Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - aydinays

91
Din Bilgisi / Ynt: Yardımcı olur musunuz?
20 Temmuz , 2012, 14:20:51
Saol nagihancım inşirah süresi bende okuyacağım.
92
Din Bilgisi / Ynt: Yardımcı olur musunuz?
20 Temmuz , 2012, 14:15:21
İnşallah canım kimseden şüphelenmiyorum evime aksine gelen gidenim yok. Bende evime gelen gidenim olsun hayırlı komşualrım olsun istiyorum Evde resmen berketimiz yok. Yaptığım yemek ziyan oluyor. Aldığımız şeyleri bitiremiyoruz. İnan fazlada almıyoruz. Biz eşimle severek evlendik. Acaba nazar mı oldu diyorum. Kayınvalidemin evinde damlı namaz kılınıyor. Onun evinde kıldığım namazaın tadı da başka sanki. Kendi evimde kıldığım zaman resmen şeytan oturuyor gögsüme.
Dün namaz kılmadan önce betül seninde dediğin gibi Aytel kürsü okudum inanki çok rahat kıldım namazlarımı. Allah razı olsun canım.
93
Din Bilgisi / Ynt: Yardımcı olur musunuz?
20 Temmuz , 2012, 13:42:07
Alıntı yapılan: serserim - 20 Temmuz , 2012, 13:36:34


CANIM EVİNEMİ ISINAMADIN ACABA BİRDEN AKLIMA O GELDİ EŞİNLE ARAN NASIL  :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Canım eşimle severek evlendik. Evim kira evi çok sevmiyorum ama şu an bütçeme göre ordan iyisini bulamadım. Çocuk yüzünden sadece 2 sokak içinde kiralık ev aramak zorunda kaldığımız için. Bilmiyorum eşimde sen üniversiteyken böyle değildin diyor? Nazardan mı diyeceğim bilmiyorum eve gidince sanki elim kolum bağlanıyor. Ya evden dışarı hiç çıkmak istemiyorum yada eve girmek hiç istemiyorum. Önceleri bu kadar çok değildi. Şimdi bebek doğduktan sonra Kuran okumaya çalışıyorum kalbime bir sıkıntı çöküyor. Okuyayamıyorum.
94
Din Bilgisi / Yardımcı olur musunuz?
20 Temmuz , 2012, 13:31:38
Kızlar evlendiğimden beri bende bir uyuşukluk hali hiç bir işi isteyerek yapamıyorum Nerdeyse. Hep planladığım şeyleri ya zamanında yapamıyorum yada hiç yapamıyorum. Bir tembellik hali üzerimde hakim.
Kayınvalidemim evine falan gidince namaz kılmak olsun ev işi yapmak olsun içimden daha çok geliyor. Öyle büyü falanda yapıldığına inanmıyorum. Bu ruh halinden kurtulmak istiyorum. Üç harflilere inanmıyorum. Sizce bu neden kaynaklanır ve bu ruh halinden nasıl kurtulabilirim?

Evlendikten sonra böyle oldu kızlar.
95
Alıntı yapılan: muhribe - 20 Temmuz , 2012, 12:15:28
inş canım.. sen de benim gibi düşünüyorsun aynı..

istediği yaramazlığı yapsın yeter ki kendine zarar vermesin. yaramazlık yapmadan tanıyamazlar hayatı

Evde istediğini yapsın izin veriyorum çoğu zaman. Hatta yemek yediriken bile döküp saçmasından çekinmiyorum. Ama başka yerde de onun yanlış olduğunu yavaş öğreteceğim. Ki böylece evinin kıymetini anlayacak. Biz bile demez miyiz en pahalı otellerde kalsakta evim evim demezmiyiz. İnşallah paşamda öyle olacak. Kendine zarar vermesin zaten yanlışı doğruyu zamanla öğrenecekler. Eğer yapmasını istemediğim bir şey varsa ona onu untturma taktiğini deniyorum şimdilik bizde işe yarıyor. Alternatifler sunuyorum sağ olsun oda inatlaşmıyor.
96
Canım oğlum paşam, annesinin ballı lokması. Benim güneşim, hayatımın neşe kaynağı dünyamı aydınlatan ışığım.
Annesi uzun zaman oldu sana yazmayalı. Acaba neleri seninle paylaşmayı unuttum. Fark ediyorumda babanla ve benle olunca sanki daha da mutlu oluyorsun. Sanırım sende bizi birlikte daha çok görmek istiyorsun. İnşallah rabbim o minicik yüreğinle daha güzel şeyler yaşatacak bize.
Bir kaç gündür 39 derece ateşle yandın durdun. Çok üzüldük sana. Yemek yemedin yemek içinde seni hiç zorlanmadım anneciğim. Sen annesinin ballı lokmasısın.
artık benim oğlum emekliyor. Dün kolidorun sonundan bizim salona kadar emekledin. Maşallah beim paşam. Tabi öyle önüne soda şişesini koydun nasılda seviyorsun onu. Maşallah benim minik bıdığıma. Senin su içmediğin için ağladığım üzüldüüm günler geliyor aklıma. Benim oğlum şimdi tam su kuşu oldu. artık biberonunla kendin suyunu yatarak içiyorsun. O halin beni çok mutlu ediyor. Ve susadığını bize anlatıyorsun. ne zaman bardak görsen anneciğim hemen başlıyorsun mızıldanmaya anlıyorum ki benim paşam susamış Aferim aşkıma benim. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
97
Alıntı yapılan: melek100lü - 19 Temmuz , 2012, 13:33:38
:nazar: :amin: evet canım hissettiriyor maaşallah  :amin: :nazar:

çok şükür yarıladık bide doğursaydık hayırlısıyla  :amin:

Öznur un dediği gibi dişlerdende olabilir  :icon_scratch: ağrısız sancısız

çıkarsınlar inşallah  :amin: :amin: :amin: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

canım bu kadar geçti ya hayırlısı ile kalanda geçer. Sağlıcakla kavuşursunzu birbirinize.  :amin: :amin: :amin:
98
Alıntı yapılan: muhribe - 20 Temmuz , 2012, 12:04:05
işi gücü kitaplarla ayşem  :)

gidip kitaplığın raflarını aşağı indirip kitapları inceliyor. yırtma huyu yok Allahtan. sayfalarını çevirip gülüyor  :k06:

Akıllı bıdığım benim. Kayrada kitap kağıt onlara ilgi duyuyor. Dikkatini çekiyor herhalde. Yerim onu ben. Maşallah onaannesi. Karıştırsın gülsün dursun. Yeterki kendine zarar vermesin.
99
Alıntı yapılan: muhribe - 17 Temmuz , 2012, 15:16:09
benim oğlum 11 aylık

1 haftadan beri 5-6 adım atabiliyor  :nazar: :nazar: :nazar:

Maşallah benim yiğitime. Demek annesi artık heryeri kurcalamay abaşladı benim miniğim.  :nazar: :nazar: :nazar:
100
Malesefbu bencil kafaları değiştirmedikleri sürece kızan kendileri olacak kanun bana ne hak veriyorsa ben sonuna kadar kullanırım arkadaşım. Babamın oğlu olsa gözünün yaşına bakmam benim günahsız yavrum evde beni bekleyecek ben aman iş yerinde ne olur diye düşüneceğim. Hiç umrumda olmaz. rabbim bir kapıyı kapatırsa bir kapıyı açar.
101
Alıntı yapılan: ♥ PaPaTyaM ♥ - 20 Temmuz , 2012, 11:10:59
işverenler bu duruma sinirleniyordur ama inşallah çıkarda tüm anneler rahatlar bebekleriyle zaman geçirirler

bence sinirlenmeye gerek yok. Benim eşiminde işyeri var. Bayan çalışan istiyorsa bu kanunuda bilmesi ve uygulaması lazım. Eğer işine gelmiyorsa bayan çalışan almaz. Bu kadar basit arkadaşlar. Annenin zaten ilk 3 ay içinde işe başlasa bile ondan eski verimi almayı beklemek saçamalık olur. Ben ancak kendi kendimi işte topluyorum. Eski performansıma yeni yeni ulaşıyorum. Ki benim oğlum neredeyse 9 aylık olacak. Bir anne en az bir yıl başka şeylerle vakit harcayamıyor.
102
Betülcüm inşallah dediğin gibi çok daha uzar. Birşeyleri örnek almak istiyorlasa bence annelere diğer ülkelerde nasıl haklar verildiklerine bakmalılar. Kadın çalışmasın demiyoruz. Bencede çalışmalı eşine her alanda destek olmalı. Ama gel gelelim günahsız savunmasız derdini anlatamayan bebeklerimizi biz evde ya tanımadığımzı insanlara yada şanslı olanlar varsa babaannelere ve anneanlere bırakıp işe başlamak zorunda kalıyoruz. Bu yasa tasarısı inşallah tasarıda kalmaz. Çıkarsa hiç yoktan güzel bir başlangıç olur. Heryerde en 6 ay az anne sütü verilmeli ibarelerini yazmayı bildikleri gibi izin verimeyide bilmeleri gerekli. Dediğin gibi çok çok çok geç kalınmış bir karar.Annelerde  kendi vicdanları ile hasaplaşmaktan bir nebze olsun kurtulurlar. İnşallah en kısa sürede bu tasarı kabul edilir de bizden sonrakiler bebeklerinin en az 6 ay yanında olabilirler.
103
Geçmiş olsun.Öznurum inşalalh daha iyisindizzzdir. Çok geçmiş olsun size. Biz çok şükür dün gece rahat uyuyabildik. Sabah neşeside yerindeyde kuzucuğumun.
104
Eğer bu yasa yürürlüğe girerse Çalışan anneler çocuklarını büyütebilmek için işlerinden ayrılmalarına gerek kalmaz. Ve çocuklarına benim gibi 6 ay süre ile anne sütü veremediği için kendilerini yiyip bitirmezler.
105
Bakanlar Kuruluna sunulan kürtaj taslağının ayrıntıları ortaya çıktı

Buna göre, sağlık personeline kürtaj yapmama hakkı tanınacak, anne ve baba adayını kürtajdan vazgeçirmek için çalışma yapılacak, 4 gün düşünme süresi verilecek.

-Sağlık personeline kürtaj yapmama hakkı tanınacak

-Anne ve baba adayına ikna çalışması yapılacak

-Kürtajdan vazgeçmeleri için 4 gün düşünmesi istenecek

-Kürtajda 10 hafta sınırı korunacak, sınırı geçenin cezası artacak

- 'Ertesi gün hapları ' ücretsiz verilecek

En büyük tartışma konusu olan kürtaj süresinde ise bir değişiklik öngörülmüyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; kürtajın azaltılması için bu tedbirleri düşünen iktidar, doğumu özendirmek için de ücretli iznin 6 aya çıkarılması gibi yeni haklar getirilmesini planlıyor.

YENİ DÖNEME KALDI

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan düzenlemenin TBMM tatile girmeden önce çıkarılacağı da bildirilmişti. Ancak gerek kamuoyundan yükselen tepki, gerekse hazırlık çalışmalarının uzaması ile konu, yeni döneme kaldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önceki gün Bakanlar Kurulu'na yasa taslağına ilişkin sunum yaptı. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu sunumun tasarı haline getirilmesini tavsiye ettiğini açıkladı. Bakanlar Kurulu'na yapılan sunuma göre, taslak özetle şu hükümleri içeriyor:

ÜCRETSİZ ERTESİ GÜN HESAPLARI

Sağlık personeline istemli kürtaj konusunda görevden çekilme hakkı tanınacak. Üreme sağlığındaki gelişmeleri takip ederek politika oluşturulmasına katkı sağlayacak 'Üreme Sağlığı Yüksek Kurulu ' kurulacak, 'ertesi gün hapları ' ücretsiz verilecek.

10 HAFTA SINIRI KORUNACAK

Güvenli gebelik sürecini oluşturmak için bütün aile sağlığı merkezlerinde gebeliğin erken tespitine yönelik hassas testler yapılacak. Kadının hamileliği daha erken fark etme ihtimalinin az olması nedeniyle kürtajda 10 hafta sınırı korunacak. İstek üzerine gebelik sonlandırılmadan önce anne adayı veya çiftlere bir heyet tarafından danışmanlık hizmeti verilecek. Anne adayının ve çiftlerin kararlarını gözden geçirme süreleri gebeliğin 10′uncu haftasını geçmemek kaydıyla 2 ila 4 gün olacak.

İLAÇLAR DENETLENECEK

İstemli düşük amacıyla kullanılan ilaçlar kontrol altına alınacak ve güvenli kullanımı sağlanacak. Kürtajı sadece kadın doğum uzmanları yapabilecek. 10 hafta üzerindeki gebeliklerin sonlandırılmasında eğitim hastaneleri ve sağlık kurullarına yetki verilecek. Kürtajda tıbbi zorunluluk halleri somutlaştıracak.

3 YILA KADAR HAPİS

Tıbbi zorunluluk olmadan 10 haftanın üzerinde kürtaja izin veren kadına 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek (Bu, mevcut durumda 1 yıla kadar hapis ve adli para cezası).

SGK YARDIMI

Nüfus planlaması kanunu ve tüzüğü kaldırılacak, bunun yerine Üreme Sağlığı Hizmetleri Kanunu çıkarılacak. Ağrısız doğum hizmeti yaygınlaştırılacak. Bu hizmet için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeterli ödeme yapması sağlanacak. Üreme sağlığı ile ilgili etkin bir danışma hattı oluşturulacak.

DOĞUM VE SÜT İZNİ ARTACAK

Çalışan annelere doğum sonrası verilen 8 haftalık ücretli izin 6 aya çıkarılacak ve süt izninin 2′nci 6 aylık döneminde verilen süt izni süresi 1.5 saatten 2 saate çıkarılacak. Çalışan ve çocuk sahibi olan annelere kreş yardımı yapılacak, çocuk yardımı artırılacak. Kadının iş ve aileye uyumunun sağlanması için evden çalışması da önerilecek. Anne Dostu Hastane Programı yaygınlaştırılarak mahremiyet beklentileri karşılanacak, hijyen ve konfor standartları yükseltilecek.

ENSESTTE SÖZ HAKİMDE

Ensest sonucu oluşan gebeliklerin sonlandırılmasında veli veya vasi izni aranmayıp hâkim kararına göre işlem yapılacak. Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak (Mevcut yasada ceza, üç yıldan 8 yıla kadar hapis öngörüyor).