Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Emine

21
2018 Eylül Ekim Kasım aylarında doğum yapacak anneler sohbetlerine buradan devam edebilir  :hello:
22
2018 Haziran Temmuz Ağustos aylarında doğum yapacak anneler sohbetlerine buradan devam edebilir  :hello:
23
2018 Mart-Nisan-Mayıs aylarında doğum yapacak anneler sohbetlerine buradan devam edebilir  :hello:
24
Aralık 2017 - Ocak Şubat 2018 de doğum yapacak anneler sohbetlerine burada devam edebilir  :hello:
25
Fıkralar / Bok Böceği
20 Aralık , 2017, 10:14:33
Adamın biri bir gün bahçesinde otururken boktan top yapan bir bok böceğini görmüş, böcek pisliği ayakları ile yuvarlayarak giderken içinden şöyle geçirmiş:
"Ey Allah'ım! her şeyi çok güzel çok hoş yaratmışsın da, şu böceği sırf pislikle uğraşsın diye mi yarattın?"
Aradan bir kaç ay geçmiş adam umarsız bir hastalığa yakalanmış. Derdine kimseler çare bulamamış.
En sonunda bilge bir doktor "Bak demiş bazen bahçelerde gezen bir böcek olur ayakları ile pislik yuvarlar işte o yuvarladığı pisliklerden 40 gün boyunca aralıksız yiyeceksin" demiş.

Adam duruma uyanmış ve 40 gün boyunca o pislikleri yemiş ve iyileşmiş. Aradan yıllar geçmiş aynı adam gemiye binmiş ve denizin ortasında çok büyük fırtınaya yakalanmışlar. Herkes bağırıp çağırıp ağlaşırken bu adam bacak bacak üstüne atıp sakince çayını yudumluyormuş. Gemide bulunan insanlardan biri dayanamamış sormuş. "Biz yana yakıla dua edip bağırıp çağırıyoruz. Sendeki bu ne rahatlık ne be adam!."

Adam şöyle cevap vermiş "KURBAN OLDUĞUMUN ALLAH BİR KERE İŞİNE KARIŞTIM BANA KIRK GÜN BOK YEDİRDİ, İSTER YÜZDÜRÜR, İSTER BATIRIR BEN KARIŞMAM KARDEŞİM."
26
Jinekoloji / Adeti 15 Günden Fazla Sürenler
01 Ocak , 2017, 19:39:12
Slm, bu ay adetim 4 gün geç geldi sonra adet oldum. Normalde 7 gün sürer maksimum 10 gün oldu 12 gün oldu bitmeyince doktora gittim. Ege Üniversitesinde ultrason ve kan testim yapıldı, kanamam var diye smear alamadılar. Kan testinde Beta HCG 14.9 çıktı hamile miyim diye şok oldum. Ultrasonda kist çıkmış o kadarını söyledi sonucu öğrenmek için tekrar randevu alınıyor. Sonuçlar ertesi gün öğleden sonra gösterildiğinden sabredemedim ertesi gün sabah Özel Ata Sağlık Hastanesine gittim. Orada ultrasonda baktı normal herşey sadece kistin var önümüzdeki ay adet döneminde geçer dedi. Beta HCG 12 çıktı. Düşüşte olması iyi sıfırlanmasını bekleriz haftaya tekrar gel dedi Beta HCG için, smear alabildi temiz çıktı. 18. gündeyim hala kanamam var. Ertesi gün Ege üniversitesine gittiğimde ilk kez böyle birşey yaşıyorsan normal stres , kilo verme vs nedenlerle olabilir betahcg de 50 nin altında olduğundan önemli değil dedi. Şimdi haftaya tekrar BetaHCG aldırıcam. Böyle adeti 15 günü geçen oldu mu?
27
UZMANLARDAN HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRACAK 10 ÖNERİ

1- Düzenli olarak sevişin
Ne kadar çok sevişirseniz hamile kalma şansınız o kadar fazla olacak. Normal şartlarda sperm vücudunuzda 5 gün canlı kalabiliyor. Düzenli seks hayatı tam yumurtlama döneminizde spermlerle yumurtanızı bir araya getirme şansınız artıracak. Özellikle hamile kalmak isteyen bayanların ovülasyon günlerini daha kolay tespit etmelerini sağlayacak bir yol daha var. Hamilelik şansını artıran yumurtlama dönemlerinin tespitinde tükürükten ovülasyon testini kullanabilirler. Amerika'dan gelen Avrupa Normlarına Uygunluk belgelerine sahip olan test, T.C. Sağlık Bakanlığı onaylıdır.

2- Kafeini kesin
Araştırmalar, kafeinin gebe kalma ihtimalini yarı yarıya düşürdüğünü gösteriyor. Yarım fincandan fazla, o da kafeinsiz olmak koşuluyla kahve tüketmeyin.

3-Eşinizi serin tutun
Erkeğin yumurtalıkları etrafındaki ısı spermler için problem yaratıyor. Bu sebeple eşinizden bol, vücuduna oturmayan, pamuklu iç çamaşırı giymesini rica edin. Dar kotlar ve pantolonlar giymesine ne gerek varsa zaten böyle bir şeye en azından bu dönemde izin vermeyin.

4- Diyet yapmayı bırakın
Ohio Üniversitesinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, kadınlar kalori alımını düşürdüklerinde, üreme hormonlarındaki seviye de aynı şekilde düşüyor.

5-Beslenme şeklinize zengin ilaveler yapın
Zinc, Selenyum, E vitamini ve C Vitamini alın.
Zinc ve E Vitamini: Bunlar eşiniz için. Zinc, hücre yenilenmesi için iyiyken E vitamini de hücre yenilenmesine destek sağlıyor. Eşinizin spermleri ne kadar güçlü olursa sizin yumurtalarınızın buna direnme ihtimali o kadar düşük olacaktır.
Selenyum: Bu da eşinizin için. Testosteron ve sperm sayısının artması için selenyum önemli bir vitamindir.
Vitamin C: Bu da onun için. C Vitamini sperm kalitesini arttıracak ve hamile kalmanıza yardımcı olacak.

Size Zinc: Tabi ki siz de vitamin içeceksiniz. Siz de zinc için! Böylece sizinde hücre bölünmesi ve yenilenmesi durumunuz gelişme kaydedeceğinden daha kolay hamile kalabilirsiniz.

6-İçki ve sigarayı bırakın
İçki ve sigara hem kadın hem de erkekte üreme organlarını direkt etkiliyor. Özellikle sigara erkeklerde sperm sayısını düşürür ve sperm hareketliliğini bozar. Aşırı alkol alımı da sperm yapısını bozmaktadır.

7-İlaç kullanımına dikkat edin
Kullandığınız ilaçlar varsa önce doktorunuzla konuşun. Bu ilaçların hangilerini kullanmaya devam edebilirsiniz hangilerini kesmeniz lazım ve hamile kalmadan ne kadar zaman önce kesmeniz lazım öğrenin.

8-Ağrı kesicileri mümkün olduğunca kullanmayın
Birtakım ağrı kesiciler -doktorunuza danışın- yumurtlama döneminde kullanıldığında kadın vücudundaki prostaglandin hormonu baskılanır. Oysa sizin bu hormona ihtiyacınız var çünkü bu hormon sayesinde yumurtanız fallop tüpüne düşer.

9-Ateşinizi arttırın
A ve D vitaminlerinin hem cinsel isteği artırdığını hem de iktidarsızlıkla baş ettiğini, buna ek olarak sizi ve eşinizi güçlendirip metabolizmanızı hızlandırdığını biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz

10-Doktor kontrolüne gidin
Uzun süredir çabalıyor ve hamile kalamıyorsanız eşinizle birlikte mutlaka doktorunuza görünün. Evet, bu illaki kötü bir şey var demek değil, "denk gelmiyor" olabilir. Ama aynı zamanda sizde veya eşinizde medikal bir durum da olabilir ve bunu ne kadar çabuk tespit ederseniz o kadar çabuk düzeltip bebek sahibi olabilirsiniz.
28
Çin'deki marketlerde satılmaya başlanan bebek şeklindeki armutlar şaşırttı! Kesinlikle organik olan bu armutlar Çin'deki ağaçlarda yetişiyor.

Daha önce koyuna benzeyen patatesler ile garip şekilli bazı meyve ve sebzelerin fotoğrafları internette paylaşılmıştı. Bu armutların hikayesi ise onlardan çok farklı.



İşin sırrı, Fruitmold adlı şirketin ürettiği meyve kalıplarında. Armutların dışında karpuz ve salatalıklar içinde kalıp üreten şirket, aslında tamamen doğal bir sürece komik bir müdahalede bulunuyor. Meyveler olgunlaşmadan önce Fruitmold kalıplarına konuluyor ve normal şekli yerine, içinde bulunduğu kalıbın şekliyle büyüyor.



Böylece ortaya bebek görünümlü, Buddha'yı da hatırlatan, ilginç meyveler çıkıyor. Bu ilginç kalıplar, Fruitmold şirketinin internet sitesinden sipariş edilebiliyor.







29
Kızım ilkokul 4. sınıfta, ortaokula az bir zaman kaldı birçok bursluluk sınavı var. Bazı veliler 5-6 tane özel okula giriş sınavına sokmuş çocuklarını. Benimki Yönder Kolejine gidiyor çocuğu sınavdan sınava koşturmak istemedim. Sadece kendi okulununkine ve 1 özel okulunkine girdi. Girdiği okuldan 19 Marta kadar gelip kaynıdınızı yaptırın giriş sınavını kazandı diye sms göndermişler ama kızım başka okula gitmek istemiyor o nedenle gitmedik. Kendi okulunun sınavına girdi inşallah burs kazanır. Kardeşi de ilkokul 1 e başlayacak eğer burs kazanamazsa ikisini birlikte özel okula göndermemiz imkansız. Kardeşi devlet okuluna gitse ileride ablamı özel okula yolladınız beni göndermediniz diyebilir. Heyecanla sonucu bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun  :amin:
30
Kargo / Nakliyat / Yurtiçi Kargo Çamdibi Şubesi
06 Ağustos , 2015, 22:11:19
Ürünler zamanında gelmiyor ve en önemlisi telefonu açan yok asla açmıyorlar. Bir kere ulaşmam gerekti başka bir şubeyi arayıp söyleyin açsınlar dedim başka hatlardan ulaşıp sordular öğrenmek istediğimi. Gelen kişiye söylüyorum telefonları neden açmıyorlar diye ben nereden bileyim diyor. Zaten o kişide sonra işten ayrılmış. Aradılar sizin adrese bakan kişi işten ayrıldı önemliyse kendiniz gelip şubeye alın dediler ürünleri. Böyle rezillik olamaz.  :BangHead:
31
Sizin Seçtikleriniz / www.okulum.org açıldı!
08 Mayıs , 2015, 11:08:15
Bebegimonline.com' u açtığımda ilk kızıma hamileydim şu an 8,5 yaşında kızlarıma hamileliğimi, doğumlarımı doğum sonrası yaşadıklarımı burada aynı durumda olan arkadaşlarımla paylaştım. Bebeğimonline'ın manevi olarak bende çok büyük bir yeri var çok güzel arkadaşlar edindim mutluluğumu derdimi paylaştım burada.. Şimdi kızlarım okul çağında ve okulla ilgili bir forum sitesi açmak istedim kreşten, anaokulundan üniversiteye kadar yine böyle güzel paylaşımlar yapabilelim diye.. Okul çağında çocuğu olan ya da eğitimle ilgili öğretmen, öğrenci, veli herkesin katılımını bekliyorum

www.okulum.org bir tık yakınınızda  :k06:  :love9:
32
Survivor izlemezdim geçen senelerde bu sene takip ediyorum. Turabiye uyuz oluyor çevremde herkes ama nedense ben onu tutuyorum Hilmicemle onu yani  :k06: , Nadya da iyi kız, Özlem de çok ılımlı iyi bir kızcağız.. Hasan kızların içinde kızılcık bebek bacak bacak üstüne atıp dedikoducu oldu iyice  :ehi: Sahra çok fena ya fesat yani herşeyde bir kötülük arıyor , Berna da çok yırtıcı..İzleyen var mı siz kimleri tutuyorsunuz  8)

33
Yumurta Yemekleri / Ispanaklı Krep Sarma
12 Aralık , 2014, 11:09:48
 MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 kase doğranmış ıspanak
tuz
pul biber
aldığı kadar un (boza kıvamında olacak)
200 g labne peyniri
YAPILIŞI
Krep malzemeleri blendrla iyice karıştırılır . Krep tavasında çok az sıvı yağ ile iki tarafı pişirilir biraz soğuyunca içine labne peyniri sürülüp rulo halinde sarılır ve parmak kalınlığında kesilir,kürdana batırılıp servis yapılır.....AFİYET OLSUN

34
Yeni doğum yapmış bu annelerimize sabır bebeklerine sağlık diliyorum  :)  :nazar:
35
Bu başlık açılmamış bu aylarda doğum yapan olmadı mı  ;)
36
Sağlık / İzmir'de Kulak Burun Boğaz Hastanesi
15 Nisan , 2014, 11:07:08
4 yaşındaki kızımın kulağında uzun zamandır geçmeyen bir ağrı vardı. Bir gece çok ağladı hemen Ento Kulak Burun Boğaz Dal Merkezine götürdük. Doktor kulağında taş var galiba dedi ve kulağına metal ortası delikli bir şey taktı içine tığ gibi birşey sokup çıkarmaya çalıştı. Kızımın kulağına taş sokmasının imkansız olduğunu kulak kirinin sertleşmiş olabileceğini söyledim. Adam çıkarırırm ama çocuğun canı yanar istiyor musunuz dedi. Kulağına zarar vermeyecekse sürekli acı çekmesindense çıkarın dedik. 3 kişi çocuğu tuttuk doktor uğraştı yavrum çığlık çığlığa bağırıp çırpındı durdu, kulağı kanadı kızımın. Doktor bu taş galiba çıkmıyor yumuşatıcı damla vereceğim birkaç gün sonra gelin çocuğa gaz verip sersemletiriz ameliyatla alırız dedi. Verdiği damlayı kullandık ama doktorun söylediği mantıklı gelmediği için çevremizdekilere danıştık. Ento'ya giden herkes kendileri için de doktorların ameliyat dediğini Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesinde ameliyatsız tedavi olduklarını söylediler. Yeğenime de Ento ameliyat işitme kaybı olabilir deyip gün vermiş başka bir yerde ameliyata gerek olmadığını söylemişler. Birkaç kişi aynı şeyi söyleyince ertesi gün Ekol'e gittik. Ekol'e giden herkes başka bir doktor ismi verip çok memnun olduklarını söylediler. Biz de gidebileceğimiz saatte Dr. Can Ercan uygunmuş olur dedik. Doktor kızımı oturttu sandalyeye rahatlatıcı bir konuşma yaptı. Minik elektirikli süpürge ile kulağındakini alacağım şimdi dedi ve birkaç saniyede kulağındakini aldı. Kızım gülerek kalktı koltuktan hiç canı yanmadı. Bünyesi kulak kirini içeride biriktiriyormuş bazı bünyeler yaparmış siz çıkarmaya çalışmayın dedi. Kulağı bir önceki gün kanadığı için iltihap gibi birşey oldu sanırım antibiyotik verdi. Diğer doktorun ameliyat dediğini söylediğimde ne ameliyatı dedi :) Balon ve şeker ikramıyla kızım mutlu bir şekilde ayrıldı hastaneden. Ento'da daha önce kardeşim de ameliyat oldu burundan. Açmışken estetik ameliyatta yapalım mı demişler :) Herkese Ekol Hastanesini tavsiye ediyorum, doktor Can Beye' de teşekkür ediyorum.
37
Kitap / Bir Psikiyatristin Gizli Defteri
15 Nisan , 2014, 10:49:27
Bir psikiyatrist olan  Dr. Small'ın ilginç vakalarını anlattığı, kendinizden birşeyler bulabileceğiniz sürükleyici bir kitap.  :icon_thumright:
38
Hobi ve Oyun / Candy Crush Saga
15 Nisan , 2014, 10:46:09
Sıkılmadan uzun süredir oynadığım bir oyun bölüm atlayamadığında sinir yapsa da zeka gelişimise ve stres atmaya katkısı var. 319. seviyedeyim :) Daha uzun bir yol var gibi görünüyor
39
2013 Eylül Ekim Kasım Bebekleri buradan devam edebilir.  :icon_thumright:
40
2013 Mart - Nisan - Mayıs Bebekleri buradan devam edebilir  :icon_thumright: