28 Mart , 2024, 17:57:25

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - yeşilim

1
Sağlık Haberleri / Tiroid bezi sorunları
17 Temmuz , 2007, 12:16:34
Bir hashimoto tiroidi hastası olarak günümüzün en sık rastlanılan problemlerinden olan tiroid bezi rahatsızlıklarını burdan paylaşmak istedim...
2
Aşkımla bugün evliliğimizin 4.yılını doldurduk, zaman ne kadar çabuk geçiyor...  :love9:

Seni ve kızımızı çok seviyorum canım kocacığım...  :love3:
3
Sizin Seçtikleriniz / Diyet
16 Mayıs , 2007, 17:55:16
Aranızda kilo vermek isteyen ve başaran var mı arkadaşlar, varsa neler yapıyorlar, paylaşalım mı????   :(
4
Zeytinyağlılar / Zeytinyağlı Kabak
16 Mayıs , 2007, 16:58:12
Bir zeytinyağlı daha  :hungry:

Zeytinyağlı Kabak:

Malzemeler: 1 kilo kabak, 1 avuç pirinç, 1 tutam dereotu, 1 soğan, zeytinyağı, tuz.

Hazırlanışı: Kabaklar çizgili biçimde soyularak dilim dilim doğranır, tencereye yağ konur, soğan doğranır, tuz atılır, biraz kavrulduktan sonra dilimlenmiş kabaklar eklenir, daha sonra yıkanmış pirinçler ve biraz su katılır. Piştikten sonra sevris tabağına alınır ve üzeri dereotu ile süslenir.

Afiyet olsun...
5
Zeytinyağlılar / Patlıcan Paça
11 Mayıs , 2007, 16:26:58
"Patlıcan Paça":

4 topan patlıcan, 5 domates, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı sirke, zeytinyağı, tuz.

Patlıcanlar çizgili olarak soyulduktan sonra elma dilimi şeklinde büyük büyük doğranır ve tuzlu suya atılır. Domatesler tenceye rendelenir, içine zeytinyağı, iri iri doğranmış sarımsaklar, sirke ve tuz atılır. Biraz ateşte tutulduktan sonra içine doğanmış olan patlıcanlar atılır.

Afiyet olsun...
6
Zeytinyağlılar / Zeytinyağlı Biber Dolması
11 Mayıs , 2007, 12:48:19
"Zeytinyağlı Biber Dolması"

Malzemeler: 20 adet kadar orta boy dolmalık biber, 3 domates, 20 yemek kaşığı pirinç, 6 adet kuru soğan, yarım demet maydonoz, zeytinyağı, tuz, karabiber, şeker, kırmızı biber, nane.

Biberlerin sapı ve çekirdekleri çıkarılarak hazırlanır. Ayrı bir kasede soğanlar rendelenir, içine yıkanmış ayıklanmış pirinç, zeytinyağı, ince doğanmış maydonoz, tuz, karabiber, nane, şeker ve kabukları kalınca soyulmuş domatesler eklenir. Hazırlanan dolma içi iyice karıştırılarak bir kaşık yardımıyla biberlere doldurulur. Üzerleri kalın domates kabuklarıyla süslenir ve içine su katılarak pişirilir...

Afiyet olsun... 
7
Zeytinyağlılar / Zeytinyağlı Taze Fasulye
11 Mayıs , 2007, 12:39:46
Biz zeytinyağlıları çok yaparız ve severiz. Diyette olanları da düşünürsek yaz mevsiminin geldiği şu günlerde bol bol zeytinyağlı sebze yemeği yapmak lazım değil mi kızlar  :hungry:

İlk zeyinyağlı tarifi benden olsun  ;)

"Zeytinyağlı Taze Fasulye":

Malzemeler: 1 kilo taze fasulye, 1 adet kuru soğan, 1 domates, zeytinyağı, tuz, şeker.

Soğan zeytinyağında kavrulur, biraz tuz ve 1 küp şeker eklenir, içine ayıklamış olduğumuz taze fasulyeler ve biraz su atılır. Daha sonra tencere biraz sallanarak fasulyelerin tencere içindeki yerlerinin değişmesi sağlanır. En son içine domates doğranır.

Afiyet olsun  :wave:
8
Bebeklerimizin İlkleri / Birtanecik Damlam...
04 Şubat , 2007, 05:54:36
Canım kızım 29 Ekim 2005 günü sabah 7:20'de girdin hayatımıza ve mutluluğumuza mutluluk kattın; senin geldiğin andan itibaren yaşamımız çok güzel bir yöne doğru aktı...Artık ben bir anneyim, canım sevgilim de bir baba...Aşkımızın 8.yılında verilmiş bir armağansın sen bize...Her gün senden yeni bir şey öğreniyorum ve seninle büyüyorum adeta; bundan önce bildiğim herşey boşmuş, dünyadaki en güzel duyguyu tatmadan bunu anlamama imkan yokmuş...O güzel yeşil gözlerinle gözlerimin taaa içine bakışın, yüzümdeki en küçük bir mimiği dahi kaçırmadan beni dikkatle takip edişin ve en güzeli de bana "anne" deyişin beni dünyanın bütün dertlerinden uzaklaştırıyor inan, o anda senden başka hiçbir şey önemli olmuyor; önemli de değil zaten...15 ay geçirdik seninle beraber ve ben yenilendim bambaşka bir insan oldum; adeta seninle yeniden doğdum, yaşama sevincim, mutluluğum, herşeyim canım kızım seni çok seviyorum...
9
Eylül-Ekim 2005 doğumlu bebişlerin anneleri nerdesiniz :hello2:

Hadi bebişlerimizin merifetlerini bu sayfada anlatalım :binkybaby: