Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - CeRoXiMo

1
Açılan kutu 1 haftada tüketilmek zorunda olduğundan 5 haftada tüm mamaları denedik. İlki daha bitmeden  farklı marka aldırdım hep, durumumuz şu;

Bebeblac ile kakayı çok rahat yaptı ama biraz ishal gibi oldu, sevmedim
Hero baby'ye geçtim, gayet güzel , sadece anne sütü aldığındaki kakayla aynı hale geldi ama şiddetli olarak birkaç kez kustu,
Milupaya geçtim kaka da gaz çıkışı da normal hale geldi . Kusma neredeyse  olmadı. Gaz çıkarken azar azar, o da normal.
Sma gold; milupa aptamille aynı etkiler vardı.

Doktorumuzun dediğine göre hepsinin içeriği hemen hemen aynı. Lara 'da hiçbirine hayır demedi neyseki , ben de SMA ve aptamil ile takviyeye devam ediyorum.
2
Benim doktorum sağarak vereceksen 4-5 saat çok uzun bir aralık, 2 saatte bir sağıp hem sütünü arttır hem göğüsleri rahatlat demişti. Ben de 3 aydır sadece sağarak besliyorum kuzuyu(amaç sürekli memeye yapışık olduğundan gaz problemini azaltmaktı-işe yaradı)
3
Rota virüsü aşısı 2 tane marka

rotarix:2 doz
rotetaq:3 doz

Sağlık ocağındakiler de özel doktorumuz da önerdiler, ilk dozu yaptırdık, ağızdan damla şeklinde. Yan etkisi hafif bir ishal oldu geçti gününde, 1 ay sonra da 2. doz verilecek.
4
Doktor bala reçele sürme , illa vereceksen pekmeze biraz sür demişti, emziği geçtim pekmezi de öğürüyor bizim kuzu. Anasının memesi dışında asla hiçbirşeyi kabul etmiyor. Biberonu daaynen... Süt sağarsam kaşıkla veriyoruz, işkence gibi :(
5
Hastaneden eve geldiğimiz günden beri alıştırmaya çalışıyorum ama banamısın demiyor. Emziği alıyorsa ilk günde dahi verebilirsin bence. Benimki almıyor tükürüyor, zorlarsam öğürüyor. Sana bol şanslar.
6
Teşekkürler, Cümlemizinki inşallah.
7
9 ayda gelen 9 ayda gidecek sanırım. Heleki bıcırlar ayaklanmaya başlayınca peşlerinden koşa koşa veriliyormuş esas kilolar :)
8
Alıntı yapılan: gülay t. - 01 Kasım , 2010, 18:33:53
Sık yıkamak mı yoksa peteğin üzerinde kurutmak mı rahatsızlık verir? soruyu tam anlamadım ama sık yıkamanın zarar vereceğini sanmıyorum daha temiz olur giysiler  :k06:

Ama peteğin üzerinde kurutmanın şöyle bir sakıncası olabilir; ben kışın petekler yanarken üzerine çok ince bir kumaş örtüyorum duvarlara is vermesin diye bir süre sonra kumaşın rengi değişiyor ve grileşiyor bu renk değişiminin nedenini çözemedim gerçi çünkü petekler kapalı içinden geçen sıcak su ve kombi yandıktan sonra çıkan kirli gaz dışarı atılıyor ama yine de az da olsa demek ki eve yansıyor bu kirli hava. Bu nedenle mümkünse peteğin üzerine değil yakınına koy giysileri diye düşünüyorum.
Canım o muhtemelen sıcak havanın yükselmesinden oluyor. Evde havada olan toz aşağıdan kalorifere girip yukarı çıkarken çamaşırlara takılıyor - muş :) Fizikçi bir arkadaş söylemişti, onun yalancısıyım.
---------------------------
Allerji için ise - Deterjanın çamaşırın üzerinden tamamen arınması gerekiyor. Ben de bebek deterjanı, granül vs.. kullanıyorum ama mutlaka ek durulama yaptırıyorum makineye. Gerçi allerjik olsaydı şimdiye kadar anlardın herhalde ?..
9
Biz kuzuyu tuzladık, yağladık, bebek yağı, saf zeytin yagı karınca yum.yağı karıştırıp. Banyosunu yaptırdık hemen ki kaşınmasın tuzdan diye, aklanıp paklanıp gezecektik ki yağmur bastırdı:)

Tuz : kokmasın diyeymiş:)
Zeytinyağı: Cildi pürüzsüz olsun,
Karınca y.y: Kılsız tüysüz olsun diyeymiş :P

Onlar işe yarasaydı bende yarardı :)
10
Boşa alınmamış olmuş o da:)
Ben de bu gün sipariş verdim, sevmez kullanmazsa da mama sandalyesi olur napalım:)
11
Çok normal canım benim endişelenme, üstünü değiştirip durucaksın başka çare yok, ya da kocaman önlükler var onlardan birkaç tane edin. Ben başa çıkamamıştım :)Günde 3 kez bile üst değiştirdiğim oluyordu. İlk ay sanırım miğdeleri küçük olduğundan ve sarılığı atlatmak için sık emzirmek gerektiğinden fizyolojik reflü diye birşey oluyor. Fazla gelen süt hoop dışarı . Miğde biraz büyüsün geçiyor kendi . Birde emdikten sonra hemen gazını çıkartmak gerek, biraz gaz kalsıno da yapıyor.
12
Ben ilk günden beri pamuk ve ılık suya devam ediyorum. Evde yıkanabilir bezlerden kullanıyorum.

Dışarı çıkacağımızda ise unibaby ıslak mendil ve prima premium care bez kullanıyorum, ikisinden de çok memnunum çünkü bezde de ıslak mendilde de tüm diğer markalar kızarıklığı başlattı, hemen kestim pişiğe dönüşmeden.

Bir de , kremde kesinlikle Mustela'yı öneririm. Biraz pahalı ve her eczanede yok ama harika bir ürün. Minicik bir damla yetiyor koca tüp 1 aydır kullanıyorum yarısı bitmedi.
13
Benimki gaz sorunu tavan yaptığında uyuyamıyor, sadece o günlerde sallayarak uyutuyorum, alışmadı neden bilmem, gaz olmadığı zaman memede rahat rahat uyuyor, hatta bazen memeye de gerek yok popodan hafif pışpışla dalıyor. Kraftın Sleeper diye bir beşiği var, arkadaşım ondan kullanıyor 1 yıldır. Kendisi sallanıyor zaman ayarı müzikleri falan var, sallamaktan gına gelirse , bayılır kalırsam uykusuzluktan ondan alacağım :)
14
Bence de takmayın, boşa harcama, tüm doğum yapan arkadaşlarım da aynı şeyi söylemişti, ben salak gibi gittim 40 TL verdim, hiç memnun değilim, hele ki ne ilk günü , ilk bir ay aman diyeyim kullanmayın. Organların yavaş yavaş yerine oturması gerekiyormuş, kum torbası koyan akıllılar bile var ilk günden. Boşu boşuna canınızı yakarsınız.
15
Allah sabır versin canım sana, ben birkaç gündür yalnızım ev işi bebiş derken uykusuzluktan kırılıyorum. Hırıltıyı doktoruna da sor, bizim doktor sezeryanda ilk ay çok görüyoruz demişti, gerçi hala devam ediyor ara ara.