28 Mart , 2024, 21:57:41

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - coldmail59

1
Ben yaklaşık 3 defa Ministil den alışveriş yaptım. Tavsiye ederim, çok ilgili ve ucuzlar..
2
Anne, Bebek ve Çocuk / Hamile Elbise Modelleri
29 Aralık , 2014, 23:42:17
Hanımlar hamile iken nerlerden alışveriş yapıyorsunuz?
Hangi markaları tercih ediyorsunuz?
3
Tatlılar / MOZAİK PASTA
21 Aralık , 2014, 02:49:48
MOZAİK PASTA

     Mozaik pastalar, pastaların arasında kendilerine yer etmelerini kolay hazırlanmaları ve lezzetli olmalarına borçludurlar. Mozaik pastalar çok kolay hazırlanabilir ve kolayca servis edilebilmektedirler. Mozaik pastalar, misafirler tarafından çok da beğenilmekte ve tercih edilmektedir. Mozaik pasta hazırlamak ne kadar kolay olsa da azda olsa beceri gerektirdiği için herkesin aynı tadı yakalaması pek mümkün değildir. Kullanılan malzemeler ile bu pastadaki tatlar değişebilmektedir. Bu sebeplere rağmen kolay hazırlanır olması ile lezzetli bir pasta elde etmek çok da zor görülmemektedir.

Gerekli malzemeler

     Mozaik pasta hazırlanması için bir takım malzemeler gerekmektedir. Gerekli malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;

     Yaklaşık olarak elli gram margarin, bir su bardağı civarı süt, yaklaşık bir buçuk paket kadar sade sütlü bisküvi, yaklaşık olarak iki yemek kaşığı kakao tozu, yarım çay bardağı civarında şeker gerekmektedir. Mozaik pastanın üst kısmı için ise yaklaşık olarak iki paket bitter çikolata fakat bu bitter çikolata isteğe bağlı olarak kullanılmaktadır.

     Gereken malzemelerin tedarik edilmesinden sonra pastanın yapım kısmına geçilmektedir. Mozaik pastanın yapılış aşamaları şu şekilde özetlenebilmektedir;

     Öncelik olarak tüm bisküviler çok küçük olmayacak şekilde kap içerisine el yardımı ile parçalanmaktadır. Daha sonraki adım olarak margarin bir tencere içerisine konularak eritilmektedir. Bu eritmiş olduğumuz margarin üzerine şeker, sütü ve kakao konularak karıştırma işlemi yapılmakta ve karışım ılıklaştığı zaman ocak kapatılarak soğumaya bırakılmaktadır. Karışım soğumaya başladığı zaman kakao süt karışımı ezilmiş durumda olan bisküvilerin üzerine dökülmektedir.

     Çok kuvvet uygulamadan yoğurur gibi yapılarak el ile bütün malzemeler iyice karıştırılmaktadır. Elde edilmiş olan mozaik pasta karışımı streç film veya folyo yardımı ile sarılarak buzluğa konulmaktadır. Buzluğun içerisinde 2 ila 3 saat arasında tutularak mozaik pastanın iyice katılaşması sağlanmaktadır. Son adım olarak mozaik pasta katılaştıktan sonra dilimlenip servise hazır hale getirilmektedir. Bazı tariflerde ise çikolatalar benmari usulü eritilip, pasta üzerine ince bir şekilde sürülebilmektedir.

     Bütün adımlar tamamlandıktan sonra pasta servise hazırdır. Kısa bir sürede elde edilen bu lezzet avantajlarından dolayı, herkesce sevilerek hazırlanan bir tatlı olarak tatlılar arasında yerini almış durumdadır.
4
Et Yemekleri / Davut Paşa Köftesi Tarifi
01 Aralık , 2014, 23:22:03
Davut Paşa köftesi malzemeleri


   600 gr kuzu kıyma
   1 kg soğan
   10 cl beyaz şarap sirkesi
   Zeytinyağı
   Tuz
   Karabiber


Davut Paşa köftesi hazırlanışı


Davut Paşa köftesi:
Kıymayı bir cam kaseye koyunuz. Yarım tatlı kaşığı karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip yoğurun. 2.5 santim çapında köfteler hazırladıktan sonra köfteleri zeytinyağında hafifçe kızartın. Soğanların kabuğunu soyun ve ince şeritler halinde doğramaya başlayın. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Köfteleri soğanın üzerine güzelce dizin. Sirke ve çok az su ekleyip tavanın kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika pişirin. Sıcak bir servis yapabilirsiniz

Davut Paşa köftesi artık hazır, afiyet olsun.
5
Çorbalar / Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi
10 Kasım , 2014, 16:01:05
Kıymalı tarhana çorbası malzemeleri


   200 gr tarhana
   6 su bardağı su veya et suyu
   100 gr tereyağı
   200 gr yağsız kuzu kıyma
   Tuz
   Karabiber
   Kurutulmuş Arnavut biberi

Kıymalı tarhana çorbası hazırlanışı


Kıymalı tarhana çorbası: Tarhanayı 1 su bardağı soğuk su ile karıştırdıktan sonra et suyunu tencereye alıp orta ateşte ısıtın. Suda beklettiğiniz tarhanayı ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp tencereyi ocaktan alın. Tereyağını tavada eritip kıymayı ekleyin ve 5-6 dakika kavurun. Çorbayı tabaklara paylaştırıp. Kıymayı ekleyin. Dilediğniz türde biber ile süsleyip servis yapın. Kıymalı tarhana çorbası artık hazır, afiyet olsun.
6
Arkadaşlar saç düzleştirici araştırıyorum. Aşağıdaki 2 ürün arasında kararsız kaldım, fiyatları gayet uygun diğer sitelere göre ama bu ürünleri kullanan arkadaşlar var mı aranızda yorum yapablir mi

Braun Satin Hair 3 / ES1 Saç Düzleştirici

Arzum AR574 Anita Neo Saç Düzleştirici
7
Salata yapımında sadece sebzeye bağlı kalınmayabilir, haşlanmış veya ızgara tavuk, az yağlı ya da yağsız haşlanmış veya ızgara et, az yağlı veya yağsız ton balığı kullanılabilir. Damak tadına göre az yağlı veya yağsız peynir çeşitleri, hardal, mısır, zeytin, tuzsuz fındık, çörekotu, ançüez (hamsi) ezmesi, yağsız kruton gibi yiyecekler de kullanılarak salata zenginleştirilebilir. Bunları birkaç sağlıklı salata tarifiyle örneklendirebiliriz.

Cimri Sezar Salatası
Malzemeler: Izgara tavuk göğsü, tuz, biber, inceltilmiş peynir, limon suyu, zeytinyağı, hardal, sirke, ançüez (hamsi) ezmesi, marul, yağsız krutonlar (kızarmış ekmek parçaları). Kalorisi: 269
Akdeniz Salatası
Malzemeler: Limon suyu, sarımsak, bal, tuz, biber, zeytinyağı, göbek marul, nohut, yeşil biber, çeri domatesi, salatalık, kırmızı soğan, zeytin, beyaz peynir, taze nane yaprakları, tam tahıllı pide. Kalorisi: 278

    yemeknasil.com yemek tarifleri web sitesinde bulunan salata tarifleri kategorisini ziyaret ettiniz mi?
8
Baharatlı ve kuş üzümlü köfte malzemeleri


   500 gr kıyma
   1 soğan
   1 diş sarımsak
23 yemek kaşığı galeta unu
   Tuz
   Karabiber
   Kimyon
   Toz kişniş
   Kırmızı pul biber
   1 yemek kaşığı kuş üzümü
   4 küçük ekmek
   1 patlıcan
   Roka yaprakları
   1 domates

Kızartmak için

   Ayçiçeği yağı

Sos için

   1 su bardağı yoğurt
   1 salatalık
   2 yemek kaşığı kıyılmış nane
   1 diş sarımsak


Baharatlı ve kuş üzümlü köfte hazırlanışı


Baharatlı ve kuş üzümlü köfte:
Patlıcanları verev şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletin. Kurulayarak kızgın yağda kızartın ve kıymayı geniş bir kaseye alın. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymaya karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, galeta unu, sıcak suda bekletilmiş kuş üzümü, tuz ve diğer baharatları ekleyerek iyice yoğurmaya başlayın. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Sos için salatalığı yıkayıp rendeleyin ve yoğurda ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, nane ekleyip karıştırın. Köfteleri yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Ekmekleri fırın ızgarasında ısıtıp enine ortadan ikiye kesin. domatesleri ince dilimleyip ekmeğin üzerine yerleştirin. Kızartılmış patlıcan, köfte ve roka yapraklarını ekleyin. Yoğurt sosu üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Baharatlı ve kuş üzümlü köfte artık hazır, afiyet olsun.

9
Sebzeli bakliyat çorbası malzemeleri
 
   Yarım su bardağı kuru fasulye
   Yarım su bardağı nohut
   Yarım çay bardağı pirinç
   Yarım su bardağı yeşil mercimek
   1 soğan
   1 kabak
   1 havuç
   1 patates
   1 su bardağı erişte
   5 su bardağı tavuk suyu
   2 yemek kaşığı tereyağı
   1 defne yaprağı
   Tuz
   Karabiber
   Kırmızı pul biber


Sebzeli bakliyat çorbası hazırlanışı

Sebzeli bakliyat çorbası: Tereyağını tencereye alıp eritin. Kıyılmış soğanı ilave edip kavurun. Küp şeklinde doğradığınız havucu, patatesi ve yıkadığınız pirinci ekleyip karıştırın. 2-3 dakika kavurduktan sonra küp şeklinde doğradığınız kabağı ilave edin. üzerine 5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra defne yaprağını, tuzu, karabiberi, erişteyi ekleyin ve malzemeler hafif yumuşayana kadar pişirin. Kuru fasulyeyi, nohudu ve yeşil mercimeği ilave edin. Yaklaşık 10 dakika daha pişirdikten sonra üzerine pul biber serpin. Sıcak servis yapabilirsiniz. yemek tarifleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken konular.

Sebzeli bakliyat çorbası artık hazır, afiyet olsun.