ı şerif,
5 Felak Suresi,
5 Nas Suresi, okunur.
Bu namazın sevabı anne-babaya hediye edilir.

Geçen gün bir kitap aldım. Bu kitapta gördüm. Ve sizinlede paylaşmak istedim.

Hakları ödenmez ama onlar içinde 2 rekat namaz kılsak ne güzel olur değil mi?
Rabbim dualarımız kabul etsin inşallah.
6

Yüce Allah'a şükürler olsun ki, zamanın en feyizli ve en bereketli günleri olan üç aylara bir kere daha kavuşmuş bulunuyoruz. 22 Mayıs Salı günü rahmet ve bereket ayı, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in habercisi Recep ayına girmiş olacağız.

Yüce dinimiz İslamiyet'e göre bu günler dayanışma ve yardımlaşma duygularının öön plana çıktığı zamanın en bereketli ve feyizli günleridir.

Receb ayının ilk Cuma gecesi yani 24 Mayıs Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece de Regaib Kandilidir.

Kandiller geçidinin ilki ve mübarek Ramazan ayının habercisi olan Regaip Gecesi, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)'in, Yüce Allah'ın çok özel tecellilerine mazhar olduğu, lütuf ve ihsanlarına eriştiği bir gece.

Regâib, "çokça rağbet edilen, kıymetli, çok bağış ve bol ihsan anlamına gelen "rağîbe" kelimesinin çoğuludur.

Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Yüce Allah'ın biz kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz Türk milletinin ve tüm İslam âleminin Regaib Kandili ile üç aylarını tebrik ediyor, bu kutsal günlerin ülkemiz ve bütün insanlık alemi için huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum



Kaynak : http://www.habersok.com/hosgeldin-uc-aylar-hosgeldin-bereket/#ixzz1vaMXQJ7r
7
Kızlar bıngıldak ne zaman kapanmalı. Kayranın bıngıldağı kapanmak üzereymiş. Bugün aşısına götürdüğümüzde hemşiresi dedi. D vitamini vermeyi kestik. Erken kapanır gibi olmuş.
Normalde ne zaman kapanması gerekli?
8
Kızlar Kayra dünde nazlıydı ama bugün çok nazlıydı. 10 dk yüzü gülüyor çocuğumun ondan sonra hep mutsuz iştahıda yok. Doymak için yiyor. Bir yeri ağrıyor sanki devamlı uyumak istiyor. Uyuyamıyor. Uykusundan ağlıyarak uyanıyor. Acaba dişlerinde mi diye düşünüyorum. Arada öksürüyor. Eli devamlı ağzında. Ama soğuk algınlığı falanda yok.  :dontknow: :dontknow: :dontknow:
İlk diş çıkarken sizinde çocuğunuz böyle huzursuz oldu mu? Yoksa ilk diş kolay çıkıyor sonraları mı daha kolay bu dönemde ona ne yapabilirim? Oğlum anne sütü malesef almıyor. Devam sütünü de içmiyor.  :dontknow: :dontknow: :dontknow:
9
Kızlar bebeğinize kahvaltıyı nasıl yaptırıyorsunuz? Cici bebe gibi bisküvi yediriyormusunuz?
Sonra yumurta sarısına ve peynire ne zaman başladınız???
10
 :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Kızlar oğlumun reflüsü var. İki üç kere yoğurt denemesi yaptık ama malesef sonu hüsran. Kayranın reflüsü olduğu için yoğurt ona yaramadı. Yoğurt yedikten sonra rahatsız oluyor ve kusmaası daha da artıyor. Ne yapıcam bilmiyorum  :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Doktoruna 15 gün sonra gideceğim. Yoğurt yiyemediği için üzülüyorum. Ek gıdalarda bence en önemli gıdalardan birisi yoğurt.
Öneriniz var mı?
11
Diyet / BAHARA merhaba Kilolara VEDAAAAAA
16 Nisan , 2012, 13:24:24
Sevgili diyet günlüğüm sonunda bende kilolarıma savaş açtım. Bir kaç haftadır kendimizi tutmaya çalışıyoruz. Ama sanırım başarılı olmaya başladım. Hadi bakalım kaç kilo ile başlıcaz diyete.
En son tartıldığımda 65 dim. Start verildi.  :love9: :love9: :love9:
12
Kızlar kayra 5 aylık. Biz patates ve havuçla başladık pürelere ve çorbalar. Pirinç unu yiyoruz. Fakat ben şimdi çok kararsız kaldım arada bir aydayız malum.   :dontknow: :dontknow: Bu ayda başka neler yedirebilirim sebze meyve olarak.  :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Bal kabağı çok iyiymiş onu duydum.
Brokoli, ıspanak için erken mi?
Mercimek için de erken sanırım. İstiyorum ki her gün aynı şeyleri yiyip sıkılmasın. Çok şükür yeni tadlara şimdilik açık görünüyor.
Soğana kaçıncı ayda başlıyorsunuz.
Bana kaçıncı ayda neye başlayabiliyoruz yardımcı olabilir misiniz?
13
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var?
Bildiğiniz üzere 5 aylık bir oğlum var. Ona geçenlerde masal anlattım sanırım hoşuna gitti ve ben uyurken kendini bıraktı bir süre sonra uykuya daldı. Bu fikir bir buğran anında onunla uyku öncesi kavgasında ağzımdan çıkan bir varmış bir yokmuş cümlecikleri çıktı ve kendi kendime masal uydurdum.
Sizce oğluma masallar anlatmaya başlamalımıyım???
Ve ne tür kitaplar okumalıyım???
:dontknow: :dontknow: :dontknow:
14
Kızlar oğlum doğduğundan beri hep kusuyor. Ve hep uykusuz kuzucuğum. Bebeği reflü olan varmı mı? Ne zaman geçer?
Oğlum 5 aylık oldu onu ayağa kaldıramıyoruz. Şimdi oturma çabaları başladı ama hareket ettikçe midesi boşalıyor.  :BangHead: :BangHead: :BangHead:
Bazen o kadar bunalıyorum ki kusmayan bir bebek nasıl olur diye hayal ediyorum. En çok oğluma üzülüyorum. Artık kıyafetlerini değiştirmekten nefret ediyor.  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
15
Kızlar bebeklerimizi uyuturken yada oynatırken söylediğimiz ninniler var mı???

Bunları paylaşmaya ne dersiniz.
16
Kızlar oğlum dünden beri ishal. Mamasını yiyor su gibi alttan gidiyor. Keyfi yerinde. Ama gece hep ağladı.Sanıım bir yeri ağrıyor. Ek gıdada almıyor henüz. Neden oldu anlamadım. günde 7 kez ishal çeklinde bezine yaptı. Beşin üstündeki kaka sayısı iyi değil demişti doktor bana. Bugün izin alıp kayrayı doktora götürceğim. Dişlerinin çıkmasına sanırım var daha. Ama diş böyle önceden ishal yapar mı???
Malesef suda içiremiyorum zorla kaşıkla verdim. Sabahta mamasını yemedi hiç.  :y25: :y25: :y25:
Ateşte yok. Sadece ishali var. Öksürme hapşırma gibi grip belirtiside yok. Neden olabilir acaba???
17
Kızlar ben doğumdan sonra konsantre olamıyorum. Herşeyi unutuyorum. Aklım hep havada. Hep arkamda bir şey bırakıyorum. Eskiden en ufak detayı atlamayan ben şimdi hayata yetişemiyorum. Bu sizede oldu mu??? Olduysa ne zaman sonra düzeldi???
18
Kızlar babamız grip olmuş. Hasta oğlumda sabah burnu aktı. Öksürüyor ve hapşırıyordu. Sanırım grip olacak. Benimde boğazım fena. Gribinin ilerlememesi için ne yapmalıyım??? Sabah ağrı kesici ateş düşürücü fitil verdim. İlerlemesin diye. Başka ne yapabilirim kızlar???
19
Kızlar merhaba hepinize. Bugünlerde oğlum çok huysuz neyi var anlamıyorum. Gittikçe huysuzlaşıyor. iştahı yerinde. Dişleri kaşınıyor ama daha 4 aylığız. Devamlı kucak istiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. İş falan yapamıyoruz. uyumak istiyor ama uyuyamıyor. uykuya dalamıyo. Uykuya dalamayınca devamlı gözünü oğuşturuyor. Önceden gee uyurdu şimdi gecede çok huzursuz uyyor. Gece çok dönüyor çok huzursuz. Neyi var bilmiyorum. Keyfi yerinde gülüyor ama huzursuz çok.
Yarın doktora gidecek tahlillerimizi alacağız.
20
http://www.bebefix.com/x_cosby-cosby-cok-fonksiyonlu-oyun-parki-viskoleks-park-yatak--ozel-fiyat-_39540.php?k_id=0&kn=

Arkadaşlar bebeğine beşik bakan varsa park yatak ve yatağında bir kampanya var. Sizinle paylaşmak istedim.