25 Nisan , 2024, 04:02:22

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - **Gül**

1
Oglum 7 aylik oldu. gecen aya kadar Salonda kuvetinde yikiyordum. Ancak hareketlenmesinden ve ayaga kalkmak istemesinden dolayi her taraf islanir oldu. 1-2 aydir banyoda yikiyorum. Ama dar olan dusakabinin icinde yikamak cok zordu benim icin. Hem Sercani zaptetmek hemde benim bel sirt agrilarim cok zordu. Gecen gun bir oturak gordum aldim denedim ve cok memnun kaldim. Altindaki ayaklar banyoya yapisiyor kaydirmiyor. Bebek ayaga kalkamiyor ve oturak 360 derece dondugu icin yikamada buyuk kolaylik sagliyor. benim gibi zorlananlara tavsiye edebilirim. Bir bakin derim. Dar banyolarda veya kuvette kullanisli ve guvenli bir oturak



2
Sercan 2 ay 5 gunluk oldu. Sutum gelmedigi icin Dogdugu gunden beri hazir mama yiyor. Ilk 1 ay sorun yoktu Gunde 4-5 kez kaka yapiyordu ama son 1 aydir kendi basina yapamiyor. 2 defa doktora goturdum daha kucuk oldugu icin ilac veremeyiz diyorlar  :-[ Denemedigim sey kalmadi

Zeytinyagi-aycicek yagi verdim
Mamasini rezene/anason cayiyla yaptim
Mamasini degistirdim
Kuru erik suyu verdim
Elma suyu verdim
Karnina masaj yapip bacaklarina egzersiz yaptirdim
Mamasini daha sulu yaptim
Surekli su veriyorum
Portakal suyu verdim

Ama hicbiri care olmadi  :dontknow: :dontknow: Sadece portakal suyundan sonra 4 gun yapti hemde gunde iki kez Nasil seviniyordum ama simdi o da yok.  :-\ Doktora gore birkac gun yapmamasi normalmis ama yavrum ne eziyetler cekiyor  :y25: :y25: Yemiyor 5 dk dan fazla uyumuyor agliyor ikiniyor kizariyor bozariyor. Annem kulak cubuguyla poposunu yaglayarak yaptiriyor. Ama onunda bagirsak tembelligine yolacabilecegini duydum  :-[ Ondanda korkuyorum
Ne yapacagimi sasirdim.  :dontknow: :dontknow: Bugun annem yine yaptirdi. Ve ilk cikan kaka o kadar serttiki acidi galiba cok agladi bebegim  :crybaby2: :crybaby2: Tecrubeli anneler ne olur bir akil verin. Benim yapmadigim sizin bildiginiz baska birsey varmi. Baska ne yapabilirim. Ve bu durum ne zaman duzelir .
Ha birde bugun yine aptamilin kabiz bebekler icin ozel bir mamasi varmis ona basladim bu saat oldu hala yok. Eger o da fayda etmezse ne yapacagim ben yaa  :sad1: :sad1: :sad1:
3
Ilk Nefes Ilk Ses

22.01.2011
     9 aylik seruvenimiz bekleyisimiz bitmis uzun ve zorlu dogum surecinin sonuna gelmistik. Ilerleyen tip sayesinde uyanik olarak girdigim ameliyatta hic agri aci hissetmeden dogum gerceklesmis ve canim oglum Sercanim dogdugunu perde arkasindaki bir doktorun agzindan duymustum. Bebek dogdu.. Hemen arkasindan babanin oglumuz dogdu diyerek alnimdan opmesi  :love9: :love9: Ama ben sevinemiyordum. Cunku o bekledigim hayal ettigim sesi hala duyamamistim  :( :( ne oluyor neden aglamiyor diye sormaya basladim. Baban bir yandan birseyler soylemeye calisiyor diger taraftan da o da endiselerini gizleyemiyordu. Dogduguna sevinemiyor sesini duyamadigim icin aaglayamiyordum. Onumdeki perdeyi aralayip seni gormeye calistikca baban elimi cektiriyor teselli etmeye calisiyordu. Merak etme bebegimiz iyi kipirtilarini gorebiliyorum diyordu da gel bana sor  :y25: :y25: Sadece 4 dk surmustu bu durum ama ben kac defa sordum Allaha kac defa yalvardim sana birsey olmasin diye hatirlamiyorum. Vee en sonunda omrumde duydugum en guzel ses  :love9: :love9: Senin birden aglaman. Iste o anda bendeki butun duygular bosaalmis gozyaslarimla akiyordu. Sen ilerde hemsirelerin elinde bense yatakta birlikte hickira hickira agliyorduk. Canimm oglum iyiki geldin ve iyiki o guzel sesini duyurdun. Bir omur boyu da o sesinden beni mahrum birakma olurmu bitanem..


Ilk Bakis

     Dogumdan sonraki nefes alma problemin gecmis hemsireler seni temizleyip giydirmislerdi. Babanin kucagina verdiler seni. Bundan sonraki yerine ailenin yanina gelmistin. Baban kucaginda senle geri dondu yanima. Gozumu senden alamiyordum. Her yerimde serumlar igneler hortumlar takili oldugundan alamadim kucagima seni ama babanin kucaginda heryerine ayri ayri bakiyordum. Gozlerin kapkara saclarin minik burnun ince uzun parmaklarin. Gozumu senden ayirmadan babana bizim bebegimiz degilmi diye soruyordum. Evet bitanem sen bizim bebegimizdin ve kac yasina gelirsen gel hep oyle kalacaksin..  :love9: :love9:
     Yeni dogmana ragmen gozlerin boncuk boncuk bakiyordu. Gozlerini babana dikmis kaslarini catmistin. Oyle bir bakisin vardi ki sanki beni neden cikardiniz benim yerim rahatti der gibi. Annecigim bundan sonra en rahat edecegin en guvenli yer bizim yanimiz bitanem. Seni rahat ettirebilmek icin elimizden geleni yapacagiz  :amin: :amin: :amin:


Evdeki Ilk Gun

24.01.2011
     Iki gun hastanede kaldiktan sonra sonunda evimize gelmistik. Ohhh insanin evi gibi rahat hicbiryer yokmus. Evet oglum iste geldik evimize burasi bizim evimiz bizim yuvamiz. Senin buyuyecegin yer. Senin icin hazirladigimiz hersey bak burda. Yatagin yorganin kiyafetlerin battaniyelerin hepsini senin icin buyuk bir heycanla hazirlamistik. Vee iste en sonunda sende geldin. ve hepsi anlamini yeni kazandi. Iyi ki geldin oglum evimizi doldurdun..



Ilk 1. Ayimiz

     Sen yeni hayatina bizde senin hayatimiza girmene alismaya calistik bitanem. Beslenmen temizligin Uykularin ve uyanmalarin Hepsine alismaya ogrenmeye calisiyoruz. Sen dogduktan sonra bizim adimiz anne baba oldu ama asil anne babaligi bize sen ogretiyorsun ve ogretmeye devam edeceksin bitanem.
Gun gectikce buyuyorsun.Degisiyordun. Ilk gunlerde kucucuk olan suratinda artik opulecek yerler var  :) O incecik parmaklarin artik daha cok benziyor parmaga. Seni kucagimda daha rahat tutuyorum. Altini acmama da alistin artik hic uzmuyorsun anneyi. Bir tek banyo yaptirmayi ogrenemedi su annen  :icon_pale: :icon_pale: Napalim artik onuda ogrenirim insallah. Simdilik anannemiz sagolsun  ;) ;)

      Canim oglum. 1 aydir hayatimizdasin yanimizdasin ve hayatimiza renk mutlulugumuza mutluluk kattin bitanem. Iyi ki geldin Iyiki bizim oglumuz oldun. seninle hayat daha guzel. Bir bakisin icimi eritmeye yetiyor. Seni cooook ama coooook seviyoruz melegim  :love9: :love9:



Ilklerimizden Birkac kare

Ilk Gun Hastanede




Evimizdeki Ilk gun




10 Gunlukken Disari ciktik




Dinlemeye Basladik. Ananemiz Konusuyor Biz Dinliyoruz



4
9 aylik bir surecin sonunda 22.01.2011 gunu saat 22.04 de Minik Sercan sezeryanla dunyamiza geldi. Basimizin taci gozumuzun nuru oldu. Minicik ailemizi sevince bogdu.  :love9: :love9: :love9:
55 cm boyu ve 3.145 gr lik bir can parcasinin annesiyim artik. Bana bu duyguyu yasatan o minicik cana can veren rabbime binlerce sukurler olsun. Ve bu duyguyu yasamak isteyen herkesin yaninda olsun insallah  :amin: :amin: :amin:

5
Doğum / Doguma ilk adimi attik
21 Ocak , 2011, 13:40:55
  Sercanim artik gelmeye niyetlendi teyzeleri dualarinizi bekliyoruz.
Bu gece saat 3.40 gibi Bizim Sercan bey dayanamayip keseyi patlatti. Hastaneye gittik. Sabaha kadar ordaydik. Bu arada su gelmeye devam etti ve sancilarda basladi. Gelen suyun tahliline baktilar. Sonra nstye bagladilar. 1 saatten fazla olcum yaptilar. sIk sIk sancilar geliyordu bu arada. Ama ebe hanim begenmemis olacakki bu sancilari bizi eve gondermeye karar verdi. Sonuclari doktora gosterdi oda onayladiktan sonra bize yarin sabah 7.30 icin randevu verdi ve yolladi. Ha bu arada sancilar icin de 2 tane hap verdiler onu ictim orda.
  Simdi yarin sabahi bekleyecegiz hala aciilma olmazsa 6 saat boyunca bir ilacla acilmasini saglmaya calisacaklar. yada o saate kadar gercek normal sancilarim baslarsa kendiliginden olacak.
 
  Simdilik bizden haberler boyle. Kisacasi en gec yarin oglumu kollarima alabilecegim insallah  :amin: :amin: :amin: Buarada bizim icin dualarinizi esirgemezseniz cook sevinirim.  :opucuk: :opucuk: :opucuk:  En yakin zamanda da oglum kollarimda yazarim insallah  :amin: :amin: :amin:
6
Cogu arkadasimiz biliyordur Aysenur ve bebegi ile ilgili durumlari. Diger konularda yazilmisti. Ben ozellikle burada konu acmak istemedim Aysenur kendi yazmak ister diye ama hem bugunku guzel haberlerden sonra hemde Aysenurun istegiyle yaziyorum.

Minik Ceyhunun Gelisi  :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby: :binkybaby:

Aysenur arkadasimizin 8 aylik hamilelik seruveni mutlu sonla bitti.
Ozellikle son donemlerde cektigi sIkIntIlar endiseler Ceyhun Bebegin dunyaya merhaba demesiyle mutluluga donustu.
29 kasim gece baslayan sancilarla Aysenur hastaneye gidiyor. Uzun suren siddetli sancilar cektikten sonra aksam uzeri epidural dogum icin igne yapiliyor. Ve bebegi 30 Kasim 2010 tarihinde saat 20.16 da rahat bir sekilde doguyor. Erken dogmasina ragmen 3.160 gr ve 50 cm uzunlugunda hayata basliyor Ceyhun Pasa. (maasallah bebegimize  :nazar: :nazar: :nazar: )
Fakat dogdugunda hizli nefes alip vermesi bir sorun olabilecegi icin hemen serum, oksijen ve kalp makinesine baglaniyor  :sad1: :sad1:
Ve dogdugu hastane kucuk oldugu icin baska hastaneye sevkediliyor. Aysenur da dogum yapmis olmasi ve bebeginden ilk geceden ayrilmis olmasi kucagina dahi alamamasindan dogal olarak uzuntu duyuyor. Sagligindan endise ediyor  :y25: :y25:
Buraya kadar olan kismi diger konuda da belirtmistim.


Vee bugunku haberler.

Ceyhun bebek kuvozden cikmis  :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:
Saglik durumu daha iyiye gidiyormus  :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:
Annesini bol bol emiyormus  :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:
Aysenur bu durumdan cook memnun ve mutlu  :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:


Hastaneden ne zaman cikacaklari henuz belli degil. Insallah en kisa zamanda evlerine donecekler. Ve Aysenur da tekrar aramizda olacak ve hep guzel haberleri verecek insallah  :amin: :amin: :amin:  tabi Ceyhundan firsat buldukca yazar artik  :k06: :k06: :k06:
Aysenurun hepinize coooook selami var. Onu merak etmenizden ve dualarinizdan dolayi hepinize tesekkur ediyor
7
Fıkralar / Kayserilinin Ticari Zekasi
13 Kasım , 2010, 01:46:32
Kayserili, siyah sutyen almak için girmiş musevinin dükkanına. Paranın kokusunu alan musevi, az kaldığını iddia ederek, tanesini 40 dan vermiş.
Kayserili, 6 tane alıp, birkaç gün sonra tekrar dönmüş, bu sefer 2 düzine istemiş.. Bu sefer musevi tanesini 50 den satmış.

Aradan 1 ay geçmiş, gittikçe mal bulamayacağını sanan Kayserili, geri kalanı 75 den kapatmış.

Sonunda musevi merak edip, bu kadar sutyeni ne yaptığını sormuş ona!

Kayserili cevap vermiş, hiç Vallah ben ikiye kesiyor, minik takkeler yapıyor, sonra da bunları musevilere tanesi 100 den satıyorum demiş! :D :D :D :D
8
Suan hamileligimin 30. haftasindayim. ve bir haftadir ozellikle sag elimde muthis bir agri ve parmaklarimda uyusma oluyor. Sabah uykudan uyanir uyanmaz basliyor tum gun suruyor. Agri dirsegime kadar ilerliyor  :sad1: Cogu zaman ellerimle hic birsey tutamiyorum. yemek yaparken zorlaniyorum.
Bu durumu yasayan oldumu aranizda. Varsa onemli birsey degil gecer kisa surede deyin bana ne olur. Cok zormus  :crybaby2: :crybaby2:
9
Fıkralar / Bilgisayarin Cinsiyeti
31 Ekim , 2010, 02:56:41
Öğretmen öğrenciLerine sormuş ; 'BiLgisayar erkek mi dişi mi sizce ?'
‎~
Kız öğrenciLer : BiLgisayar erkektir . Çünkü biLgisayarLar asLında sorunLarı çözmek için yapıLmalarına rağmen ömürLerinin dörtte ücünü sorun yaratarak geçirirLer. Daha da önemLisi bunLardan bir tane aLdığınız an , biraz daha sabretmiş oLsaydınız çok daha geLişmiş bir modeLine sahip oLabiLeceğinizi görüp pişman oLursunuzz !

ErkekLer diyor ki : Bilgisayar dişidir. Çünkü onun mantığını yaratıcısından başka kimsenin anLaması mümkün değiLdir . Yaptığınız en ufak hatayı biLe hafızasına kaydedip tekrar tekrar önünüze koyar . Ve bir biLgisayar aLdıktan sonra fark edersiniz ki , asıL parayı ona gereken aksesuarLar için harcamak zorundasınızz !..
:D :D :D :D :D :D
10
Sağlık Haberleri / Bir Antibiyotik Daha
30 Ekim , 2010, 01:15:53
Çocukların tedavilerinde kullanılan ''Augmentin-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz, 70 ml'' adlı antbiyotiğin üç serisi için geri çekme işlemi uygulanması kararı alındı.

Glaxo Smith Kline İlaçları San. ve Tic. A.Ş. tarafından eczacılara gönderilen yazıda,''Augmentin-BID 200/28 mg Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz, 70 ml'' adlı ürünün 9061736 seri numarası (İmal tarihi:06.2009 Son kullanma tarihi:06.2011) ve 9061787 seri numaralı ürüne (İmal tarihi:06.2009 Son kullanma tarihi:06.2011) ''fiziksel yönden firma spesifikasyonuna uygun bulunmaması nedeniyle'', 9092273 seri numaralı ürüne ise (İmal tarihi:09.2009 Son kulanma tarihi:09.2011) serisine ise ''fiziksel ve kimyasal yönden firma spesifikasyonuna uygun bulunmaması'' nedeni ile 2. Sınıf B seviyesinde geri çekme işlemi uygulanması kararı alındığı bildirildi.

Eczanelerin, söz konusu ilaçları 26 Kasım tarihine kadar ecza depolarına iade etmeleri istendi.

Amoksisilin ve Potasyum klavulanat içeren ve penisilin grubu antibiyotikler içerisinde yer alan ''Augmentin -BID 200/28 mg. oral süspansiyon hazırlamak için kuru toz 70 mg.'' adlı ilaç, sinüzit, zatürre, kulakta gelişen enfeksiyonlar, bronşit, idrar yolları iltihabı ve cilt enfeksiyonlarının tedavilerinde kullanılıyor.
11
Sağlık Haberleri / 20 Yil Sonra Dogdu
27 Ekim , 2010, 19:46:36
42 yaşındaki kadın, 20 yıl önce dondurulan embriyodan sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

İngiliz gazetesi Sunday Times'ın haberine göre 42 yaşındaki ismi açıklanmayan İngiliz kadın, on yıl boyunca tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak istedi ancak başarısız oldu. Süreç mutlu sonla bitti ve dondurulmuş embriyoyla mayıs ayında 3.15 kg ağırlığında bir bebek dünyaya getirdi.

Institute for Reproductive Medicine'da yapılan tedavide, bir başka kadının 20 yıl önce bir günlükken dondurttuğu beş embriyodan biri kullanıldı. Embriyonun sahibi olan annenin, kendi tedavisi başarılı olunca onları bağışladığı açıklandı.

20 yıl donmuş halde kalan embriyolardan ikisi, yeni annenin rahmine yerleştirilmeden önce iki gün laboratuvar ortamında büyüdü. Ancak sadece bir tanesi hayatta kaldı ve dünyaya geldi. 2006 yılında İspanya'da bir kadın 13 yıl dondurulan embriyodan bebek dünyaya getirmişti. Embriyoların 40 yıla kadar dondurabileceği sanılıyor.

Bu gelişmeyle kadınlar geç yaşlarda, gençliklerinde dondurttukları embriyolardan çocuk dünyaya getirebilecek. Ayrıca kemoterapi tedavisi yüzünden anne olma şansları azalan kadınlar da yumurtalarını saklayarak bebek sahibi olacak.
12
Sizin Seçtikleriniz / DÜRÜSTLÜK
27 Ekim , 2010, 19:34:56
                                               
         A.Şerif İzgören anlatıyor


        "İzgören&Akın'a toplantıya gideceğim. Baktım geç kalma ihtimalim var,bindim bir taksiye, muhabbetçi bir arkadaş. O anlatıyor ben dinliyorum. Tam işyerinin önüne geldik. Ankara'da Bakanlıklar. Diyelim ki taksi parası 9.75 TL tuttu, ben 10 TL uzattım. Hani hepimizin yaşadığı sahne vardır ya, taksici üstünü arıyormuş gibi yapar,siz de para üstünü alabılmek için bir ayak dışarda, inmemek için debelenirsiniz. Tam o sahne olacak. Şoför,para üstü varmı diye aranmaya başladı.
        "Üstü kalsın kardeşim" dedim.
        Döndü bana doğru
        "Vaktin varmı ağabey ?" dedi.
        "Evet" dedim (tek ayağım hala dışarda)
         Dörtlülere bastı, trafik dört şerit akıyor, indi araçtan. Önde bir büfe var. Gitti oraya, bir şeyler konuşup geldi. Bana 25 Krş uzattı. Belli ki para bozdurmuş.
         "Birader" dedim,"9.75 değil,10.50 yazssa istermiydin 50 krş.benden?"
         -Ne alacağım ağabey 50 krş.u
         -Peki niye gittin 25 krş.için o kadar uğraştın.üstü kalsın demiştim.
          Döndü bana,attı kolunu arkaya :
         -Vaktin varmı ağabey
         -Var
         -Çek kapıyı o zaman
         Muhabbetçi bir taksici ile karşı karşıyayız.
         5 dk.konuştuk. İngiltere'de profösüründen,bilmem kiminden eğitimler aldım. O taksicinin 5 dk.da öğrettiklerini, ingiliz hocalar haftalarca verdikleri derslerde öğretemediler.
        Ağabey biz Keçiören'de 5 kardeşiz. Babam rençberdi benim, günlük yevmiyeye giderdi; artık inşaat falan bulursa çalışır gelir, o gün iş bulamamışsa, biz eve gelişinden, yüzünden anlardık. Durumumuz hiç iyi olmadı. Akşam yer sofrasında yemek yerdik. Yemek bitince babam bize"Durun kalkmayın" derdi. Önce dua ederdik sonra babam bize sofrada konuşma yapardı.
          "Aha" dedim,"Bizim meslek", seminerci.
          - Ne anlatırdı baban           
          - Hayattta nasıl başarılı olunur ? 

            O gün inşaata çağırmazlarsa eve para getiremiyor, sonra çocuklara hayatta başarı teknikleri anlatıyor.
            -Babam işe gidince büyük ağabeyimiz onu taklit ederdi, delik bir çorapla pantalonun ceplerini çıkarır, dört kardeşi karşısına alıp "Dürüst olun,evinize haram lokma sokmayın" diye anlatırken , biz de gülerdik. Annem kızardı, "Babanızla alay etmeyin. O, hem dürüst hem de çalışkandır" derdi. Yan evde iki kardeş var, onların babası zengin. Babaları  birahane işletiyor, ama adamda her numara vardı, kumar falan oynatırdı. Bizim yeni hiç bir şeyimiz olmadı, hep o ikisinin eskilerini kullandık. O amca mahalleden geçerken biz 5 kardeş ayağa kalkardık, çünkü bize bahşiş verirdi. Babam eve gelince ayağa kalkmazdık. Çünkü hediye, para falan hak getire. Ağabey biz babamı kaybettik. Altı ay içinde yandaki baba da öldü. yandaki baba iki çocuğa 5 katlı bir apartıman, işleyen birahane,dövizler ve araziler bıraktı. Bizim baba ne bıraktıbiliyor musunuz ?
            -Ne bıraktı ?
            -Bakkal veresiyesi ve konuşmalarını bıraktı : "Evladım işinizi dürüst yapın, hakkınız olmayan parayı almayın..."falan filan. Ağabey aradan 15 yıl geçti,diğer 2 kardeş cezaevindeler, ne ev kaldı ne birahane. Ailesi dağıldı.
             Biz 5 kardeş,beşimizin Keçiören de taksi durağında birer taksisi var hepimizin birer ailesi, çoluk çocuğu,hepimizin birer dairesi var. Geçenlerde büyük ağabeyimiz bizi topladı ve dedi ki :
             "Asıl mirası  bizim baba bırakmış."
              Hepimiz ağladık. 5 kardeş taksiciliğe başladığımızdan beri, taksimetrenin yazmadığı 10 krş.u evimize sokmadık. Her şeyimiz var Allah'a şükür.
               Çok duygulandım,veda ettim,tam ineceğim :
               -Dur ağabey,asıl bomba şimdi.
               -Nedir bomban ?
               -Nerede oturuyoruz biliyormusun ? O iki kardeşin oturduğu 5 katlı apartmanı biz aldık. 5 kardeş orada oturuyoruz.

               Evladınıza ne araba bırakırsınız, ne ev, ne de başka bir miras.
Evlada sadece değer kavramları bırakırsınız.
Bakın iki baba da evlatlarına değer kavramları bırakmışlar.


A.Şerif İZGÖREN'in kitabından aktarılmıştır.
13
Biraz da Eğlenelim / Gulmelik
19 Ekim , 2010, 12:31:23

Toplamda
Geçen gece nöbetteyken acile 3 yaşında, para yutmuş bir hasta geliyor. Babasına ne kadar yuttuğunu soruyoruz; "1 YTL" diyor.. Yapılan tetkikler sonucunda bir adet 50 Kuruş ve iki adet 25 Kuruş tespit ediyoruz. Baba bir şekilde haklı olduğu için sadece aramızda gülüşerek konuyu kapatıyoruz..


Namaz
Ramazanda cemaat toplanmış, teravihde. Ufaklığın teki de annesinin peşine takılmış gelmiş. Namaz kılınırken sessiz sessiz olanları izleyen çocuğun dudaklarından hayal gücünü ortaya koyan şu cümleler dökülüyor. ''Yatın kölelerim! Kalkın kölelerim! Yatın kölelerim! Kalkın kölelerim!'' Cemaat uzun süre secdeden kalkamadı tabi... *******

Mesaj alındı
"Seviyor musun?" dedim, "Seviyorum." dedi. "Ne kadar?" dedim, "Çok." dedi. "Ne kadar çok?" dedim. "Her akşam eve gelip dırdırını çekecek kadar çok..." dedi. Sustum...


Potansiyel müşteri
Kırmızı ışıkta durduğum anda yanımdan iki motosikletli ışık hızında ve tek tekerlek üzerinde geçti.. Ben ağzım açık olayı izlerken yanıma yanaşan 112 ambulansından doktor camı açtı ve bana: ''Gördün mü bizim müşterileri... Hey maşallah!'' dedi. ********
 

1 Nisan şakası
1 Nisan sabahı kocamdan mesaj geldi; "Karıma akşama toplantım var diyeceğim. Hazırlan hayatım, yedi gibi gelirim." 1 Nisan şakası olduğunu bildiğimden, hemen cevap verdim tabii. "Aşkım kocamın akşama toplantısı varmış, ev müsait bekliyorum." Sinirden köpürmüş, öyle şaka yapılır mıymış? Yaptım gitti! GÜZELLLLLLLLLLLLL



Tövbe ya
Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce "Benim için de dua et" deyiveriyorum ve babamın cevabıyla dumur oluyorum. "Kendisi nerede derse ne diyeyim?" ***********


Cadaloz kaynana
İş arkadaşımın düğünündeyiz. Nikah kıyılıyor, imzalar atılıyor, gelin ve damadı tebrik etmek için ayağa kalkıldığında elektrikler kesiliyor. Biz hep beraber "Aaaa!" diye tepki gösterirken, arkadaşımın annesi oldukça yüksek sesle düşüncesini dile getiriyor. "Oğlumun daha ilk dakikadan hayatı karardı."


30.000 bakımı
Yengemin burun ameliyatından sonra elinde bir demet çiçekle gelen abimin inceliğini, kurduğu cümleyle daha bir iyi anladık. "Hatun kokla bakayım burnun çalışıyor mu?"

Lamba
Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: "Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa."

14
Bayramınız Kutlu Olsun !
Bayram öncesi çok önemli uyarılar !
-kapınıza gelen çocuklara 3. sınıf(dandik), samimiyetine güvenip fazla sallamadığınız misafirlere 2. sınıf(normal), ağır misafirlerinize 1. sınıf(pahalı) şeker ve çikolata ikram etmeyin ! (herkese eşit muamele)
-kolonyayı çocukların ellerine döktükten sonra bide kafalarına döküp sırıta...rak sizede küçükken hep o şakanın yapıldığını belirtmeyin. (bu çocuğun umrunda deil, o sadece saatlerce dikmek için uğraştığı ince ve zayıf saçlarının bozulup bozulmadıının derdinde) !
-yine okul çağından küçük çocuklara kağıt ve demir olarak iki para seçeneği sunup kağıt parayı seçtiinde 'çok zeki lan bu nasılda biliyo onun büyük olduunu ha dohtur olacak heral' tespitini yapmayın (çünkü alakası yok. bende hep kağıtı seçerdim ama görüyonuz işte) !
-sabah evin erkekleri bayram namazından döner dönmez kahvaltıyı yapıp anında 'bayram gezmesi'ne koyulmayın ! (daha işi bitmemiş evde pijamayla dolaşan traşını olmamış ev sahipleri var, onlarında elini ayağına dolaştırmayın. biraz sabır)
-20 yaşından sonra babadan para beklemeyin ! (varsa dedeniz ona gidin, o yaş gözetmez)
-bugünün şeker bayramı olduğunu söyleyen çocukları 'hayır çocuğum bugün ramazan bayramı' diye azarlamayın ! (zira onlar için bugün şeker bayramı ve ramazanda sadece 3/D sınıfındaki kel çocuğun adından ibaret)
-bayramlık kadife pantolonu büyük gelen çocuğun paçalarını 4 kez katlamayın ! (çünkü artık bayramlar kışa denk gelmiyo ve çamur olma kaygınız olmasın, çocuğunda estetiği bozulmasın)
-ve son olarak varsa balkonunuz yoksa pencereden şöööyyle bi oturun elinize çayınızı alın, tırın tırın giyinmiş hanfendiler ve yanlarında parlak takım elbiseli herifleriyle dolu habire bi yerlere gidip gelinen sokağınızı izleyin. bu size karnaval tadı verecektir ! (ama bu zevkiniz ansızın çalınan bir zille yarım kalacak. çünkü o şık çiftlerden biri şu anda kapınızın önünde)
-veee büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öptüğünüz yaşıtlarınızında yanaklarına yanaklarınızı değdirdiğiniz nice güzel bayramlara.. Bayramınız Kutlu Olsun !

Alintidir
15
Öyküler / Mesele Kuyumcuyu Bulmak..
02 Eylül , 2010, 01:51:33

Vaktiyle bir bilge hoca, yıllarca yanında yetiştirdiği öğrencisinin seviyesini öğrenmek ister. Onun eline çok parlak ve gizemli görüntüye sahip iri bir nesne verip:
"Oğlum" der, "Bunu al, önüne gelen esnafa göster, kaç para verdiklerini sor, en sonra da kuyumcuya göster. Hiç kimseye satmadan sadece fiyatlarını ve ne dediklerini öğren, gel bana bildir.

Öğrenci elindeki ile çevresindeki esnafı gezmeye başlar.


İlk önce bir bakkal dükkânına girer ve "Şunu kaça alırsınız?" diye sorar Bakkal parlak bir boncuğa benzettiği nesneyi eline alır; evirir çevirir;


sonra: "Buna bir tek lira veririm. Bizim çocuk oynasın" der.

İkinci olarak bir manifaturacıya gider. O da parlak bir taşa benzettiği nesneye ancak bir beş lira vermeye razı olur. Üçüncü defa bir semerciye gider: Semerci nesneye şöyle bir bakar, "Bu der "benim semerlere iyi süs olur. Bundan "kaş dediğimiz süslerden yaparım. Buna bir on lira veririm."



En son olarak bir kuyumcuya gider. Kuyumcu öğrencinin elindekini görünce yerinden fırlar. "Bu kadar değerli bir pırlantayı, mücevheri nereden buldun?" diye hayretle bağırır ve hemen ilâve eder. "Buna kaç lira istiyorsun?" Öğrenci sorar: Siz ne veriyorsunuz?" "Ne istiyorsan veririm."



Öğrenci, "Hayır veremem." diye taşı almak için uzanınca kuyumcu yalvarmaya başlar:



"Ne olur bunu bana satın. Dükkânımı, evimi, hatta arsalarımı vereyim." Öğrenci emanet olduğunu, satmaya yetkili olmadığını, ancak fiyat öğrenmesini istediklerini anlatıncaya kadar bir hayli dil döker.

Mücevheri alıp kuyumcudan çıkan öğrencinin kafası karma karışıktır. Böylesi karışık düşünceler içinde geriye dönmeye başlar. Bir tarafta elindeki nesneye yüzünü buruşturarak 1 lira verip onu oyuncak olarak görenler, diğer tarafta da mücevher diye isimlendirip buna sahip olmak için her şeyini vermeye hazır olan ve hatta yalvaran kişiler..



Bilge hocasının yanına dönen öğrenci, büyük bir şaşkınlık içinde başından geçen macerasını anlatır.


Bilge sorar: "Bu karşılaştığın durumları izah edebilir misin?" Öğrenci: "Çok şaşkınım efendim, ne diyeceğimi bilemiyorum,


kafam karmakarışık" diye cevap verir.



Bilge hoca çok kısa cevap verir:


"Bir şeyin kıymetini ancak onun değerini bilen anlar ve o değerini bilenin yanında kıymetlidir."


Her insanın hayatında varlığını ve değerini bilen, hisseden, fark eden kuyumcular mutlaka vardır.


Mesele kuyumcuyu bulmaktadır...
16
Fıkralar / Unlu Doktor
25 Ağustos , 2010, 18:20:36
Doktorun biri yeni bir muayene açmış. Kapıya yazmış ...
- Vizite ücreti 150 TL. İyileştirmediğimiz hastaya 5 mislini geri veriyoruz
Vizite pahalı ama , doktor gerçekten doktor... Her gelen hasta iyileşip gidiyor . Doktorun ünü her geçen gün artıyormuş...Uyanığın biri doktora gidecek , iyileşmeyecek ve 5 misli parayı geri alacak ya, kapıyı çalmış :
- Doktor ! Ağzımın tadı hiç yok ... Öyle kötüyüm ki , hiç bir şeyin tadını alamıyorum...
Doktor adama şöyle bi bakmış , hemşireye seslenmiş :
- Hemşire hanım ! sekiz numaralı kutuyu getirin.
Hemşire adama uzatmış kutuyu , adam bir kaşık içindekinden yemiş ve anında tükürmuş...
- Ama bu b*k ... Doktor Sakin :
- Evet iyileştiniz . Tad alıyorsunuz artık..!
Aradan birkaç ay geçmiş . Büyük bir hırsla yeniden kapsına dayanmış doktorun...
- Doktor bey , ben de hafıza kaybı başladı... Herşeyi unutuyorum !
Doktor , adama şöyle bir bakmış yine hemşireye dönmüş :
- Kızım , sekiz numaralı kutuyu gerir misin ? demiş.
Adam hemen itiraz etmiş :
- Ama , o kutuda b*k var ! Doktor :
- Doğru bakın , hafızanız da yerine geldi ..!
Adam , ağlamakta hırsla ödemiş parayı çıkmış dışarı...
Kurmuşta kurmuş intikam planlarını ... Birkaç ay sonra :
- Doktor ! Bende iktidarsızlık başladı... Durum kötü hiç birşey yapamıyorum. Doktor adamı gözüyle şöyle bi inceleyip :
- Hemşire hanım sekiz numaralı kutuyu getirir misin ? diye seslenince , adam tüm hırsıyla :
- S*kicem , senide sekiz numaralı kutunuda ... Diye bağırmış Doktor gayet sakin
- Geçmiş olsun ! Artık Yapabiliyorsunuz :)))
17
Herkes icin ozel ve onemlidir. Hayatinda birdefa yasadigi Soz nisan dugun merasimleri. Ve bu merasimlerde cok guzel anlar yasaniyor.
Ben diyorumki gelin guzel ve komik olanlari paylasalim burdan. Eminim guzel hikayeler cikar  Egleniriz :hieyt:
18
Su an 4 aylik hamileyim. Belki erken daha ama ben bebek bezlerini almaya baslamayi dusunuyorum. Dogmadan stoklayacagim.
Ama bir sorum var. Bebekler hangi aya kadar hangi numaralari kullaniyorlar. Gunde kactane kullaniliyor. Mesela bugun gordum bir paket. Yeni doganlar icin 2-5kg yaziyordu. Eger bu konuda yardimci olursaniz sevinirim. Stok durumunu abartip evi bez eve cevirmiyeyim  :D
19
Kızlarınızı iyi yetiştirin.
Kendi kendilerine yetmeyi öğretin.
Namuslu olmanın yürekten geçtiğini öğretin.
Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin.
İstediğini giymeyi öğretin .İnsanın ahlakının sadece kendi beyninde olduğunu öğretin.
Kıskanılmanın sevilmeyle aynı olmadığını öğretin. Kıskanılmanın güzel, saygısızlığın kötü olduğunu öğretin.
Beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu bunu giydirmez diyen adamla gurur duymamayı bunun aslında kendine hakaret olduğunu öğretin.
Arayıp neredesin ; kiminlesin vs. diyen adama seni tanımadan önce nasıl davranacağımı bilmiyormuydum haddini bil demeyi öğretin.
Eşlerini aldatan erkeklerin yanındaki ikinci kadın olmamayı öğretin.


Oğullarınızı iyi yetiştirin.
Karşı cinse saygı duymayı öğretin.
Gece yarısı evine dönen kadının "aranmadığını" öğretin.
Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin.
Dokunmaktan korkmamasını öğretin.
Sevmenin değer verme olduğunu öğretin.
Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin.
Bulunmaz Hint kumaşı olmadıklarını; olsalar bile burun silinen mendillerinde kumaştan yapıldığını; hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin.
Ama bunları önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin.

Alintidir