Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Hamur İşleri => Pizzalar - Krepler => Konuyu başlatan: hüzünden_gelme - 04 Ocak , 2011, 13:59:09

Başlık: Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Gönderen: hüzünden_gelme - 04 Ocak , 2011, 13:59:09
(http://resim.nefisyemektarifleri.net/2010/12/sarimsakli-ekmek-tarifi.jpg)

Malzemeler
Ekmek dilimleri
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
tereyağı
Hazırlanışı
- Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip ekmek dilimlerini sıralayalım.
- Her bir dilimin üzerine bıçağın ucu ile bir miktar tereyağı sürün. Ben tereyağı yerine Zeytinyağlı Becel kullandım, siz nasıl tercih ederseniz o şekilde yapabilirsiniz.
-Bir kase içerisinde ezilmiş sarımsak, kekik ve zeytin yağını karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine bu karışımdan sürün.
- Fırının sadece üst kısmını 200 derece ısıtın. Ekmekler altın rengini alıp, sarımsağın kokusu çıkıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun :))


(http://resim.nefisyemektarifleri.net/2010/12/sarimsakli-ekmek.jpg)


(http://resim.nefisyemektarifleri.net/2010/12/sarimsakli-ekmek-2.jpg)

alıntıdır