Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - simoche28

1
Alıntı
Arkadaşlar aranızda iğne tedavisi ile gebe kalan varmı?doktorum bir ay klomen kullandıktan sonra bu size yeterli gelmiyo iğneye geçelim dedi bilgilerinize çok ihtiyacım var.Yorumlarınızı bekliyorum
Yumurta büyütücü iğneler, tedavi sürecine bağlı olmakla birlikte ilk 5 ay içerisinde hastayı sonuca ulaştırabilmektedir.  İlacın uygulama şekli ve dozu, kullanılan ilacın türüne ve hastanın ihtiyac duyduğu düzeye göre belirlenmektedir. Bu nedenle kesin bir tarih verilememekte ve birlikte kullanılacağı ilaçlara göre süre şekillenmektedir. Hastanın takibi sırasında olası olumsuz etkiler arasında, yumurtalıkların aşırı uyarılması, çoğul gebelik, dış gebelik, yumurtalıkların burkulması, yumurtalık kanseri ve http://www.hamilelikte.com/ sırasında sorun yaşama gibi durumlar görülebilmektedir. Bu nedenle yumurta büyütücü iğne kullanıldıktan sonra hasta takibinin düzenli olarak yapılması gerekmektedir.
2
AlıntıPedagog Güzide Soyak, bebeklerin zihinsel gelişimlerine yardımcı olmak için nasıl oyuncaklar tercih etmemiz gerektiğini anlatıyor.

Çocuklarımız ile oynadığımız oyunlarda karşılıklı keyif alırken, bu sırada onların zihinsel gelişimlerine de destek oluruz. Bebekler ilk aylarda görüş alanları içindeki nesneleri izlerken, dokunmaya çalışırlar. Dikkatlerini çeken nesneyi 180 derece takip edebilirler. Annelerinin sesini ayırt edebilirler. Nesnelere vurur, çıkardığı sesten keyif alır, davranışlarını tekrar ederler.

Bebeklere oyuncak verirken nelere dikkat etmek gerekir?

- Bebeğinizi şeritli ya da ince iplikli bir şeyle tek başına oynamaya bırakmayın.
-Oyuncaklara bağlı, dikili şeylerin sağlam olup olmadıklarını kontrol edin.
-Bebeğin bütün oyuncakları düz ve yuvarlak kenarlı olmalı. Sivri uçları, keskin kenarları bulunmamalıdır.
-Bebekler her şeyi ağızlarına götürürler. Boyalı oyuncaklar alırken, bu boyalarda kurşun bulunup bulunmadığını, mutlaka kontrol edin.
-Bir araya bağlanmış nesneler, halkalar, boncuklar ve küçük plastik mutfak eşyaları, bebeğiniz için avuçlanacak, sallanıp ses çıkaracak, emilecek ve çiğnenecek şeyler olacaktır. Yalnız, birbirinden kolayca ayrılıp yutabileceği parçalardan oluşmamalarına dikkat edin.

Bebeğinizin ilk oyuncakları nasıl olmalı?

Bebeğiniz tanıdık yüzlü ve hoşa giden kumaştan yumuşak, hafif şeylere yanıt vereceği için ilk aylarda, kavrayabileceği ve sarılabileceği bir oyuncak ayı, küp ya da top biçiminde küçük, yumuşak oyuncaklar, en sevdiği şeyler haline gelecektir.

Bebeğiniz büyümeye başladıkça avucu ile kavrayabileceği ebattaki oyuncakların yerini, ilerleyen aylarda hareket ettirebileceği oyuncaklar alacaktır. İlk aylarda eline aldığı oyuncağı tanımak isteyen bebek, ağzına götürerek, özelliklerini keşfetmeye çalışacaktır. İlk altı ay sonrasında çocuk gelişimi hız kazanır. Motor becerileri gelişirken, bebeğin çevreyi tanıma çabaları artar. Parmakları ile yediklerini keşfetmek ister. Bu dönemde yemek yeme becerisinin http://www.hamilelikte.com/ gelişmesi için deneyimleri desteklenmelidir. Onunla oyun oynarken sakladığınız oyuncağı merak eder. Bu oyunu sık kullanın. İletişim kurarken göz temasına özen gösterin. İsmini söyleyin, kısa net cümleler kurun, oyuncaklarını karşılıklı alıp verin. Yüz ifadeniz ve ses tonunuzda yarattığınız farklılıklar sizi dinlerken dikkatini toplamasını sağlayacaktır. İlk altı ay içinde sakladığımız nesneleri aramayan bebek, dokuzuncu aydan sonra kaybolan oyuncağını takip eder ve bulmaya çalışır. Basit talimatları anlar. Objelere dokunmasını sağlayın ve bunlar hakkında onunla konuşun, anlatın. Oyuncaklarını beraber toplayın, şarkı ve tekerlemeler söyleyin.

Bir yaşından itibaren yürüme ve konuşma gelişimi hızlanıyor. Bu dönemde neler yapılmalı?

1 yaş dönemi çocukları için; plastik, ahşap, kumaş gibi farklı ebat ve malzemelerden yapılmış oyuncaklar tercih edilmelidir. Renkli ve ses çıkaran oyuncaklar ilgilerini çekecektir.

Seslerin arttığı ve konuşmanın hızlandığı bu dönemde çocuğun kendi yaşıtları ile birlikte olmasını sağlayın. Aynı yaş döneminde olsalar bile, çocuklar arasında gelişim farklılıkları olabilir. Bir arada bulunmaları, öğrenmiş oldukları farklı becerileri birbirlerine öğretmelerini sağlayacaktır. Nesneleri parmağınızla gösterin ve isimlerini söyleyin. Top kelimesinin anlamını bilmesi için topu tanıyor olması gerekir. Çevresinde bulunan objeleri bu yöntemle tanıtın. Az yazılı ve bol resimli hikaye kitaplarını birlikte inceleyin, okuyun. Boya kalemleri ve kağıtlarla vakit geçirmesini sağlayın.

Yürümeye başladığında ev içi sınırlar olmalı mı?

Bebek yürümeye başladığı dönemde her şeye dokunarak tanımak isteyecektir. Kendisine zarar vermeden bunu yapmasına izin verin. Fırsat oluştukça anlatın. Güvenliği için risk oluşturabilecek ev eşyalarına ulaşmasını engelleyin. Bu dönemde 'hayır'ı anlayabilir. Tekrar denediği durumlarda kararlı olun.

teşekkürler
3
Alıntı yapılan: βαlκιz - 03 Ekim , 2010, 17:45:36
İKİZ BEBEKLERİN UYKU DÜZENİ


İkiz bebeklerin uyku rutini tek bebeklere göre farklı mıdır? Farklıdır


İkiz bebekleri uyutmakla ilgili pek çok merak edilen konu vardır



1. Bebekler aynı anda mı uyutulmalı

2. Bebekleri nasıl uyutmalı? Bebekler aynı aytakta mı ayrı yatakta mı uyutulmalı

3. Bebekleri aynı odada mı yatırmalı ayrı odada mı yatırmalı

4. Uyku düzenimi ne zaman kuracağım

5. Günkül uyku düzeni ne olmalı

6. Uyku rutinini nasıl kuracağım




gibi sorulardır.

bebekler aynı andamı uyutulmalı


Bebekler aynı anda uyursa anneye dinlenecek ve daha doğrusu nefes alacak daha fazla zaman kalacaktır. Aynı anda uyutma bebekleri ancak aynı anda uykuya vermekle mümkün olur. Ancak yenidoğan ikizlerde uykuya eğilim daha fazla olduğundan (günde 16 saat kadar!) http://www.hamilelikte.com/ aynı anda uyutma çabasına girmeye gerek yoktur. Yendoğan bebekler genellikle kısa bir beslenme sürecinin ardından uyurlar. Anne diğer bebeği beslerken ikizi mışıl mışıl uykuda olacaktır. Ancak 3. aydan sonra bebekleri bir düzene koymak adına besleme sonrası uyutmadan bekletip iki bebeği de aynı anda uyutma eğitimi verilebilir

2. Bebekleri nasıl uyutmalı?

Bebekleri uyuıtmanın geleneksel ve modern yöntemleri vardır. Geleneksel yöntemler kucakta sallama, tıpışlama ve ayakta sallayarak uyutma şeklindedir. Bebeklerin pek çoğu sallama hareketinden dolayı rahatlar ve kolayca uykuya dalar. Bu hareketin anne karnındaki salınım hareketini andırması ve bunun bebeğe rahatlık duygusu vermesi bir fikir olarak sunulur. Ancak sallayarak ve kucakta uyutma bir zaman sonra alışkanlığa dönüşeceğinden anne/bakıcı bu yöntemden rahatsızlık duymaya başlaybilirler. Bebekle annenin/babanın ten teması bebeklerin çocukluk ve yetişkinlik dönemindeki duygusal tatmini olumlu etkiledği blinmektedir. Bu nedenle erken bebeklik döneminde (0-3 ay) kucaklamak, sarmalamak bebeklere sakinlik verip uykuya dalmada kolaylık sağlayabilir. 3. aydan itibaren bebekleri yatağa brakıp kısa bir tıpışlamadan sonra yataktan uzaklaşılmalı bebeğin kendi başına uyuması sağlanmalıdır



3. Bebekleri aynı odada mı yatırmalı ayrı odada mı yatırmalı

İkiz bebeklerin aynı odada uyumasındabir sakınca blunmamakla birlikte ayrı oda seçeneği aileye artı bir yük getirmeyecekse daha uygundur. Yaşama anne rahmini paylaşarak başlayan ve pek çok şeyi paylaşmak durumununda kalan ikizlerin bireyselleşme sürecinde bazı özerklikle yaşamsı gerekir. Odalarının ayrı olması bireyselleşmeye olumlu katkı yapacağı kanaati vardır. Tek yumurta ikizlerinin uykuya dalma davranışı benzer olmakla birlikte çift yumurta ikizleri ve diğer çoğul bebeklerin tamamen bağımsız karakterde oldukları unutulmamalıdır. Bu nedenle, uykudan erken uyanma, uykuya ağlayarak dalma, uykuda ağlama gibi nedenlerle odalarını ayırmak gerekebilir.

4. Uyku düzenimi ne zaman kuracağım?

Bebeklerinizin genel uyumuna göre 3. haftadan itibaren uyku düzeninizi kurmaya koyulabilirsiniz. Ancak 12. haftaya kadar bir düzen kuramadıysanızda üzülmemelisiniz. Bebekleriniz daha çok minik.



5. Günkül uyku düzeni ne olmalı

Bebekten bebeğe değişmekle birlikte ,

0-6 ay bebekler için uyku periyodu

Bebekler istedikçe 2 -3 saat arayla kısa uykular



6-12 ay yaşındaki bebekler için uyku periyodu

07.00 uyanma

9.00 sabah şekerlemesi (30 dk.-1 saat

12.00 öğle uykusu (2 saat

16.00 ikindi şekerlemesi (30 dk-1 saat

20:00 Akşam uykusu (sabaha kadar, gece mama alma arası uymanmalar dahil edilmemiştir)



12-18 ay yaşındaki bebekler için uyku periyodu

07.00 uyanma

9.00 sabah şekerlemesi (30 dk.-1 saat)

14.00 öğle uykusu (2 saat)

20:00 Akşam uykusu (sabaha kadar, gece mama alma arası uymanmalar dahil edilmemiştir.



6. Uyku rutinini nasıl kuracağım?

Uyku rutini oluşturmanın en kolay yolu her uyku öncesi aynı hazırlıkları yapıp aynı şekilde uyumasını sağlamaktır. Yani kısacası bebeğiniz alışacağı bir uyku düzeni sağlamaktır.



Bazı ipuçları :

 
Uyku öncesi yatıştırıcı banyo iyi fikirdir ! Rahatlatır.

Midesi çok doluyken uyutmamalı, uyandırır !

Pijamlarını giyme (bebekleriniz çok http://www.hamilelikte.com/ minik iken bu ayrıca uyku pijaması giydirilmesine gerek yoktur)

Kitap/ninni okuma uyku öncesi alışkanlıklardır

Loş ışıklı ortam oluşturma gibi.

Her uyku vaktini aynı saatte uygulama

Ayakta, kucakta, battaniye içinde sallama teknikleri günü kurtarsa da uzun vadede anneye sıkıntı veren uygulamalardır.



Neler yapacaksınız?


bebeklerinizi kucaklayın

Rahat giysiler giydirin

Çok minikseler bir bebe battaniyesi ile sarmalayın kollarını hareket ettirip kendini uyandırmaması için)

Bebeğinizin sevdiği aktiviteyi yapın (ninni, kitap okuma gibi)

Bebekleriniz ardınızdan ağlar ise, sırtını tıpışlayıp "şimdi uyumalısın" deyip odadan çıkılmalı. Odada 5 dakikadan daha uzun kalmamalıdır.

Bebekleriniz yeniden ağlar ve sizi isterse onu kucaklayın ve sakinleştiğinde yeniden odadan çıkın.

Bu teknikler, bebeklerin kolayca kendi başına uykuya dalmasını sağlayacaktır çünki Alışacaktır !

 

[/color]
alah sabır versin ikiz bebek annelerine :)
4
Alıntı yapılan: bidamLask - 01 Haziran , 2013, 23:57:19
     Normal adet tarıhımde basladı hafıf hafıf kanama. http://www.hamilelikte.com/ Ama kanamada dıyemıyorum leke seklınde cunku. Kafam karıstı  :y25:
     
     Yaklasık 4 ay once 25 haftalık bebegımı  sezeryanla aldılar kaybettık. Şimdi tekrar hamile olurmuyum acaba. :love9:

      Test yapmaya korkuyorumnegatif cıkar diye. Negatif cıkarsa bu kanama sekli baska bişeyin habercisimi diye korku sarar bu sefer benide :crybaby2:

     Korkunun ecele faydası yok ama. Pazartesiye kadar kesilmezse once test sonrada doktora gitmeyi planlıyorum :)

     Hayırlısı bakalım..... :love9: :love7:

hayırlısı neyse o olsun inşallah
5
Alıntı yapılan: cute552 - 19 Ocak , 2012, 20:17:13
Tanıyanlar bilir, uzun süredir yumurtalıklarımda her ay oluşan kistlerimle uğraşıyordum. Adet söktürücü almadan adet göremiyordum. Kistlerin geçmesi için doktorlar bir de doğum kontrol hapı veriyorlardı. İlacı kullandığım süre içinde kist geçiyor, kullanmayı bırakınca kistler her defasında daha da büyüyerek geri geliyordu.

Bu arada son bikaç aydır gerçekten gebeliği çok istediğimi farkettim.

En sonunda bu ay yine çoook uzun bi süre adet göremeyince 23 Haziranda hamileyim galiba diye umutlanarak sağlık ocağında kan tahlili yaptırdım http://www.hamilelikte.com/ Sonuç negatif çıktı, o zaman anladım ki yine kistler geldi..

İki gün sonra 25 Haziranda hastanede beni muayene eden doktor bu sefer kistlerimin 3cm olduğunu, daha da büyürse ameliyat olmam gerekeceğini söyledi. Yine bir adet söktürücü yazdı. İlacın 10 gün süreceğini, bittikten sonra da adet göreceğimi söyleyerek beni eve yolladı.

Bu olay benim için dönüm noktası oldu.Bu sefer canıma tak etti. Kendimi o kadar aciz hissettim ki o çaresizlikle Allaha sığındım. Dua kitabını karıştırırken Salat-ı Tefriciye duasını gördüm. 4444 tane okuyanın Allah gönlünün muadını verir yazıyordu. Kandil gecesi başladım. Bir hafta boyunca bütün işlerimi bi kenara bıraktım ve bütün kalbimle gece gündüz saatlerce bu duayı okudum.

4 Temmuzda adet söktürücü ilacım bitti ama ne gelen var ne giden İyiden iyiye gerildim. Bi gece ağlaya ağlaya saatlerce dua ettim Allahım sen duaları karşılıksız bırakmazsın. Nolur dualarımı kabul et.diye.

6 Temmuzda 4444 tane Salat-ı Tefriciyem bitti. Üzerine de Hacet namazı kılarak dua ettim. Gece de uyanıp yine dua ettimBu arada bu süre zarfında tanıdığım, gördüğüm herkese nasılsın deseler bana dua edin dedim.Arkamda bi dua ordusu topladım.

Ve 7 Temmuz..
Adet söktürücü bitti, ben daha niye adet göremedim? Yoksa kist büyüdü de ameliyat mı olmam gerekecek? gibi kafamdaki sorularla bu kez annem yanımda, yine doktora gittim. Doktor muayene etti Bi daha etti Bi daha etti Şaşırdı kaldı.. http://www.hamilelikte.com/ testi yaptırmış mıydın? dediEvet, negatifti.dedim. Ama hamilesin!!!!dedi Annemle ikimiz şaşkın birbirimize bakakaldık. Nasıl yani???Ya kistler?dedim. Kistler yok olmuş!!!dedi doktor. 10 gün içinde nasıl kistler gitti, bebek geldi anlamaya çalışırken annem Allah herşeye kadir.Dualarını duydu. dedi.

Eve gelene kadar yolda gördüğüm fakirlere sadaka dağıttım. Gelince de iki rekat şükür namazı kıldım. O kistlerin nasıl gidip , yerine bebeğimin nasıl geldiğini doktor da izah edemedi ama anladım ki Allah dilerse olmaz diye bir şey yok

Çocuğum olmuyor diye üzülen arkadaşlar; duaların gücüne inanın, umudunuzu yitirmeyin. Allaha sığının.Allaha dua edin. Onun kudreti bütün mucizeleri gerçeklerştirmeye yeter

allah herkeze nasip etsin inşallah..
6
Alıntı yapılan: Yaşamsebebim - 17 Temmuz , 2013, 14:32:06
Slm kizlar öncelik tabiki  saglikli ve hayirli evlatlar rabbimim bizlere bagislsmi ama insan merakta etmiyor degil hani bi kizim var dr bunada kiza brnziyor dedi sonra yok benbisey dememis kabul et dedi kizimda cin takvimi beni yaniltmadi bundada erkek diyo sizde deneninizmi dogru tahminmi yoksa yanlismi
http://www.hamilelikte.com/cin-takvimine-gore-cinsiyet-hesaplama/

ben hesapladım burdan kız çıktı kan testindede kız çıktı..
7
Alıntı yapılan: makaron - 18 Aralık , 2013, 13:57:37
kızlar kilo alımı ne zaman başlıyo tabi ki kişiden kişiye değişir ama merak ediyorum. biz çok şükür 12. haftadayız kanamam olduğundan sürekli yattım ama kilo almadım. ne zaman hızlanır bu süreç??
http://www.hamilelikte.com/hamilelikte-alinacak-kilo-hesaplama/
bende burdan hesapladım 2 kilo fazlam var :S

şimdiden durdurmazsak kendimizi dogumdan sonra dağılırız valla :d