28 Mart , 2024, 13:56:10

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - °º•✿gülümse01✿•º°

1
Merhabalar arkadaşlar... Tam 1 yıl önce çooook zorlu bir sürecin sonunda tüp bebek tedavisiyle hamile kalmış, 11. haftada kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Şu an adet olmayı bekliyorum dondurulmuş embriyo transferi için. 3 tane dondurulmuş embriyodan 2 tanesi transfer edilecek ve bu sefer pıhtılaşma iğnesi kullanılacak. (pıhtılaşma testi yapılmadı ama doktorum önlem amaçlı bu iğneleri kullanacağımızı söyledi)
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da transfer sürecimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
İnşaallah bu sefer evladımı kucağıma almayı nasip eder Rabbim.
2
46 gün oldu hala ne gelen var ne giden  :cildir: :cildir: :cildir: Her adet gecikmesinde uykusuz gecelerden, sabahı zor etmekten, bir umutla yaptığım testlerde tek çizgi görmekten, en ufak yaşamışlığı olmaksızın "çok kafaya takıyorsun biraz daha rahat ol canım" diye akıl verenlerden, gün saymaktan, takvim hesaplamaktan, her belirtiyi gebelik için yormaktan(olmayacağını bile bile), her görenin düşük yapmışsın geçmiş olsun daha gençsin diye teselli etmesinden,tüp bebek için kredi çekip daha onun borcunu bitiremeden yenisini çekmekten, kaybettiğim bebeğim için aldığım birkaç parça eşyayı görmekten, görüp de üzülmeyeyim diye atamamaktan,  yaşıtlarımın, aynı vakit evlenen tanıdıklarımın çocuklarının doğum günlerine çağrılmaktan, eşime karşı mahçup olmaktan, eşimle görevmiş gibi birlikte olmaktan bıktım usandıııııımmmm Allahhhıııımmmmmm :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: Kurtar beni şu pko denen illetten :y25: :y25: :y25:
Biliyorum imtihanlardayım, ama dardayııımmmm Rabbimmmm dardayııımmmm....
Ne olur bana da dua edin canlarımmm, çok zordayım....
3
Canlarım geçenlerde yazmıştım,  pıhtılaşma testleriyle ilgili. Tüp bebek merkezime gittim ve görüştüm doktorumla. Bu testleri yaptırmakla uğraşmamamı söyledi. Çünkü dondurulmuş embriyo transferimde pıhtılaşma sorunum varmış gibi kabul ederek önlem alacağını, kan sulandırıcı ilaçlar vereceğini söyledi. Sorun yoksa ilaçların bir zararı dokunmayacağını, varsa da işe yarayacağını söyledi. Aslında tek transfer yapması gerektiğini (yasal açıdan), fakat pkodan dolayı özel durum diye kabul edip 2 embriyo transfer edeceğini, şansı arttırmaya çalışacağını söyledi. Adetin 2. günü gitmemi, rahim kalınlaştırıcı ilaç vereceğini ifade etti.Fakat benim forumlarda okuduğum kadarıyla, 1 ay öncesi ya da o ay lucrin gibi yumurta baskılayıcı doğum kontrol ilaçları kullanıyorlarmış. Benim doktor böyle bir şeyden bahsetmedi.

Merak ettiğim şimdi bu sürecin nasıl işleyeceği? Sizler hangi ilaçları kullandınız? Doktorunuz nasıl bir yol izledi? Doğum kontrol ilaçları ile baskılama yapılmadan sadece rahim kalınlaştırıcı ilaçlar kullanarak transferi yapılan var mı?
4
Canlarım, Cuma gününe randevu aldım  tüp bebek merkezime gideceğim inşallah. Bebeğimin kalbinin durmasıyla ilgili araştırma yapılmasını isteyeceğim. Nette araştırdığıma göre; kardiyovasküler risk paneli, kromozom analiz testi, karyotip inceleme tahlilleri yapılıyormuş. Özellikle pıhtılaşma testlerinin yapılması için ısrarcı olmayı düşünüyorum.
Benim merak ettiğim bu testlerin fiyatları. Özelde yaptıracağım, çünkü üniversite hastanelerine gidip yaptıracak ne sabrım ne de vaktim var.
Bu testleri yaptıranlar varsa hem tecrübeleriniz hem de  fiyatları konusunda lütfen fikir verebilir misiniz?[/size]
5
Canlarım biliyorsunuz, yumurta takibi, aşılama, tüp denemeleri... Ardından bebişim 11. haftada bırakıp gitti annesini :y25: :y25:  Pko hala başımın belası. Tüm bu süreç sırasında hormon ilaçları yüzünden 87 kiloya çıkmıştım. Sıkı bir diyetle 74'e düştüm. Daha da gayret ediyorum. 3 tane dondurulmuş embriyom var; ancak maddi durumumuz uygun olmadığı için yaza kadar transfer yaptıramayacağız. İlaçsız adet olamıyorum, kilo aldırdığı için ilaç kullanmıyorum. (Zaten ilaçla bile düzenli adet olamıyor, yumurtlayamıyordum).  :cildir:
Kürtajdan sonra doktora rahim kontrolü için gittim, sıkıntı olmayınca bıraktım(hormon ilacı dayamasın, bedenimin şaftı kaydı diyerek). Acaba bir sorun vardı da ondan mı kaybettim bebeğimi diye de içim içimi yiyor. Tüp merkezine gidemiyorum, maddiyattan dolayı. Diğer hastaneler de birkaç kan-hormon tahliliyle tüp merkezine gitmelisiniz diye başından savıyor.
Çok moralim bozuk.
Sizce şimdi ne yapmalıyım?
6
Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek;

Geceleri uyanıp sabaha kadar, senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek;

Hiç sebep yokken iki de bir ;belki hamileyimdir deyip gidip test yaptırmak demek;

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek;

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek;

Çocuk tedavisi görürken ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum diye gözyaşı dökmek demek;

Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek;

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan "çocuk yok mu?" diye sorup, yaranı kanatması demek;

Türbelere gidip "Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et"; diye gözyaşlarıyla dua etmek demek;

Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek;

Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek;

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak;"hadi gel artık tükeniyorum"; diye yalvarmak demek;

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek;

Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan herkese Rabbim nasip etsin inşaallah.
Rabbim bizim de yüzümüzü güldürecek...
7
Canlarım, biliyorsunuz 10 gün önce bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum  :crybaby2: Ağır pkoluyum. Bu nedenle kendiliğinden yumurtam büyümüyor-çatlamıyor :BangHead:  Zaten bu gebeliğimde çok yüksek dozlarda iğne kullanarak tüp bebekle olmuştu. Ne yazıkki Rabbim nasip etmedi. Tekrar tüp bebek deneyebilmek için doktorum 2 ay yeterli dedi ama benim hem bedenen hem ruhen hem de madden deneyecek gücüm kalmadı :y25: :y25:  O nedenle 6 ay beklemem gerekecek. Bu süreçte tedavide aldığım kiloları vermeye, moralimi düzeltmeye çalışacağım. Diğer taraftan da boş durmak istemiyor pkoyu yenmek, kendiliğinden gebe kalabilmek için doğal bir şeyler denemek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım, ne önerirsiniz ?
8
2 hafta önce kese görülmüstü. Bugün de dr kontrolüm vardi 8+3 olmasina ragmen dr 6 haftalik boyutu kalbi de yavas atıyor dedi :crybaby2: Bebişım o kadar küçük ki ancak vajınal ultrasonda gorülebildı :crybaby2: Şu mübarek günlerde bebısimi de duaniza ekleyın nolur...
9
BUGÜN TRANSFERİN(BLASTOSİST)  8. GÜNÜ VE SON İKİ GÜNDÜR İDRARDA ÇOOK SİLİK ÇİZGİ ÇIKIYOR  :icon_scratch: 5. GÜNDEN İTİBAREN YAPTIĞIM HİÇBİR TEST BÖYLE OLMAMIŞTI. KAN TESTİME 4 GÜN VAR VE O GÜNÜ BEKLEMEK İSTİYORUM. BİR YANDAN DA ŞU SİLİK ÇİZGİLERE BAKIP ÜMİTLENEBİLİR MİYİM SİZCE YOKSA ÇOK MU ERKEN  :dontknow: :dontknow:
10
Canlarım... Biliyorsunuz ilk tüp bebek tedavim yeterli sayıda yumurtam büyümediği için yarım kalmıştı. Doktorum 1 ay doğum kontrol ilacı vererek yumurtalıkları baskıladı ve bu ay tekrar maratona başlıyorum. Rabbim inşaallah bu kez  bebeğime kavuşturur hayırlısıyla  :amin: :amin: :amin: Eveeettt günlüğümüze de başlayalım öyleyse...
Adetin;
2. günü (28 Mayıs) : Gonal F 250 Uİ (saat 19.30) + İnofolic ( sabah 2 - akşam 2 )
3. günü (29 Mayıs) :Gonal F 250 Uİ (saat 19.30) + İnofolic ( sabah 2 - akşam 2 )
4. günü (30 Mayıs): Gonal F 250 Uİ (saat 19.30) + İnofolic ( sabah 2 - akşam 2 )
5. günü (31 Mayıs) : Gonal F 250 Uİ (saat 19.30) + İnofolic ( sabah 2 - akşam 2 )
6. günü (1 Haziran) : Gonal F 250 Uİ (saat 19.30) + İnofolic ( sabah 2 - akşam 2 )
7. günü (2 Haziran) : Gonal F 350 Uİ (saat 19.30) + İnofolic ( sabah 2 - akşam 2 )
8. günü (3 Haziran) : Gonal F 350 Uİ (saat 19.30) + Cetrotide 0.25 (1 enjektör)+İnofolic ( sabah 2 - akşam 2 )
11
Canlarım, aşılama denemem de olumsuz sonuçlanınca :y25: 1 ay ara verdim ve bu ay tüp bebeğe start veriyorum. 1,5 yıldır uğraşmanın verdiği yılgınlığın yanı sıra sürekli negatifi görmenin verdiği bütün psikolojiyi bir kenara atıp kendimi tamamen odaklamaya çalışıyorum :'( psikoloji çok önemli biliyorum ve tüp bebek tedavisi boyunca kendimi motive etmeye karar verdim :icon_thumright: Tüp bebek tedavisi olanlardan hem deneyimlerini paylaşmalarını hem de olumlu sonuç alanlardan moral vermelerini rica ediyorum. :love9: :love9: Duphastonum cumartesi bitti, çarşamba ya da perşembe adet olmayı bekliyorum. Olur olmaz tüp bebek merkezine gideceğim ve tedaviye başlayacağız. Aşılamamda olduğu gibi bunda da gün gün deneyimlerimi paylaşacağım. İnşaallah bu sefer sonunda "çok şükür Rabbime hamileyim" diye yazabilirim :amin: :amin: :amin: Allahım hepimizin yar ve yardımcısı olsun :amin: :amin: :amin:
12
       Merhabalar canlarım :flowers: :flowers: :flowers: Aşılamamın tutmaması üzerine tüp bebek tedavisine geçmeme karar verdi doktorum. Ben de hemen içime sinecek bir merkez aramaya koyuldum. Adana'da Ankada, Turan çetin, Seyhan Başkent'in bu konuda bilinen yerler olduğunu öğrendim. Tek tek araştırdım. Her bir merkezde de tedavi olup başarıya kavuşanlar da şikayetçi olanlar da mevcut. Fakat bizzat gözlemlediğim kadarıyla düşüncelerimi paylaşmaya, bir nebze de olsa benim gibi kafası karışmış :icon_scratch:  olanlara yardımcı olmaya gayret edeceğim.
      Ankada ile görüşmeye gittiğimde çok kalabalık oluşundan, henüz neyin ne olduğunu ifade etmeme fırsat vermeden ücret konusuna girmelerinden :caca:, yardımcısının "hasta içerde hazırlandı" demesine rağmen doktor beyin danışmadaki görevli bayanla sohbet edeceğim diye hastayı bekletmesinden :cussing: hoşnut olmadım.
      Turan Çetin'de tüp bebek yaptıranların çok paracı :director: olduklarından yakınmaları, haklarında olumsuz düşünmeme sebep oldu.
     Seyhan Başkent'te tedavi olanların da devlet hastanesinden beter olduğunu :cildir:, her muayeneye gidişlerinde farklı bir doktorun muayene ettiğini söylemeleri beni rahatsız etti. Evet belki ekip halinde çalışıyor olabilirler, ama her gittiğimde farklı bir doktorla muhatap olmak, dert anlatmak bana pek iç açıcı gelmedi.
     Gelelim Acıbadem Tüp Bebek Merkezi'ne... Bizzat gidip görüştüm (ilk görüşmem ücretsizdi ve oldukça da ilgiliydi) Sorumlu doktor Prof. Dr. Volkan NOYAN. Bütün muayeneleri ve işlemleri kendisinin yapacağını, hangi aşamalardan geçeceğimi uzun uzun anlattı. Moral verdi. Tutmayan aşılamamdan sonra gerçekten umut oldu benim için.Üstelik fiyat olarak da diğer merkezlerin belirttiği fiyatdan hiç de farklı değildi. Kısaca istediğim güveni yarattılar.
       Bizler elimizden geldiğince en iyi merkezde, en iyi şartlarda bu işlemleri yaptırmaya, güvenilir insanlara sağlığımızı emanet etmeye çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz; gerisi Yüce Rabbime kalmış tabi ki. İnşaallah bu tüp bebek işlemi ile gönderiverir bebeğimi :amin: :amin: :amin: Benim gibi evlat sahibi olmaya çalışan tüm kardeşlerime selam ve dua ile...
13
Benim gibi aşılama yaptırıp da sonuç için gün sayan, sürekli internetten en erken gebelik belirtilerini araştırıp kendinde var mı diye karşılaştıran arkadaşlar için ben de gün gün aşılamadan sonraki deneyimlerimi not ediyorum. İnşaallah sonuç hepimiz için pozitif olur da bebişlerimiz geliverir :amin: :amin:

Pkolu olduğum için iğneye  rağmen adetin 22. günü yani 15 şubatta 2 tane yumurtam oluştu.(biri 19mm diğeri 17 mm. aslında 14mmlik iki yumurta daha vardı ama doktor onların aşılama gününe kadar yeterli büyüklüğe ulaşamayacağını söyledi) Aynı gün akşam 12de çatlatma iğnesini yaptım. 36 saat sonra yani 17 şubat saat 11 de aşılamam yapıldı.İlk 4 gün sadece lavabo ihtiyacı için kalktım, sonra da ağır kaldırmamaya, fazla ayakta kalmamaya özen gösterdim.Bu ilk aşılamam olması sebebiyle aşağıda yazacaklarım ilaçlardan kaynaklanıyor da olabilir.Gelelim neler yaşadığıma:

1. gün: Sol kasığımda ve alt karın bölgemde şiddetli ağrı (ceviz büyüklüğünde de bir seferlik kanama)
2. gün: Yatakta sağa sola dönerken o tarafımda oluşan ağrı
3. gün: Sağ kasığımda adet olacakmışım gibi ağrı
4. gün: Alt karın bölgemde dolgunluk hissi. Sağ kasıkta peş peşe oluşan çok keskin iğne batması gibi ağrı
5. gün: Alt karında dolgunluk hissi, sağ kasıkta hafif ağrı
6. gün:Sol kasıkta iki kez keskin batma hissi
7. gün: Sağ kasıkta iki kez şiddetli batma ve uyuşma,alt karında dolgunluk hissi, kasıklarda eğilince hafif ağrı,sol göğüste 4-5 kez kısa aralıkla çok şiddetli ağrı (kalp krizi geçiriyorum zannettim)
8. gün: Gece yatarken sağ göğüste çok şiddetli ağrı, oturduğumda sağ kasığın biraz üstünde ağrı ve dolgunluk, kabızlık

Yazmaya da devam edeceğim  ;D Bu arada adetin 12. günü test yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım ne olacak, bana dua edin lütfennnn :nazar:

[/color][/size][/size][/size]
14
Canlarım, geçen ay 30 tane menagona rağmen büyümeyen yumoşlarııımmm, Rabbbime şükürler olsunkiiii bu ay gonal f ile büyüüüdüüüüü :hello2: :hello2: Biri 19 diğeri 17 mmlik 2 yumurtam hazııır :nazar: Bugün 12'de ovitrelle iğnemi yapıp pazartesi de aşılamamı yaptıracağğım :hieyt: İlk aşılamam olacak, inşallah da son olur ve bebişim geliverir :amin: Noluuur bana da dua edin, bu ay bebişime kavuşayım artık :amin: :amin:
Yüce yaradanım dileyen herkese içinde de bana hayırlısı ile en kısa vakitte evlat kokusunu tattırsın inşşşalllahhh :amin: :amin: :amin: :amin:
15
Merhabalar arkadaşlar... Yine ben, yine en başa döndüm :y25: Geçen ay manogona cevap vermediği için yumurtalıklar maalesef aşılama planımızı iptal etmek zorunda kaldık  :crybaby2: Bu ay da doktor tüp bebeğe yönlendirmek istedi kabul etmedim. Çünkü benim sorunum pko ve yumurtam büyümüyor :cildir: Bu ay da gonal f ile deneyeceğiz; eğer yine büyümezse yumurta, tüp bebeğe geçeceğiz :crybaby2: Dayanmak çok zor, çooookkkkkkkk :sad1: Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün, her geçen gün gücüm tükeniyor :'( Moralimi yüksek tutmam gerektiğini, stresin de olumsuz etkilediğini biliyorum; ama olmuyor işte olmuyor :crybaby2: Dualarınıza beni de ismen ekleyin arkadaşlar, ne olur :( İhtiyacım var....
16
    Arkadaşlar, insan kendi başına gelince her şeyi merak ediyormuş. :'( Ben de aşılama ile ilgili nette araştırmalar yapıp fikir edinmeye çalışanlardanım. Sağolsunlar deneyimlerini paylaşanlar sayesinde merakımı gideriyorum. :opucuk: Dün itibarı ile aşılama aşamalarını başlattım. Bari ben de yaşadıklarımı adım adım yazayım da birilerinin merakını gidermeye yardımcı olayım diye düşündüm. :aferin:
    Dün adetimin 3. günüydü ve monopur 75 (menogon'un muadili imiş) kullanmaya başladım. Göbekten yaptım. İğneyi yaptıktan 30 dk kadar sonra kasıklarımda ve alt kısımda batmalar hissettim; ama 1 saat sonra falan geçti. Bakalım doktor adetin 7. (iğnenin 5. günü) kontrole çağırdı. Eğer yumurta istenen seviyede büyüyorsa 2 gün sonra tekrar kontrole gel; büyümesi yavaşsa ilacın dozunu arttıralım dedi. Bu benim ilk aşılamam (inşaallah da son olur :amin:) ve hem heyecanlı hem de fazla kendini kaptırmak istemeyen bir ruh halindeyim. :dontknow: Rabbim hiçbirimizin emeklerini ve dualarını boşa çıkarmasın. Hayırlısıyla en kısa sürede bebişlerimize kavuştursun inşaallah (amiiiiin) :amin: :amin: :amin:

17
Arkadaşlar, şu an duphaston kullanıyorum  (pkos sebebiyle  vaktinde regl olamadığım için), ve Rabbimin izniyle regl olunca aşılama sürecim başlayacak.Hesabıma göre ocak ayının ilk haftası aşılamam yapılacak. 1 yıldır yumurta takibi sürecinden her sonuç alamayışımda moralim dibe vuruyordu.  :cildir: En azından bir adım ileri atmış olacağım diye düşünüyorum. Çok fazla kendimi hazırlamak istemesem de içimde garip bir umut ve heyecan var. :honk:
İnşaallah ilk ve son aşılamam olur da bebeğim geliverir :amin: :amin:
Aşılama yaptıracak başka kimler var? Deneyimlerimizi paylaşırdık :love9:
Duanıza beni de ekleyin ismen lütfen...
18
Arkadaşlar, bu hafta hsg (rahim filmi) çekilecek; eğer bir sorun yoksa gelecek ay inşaallah aşılamam yapılacak. HSG'den çok korkuyorum :BangHead:, ama bebeğim için sonuçta deyip kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Ya bir şey çıkarsa (tıkanıklık falan) diye içim içimi kemiriyor :cildir:. Stres her şeyi daha da zorlaştırıyor diye düşünüyor moralimi düzeltmeye çalışıyorum.
Ne olur günahsız ağızla duaya ihtiyacım var. Lütfen bana da dualarınızda yer verin... Rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın inşaallah :amin: :amin: :amin:
19
Adetim 4 gün gecikti, kanda gebelik baktırdım ve gelenek bozulmadı negatif  :'( Progesteron biteli 10 gün oldu ama ben hala adet olamadım :caca: Adet söktürücü vermesi için doktora gitsem yumurta takibi, çatlatma iğnesi ve akabindeki ilişki furyası tam da bayrama gelecek... Doktora gitmeyip kırmızıların kendiliğinden gelmesini beklesem pkodan dolayı aylarca bekleyebilirim :igrenc: Offffffff offfffff... Rabbim tez vakitte dermanımızı ver :amin:
20
Arkadaşlar pkolu olup da şeker ilacı kullanan ve faydasını gören var mı? Pkolularda oluşan insülin direncini yenmek ve kilo vermesine yardımcı olmak üzere kullanılan bu ilaçlardan hangisini kullanıyorsunuz? Doktorum bana glukofen verdi; ancak ilacı ağzıma almamla beraber aşırı bir mide bulantısı ve ardından çıkarmam bir oluyor. Kullanmasam olmuyor, kullanmaya çalışıyorum o da olmuyor :BangHead: Yarım yarım içerek başlayayım belki vücut alışır dedim; ama ilacı ağzıma alır almaz müthiş bir çıkarma hissi uyanıyor :y25: Napabilirimmm ben :crybaby2: