Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - aslı

1
Gonca mesaj attıktan sonra fark ettim  :hieyt:  :hieyt:  :hieyt: çok sevindim. Neyse mesaj attım sana işten sonra ararım .  Öpüyorum seni ve kuzucuklarını  :-*  :-*  :-*
2
merhaba kızlar ,

çok uzun süre oldu buralara uğramayalı. Eminecim düğünü yapmışsınızdır. Allah bir ömür boyu mutlu etsin kardeşini. Bu arada geçmiş olsun kuzucuklara. Umarım daha iyidirler. Kuzuları öpüyorum.

Gonca'cım arkadaşım nasılsın. sen İzmir'lere geldin ama ben fırsat bulamadım o yüzden çok utanıyorum halbuki sen duyunca hemen koşarak gelmiştin. İnşallah bir dahaki sefere görüşürüz. Öğretmenizin değişmesi kötü olmuş ama herşeyde bir hayır vardır diyelim artık. Mavi boncuğu öpüyorum.

Bizde okula başladık. Bu senede geçen seneki gibi ders yapmayı sevmiyoruz.  Oyku artık 2,5 yaşında oldu bezden kurtulduk ama çok yaramazız oyle böyle değil. Ablasını çıldırtıyor. Zaman zaman arayı bulmakta gerçekten zorlanıyorum. Onun haricinde herşey yolunda.

3
Alıntı yapılan: g10ca - 28 Eylül , 2011, 16:41:25
Slm kızlar  :hello: Eylül birkaç gecedir uyanıp yanımıza geliyor ve yatar yatmaz uyuyor , ya da beni yatagına çağırıyor , ben daha yanına kıvrılmadan uyuyor
sabah sordum neden uyanmıyorsun diye , uykusu kaçıyormuş hanfendinin  :suclu:
sizde de gece uyanmaları var mı  :dontknow:
acaba diyorum yeni okuluna -malum devlet okulu ve kalabalık, ayrıca da tenefüslerde bol gürültülü -  henüz alışamadığı için gün içinde yaşadıkları ruyasına mı giriyor  :-\

Aslıcım fikir süper , hatta fikir annesi sen olduğuna göre ve hatta Defnenin hiç resmini koymadığına göre senden başlayalım ne dersin  :laughing7:
akşam evden nete girebilirsem yüklemeye çalışırım
öpüldünüz güzel bayanlar  :flowers:


Goncacım ilk fotoları ben yükleyeyim o zaman. Bu akşam yükleyemem kocişimin doğum günü onu kutlayacağız ama yarın akşam defnoşumun be öyküşümde ekleyeyim fotolarını.

Gece uyanmaları bizde de var. Yanımıza değil ama beni yanına istiyor. Dediğin gibi yanına daha uzanmadan uykuya dalıyor. Eylüş yeni okula başladı ondan diyeceksin bizimki yine kendi okulunda devam ediyor ama aynı sıkıntı bizdede var.  yazın yazlıkta beraber uyuyorduk ondan mı diyordum ama. Sizlerdede aynı sıkıntı var. Şimdiki çocuklar değişik ondandır :P
4
Dirimcim sizin iştah azalmanız bence diştendir. Biraz rahatlayınca eskisi gibi yemeye başlar yine. İkiz paketde içinde 60 gibi bez oluyor canım.

Sarı papatya yoğurdun içine meyve falan koysan kızın yemez mi acaba?

Muhallebi için yorum yapamıyorum ilk kızım hiç yemedi. Bunda da daha muhallebi falan vermiyorum daha.
5
Bende sezeryanla doğum yaptım 2 kere. İkisindede hiç kanama ve morarma olmadı . ilk haftalarda ağrı oluyor ama artık ağrı olmaması gerekir. Hatta ben 2.doğumdan sonra 15.gün araba kullanmaya başladım. Bence doktora git . yada doktoruna telefonla ulaşıp sıkıntılarını anlat ne diyecek.
6
Gülaycım sana ve Caner'e de kocaman öpücük bizden.  :opucuk:  :opucuk:

Goncacım yani durum  :cildir: . Neyse ki herşey yoluna girmiş. İşte dinleniyorum demişsin ya bende p.tesi olsun da işe gideyim  diye bekliyorum bazen değil hep  ::)   :laughing7:   Kuzular çok büyüdü artık. Ayy herkes foto eklesin hatta şöyle bebeklik fotosundan birde şimdiki fotrolardan bir yüklesek ne güzel olur  :hello2:
7
Dirimcim rica ederim. Burayı bu yüzden seviyorum çok güzel destek var. Ben ilk kızımdada burda paylaşım içindeydim. Hala telefonlaşıyoruz hala görüşüyoruz. Çok sevdiğim arkadaşlar edindim  :love3: .

Süt sağma işin biraz zor. Depo alanı gibi yeriniz varsa orada falan sağabilsen. Ben öyle yapıyorum bir depomuz var orada hallediyorum bende.

Birde diş çıkartıyor olabilir misiniz o dönemde inanılmaz iştahsız oluyorlar. Zorlasanda yedirmek mümkün olmuyor. Birde arada bazı öğünleri atlayabilirsin bence . Dün benim cadının aşısı vardı. Gidip gelinceye kadar epey oldu çorbayı pişirsek geç kalacaktık ben çorbayı es geçtim . meyveyle yoğurt yedi. Zaten çatalla eziyormuşsun süper  :icon_thumright:
8
Bebişler annelerini çok yoruyor galiba anneler sayfaya pek uğramaya fırsat bulamıyor gibi  :D  . Biz bugün aşılarımızı olduk. Karma, pnömokok, hepatit  b, çocuk felci. Birşey sormak istiyorum dışarıdan parayla alıp yaptırdığınız aşılar var mı? ben rota virüsüne karşı olanı yaptırdım ama başka var mı acaba
9
Dirincim ek gıdalar anne sütünden daha tok tutucu olduğu için aralardaki emizrmeler öteki öğünde çok acıkmasını engelliyor. Biz 6 ayı doldurduk biz ne kadar yiyoruz  milupanın küçük kavanozları var ya 125 gr gibi onu bitiremiyor. hoş onları ev yapı gıdalardan daha çok seviyor benim cimcime  :D  ve onlardan miktar olarak daha çok yiyor onu baz al. Belki şöyle yapabilirsin öğünlerde miktarı azaltabilirisin  . Hem sen daha az stres olursun hem de bebeğin. Ben şuna inanıyorum anne rahat olursa bebekte rahat olur gibime geliyor. Bazen bizim de  sadece 5-6 kaşık yediği oluyor bazı öğünlerde. Bizde yerken verme diye mücadele edebiliyoruz.  Alışma dönemi hergün yeni birşeylerle tanışıyorlar. Midemizin elimiizn yumruğu kadar olduğunu düşününce bize göre az onlara göre miktarlar çok olabiliyor  :)

Süt sağmaya gelince bende günde ancak 1 kere sağabiliyorum. Saat 2-3 civarında sonrasında artık eve gidince emziriyorum.  İşin nedir bilemiyorum ama yemek arasında falan sağman mümkün olmuyor mu iş yerinde. 
Birde birşey söylemek istiyorum bana bunu ilk bebeğimde komşum söylemişti 7,5 aylık falandı yiyecekleri blendırdan geçirme artık yutma duyusu gelişsin demişti. Ben hep dua ediyorum Allah razı olsun diyorum kendisine . Bu hamileliğinde internette birşeyler araştırırkenbrn de okudum bebeklerin yutma refleksleri en iyi 8. ve 10. ayda gelişiyormuş. Bu ayları kaçırmayın diyordu senin bebeğim bu aylarda o yüzden söylemek istedim.
10
Dirimcim

Anladığım kadarıyla sen yemeklerden daha çok sütünle bebeğini doyurmak istiyorsun galiba. Yanlışda anlamış olabilirim. Ama artık sütümüz onun ihtiyaçlarını karşılamak için yetersiz. 14:30'dan sonra hiç ek gıda almıyor mu? Bence ağer çok ek gıdalara geçmediysen hemen başla derim. Sonra yemeğe alıştırman çok zor olur. İleride yemek yemeyen bir çocuk seni şimdiden daha çok üzer. Öğünlerden sonra bebeğini emzir. 

Ben sana bizim beslenme programımızı yazayım istersen ona göre bir değerlendir.
sabah 8:30 gibi bebeğimi emziriyorum (işte 9:30 gibi olabilme lüksüne sahibim çünkü)
uyuyup uyumama durumuna göre arada bazen süt veriyoruz
12 civarı çorbasını içiyor bu oldukça tok tutucu olduğundan ardından süt vermiyoruz.
2,5-3 saat sonra meyve yiyor 2 saat sonra gibide yoğurt ardından kalan sütünü içiyor.
zaten geldiğimdede emziriyorum.
Alışverişi tamamlayamadığım için kahvaltıya başlamak bu hafta sonuna kaldı . Yarından itibarende kahvaltıya başlayacağız..
ben günde 150 ml gibi süt bırakıyorum. bazen biraz daha yada biraz daha fazla olabiliyor.

Çevremde gördüklerim ve ilk kızımda ki tecrübelerimde(ben ilk kıızmdada 4,5-5 aylıktı ek gıdaya başladığımda)  lütfen ek gıdaya geç kalma. 6 ayda bile ek gıdaya geçmek için inan geç kalmış olarak görüyorum. Ne kadar geç başlanırsa ileride o kadar zor oluyor.

11
Ben ilk kızımdada makinada sağdım herhangi bir azalma olmadı. İlk kızımı 20 ay emzirdim ki  4,5 aylıktı çalışmaya başladığımda.  Belki elle sağılanla elektrikli olanlar arasında fark olabilir. Elektriklide gögüs tamamen boşalıyor çünkü. Birde evde olmakla işle olmak arasında fark var işte dinlenmeye fırsatın olmuyor güne daha erken başlıyorsun iş stresi aklın biranda evdeki kuzuda bunlar sütü de etkiliyor. Bunlar da etken.

Dirim ben işte sağıyorum akşam giderken götürüyorum ama ben işe başlamadan öncede fazla olan sütümü sağıp dondurucuya atıyordum.  Dolapta stoğum var . Sana önerim bol su içmeye devam et. Moralini bozma. 8 aylık olmuş bebeğin sabah kahvaltı öğlen çorba öğleden sonra yoğurt vey meyve yiyordur. Geriye  kalan kısmı da sütün yeter panik olma  :) . Birde sana Humana still-tee diye çay var  anne sütünü artırmaya yarıyor . belki içiyorsundur biliyorsundur ben yine de hatırlatayım onuda öneririrm.
12
hoşbulduk tontikin annesi. Allaha şükür emziriyorum sütümde yetiyor şimdilik . Malesef çalışıyorum  :-\  ama bazende çalıştığıma seviniyorum ziraa çocuk bakmak çok zor  :laughing7: . Allah annanemize kuvvet versin.
Kahvaltısını şöyle hazırlayacağım büyük kızımada öyle yapıyordum. yumurta sarısını labne peyniri pekmez ceviz ve ekmekle yaptıracağım.  Sonrasında anne sütü .
Ben çok fazla bisküvi gibi şeyler vermiyorum biz zaten biraz tombişiz. geçen ay 67 cm 9200 gr'dık.
çorbaya daha tavuk kıyma koymaya başlamadım ama artık ilave etmeye başlasam diye düşünüyorum.
Bende ilk bebğimde Aysevin kasabının yaptığı gibi kıymayı tavuğu hatta balığı  küçük küçük hazırlar (buzdolabı poşetlerini 4-6'ya bölüp içine koyup ağzunı bağlıyordum) hergün dolaptan o gün çorbaya ne ilave edeceksem çıkarırdım. Çok rahat oluyor.
13
herkese merhaba,

benim  de 3 gün sonra 6 aylık olacak bir kızım var. Ek gıdalara başladık. Çorba yoğurt meyve bazen meyveyle yoğurdu karılştırıp öyle veriyorum. Bu hafta kahvaltıyada başlayacağım. Bunun yanında emziriyorum.
Hepinize bol sütler, bebişlerinize bol uyku diliyorum.
14
teşekkür ederiz eminecim :)
15
Boncuk gözlü Eylüşüm doğum günün kutlu olsun. Daha nice yaşlarını hep mutlulukla kutla. Her yaşın sana güzellikler getirsin. Seni çok öpüyoruz Defneyle birlikte.  :opucuk:  :opucuk:  :opucuk: