Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - beynâ

1
Arada oluyordu uyumadigi ama bir gun sonra tum gun uyuyarak takviye yapiyordu..1 hafta olacak uyutamiyorum gunduzleri..geceleri de ilk uykusunda sknti cekiyorum yanina yatip beslemeden uykuya dalmiyor..bu da en az saat 10u buluyor..gece sadece emmek icin uyaniyor cok sukur beslenip geri uykuya donuyor..sabah 7.30 gibi uyaniyor sonra gunduz zorla uyuttugum uyku toplamda en fazla 3 4 saat oluyor..ve hicbiri derin uyku degil..bu normal mi?uykusu basina vurdugundan olsa gerek huysuz oluyor..kolik vardi ama en az oldugu donemdeyiz yeno bir damla kullaniyoruz..yani gazla alakali oldugunu sanmiyorum cunku belli ediyor muhakkak gazi oldugunda..beslenmesi ve kilo alimi da iyi masallah..2 aylikken vurulan asidan etkilenmis olabilir mi?baska neden olabilir bi bilginiz var mi? Zorlqnqli miyim uyumaya yiksa yeterli bie uyku mudur?
2
Drumuza gttk aksam, suyumuz iyice azalmis nstde hafif sancim da cikti..dr yarin sabah gel suni sanci verelim dedi..dua edin sezeryana gerek kalmadan alayim kizimi kucagima..  :amin: :amin:
3
Hanimlar sa.. 2 gun once gittk dr.a bebegimin 37-38 haftayla uyumlu oldugunu onden gittigini suyumun azalmis oldugunu soyledi..boyle olursa dogumu daha erken baslatabilirz dedi.. onumzdeki carsambaya tekrar randevum o zmaana kadar da hareketlerindw azalma olursa gelmemi istedi.. ve idrar yolu enfeksynum icin gyno lomexin fitil verdi.dun gece kullandim,sabah kalktigimda akintiyla brlikte su gibi bir sivi geldi ped ve camasirimi islatacak sekilde.. hastaneyi aradim dr henuz gelmemis sanciniz var ki dediler yok dedim sabah hareket de etti bu olaydan sonra bebegim.. acaba suyum mu yoksa fitille alakali bi durum mu tecrubesi olan var mi???
4
avicenna gültepeye gidiyordum ama küçük bir hastane,yenidoğan yoğun bakım vs. yok.. doğumda herhangi bir sıkıntı olursa farklı hastanelere yönlendiriyorlar o yüzden şimdiden değiştirmek istiyorum.. muayenede ben sormadan beni bilgilendiren,ısınmakta sıkıntı çekmeyeceğim bayan bir doktor arıyorum.. bir de ücretleri çok yüksek olmayan,ayrı sancı odalarında eşimin de yanımda olabileceği,doğum konusunda rahatlıkla güvenebileceğim bir hastane arıyorum..  önerilerinizi ücretlerle,odalarıyla,bütün hizmetleriyle yazarsanız sevinirim.. :opucuk: :opucuk: :opucuk:

arkadaşım sante plus hast. doğum yapmıştı çok övdü bana..tek yorumla yola çıkmak istemediğimden size de danışmak istedim.. yardımcı olursanız sevinirim.. :flowers: :flowers: :flowers:
5
hanımlar doktorum 2.düzey 4d ultrason ve cd çekimi istedi.. hastane dışında bi doktorun adını verdi..perinatoloji uzmanıymış.. ama özel muayenehane old. için ücretler epey yüksek..istanbul  avrupa yakasındaki devlet hastanelerinden hangileri yapıyor bilginize ihtiyacım var.. orda da herhangi bir ücret alınmıyor değil mi?
6
işin zevkli yanı.. :occasion14:

hanımlar daha yarısındayım hamişliğin ama yavaş yavaş da başlayayım istiyorum birşeyler almaya..son aylara büyük şeyleri bırakmak istiyorum sadece.. nelerden başlayayım.. neler alayım.. tecrübeliler bi geri dönüş yapın da tavsiye verin bize:) şunu kesin al bulundur dediğiniz şeyler de olabilir..
7
kızlar bunu doğuma kadar yaşayacak mıyım bilmiyorum,ama artık rahat olmak istiyorum.. her ultrason yaklaştığında,daha doğrusu önceki ultrasonun üzerinden 2 hafta geçtikten sonra beni bir stres alıyor yavaş yavaş..kontrol gününe kadar artarak devam ediyor.. acaba hala iyi mi bebeğim,bu süreçte birşey olmuş mudur vs. diye.. elhamdulillah hiçbir sıkıntım yok,kanamam-sancım yok,iştahım düzeldi,hatta maşallah enerjikliğim bile yerinde.. tüm bunlara rağmen yolunda gitmeyen birşeyler olabilir mi acaba? doktora gitmeden bunu anlamanın yolu yok mudur.. :sad1: :sad1: 4 gün kaldı kntrole,ben artık rahat olmak istiyorumm :sad1: :sad1: :sad1:
8
kızlar şu an 14+5im 2 haftadır karnım belirgin bir şekilde çıktı,3 hafta önce gittiğimde kilo da almamıştım,normal mi şu an belirgin bir şekilde çıkması? bi de bu göbeğin tamamı bebek mi,bağırsaklardan kaynaklı da olabilr mi? ::) ::) :ehi: hiç inmiyor artık.. ::) ::)
9
hanımlar geçen hafta ense kalınlığı testi yaptırdık..gelişim çok güzel hamdolsun ama değer 2.4 mm çıktı.. ben derin bi ohh çektim ki 3ün altında diye doktora yorumunu sorunca "sınırda" dedi.. ikili test düşünmediğimiz halde  kapıda ne düşünceğimizi şaşırıp yaptıralım bari dedik verdim kanı.. sonuç cumaya çıkacak.. içim ferah olmasına rağmen doktor aklımı bulandırdı.. keşke onu da yaptırmasaydım dedim.. :BangHead:

doktora kızdım kendimce boşuna korkutuyor bizi diye.. bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? yani bildiğim ense kalınlığı 3ün üzerinde bile çıksa ikili test sonucunda farklı çıkabiliyor.. ikisinin sonucu da yanlış çıkabiliyor.. küçük ama bulandırdı işte kafamı.. merakımı giderin lütfen..
10
kızlar rutin kan ve idrar testlerini yaptırdık,kan testleri güzel maş ama
idrarda;

protein eser (normali negatif)
lökosit esteraz +++ (normali negatif)
lökosit 16 (normali 0-5)

çıkmış.. sanırım bir kısmı enfeksiyon ??? ama protein eser ne??
11
kızlar ben apar topar en yakınımdaki hastaneye gittim,nöbetçi olan doktora muayene oldum hep,hatice hanıma gidiyorum ama istanbuldaki hastaneler,bu hastane ve hatice hanım hakkında hiçbir bilgim yok,önerisi olan var mı,bu hastane veya yakınlarındaki bi hastane ile ilgili??
12
kızlar selamun aleyküm uzuun bi aradan sonra..giremedim ne zamandır net yoktu,istanbula taşındık bugün bağlandı netimiz..

bebeğimin kısmeti herhalde,teyzelerinin haberi olsun istedi.. ;D

Rabbime çookk şükür kızlar hamileyim ben de..2 gün oldu öğreneli..hala bi yanlışlık mı var,rüyadayım da uyanacakmışım gibi şaşkınlık içerisindeyim.. :hieyt: :hieyt: :hieyt: hep uyanıyordum çünkü böyle rüyalardan sonra,Allah uyandırmasın inşaAllah.... :amin: :amin: :amin: :amin:

en son adet tarihim 2 eylüldü bacılar..ben ayın 1inde gidip test aldım içime doğmuş gibi eczaneden..geldim yaptım kabak gibi ortada 2 çizgi.. :k06: :k06: bu yanlış mı nee dedim :ehi: :ehi:

kan testi yaptrdım kocacımdan habersiz 966 çıkmaz mı,gecesine nöbetçi doktora götürdü eşim heyecandan bekleyemedi öbür günü..  :love9:

doktor henüz çook küçük dedi..2 gün sonra yani bugün gelmemi,alttan keseye bakacağını,görünmezse kan testini yenileyip değerin yükselişine bakacağını söyledi..bugün gittik kese oluşmaya başlamış nokta kadar.. :occasion14: :occasion14: :occasion14: bi sorun yaşanmaz inşallah bundan sonra, bu sevincimiz yarım kalmasın Allahımm :amin: :amin:

çatladım girip de yazamadım diyee..o netçileri var yaaa :violent1: :violent1:
neyse yavrucuğuma dua etsinler..çok özledim sizi ben ya.. :y25: :y25: :y25:
Rabbime sonsuz şükür.... :amin: :amin: :amin: :amin:
13
selam hanımlar,

eşim de gitti doktora,doktor aşılama yapmamız gerektiğini söyledi ankarada..biz istanbula geldk..doktor bi süre daha deneyebilirsiniz isterseniz normal yolla ama şans az dedi,daha beklemeli miyim?istanbulda hast,doktor önerisi olan var mı..

burdan birinden okumuştum ama şimdi hatırlamıyorum besmelelerle vs.. yapıldı diye,çok hoşuma gitmişti,istanbulda mıydı ki?? böyle bir yer ve doktor arıyorum ben de..
14
hanımlar bahsetmiştim hatırlatayım yine, en son adet tarihim 24 mayıs iken gecikme yaşayınca 28 haziranda kanda bchg testi yaptırdım,sonuç <1.20 çıktı fakat doktorum 10 gün içerisinde adet olmazsam yenilememi söyledi.. 29 haziranda adet oldum fakat 1.gün az miktarda kanama olmasının devamında 2.günden bugün yani 9. güne kadar günlük ped kullanabileceğim kadar az koyu bir lekelenme şeklinde devam ediyor..evlendiğimden bu yana adetlerim 3 en fazla 4 gün sürdü..geçen ay bütün muayeneleri(smear testi,vajinal muayene,yumurta takibi) olduğum halde hiç bir sorun çıkmamıştı..neden olabilir yaşadığım bu durum?bilgisi olan?? :icon_scratch: :icon_scratch:
15
birkaç aydır yaşadığım hüsranlardan sonra -bebişli arkadaşlarım kızmayın sakın- çocuklara bi antipatim oluşmaya başladı.. 4-5 yaşlarında bi çocuksa sevimsiz görünüyor gözüme..daha küçük ise kucağıma alıp sevmek bile istemiyorum.. ben çocukları çok severdim halbuki :-\ 4-5 yaşındakiler şımarık oluyorlar biraz hadi onu anlıyorum da bebek görünce uzaklaşasım geliyor,gözlerim doluyor ve ben anlam veremiyorum..

bunu yaşayanınız var mı?

16
Anne Olmak İstiyorum / yeniden ve umutla geldim..
27 Haziran , 2012, 14:57:50
hanımlar selam :opucuk:

yaklaşık bir ay önce bir süre girmeyeceğimi yazdım kafamı toplamak için,nitekim iyi de geldi arada öneririm ;)

girmek istedim çünkü heyecanlı ve umutluyum şu günlerde.. :love9:

manevi kısmı..
22 haziranda rüyamda bebek emzirdiği gördüm,23 haziranda rüya içinde rüyalarda 3 ayrı test yapıp çift çizgi gördüm,ve aynı gün dolmuştaki bir kadın -hala çözemiyorum- yerini bana verip siz hamilesiniz herhalde dedi..24 haziranda 7 aylık arkadaşım akşam 5 gibi arayıp 1 saat önce rüyasında kendini arayıp hamilelik haberimi verdiğimi söyledi..ve ilginçtir hamile olduğumu hissediyorum şu an..

elle tutulur kısmı ise..
en son adet tarihim 24 mayıstı ve ben hala adet olmadım çünkü..bugün 34. gün bitecek geçen adetimden bu yana..3-4 gün önce adet sancım vardı şu iki gündür o da yok..ve 5-6 gündür yoğun açıkrenkli,uzayan,kaygan akıntım oluyor..idrara sık çıkıyorum..

çıkarken aklımdaki iyi haberlerle dönmekti..inş birkaç güne iyi haberler veririm.. :amin: :amin: :amin:
17
doktora sormayı unuttum sizin bi bilginiz var mı??
18
Bir kadın vardı. Her yıl doğurur, çocukları ise, altı aydan fazla yaşamazdı. Kadın yirmi çocuk doğurmuş yirmisi de ölmüştü. Her çocuğun ardında feryat ederdi.

Sonunda, "Ey Allah'ım! Bu çocuklar bana dokuz ay yük olur, bense onlar altı aydan fazla sevemem. Altı ay geçmeden elimden alırsın" diyerek canını yakan ıstıraptan şikâyet etti.

O gece rüyasında cenneti gördü. Cennetteki sayısız nimetlerin arasında kendi adının yazılı olduğu bir köşk vardı. Kadına, "Bu köşk acılara katlanan, ıstıraplara tahammül eden, Allah sevgisiyle her şeyini feda edenindir. İbadetlerinde gevşeklik gösteren kullarını, Allah musibetleriyle sınar" dediler.

Cennet nimetlerini görmenin sarhoşluğuyla kadın, "Allah'tan gelen başım gözüm üstüne" dedi. Yavaş yavaş cennet bahçesinde ilerleyip köşküne girdiğinde, bütün çocuklarının orada olduğunu gördü.

----------

Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur:

Bir annenin çocuğu ölünce Allah (c.c) meleklerine,

"Kulumun çocuğunun ruhunu aldınız mı?" der. Melekler,

"Evet" derler.

Cenâb-ı Hak, "Onun kalbinin yemişini, hayatının meyvesini kopardınız mı?" der.

Melekler, "Evet" derler.

Allah Teâlâ, "Kulum ne dedi?" diye sorar.

Melekler, "Sana hamdetti. 'Biz Allah'a teslim olmuşuz, ancak ona döneriz' dedi" derler.

O zaman Allah Teâlâ, "Kulum için cennette bir ev yapın, o evin adını da, hamd evi diye koyun" buyurur.


Mesnevide Geçen Hikayeler
19
google da adetten önceki ilk gebelik belirtilerini araştırırken "en erken gebelik belirtileri" sonucuna tıklayaraktan ;D ;D ;D

o gün bugün çıkmadım,o konuya da bidaa hiç bakmadım :suclu: :ehi:

ya siz?  ::) ::)
20
doktora gittim bugün hormon testi sonuçlarıma baktı tsh yüksek endokrine görün guatr testleri yapılması lazım dedi..2,5 üzerinde olmasının risk taşımasını sordum;doğru, istemeyiz dedi...endokrine de yarın sabah gideceğim inş..

smear testi yapıldı 10-15 gün sonra çıkarmış sonuç..

yumurta gelişimi için baktı,9 mm gelişebilecek bi yumurtam varmış sol tarafta,pzt günü tekrar çağırdı gelişime bakmak için..bugün 11. günüydü adetimin,bugün için bu kadar olması yumurtamın normal mi acaba :dontknow: