28 Mart , 2024, 17:13:26

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - derbeder

1
Protesto / 'Türkiye Fransa'yı boykot edemez'
22 Aralık , 2011, 13:03:25
Allah Fransa'nin belasini versin!!!  :cildir: yillarca entegre dediler simdi ise zorla asimile etme cabalarindalar  :cildir: :cildir:

Alıntı'Türkiye Fransa'yı boykot edemez'
Fransa meclisi genel kurulu, 1915 olaylarının 'soykırım' olmadığı yönündeki ifadelerin suç sayılmasını öngören yasa teklifini görüşmeye başladı. Taslağı hazırlayan milletvekili, Türkiye'nin boykot tehdidinin ciddiye alınmaması çağrısında bulundu



Ermeni tehcirinin 'soykırım' olduğunu daha önce kabul eden Fransa, bu kez iddiaları inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı oyluyor.

Eğer yasa yürürlüğe girerse bundan sonra İsviçre ve Slovakya örneğinde olduğu gibi 'Ermeni soykırımı yoktur' diyenler cezalandırılacak. Ankara ile Paris arasında gerilime neden olan yasa taslağı Fransa Ulusal Meclisi'nde görüşülmeye başlandı. '
KAYNAK AB YASALARI'
Genel kurulda ilk olarak, yasa teklifini kaleme alan iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Marsilya milletvekili Valerie Boyer söz aldı. Boyer, soykırımın inkarının suç sayılması yasa teklifinin AB yasalarından alınarak Fransa yasalarına uyarlandığını söyledi. Yasa teklifiyle Türkiye'nin hedef alınmadığını iddia eden Boyer, bu yasanın Türk-Fransız ilişkilerini zedelememesini dilediğini belirtti: "Amacımız ilişkileri zedelemek değil. Ticari ilişkilerin zedeneleceğini düşünmüyorum. Ambargo gibi tehditlerin hayata geçeceğini sanmıyorum. Türkleri gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyorum. Bizi hoşgörü ile karşılayacaklarını düşünüyorum." Valerie Boyer, milletvekillerine 'Türkiye'nin tehditlerini ciddiye almayın' çağrısında bulundu: "Türkiye, Fransa gibi Dünya Ticaret Örgütü üyesi, bizi boykot edemez."
'SARKOZY ERMENİSTAN'I KARDEŞ ÜLKE İLAN ETTİ'
Sarkozy'nin Ermenistan'ı kardeş ülke ilan ettiğini hatırlatan Boyer, "Dostluğun ötesinde ilişkilerimiz var. Ermeniler, Fransa'da yani kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamak istiyorlar" diye konuştu.

PARLAMENTODA YASALAŞMASI YETERLİ DEĞİL
Teklifin mecliste kabul edilmesi yasalaşması anlamına gelmiyor. Senatonun da meclisten geçen aynı metni oylayıp kabul etmesinin ve Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bunu imzalayıp resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek.
SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ KONUŞACAK
Yasa oylanmadan siyasi grup temsilcileri ve hükümet adına bir bakan söz alacak. Meclisteki bu konuşmaların ardından siyasi parti temsilcileri söz alarak konuşma hakkına sahip.
Yasa teklifi, 7 Aralık'ta Fransa meclisi yasalar komisyonunda kabul edilmişti. Önceki gün başkanlık divanında hükümetin de itiraz etmemesi üzerine teklif, resmen bugün gündeme alınmıştı.

1 YIL HAPİS 45 BİN EURO
Yasa teklifinde, ''Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların reddi, bir yıl ve 45 bin Euro para cezasına çarptırılır'' ifadesi yer alıyor. Fransa parlamentosu, 29 Ocak 2001 tarihinde, ''Fransa, 1915 yılındaki Ermeni soykırımını tanır'' ifadesiyle kaleme alınan bir yasayı onaylamıştı.
SARKOZY DAHA ÖNCE REDDETMİŞTİ
Fransa meclisi, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarının suç sayılmasını öngören bir yasa teklifini 2006 yılında onaylamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu teklifin senatoya gelmesini engellediği için teklif yasalaşmamıştı. Fransa'daki Sosyalistler, bu yasa teklifini geçtiğimiz ayıs ayında senato gündemine getirmiş, ancak ezici bir çoğunlukla teklifin oylanma önerisi reddedilmişti.
BÜYÜKELÇİ DÖNECEK
Yasa teklifinin kabul edilmesi halinde Türkiye, Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nu Ankara'ya geri çekecek. Fransa'nın da diplomatik teamül gereği, Ankara'daki Büyükelçisini Paris'e geri çağırması bekleniyor. Teklifin kabul edilmesi halinde, bakan ve milletvekili ve diğer üst düzeyde bürokratların Fransa'ya yapacağı ziyaretlerin askıya alınması bekleniyor. 2001 yılında kabul edilen yasanın ardından Türkiye eski Paris Büyükelçisi Sönmez Köksal'ı Ankara'ya geri çekerken, Fransa'ya yapılan bütün resmi ve özel ziyaretler askıya alınmıştı.
EKONOMİK İLİŞKİLER ZARAR GÖRECEK
Yasa teklifinin Fransa meclisinden kabul edilmesi, iki ülke arasında son yıllarda giderek artan ekonomik ilişkileri de olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor. Yasa teklifini engellemek için Paris'e gelen TÜSİAD ve TOBB temsilcileri, THY'nin satın alacağı çok sayıda Airbus uçağı ve Türkiye'nin gelecek 10 için açacağı 100 milyar dolarlık enerji ihalelerinin olumsuz yönde etkilenebileceği uyarısında bulunmuştu. 2010 yılı rakamlarına göre, Türkiye, Fransa'nın en fazla ihracat yatığı ülkeler sıralamasında 6 milyar 264 milyon Euro ile 11. sırada. Fransa'nın en fazla ithalat yaptığı ülkeler sıralamasında Türkiye, 5 milyar 402 milyon Euro ile 16. sırada. Fransa'nın 2011 yılının ilk 10 ayı için Türkiye'ye yaptığı ihracat 5 milyar 693 milyon Euro. Fransa'nın, 2011 yılının ilk 10 ayı için Türkiye'den yaptığı ithalat oranıysa 4 milyar 929 milyon Euro. '
2
İlişkiler / Duymayı sevdiğimiz 20 kompliman
20 Aralık , 2011, 12:35:38
AlıntıDuymayı sevdiğimiz 20 kompliman
Kadınların, özellikle de beğendikleri erkeklerden, duymak isteyecekleri komplimanlar hangileri?


Erkekler iltifata ihtiyaçları olmadıklarını söyleseler de övülmekten her zaman zevk almışlardır. Bunu onunla sevişirken ne kadar zevk aldığınızı ya da kavanozların kapaklarını nasıl da kolayca açtığını söyleyerek yapmanız fark etmez. Peki ya kadınlar? Özellikle beğendikleri erkeklerden duymak isteyecekleri komplimanlar neler? İşte ilk sırada olanlar:

1. Kalçaların olağanüstü.
2. Senin kadar zeki olmak isterdim.
3. Aman tanrım, ne kadar esneksin!
4. Anneme benden daha iyi davranıyorsun.
5. Büyük laflar etmene bayılıyorum.
6. Göğüslerin olağanüstü.
7. Tanıdığım en komik insansın ve herkesi tanıyorum.
8. Senden önce sevgililerim olduğunu unutturuyorsun.
9. Bana yakın olmana/sokulmana bayılıyorum.
10. Bacakların olağanüstü.
11. Bir daha asla video/pc oyunu oynamak istemeyeceğim sanırım.
12. Çok seksisin.
13. Beni neşelendirmene gerek yok çünkü sadece etrafında olmak mutlu olmama yetiyor.
14. Yatakta olağanüstüsün.
15. Kuantum fiziğinden anlamanı ve aynı zamanda güzel kokmanı seviyorum.
16. Yanında değilken, aklımı kaçıracak gibi oluyorum.
17. Annemden daha iyi yemek yapıyorsun.
18. Seninle evlenmek şimdiye kadar aldığım en iyi karardı.
19. Sen dünyanın en iyi annesisin/olacaksın.
20. Olağanüstüsün.
3
İlişkiler / ölum korkusu
14 Aralık , 2011, 15:14:20
selam  :k06:

bu sira acaip sekilde kafayi olumle bozdum sayilir. toplarsan gun icinde bayag bayag uzun bir sure olumu dusunuyorum aslinda. sebepsiz degil tabiiki bu durum. ozellike surekli birilerinin hasta oldugunu duydukca tanidiklarimdan olenler oldukca...ve artik bazi seylerin gercekten degistigini gordukce...

mesela sabah arabadayken bol bol dusundum, radyo acik damar parcalar caliyor. ne zaman olecegimi bilsem kime ne soyleyecegimi son cumlelerimin ne olacagini dusunuyorum. kendi kendime pilanlar yapiyorum. mesela esime benden sonrada mutlu olmasi gerektigini ve hatta benden sonrada evlenmesi gerektigini vaad edicem...( cok fazla yesil cam mi izledim son zamanlarda nedir)

acaba ne tur hastaliklar tasidigimizi dusunuyorum ve ani cikacak bir hastalikla nasil yikilacagimi dusunuyorum. en yakinlarimin olumlerinde nasil davranacagimi dusunuyorum. sonra aglamaya basliyorum.

en agirida simdi degilde cocugum olsa o zaman ne olacagini dusunuyorum. hatta sirf bu yuzden cocuk yapmaktan vazgecmek bile geliyor icimden. cocuklarim olursa cok erken olup onlari baskalarinin eline birakmaktan korkuyorum....

bu sekilde olan tek benmiyim?
4
Mantı ve Makarnalar / Fırında makarna
21 Kasım , 2011, 17:39:42
AlıntıFirinda makarna



•   Yarım paket uzun fırın makarnası
•   2 tepeleme çorba kaşığı un
•   2 çorba kaşığı margarin
•   Yarım lt.süt
•   1 kase kaşar peyniri rendesi
•   1 kase istediğiniz çeşitlerde ufalanmış peynir karışımı

-Makarnayı yeteri kadar kaynayan su ile tuzunu da ekleyerek haşlanmaya bırakin.
-Diğer yanda margarini tencerede eritip unu ekledyin ve rengi dönmeyecek kadar kısa kavurun.
-Sütü azar azar ekleyerek karışımı açin ve muhallebi kıvamında bir sos hazirlayin.
-Tuzunu da ekleyin.
-Makarnayi süzüp yağlanmış dikdörtgen fırın kabına yerleştirin makarnayı.
-Fırın kabınızda makarna döşendiği zaman ne çok ince ne çok kalın olmalı.
-Makarnanın üzerine karışık peyniri yayın ve içine işlesin diye de çatalla hafifçe karıştırın.
-Daha sonra beşamel sosu makarnanın üzerini kapatacak şekilde dötün ve kaşar rendesini üzerine paylaştırın.
-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

bunu degisik sekillerde yapanlar var mi? ben makarnanin her turlusune bayiliyorum, hele firinda olanina  :hungry:
5
Kurabiyeler - Bisküviler / Islak Kurabiye
17 Kasım , 2011, 15:22:16


Alıntı

Malzemeler:
•   3 yumurta
•   1 bardak şeker
•   3/4 bardak sıvı yağı
•   3 kaşık kakao
•   1 paket kabartma tozu
•   1 paket vanilin
•   aldığı kadar un
•   1 bardak hindistan cevizi(üzeri için)

Şerbeti için:
•   1 bardak şeker
•   2 bardak su

Hazırlanışı:

1.   Öncelikle şerbeti kaynatıp,soğumaya bırakalım.
2.   Malzemelerden hamur yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlayıp yağlı kağıt  serilmiş tepsiye dizelim ve 170-180 derece fırında pişirelim.
3.   Sıcakken soğuk şerbete daldırıp çıkaralım ve hemen hindistan cevizine bulayalım.

bir kac defa yedim bu kurabiyeden tadi hala damagimdadir. cok guzel yumusacik browniyi andiriyor hatta tat olarak. bazi sitelerde bir gece bekletin demisler bazilarindada bir kac saat bekletin demisler. aranizda yapan var mi?
6
AlıntıYapımcılığını Pana Film'in, yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu'nun üstlendiği Bir Kadın Tanıdım, izleyicilere bir kadının inadına ayakta duruşunun anlatıldığı kederli ve imkansız bir aşk hikayesi sunuyor. Kars'ta başlayan hikayesi, İstanbul'da dumanı üstünde yoksul bir mahallede devam eden dizinin çekimleri hemKars'ta hem de İstanbul'da gerçekleşiyor.



Senaryosunu Seda Altaylı Turgutlu ve Gizem Özgül'ün yazdığı, başrollerini Ekin Türkmen ve Ertan Saban'ın paylaştığı Bir Kadın Tanıdım'ın Oyuncu kadrosunda Savaş Özdemir, Neslihan Yeldan, Nergis Çorakçı, Deniz Sipahi, Suat Ergin gibi isimler yer alıyor.

Konusu:
"Bir Kadın Tanıdım" kederli ve imkânsız bir aşk hikayesidir ve bir kadının inadına ayakta duruşunun...
Bahar (Ekin Türkmen),Kars'ta doğmuş büyümüş, görücü usulüyle evlendirilmiştir. Kocası kısır olduğu için çocuğu olmamış ama kusur hep Bahar'dan bilinmiştir. Kocası "erkekliğini kurtarmak" için bir gece "abi" dediği bir adamı Bahar'ın koynuna sokmaya kalkınca, çaresiz, elini kana bulamıştır. Eski adını, hayatınıKars'ta bırakıp başka diyarlara yola çıkar Bahar... Bir tren camının önünde kendine yeni bir isim bulur... "LEYLA"... O artık Leyla'dır... Leyla'yıİstanbul'da dumanı üstünde yoksul bir mahalle ve yürekleri nefessiz kalacak kadar acıyla dolu insanlar beklemektedir. Öldürülen eski sevgilisinin suretiyle yaşayan Umut (Ertan Saban), Leyla'ya minibüsüyle çarpmadan son anda durur. Gözünün gördüğüne inanamaz, yıllar önce ölen sevgilisinin sureti karşısında durmaktadır...

izledim ve begendim, oyuncular super....Allah kimsenin yolunu yolsuza dusurmesin.
7
AlıntıBenetton şok bir kampanyaya daha imza attı
Hazırladığı sıra dışı reklam kampanyalarıyla ses getirmeyi başaran İtalyan giyim markası United Colors of Benetton, şok bir kampanyaya daha imza attı.



Fotomontaj sistemini kullanan marka, Papa'yı Mısırlı bir imamı, Obama'yı da Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'yu dudağından öpüyormuş gibi gösterdi.
Reklam kampanyaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle adından her zaman söz ettirmeyi başaran Benetton, son kampanyasıyla özelikle Vatikan'ı kızdıracak gibi görünüyor. Vatikan'a sadece 100 metre uzaklıktaki St. Angelo Köprüsü'ne asılan, fotomontajla hazırlanmış kampanya afişinde, Papa 16. Benediktus, Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi'nin camisinin imamlarından Ahmed el Tayyip'i dudağından öpüyor. Marka ayrıca Milano'nun ünlü Duomo Meydanı'nda da bir afiş açtı. Burada da ABD Başkanı Barack Obama, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'yu dudağından öpüyor. Kampanyanın sloganı ise "nefrete karşı." Benetton'un Paris'te düzenleyeceği bir basın toplantısında yeni kampanyası hakkında açıklama yapması bekleniyor.
8
nihat doganida izzetide sevmezdim zaten, gerci kanal 7 de izzeti gordugum zaman cinlerimi tepeme cikariyordu bu herif. sonradan gorme once killarini aldirdi sonrada gurup sex yapti. Allah' in kirosu  :igrenc:
yayindan kalkmasinada programinin ayrica memnum oldum.

AlıntıTepki yağdı program bitti

Grup seks skandalıyla gündeme gelen türkücü İzzet Yıldızhan'ın programı Kanal 7'nin yayın akışından çıkartıldı.



Türkücü İzzet Yıldızhan'ın fuhuş skandalında gözaltına alınmasından sonra gözler müzik eğlence programı yaptığı Kanal 7 televizyonuna çevrildi.
Geçtiğimiz hafta skandalın hemen ardından ekrana çıkan ve olayı reyting malzemesi olarak kullandığı öne sürülerek ağır eleştirilen Yıldızhan ile ilgili olarak Kanal 7'ye tepki yağdı.
Ekranda söyledikleriyle, karakoldaki ifadelerinin tamamen zıt olması kanal yetkililerini harekete geçirdi. İlk olarak ünlü türkücünün "İzzet Yıldızhan Şov" adlı programı bu hafta yayın akışından çıkartıldı. Gelen tepkiler üzerine programın tamamen kaldırılacağı konuşuluyor. Kanal 7, daha önce de yönetmenini hamile bırakan, evli sunucu Şoray Uzun'un TV programını yayından kaldırmıştı.
9
İlişkiler / bayram ziyaretleri
10 Ekim , 2011, 15:37:11
bayramlarda kucukler buyuklere ziyarete giderler, ellerini operler harcliklarini sekerlerini alirlar. buraya kadar hersey nornal  :k06: sevdiklerimiz oldugu zaman hic gocunmadan yapariz bunlari tabiiki. peki ya sevmedigimiz buyuklerimizide ziyarete gidiyormusunuz? mesela sevmediginiz akrabalarinizi sirf sizlerden once dogduklari icin ziyarete gittiniz mi? ellerini optunuz mu? yoksa onlar yokmus gibi davranip sevdiklerinize gidip sevmediklerini atladiniz mi?

onumuz bayram, bu durumla karsilasanlar veya karsilasacak olanlar var mi?
10
Alıntıİnsan - hayvan arası embriyoya tepki
İngİltere'nİn en önemli üniversitelerinden College London, Newcastle ve Warwick'in son üç yıldır toplamda 155 adet insan-hayvan karışımı embriyo ürettiği ortaya çıktı.

İngiltere İnsan Kısırlık ve Embriyoloji Birliği tarafından verilen izinle insan hayvan melezi embriyoların üretildiği tek ülke olan İngiltere'nin bu uygulaması tepki çekti. İngiliz bilim adamları, yapılan deneylerin insan ve hayvan türlerinde istenmeyen değişikliklere yol açabileceği konusunda uyardı. Embriyolar insan sperminin hayvan yumurtasıyla döllenmesiyle oluşturuluyor. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara çare bulmak için üretilen insan hayvan karışımı embriyolar yüzde 99.9 insan, yüzde 0.1 hayvan bileşiminden oluşuyor

Allah sonumuzu hayir etsin.
11
Pudingler / supangle
01 Temmuz , 2011, 12:57:03
Supangle



Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır.Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

-----------

pazar gunu icin bunu yapmak istiyorum, Allahim istahim kabardi  :hungry:
12
Can nergis



Ibrahim celikkol




Gulcan Aslan




ozge borak




tugba buyukustun



ozgu namal




Megan fox





13
Mint Yapım imzası taşıyan dizide, başrolleri Settar Tanrıöğen ve Melek Baykal paylaşıyor. Emel Müftüoğlu, Umut Kurt, Goncagül Sunar gibi oyuncular da onlara eşlik ediyor.



TABAN TABANA ZIT
Dizinin konusuna gelince... Kalabalık ailesini geçindirmeye çalışan babanın hayalleri ile çocukların hayalleri taban tabana zıttır. Dişçi olmasını beklediği kızı müzisyen olmayı hayal ederken, börekçisini bırakmayı düşlediği oğlu dükkandan ayrılmayı planlar. Evlenmesini umduğu kızı ise inatla beyaz atlı prensinin gelmesini bekler. Hayırsız damadı ile de başı derttedir.

'Babam Sağolsun' günümüz Türk ailesinin ve esnafının karşılaştığı sıkıntıları ve bunları birlikte sevgiyle aşmaya çalışmasını neşeli bir dille anlatıyor.

-----------------

en son babalar duyar dizisinin cakmasi gibi olmus bu dizi. hatta bazi replikleri bile aynisi hatirladigim kadariyla.
dizideki tek fark o dizide baba tornaciydi burda borekci  :k06:
hatta ismalin odasi bile mustafanin odasinin cakmasi.

14
Sizin Seçtikleriniz / Bu fotoğraflar canlı!
27 Nisan , 2011, 11:51:32
AlıntıBu fotoğraflar canlı!
İki sanatçı, fotoğrafçılık yeteneklerini internetin faydalarıyla birleştirince...

Kevin Burg ve Jamie Beck adlı iki sanatçı, fotoğrafçılık alanındaki yeteneklerini, internetin sağladığı faydalarla birleştirip, "canlı fotoğraflar" yarattılar.
Alışıldık portre ve gündelik yaşam fotoğraflarını, "fotoğraftan daha fazla ama videodan daha az" konseptiyle işleyen ikili, fotoğraflara animasyon ekleyerek onlara hayat verdiler.
Fotoğrafları animasyonları kaybetmeden kaydetmelerine izin veren GIF formatı ile hazırlayan Burg ve Beck, aldıkları sonuçtan ve insanların ilgisinden fazlasıyla memnunlar.


wowwww teknolojiden korkmaya basladim, ama cok guzel olmus kesinlikle.
15
Teknik Yardımlaşma / Rumuz Değişikliği
15 Nisan , 2011, 15:49:40
rumuz degistirmeyi nasil yapiyoruz? degismis sanki??
16
arkadaslar, bunu ben bir itiraf sitesinden buldum. daha dogrusu dun esim gosterdi ve buraya kopyalamami istedi. insanin akli almiyor bu tarz seyleri okuyunca. . .insanlar artik para icin herseyi yapiyorlar maalesef. Allah cezalarini versin, milletin serefiyle haysiyetiyle oynuyorlar. Allah onlara bunlarin hesabini bu dunyada olmazsa elbet diger tarafta soracak. yesinler paralari bakalim milletin duygularini hice sayarak...arkadaslar tüp bebek yaptiranlar dikkat etsin, gerekirse dna testine bas vurun!


Alıntısazandoktor, Erkek , 35 , İstanbul

7 yıl 6 ay 9 gün önce gönderdi.

Başlıksız
İstanbul'un büyük, özel hastanelerinden birinde doktorum. Bunu utanarak yazıyorum. Tüp Bebek Ünitesi'nde doğum oranını arttırıp hastane lehine reklam amaçlı kullanmak için babanın sorunlu spermleri yerine hastane hademelerinin veya onların bulduğu kişilerin spermleri 100 milyon lira gibi bir para karşılığında alınıp kullanılıyor. O yüzden de tüp bebeklerin çoğu birbirine veya hademelere benziyor.
17
Moda / sokak modasi
18 Şubat , 2011, 15:41:56

























18
Esinizle yaptiginiz çocukluklar neler??? :)
19
Kebaplar - Köfteler / Ev Usulü Iskender
07 Şubat , 2011, 16:04:47
Ev Usulü Iskender


Malzemeler

250 gr dana eti
3-4 Adet domates
2 adet iri sogan
2 dis
sarimsak
1 yemek kasigi tereyagi
Sarimsakli yogurt
1 veya 2 pide ekmegi
2-3 yemek kasigi sivi yag,
tuz


Yapilis Tarifi

Eti doner eti inceliginde dograyin, tavaya sivi yagi ve dogramis olan etleri ilave edip kisik ateste pisirin. Diger taraftan domatesleri,soganlari,iki dis sarmisagi kuçuk bir tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatin, susuz gelirse az bir miktar su ilave edin.Etler suyunu cekince biraz tuz ilave edin ve kisik ateste kizarmasini saglayin.Pideleri findik buyuklugunde kup kup dograyin servis tabagina paylastirin.Kizarmis olan etleri servis tabaginda pidelerin kenarina paylastirin, hazirladiginiz domates sosunu,sarmisakli yogurdu ve istege gore kizartiginiz tereyagini sirayla pidelerin uzerine yayin.



internette gordugum kadariyla cogu kisi hazir doner ve hazir ekmek kullanmis. ben etini kendim pisircem ve pidesinide kendim yapicam bu sefer. daha once hazir ekmek kullandigim olmustu. ayriyetten yanina tabiiki cesit cesit salata yapicam.
sogan salatasi, patlican közleme gibi..ha birde..tabiiki patates kizartmasi
20
Dolmalar - Sarmalar / Firin Posetinde Tavuk Dolma
05 Şubat , 2011, 13:06:19
Firin Posetinde Tavuk Dolma



Malzemeler:

*1 adet fırın poşeti

*1.5 Kg tavuk

*1 su bardağı pirinç

*2 yemek kaşığı kuş üzümü

*2 yemek kaşığı çam fıstığı

*3 adet soğan

*tarçın,kırmızı biber,karabiber

*dilediğiniz kadar tuz


Yapılışı:

Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Tam kavrulmadan çam fıstıklarını da ilave edip birlikte kavurun.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ilave ettikten sonra 3 -5 dakika kadar birlikte kavurmaya devam edin.Üzerine su ekleyin su miktarı pirinçlerin boyunu geçmeyecek kadar olacak.(yarı pişmiş pilav hazırlıyoruz,tamamen pişirirsek lapa olur.Su koymadan eklersek de çiğ olur).Suyu ilave ettikten sonra üzüm,baharatları, tuzu da ekleyin ve daha sonra suyunu çekmeye bırakın.Suyu çektiğinde biraz dinlendirin.

Tavuk iyice yıkandıktan sonra hazırladığımız pilavla içini dolduruyoruz.Açıkta kalan yerleri kürdanla kapatmaya çalışın.Bu işemden sonra fırın poşetine tavuk yerleştirilip ağzı kapatılır ve poşetin bir kaç yerinden kürdanla delik açın.200 dereceli fırında 2 saat kadar pişirmeye bırakın.



bunu yapmak istiyorum, ama dikkat edilmesi gereken ozel seyler var mi? kullandiginiz sos veya daha degisik sekilde yapanlar var mi?