Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Bad Cinderella

1
Arkadaşlar herkese hayırlı günler benim bir yumurtam vardı oda boş çıkmış.Tedavimi Acı Badem'de görecektim.Doktora sorduk her ay böyle olmaz diğer aylarda farkli olabilir dedi.amh 0.52 iken yumurta gozükmüyor.Geçen senede 2 ve 3 gozukuyordu.Yaşım da 39 oldu.Ben o yumurtaları nasil gelistirebilirim bana yardimci olun lütfen.Temmuz ayında tekrar gitmeyi düşünüyoruz o zamana kadar ne yapabilirim ? Tavsiyeniz için şimdiden teşekkür ederim. :nazar:
2
Arkadaşlar hayırlı pazarlar.Bende bir ilacının hakkında size bi şey sormak isterdim.Aranızda neofortil kullanıp faydasını gören varmı yumurta rezervi ve kalitesini etliyormu bilginiz var mı ? Tedavimizi görmek için Ukrayna'ya çıktık yumurta donasyonu yaptırmak için.Yumurtayı alınacak anneye de bulacı yazdırmışlar.Kullanan varsa tercübenizipaylaşmanıza rica ediyorum.Allah'a emanet... :nazar:
3
Merhaba kızlar.Kendi tercübemi paylaşmak istedim sizinle. 41 yaşımda hamilelik yaşadım ,altı aylık hamileyken sakat denilerek hamileliğim sonlandırıldı. 47 yaşındayım ve menapoza girdim . anne olmayı arzu ediyorum ... bu isteyim bana ne kadara mal olur yumurta nakli ile tüp bebeği yaptırırsan bilginiz var mı ? Konu hakkında bilgi edinebilirsem çok sevinirim şimdiden teşekkürler...
4
Selam kızlar benim de bir sorum olacak size ve fikirlerinizi bilmek isterdim.Şimdi eşimle yumurta donasyonu yaptırmaya karar verdik ama yaş önemli mi sizce yumurta nakline ? ben 47 yasindayim eşim de 50. Bende anne olmak istiyorum yaşin önemi yoksa ben yaptırmayı düsünüyorum bu yaz lütfen cevap yazarsaniz sevinirim.Rabbimiz her isteyene nasip etsin inşallah :amin:
5
Herkese Merhaba arkadaşalar.Biz Almanya'da yaşıyoruz.Kadınların forumlarda okuduğuma göre yumurta donasyonu ve taşıyıcı annelik Ukrayna'da yapılıyormuş.Benim 1 tane kızım var ikinci eşimden de çocuğumun olmasını istiyorum.Yaşım 46 eşimin de 52 birde yumurta donasyonu ve cinsiyet seçimi olursa tüp bebek fiyatı kaç para olur.Bilgilendirirseniz sevinirim.Allah her isteyene nasip etsin.
6
Selamlar kızlar.Bende kendi derdimi paylaşmak amacıyla konumu açmıştım.Hamile kalmak istiyorum ama olmuyor yumurta tembelliği varmış klomen ictim bitkisel olarak ta bir sürü şeyler denedim soğan kuru kullandım ama bir fayda göremedim.. :-[ Başka dogal yönünden ne icmem lazım nolur cevap verin 4 yıldır olmuyor.Cevabınız için hepinize ilk baştan teşekkür ediyom Allah bütün isteyenler o mucizeyi versin inşallah  :nazar: :amin:
7
Merhaba arkadaşalar.Eşim 44 yaşında. Adet süreleri 1.5-2 aya uzamaya başladı. Ortalama haftada 4 kez ilişkiye giriyoruz. Ben artık menopoz döneminin yaklaştığını korunmanın gerekli olmadığını düşünüyorum. O aksini iddia ediyor. Bu şartlarda bizim için hamile kalma riski halen mevcut mu?
8
Merhaba kader arkadaşlarım.5 yıllık evliyiz. 3 yıl kadar korunduk (en büyük pişmanlığımdır hayatta) ertesi gün hapı doğum kontrol hapı hepsine varana kadar. ah aptal kafam. sonra bebiş olsun ev canlansın dedik. 1 sene çalıştık çabaladık ama olmadı. ben evlendiğimden beri giderdim kadın doğum doktoruna. hiçbir sorun görünmüyordu aslında. yumurtalarımı gösterirdi doktorum "bak burda bekliyorlar uslu uslu " diye. 1 yıl sonunda yine hamilelik oluşmayınca bir sorun olabilir diye eşimi de gönderdim. önce varikosel ve ameliyat gerekli dediler. 2 profa daha gittik. varikosel yok ama sperm hız ve sayısında sorun var dediler. aşılama deneyelim dedik. bir tane denedik: çok stres yaptı sadece 3 milyonla aşılamaya girdik. sonuç negatif. tüp denedik. 17 yumurta toplandı hiçbiri metafaz 2 ye geçemedi dolayısıyla transfer olamadık. 3 ay ara verip yine tüp deneyelim dedik. bu kez 8 yumurta toplandı ama yine sadece birine mikroenjeksiyon yapılabildi. o da döllenmedi. genetik olduğunu söyledi embriyolog. sağolsun bizim için birkaç doktor arkadaşıyla daha görüşecek bir hafta içinde kesin cevap verecek bize. ama büyük ihtimalle benim yumurtalardan bir iş çıkmayacak. yumurta donasyonu, evlat edinme ya da çocuksuz canım eşimle hayata devam 3 seçeneğimiz... kafa çok karışık.Sizlerde nasıl durumlar ?
9
Merhaba kızlar.Bu ayın 7 sinde adet olduğumu sandım 13 gün sürünce Dr gittim ve 2370 dış gebelik denildi hergün kan veriyorum usg ile bakiliyor bugün ki sonucu 1310 çıktı 3 4 günde bu kadar düştü hiç bir tedavi yöntemi uygulamadıK. Doktorum eger dusmez yukselirse hastaneye yatarsin igne yapariz demisti ama suan icin gerek yok sanırım.Bu değer kendi kendine düşünce ne olacak ? Düşük mu yapacağım ? Ağrılı bir dönem mi olacak ? Onceden düşük yapmadığım için de bilgim yok. Kanama 2 gündür durdu. Beni aydinlatirmisiniz arkadaslar. Bugün baya yol yürüdüm kasiklarim biraz ağrı girdi şimdi yatıyorum. Dün üşüme haksızlık vardı ama bugun daha iyiyim. Bu süreçte ne olacak ??
10
Arkadaslar 9 cm büyüklüğünde sağ yumurtalıkda çikolata kistim var. Ameliyat onerdiler laparoskopi yapilacak... Ameliyat olup sonrasında dogal yolla gebe kalan var mı yoksa direk tup bebek mi. 1 tanede dogal yolla oluşan düşükle sonuçlanan gebeliğim var.Fikirlerinizi bekliyorum Allah'a emanet olun.
11
Merhaba kader arkadaşlarım.Bende kendi derdimi sizinle paylaşmak istiyorum..Benim aşılama olduğunda 6 yumurta gelişmişti sonuc negatif...sonra 3 yumurtam gelişti ben kendi istegimle aşılamayı iptal ettim (trafik kazası yapmıştım) doktor o zaman boş geçirme dedi iliski saati düzenledi o ara hamile kaldim ama 4 aylık kaybettim...sonra tüp bebek yaptik 9 yumurta oldu 4ü yeterli kalitede olduğu halde tüplerde sadece 3ü dollendi ama onun da 1 tanesi bölünme evrelerini düzenli tamamladı 1 tane transfer edildi ama maalesef yine 12 günde testimi yaparken iyi bir sonuç çıkmadı.Bu kadar denemelerden sonra kendimde değilim artık.Soğan suyu içiyorum klomeni kullanıyorum sürekli ama olmuyor denemediğimiz bir yol kalmadı ne olur iyi bir merkez varsa bana önerirmisiniz lütfen başarılı sonuçlar alan ve bebeğiolan arkadaşaları konuma bekliyorum  sizi..Şimdiden teşekkür ederim Allah denemelerimizi kabul etsin inşallah..
12
Arkadaşlar bugün transferimin 9.günü ve çok kötü bel ağrılarım var.Bu seferde mi olmadı diye korkuyorum.Aynı adet ağrılarım gibi.Günde 10 kez wc ye çıkıyorum,kasıklarımda ağrı oluyor.Bu günlerde böyle ağrılar çekip olumlu sonuç alanlar oldumu yardımcı olursanız sevinirim.10 Mart test günüm.
13
Merhabalar ben sizlere bir şey danısmak istiyorum... ilk tüp denemesini 1 ay önce yaptım ve sonucum negatif zaten negatif olacagınıda biliyordum çünkü yaşımdan dolayı 5.gün transferi yapacaklarını söylediler.3 günü aradığımda iyi kaliteli dediler ama yaşımdan dolayı 2 tane transfer edecegiz dediler..5 gün transfer oldugumda doktorların konusmalarından anladıgım kadarıyla endometriumun ince oldugunu anladım sanırım 5,5 du yani tutunma sansı düşüktü... 1 gün hastanede yatırıp eve gönderdiler bu arada eşime embriyo ve yumurtalar hakkında bilgi kagıdı vermişler.ben okudugumdda transfer sayısı 3 tü vede emryo grade yani kalitesi g4 yazıyordu.İyi oldugunu düşündüm .kendimi toparladıtan sonra 8 günü internette bu kaliteleri araştırdım .Yazıları okuyunca Şok oldum megersem g4 transfer bile edilmiyormus ! Hem endemetriumun ince olması hemde kalitesiz yumurtaların transfer olunmasıyla ben bile gebelik oluşmayacagını anlamışken bunu yapan doktorlar nasıl yapıyor anlayamıyorum... yaşım 34 transfer olalı bu aklımdan çıkmıyor neden böle yaptılar kan verdigim gün bile beni eve gönderdiler telefonda ögren dediler. Aradıgımda negatif dediler bende biliyorum dedim neden transfer ettiniz dedim şansını denemek için dediler sanki ben 40 yasındayım vede birdaha asla yaptıramam şansımı denemişler .Bana doğru düzgün açıklama bile yapmadılar devlet hastanesinde bile 5,5 milyara yakın paramız gitti... özel merkezlerde görüştügümde biz g3, ve g4 transferi yapmıyoruz diyorlar.benim endometriumun ince oldugu halde ve yumurtalar 5. gün kalitesiz oldugu halde bana transfer yapılıdı ve dogru düzgün açıklaması bile yapılmadı.Anlamayan biri tutmadı deyip kapatıyor konuyu ben bu işin peşini bırakmak istemiyorum ve bu konuda bana yol göstermenizi istiyorum bu hakkında ne yapabilirim bazı kişilerde kalitesiz yumurtalarda tedavi kesiliyor transfer olmuyor... vede belirli ücret karsı tarafa geri veriliyor ben tutmayacagını bile bile para yatırıp üzüntüyle geçirdim.tutunmayacagı belli seyleri tarnnsfer ederek para kazandırdım devleteeee... bu konuda ne yaapabilrim ...yardımcı olurmusunuz  :'(
14
Merhaba arkadaşlar.Ben yurt dışında yazıyorum, burada 3 başarısız tüp bebek tedavisi gördüm. Gebe kalıyordum fakat maalesef düşükle sonuclaniyordu hep. 3 düşüğüm var. Iki tüpümüde, sorun tüplerde diye kapadilar, fakat tüpler kapandiktan sonrada düsügüm oldu..neyse benim hikayem uzun.Kararim artik Türkiyede tedavi olmak,Aralık'ta Memorialde doktor Mustafa Acet beyle bir ön görüsme yaptik, fakat tam olarak bana yeterince güven veremedi kendisi.Acaba Memorialde baska bir doktordan randevu alsam veya baska bir merkeze mi gitsem, kafam karmakarisik,Mart'ın  sonunda tedaviye baslamayi düsünüyorum. Kafamda 3 yer var. Memorial, Bahceci Umut ve Medicana.Sizce hangisi seçsek ? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.Allah'a emanet olun :nazar:
15
Merhaba arkadaşalar.Bende kendi hikayemi anlatarak sizde tavsiyeler almak amacıyla konumu açmıştım.3 başarısız tüp bebek denemeden sonra antagonist yapılmıştı hep 4 deneme için bana femara ile başlayacağız femara yumurta kalitesine iyi geliyor dendi ama benim duyduklarım doğrumu bilemiyorum femara düşük ve anomali bebek yapıyormuş bu konu hakkındaki fikriniz nedir siz femara kullanıyor musunuz ?  Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
16
İyi akşamlar hanımlar bende bugün Mucizemi kaybettim... 10 haftalik bebegimin dün kontrolde kalbinin artik atmadigini soylediler nasil katlanıcam ben buna duygularım kırılmış gibi ağlayamiorum bile  :icon_pale: dua edin banada nolur gucum takatim bitti ...
17
Merhabalar, bu mektubu Denizli'den yazıyorum. Ben anneliği daha önce tattım. İlk çocuğum tedavi görmeden dünyaya geldi çok şükür. Ancak ondan önceki ilk iki gebeliğin düşükle sonuçlanmıştı. Bu yüzden de kızım dünyaya sağlıklı bir şekilde gelince senelerce ona doyamadım, başka bir çocuk istemedim. Sevgi bölünsün istemedim. Ama büyüdüğü zaman, ilerde tek başına kalmasın diye vicdan azabı da çekmeye başlamıştım.35 yaşındayken, ikinci çocuk için eşimle karar verdim. Ama tekrar kötü kaderim beni yakalamıştı. Gene düşük yaptım. Bu sefer vazgeçtim. Ama eşim vazgeçmedi. Kardeşi olsun, birbirine biz yokken bile destek olsunlar diye bir çok doktor gezdi. Ben de onunla gezdim tabii. Benim çikolata kisti sorunum var. Ama hiç bir doktor çare olamadı. Birçok ilaç kullandım. Sonra da beni pahalı tedavilere tutup evime tıpış tıpış yolladılar.Tüm umutlarım bitmişken, eşim internet'te araştırırken BioTexCom klinikten bahsetti. Aslında bu kadar ünlü olduğunu görünce biraz gözüm korkmadı değil. Ama tedaviye gitmeyi kabul ettim. Oldukça ilgilendi, ameliyat olduktan sonra yumurta nakli ile tüp bebek tedavisine başlayabileceğimizi söyledi. Ne kadar korkunç ve zor olsa da Kabul ettim. Tüp bebek tedavisine başladık. Hormon tedavisi beni duygusal olarak çok etkiledi, hatta o kadar ki bu kadar stresliyken gebe bile kalamayacağımı düşündüm. Eşim sağ olsun her türlü kaprisimi çekti. Doktorumuz Yulia Kotlik tercuman sayesinde  en ufak soruma cevap vermekten çekinmedi. Gerçekten bizim mucize doktorumuz olmasa başaramazdım. Ona tedavi konusunda çok güvendim. Çok şükür ki, ilk denememde başarılı olduk. Bebeğimi kucağıma aldım. Şimdi ablasıyla birlikte içerde oyun oynuyorlar. Arada Yulia terzemize fotoğraflar atıyoruz.Tedavime destek olan, bana ikinci kez anne olma şansını tattıran tüm ekibe çok teşekkür ederim. Kızımı önce Allah'a sonra Yulia Kotlik  ve ekibine çok teşekkür ederim.
18
Merhaba kader arkadaşlarıma.Bende özellikle başarısız tedaviler sonrasında çok araştırdım karşıma yücel beyin ismi çıktı,hep düşünüyordum ki olacaksa burada da olur orda da her şeye sil baştan başlamak istemiyorum diye 3 ve 4. Tedavimi de aynı merkezde bu inançla yaptım çok umutlulardı benden ... eşimde sperm morfolojisi kötüydü yani %0-%2 arasında, bende edometriyozis, sol yumurtalıkta endometriomal kist... 2001 de alındı... kendimi yıllarca yarım rahimli sanıyordum 3 üncü öncesi çekilen hsg de böyle demişti doktorum ha olmaz mı olur ama şansın daha az... sol endometriomal kist, sağ yarım, sperm sorunu, pıhtılaşma (MTHFR C677T :Heterozigot MTHFR A1298C :Heterozigot) yücel hoca ilk muayenesinde böyle bir şey yok dedi yalnız rahim tepesinde miyom var dedi bu tutunmaya engel dedi onun için histeroskopi oldum ve uterus unikorn diye bir şey yokmuş ama rahim yapısı darmış 1,5 cm genişletildi ve miyom alındı akabinde ilaç tedavisi ve 5. Tedavimi Ukrayna'da başladı çok ilgili alakalı ve programlı bir tedaviydi bence hiç bir şey göz ardı edilmedi yapılması gereken herşey düşünüldü ve yumurta donasyonu yaptırmaya karar verildi.Yelena Mozgovaea doktorumdu ve 12 haftaya kadar kullan demişti başka ilde olduğum için takiplerimi Erciyes Üniversitesinde devam ettim Prof. Mehmet Tayyar O doğuma kadar devam edeceğiz dedi riske edemeyiz dedi . BioTexCom adlı kliniğe sonsuz teşekkür etmekteyiz çünkü sadece o mucize ekibin sayesinde çocuğu olmasını nedir bizde tattık çok şükür.Corasprin ve folikasiti de devam ettik doğuma kadar ayrıca transfer sonrası dektacortril kullandım 5 gün bence bunun bile bir etkisi vardı. beni doğuma kadar aralıklarla aradılar nasıl gidiyor, gebelik devam ediyormu aksilik varmı diye ... Ve kafamın gerçekten çok rahat olduğu tek tedavimdi bence hepsi tek tek etkendi ama emin ellerde olduğum kesindi, nasipte varsa o oluyor ama bence vesilelerde var.. herşey gönlünüzce olsun, allah kucağını hasret olduğunuz yavruyla doldursun inşallah :amin:
19
Mrb bn yeni uyeyim 4 aylik evliyiz ve bebk istiyoruz suan asiri adet agrisi gibi agrilarim var kasiklarim backlarim belim normlde bu donmde asiri tatli yerken bu defa hic canim istemedi hatta gozum gormedi bile birde bi iki haftadir halsizlik hssediyorum ve suan adetim 2 gun gecti hamile olabilir miyim sizce ?
20
Merhaba adım Filiz. 32 yaşındayım ve bir hastalığa maruz kaldım ,bu hastalığım beni
son hücreye kadar maf ediyor.2 sene önce tahlil ve doktorun verdiği tehşis ile infertilite sorunlarım olduğu ve endometrioz hastası olduğumu öğrendim.Bir çok doktorlara gittim ,tedaviler gördüm ançak sonuç nafile.
Her gün bedenim parcaladığını hisediyorum ve toparlamam her defasında daha zor oluyor.
Her şeyi kaybediyorum ,ne huzurum ne geleceyım kaldı son defa ne zaman güldüğümü unuttum...
Infertilite hastası olduğumu örenince çok büyük bir depresyona girdim.
Gece gündüz yatagımından çıkmıyordum ve hiç bir şey yapmak elimden gelmiyordu.
Ancak karar verdim ne olursa olsun savaşmak lazım ve pes etmicam.
Kayın valıdenın de bakısları sanki beni arzaladığını düşünyorum.
Bana destek olan ve beni az da olsa gülmeyi saglayan eşimdir.Ancak çok buyuk bir korku
var içimde..korkum bir gün yanlız kalacagım ve benı terk edecegınden korkuyorum.
Maddi olarak da sıkıntı yasiyoruz ancak bu beni durdurmıyor bir sonuç bulmam için ne pahasına olursa olsun.
Eşimle karar verdik kredi alıp iyi bir doktor bulmak tabiki iyi bir kliniğin.
Tek şansım FIV yapmak diye dusunyorum.Tek umudum tercübeli doktorlara ve bu prösedürde.
Sizden çok buyuk bir ricam var arkadaşlar bir nasihat bir bilgi yardmınız çok değerli olur bizim için.
Umudum ve bütün dileğim çok istediğim bebeğimle kavuşmak ve yeniden hayata mutlu bakmak ...... :y25: