28 Mart , 2024, 13:15:42

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - pinarors

1
bugun 13 hafta 3 günlük bebeğim  :binkybaby:
cumartesi günü aylık muayenemizde cinsiyetini gösterdi erkek olduğunu öğrendik.
elbetteki sağlıklı olması en büyük isteğimizdi ama içimizdeki merak gitti ve rengimiz belli oldu.
şimdi maviş kıyafetler almaya başlayabileceğiz rahatlıkla.
sağlık durumu çok iyi zeka testi yaptırdık sonuçları yarın belliolcak tek dileğim sağlıklı çıkması. :amin: :nazar:
darısı tüm isteyenlerin başına olsun... :love9:  :amin:
2
1. Gün
0. Hafta 1. Gün
Son adet döneminiz. Normalde son adet döneminiz ile yumurtlama döneminiz (hamilele kaldığınız gün) arasında 2 haftalık bir süre vardır. Yumurtanın olgunlaşması bu dönemde olur. Ultrasonun gibi tanı araçlarının doktorlar tarafından kullanılmasından önce hamile kalınan günü veya doğum yapacağınız günü hesaplamak için kullanılan tek yöntem son adet tarihiydi. Bundan dolayıdır ki son adet döneminiz ve döllenme zamanı arasındaki bu yaklaşık 2 hafta Hamilelik Takvimi içinde gösterilmeye devam etmektedir. (Eğer bu period içinde hamile kalırsanız 2 haftalık hamilelik süreciniz başlamış demektir.)   
2. Gün
0. Hafta 2. Gün
Eğer sigara içiyorsanız, bırakmanın tam zamanı. 171′i arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.   
3. Gün
0. Hafta 3. Gün
Doktorunuzla konuşarak kullandığınız ilaçların ceninin büyümesine etkisi olup olmadığını, olası sağlık risklerini öğreniniz.   
4. Gün
0. Hafta 4. Gün
Ev ve iş ortamına bakarak olası çevresel tehlike içeren durumları kontrol ediniz.   
5. Gün
0. Hafta 5. Gün
Dişcinizden randevu alarak, olası hamilelik öncesi rontgen x-ray ışınına maruz kalacağınız diş sağlığı planlamanızı yapınız.   
6. Gün
0. Hafta 6. Gün
Ekstra folik asit ile prenatal (doğum öncesi) vitamin alınması, maternal (anneye ait) ve fetal (cenine ait) sağlığın korunmasına ve sinir sistemi kusurlarının önlenmesine yardımcı olur.   
7. Gün
1. Hafta 0. Gün
Alkol ve ilaç kullanımı cenin gelişimi için ciddi bir tehtitdir. Hamilelik sırasında bu tür kullanımlardan kesinlikle kaçınılmalıdır.
8. Gün
1. Hafta 1. Gün
Hamilelik öncesi, sizin ve eşinizin fiziksel yönden sağlıklı olmanız, olası sağlık problemlerinin oluşmaması için çok önemlidir.   
9. Gün
1. Hafta 2. Gün
Şimdi partneriniz ile anne-baba ve çocuk sahibi olmak hakkında konuşma zamanı   
10. Gün
1. Hafta 3. Gün
Ovulasyon (yumurtlama) önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleşecek. Vajinal salgılardaki mukus artışını gözlemleyin.   
11. Gün
1. Hafta 4. Gün
Kafein'in bebek gelişimi üzerindeki etkisi henüz bilinmiyor. En iyisi hamilelik süresince kafein alımından kaçınınız.   
12. Gün
1. Hafta 5. Gün
Düzenli olarak egzersiz yapıyorsanız bırakmak için hiçbir nedeniniz bulunmuyor. Egzersiz yapmaya devam.   
13. Gün
1. Hafta 6. Gün
Eğer bir devamlı bir kadın hastalıkları/kadın doğum uzamanı doktorunuz veya ebeniz yok ise aramaya başlayabilirsiniz.   
14. Gün
2. Hafta 0. Gün
28 günlük adet evresine göre bugün muhtemel hamile kalacağınız gün.
15. Gün
2. Hafta 1. Gün
Bir sperm yumurtaya girdi, bundan sonra yumurta zarı özelliğini değiştirerek başka spermlerin yumurta içine girmesine müsaade etmez. Sperm çekirdeği ve yumurta çekirdeği birleşir ve buna döllenme denir.   
16. Gün
2. Hafta 2. Gün
İlk hücre bölünmesi bugün gerçekleşiyor. İlk olarak Erken Hamilelik Faktörü (EPF), bir immün baskılayıcı protein üretilmiştir. EPF olmadan vücudunuz, gelişmekte olan zigotu, yabancı bir cisim (bir bakteri veya virüs gibi) ile karıştırabilir ve bundan dolayı bir saldırı gerçekleştirebilir. Bu evrede bebeğe zigot adı verilir. Döllenmeden sonra, döllenmiş yumurta (zigot) yaklaşık 30 saat, dıştan tespit edilebilir bir değişiklik olmaksızın sessiz kalır.   
17. Gün
2. Hafta 3. Gün
Son yirmi dört saat içinde iki özdeş hücre bölünmelere başlamıştır. İki hücre dört , dört hücre sekiz ve sekiz hücre on altı hücre olarak, sıkışık bir yapı oluşturur. Orijinal hücre daha küçük birimlere bölünerek çoğaldığı için, bebeğin toplam büyüklüğünde çok az bir artış meydana gelir. Bebeğinizin cinsiyeti döllenme sırasında belirlenir.   
18. Gün
2. Hafta 4. Gün
Onaltı hücrelik hücre topu rahim tüpündeki yolculuğunun sonuna gelmiştir. Hücre topu burada rahimi kaplayan doku salgılarından besin alacaktır ki bu doku salgıları yüksek düzeyde yağ ve şeker ihtiva eder. Buna karşılık hücre topu bikarbonat salgılar. Bu salgı yuvalanmaya hazırlık aşamasında yapının yapışkan bir hal almasını sağlar. Zigot hızla bölünmeye devam eder ve zona pellucida adı verilen bir yapı ile sarılır. Bu yapı hücrelerin bir arada tutulmasını sağlar.   
19. Gün
2. Hafta 5. Gün
Hücre topunda önemli bir değişim olur. Hücreler tarafından salgılanan sıvı, hücre topunun merkezine geçer ve hücreleri iki gruba böler. Dış katmanda olanlar gebeliği destekleyecek ve iç bölümde (Embriyonik disk) olanlar bebeğe dönüşecektir. Canlı gelişiminde bu aşamasındaki hücre kitlesine blastokist denir   
20. Gün
2. Hafta 6. Gün
Bu evrede zigot hücrelerini bir arada tutan Zona pellucida, gıda teminine aracılık eden hücre tabakası olan trophoblast ile yer değiştirir.   
21. Gün
3. Hafta 0. Gün
Zigot, bu aşamada rahim sütü (ya da rahim bezlerinin salgıları) ile beslenir.
22. Gün
3. Hafta 1. Gün
Yuvalanma döllenmeden sonra 5-8' inci günlerde başlar, 9-10' uncu günlerde tamamlanmış olur. Yani kadının adetine daha 4-5 gün varken, döllenme ve yuvalanma işlemi tamamlanmıştır.   
23. Gün
3. Hafta 2. Gün
Amniyotik kese (gebelik kesesi), yuvalanma evresinde oluşmaya başlar. Gebelik kesesi, içinde embriyonun gelişmeye başladığı amniyon sıvısı ile dolu bir yapıdır. Gebelik kesesinin gözlenmiş olması dış gebelik olasılığını ortadan kaldırır (ikiz gebeliklerde bir embriyonun rahim içinde, diğerinin de rahim dışında yerleştiği özel dış gebelik türü çok ender görülmekle beraber her zaman dikkate alınır). Gebelik kesesi adı verilen yapı yuvarlaktır ve etrafı parlak beyaz görünümlü rahim iç tabakası ile çevrilidir.   
24. Gün
3. Hafta 3. Gün
Yolk kesesi (yumurta kesesi) ve göbek kordonu oluşmaya başlar. Yolk kesesi bir erken gebelik yapısıdır ve işlevi net olarak aydınlatılamamıştır. Bu yapı bir çember görünümünde ve içi siyah olarak gözlenir. Bebeği barındıran gebelik kesesi (amniyon boşluğu) büyüdükçe yolk kesesi gebelik kesesi ile koryon boşluğu arasında sıkışarak ortadan kalkmaya başlar. Yolk kesesinin büyüklüğü ve görünümü ile bebeğin sağlığı arasında yakın bir ilişki olduğu düşünülmektedir. Aşırı büyük, düzensiz, duvarı ince, içi siyahtan daha farklı bir renk gösteren bir yolk kesesi saptanması bebeğin sağlıksız olduğunun bir göstergesi olabilir.   
25. Gün
3. Hafta 4. Gün
Hücre kitlesinin içinde, içi boş iki boşluk meydana getirecek bir zar oluşur. Bunlardan birisi bebeğin bağırsaklarını oluşturacak yolk kesesi, diğeri bebeğin kendisidir. Yakında bazı hücreler bölünerek amniyon adı verilen bir zar oluşturacak. Bu zar daha sonra yolk kesesi ve bebeği saracak zar olacaktır. Evde yapılan hamilelik testlerinde pozitif sonuç görme ihtimaliniz çok yüksek. Fakat daha kesin sonuç almak için geciken adet dönemini beklemeniz tavsiye edilir.   
26. Gün
3. Hafta 5. Gün
Bölünmüş hücre kütlesi birbirine karşı duran, ince ve kısa göbek kordonuyla asılmış, içi su dolu iki hava kabarcığı görünümündedir.Ebriyo bebeğinizin boyu 0,15–0,20 mm civarındadır. Bugünlerde bulantı, yorgunluk, baş dönmesi ve göğüslerde hassasiyet gibi gebelik belirtilerini hissediyor olabilirsiniz.   
27. Gün
3. Hafta 6. Gün
Koryon villus artık tamamen oluşmuştur. Amniyotik kese, amniyotik boşluk, göbek kordonu ve yolk kesesi de kendi gelişimini tamamlamıştır. Bebeği oluşturacak hücreler embriyonik disk adı verilen bir yapı içinde düzleştirilir.Daha sık idrara çıkma ve vajinal akıntılar dikkatinizi çekebilir.   
28. Gün
4. Hafta 0. Gün
Bebeğinizin vücudunda baş ve kuyruk bögelerini tespit etmek artık mümkün. Eğer 28 günde bir adet görüyorsanız, bugün adet olmadığınızı fark edebilirsiniz.
2. Ay
29. Gün
4. Hafta 1. Gün
Bebeğiniz yaklaşık 0,15 mm büyüklüğünde.   
30. Gün
4. Hafta 2. Gün
Embriyo bu evrede 3 ayrı doku katmanından oluşmakta ve bebeğin organ ve hücreleri bu 3 katmandan meydana gelecektir. Her bir hücredeki genetik plan, hücreye ne yapması gerektiğini, bebeğin vücut gelişim talimatlarını ve sırasını geçirir. Fakat bu gelişim süreci hem genetik hem de çevresel faktörlerin birlikte etkileşimine bağlıdır. (Beslenme ve annenin alışkanlıkları gibi)   
31. Gün
4. Hafta 3. Gün
Hücrelerin en üst tabakası (ektoderm) sıkışarak notokord denilen bir oluk, boşluk oluşturur. Bebeğin omurgası, bel omurgası kemikleri ve bu kemikler arasındaki disk dokuları burada oluşur. Bebeğin sinir sistemi tüpleri ve kalbi oluşmaya başlar. Ayrıca kan dolaşımı bu günlerde başlar. Bebeğinizin boyu yaklaşık 0,4 mm dir.   
32. Gün
4. Hafta 4. Gün
Bebeğin ilk kan hücrelerinin ve damarlarının oluşmasının yanında, hücreler kalp tüpleri denilen kanalları da oluştururlar. Kalp tüpleri kendi aralarında birleşerek, bebeğin kalbinin ilkel bir versiyonunu oluşturmaktaki ilk adımı teşkil ederler. Hafta sonuna kadar bebeğin vücudunda kan hücrelerinin dolaşımı başlayacaktır. Anneler, hamilelik sırasında burun tıkanıklıkları ve burun kanamaları yaşayabilirler.   
33. Gün
4. Hafta 5. Gün
Bebeğin başını oluşturacak dokular artık rahatca tespit edilebilmektedir. Bebeğin boyu başından kuyruk noktasına yaklaşık 1-1,5 mm arasındadır. Hamileliğin bu erken döneminde anneler göğüslerinde karıncalanma ve ağrılar hissedebilir. Anne kan hacmi artmaya başlar. Annede üçüncü trimesterde %45 daha fazla kan olacaktır.   
34. Gün
4. Hafta 6. Gün
Bugün, bebeğinizin kasları, kemikleri, omuriliği ve kalp gelişimi için büyük bir gün. Kalsiyum, magnezyum ve potasyum bebeğin kalp gelişimine doğrudan etki eden besin maddeleridir. Bu elementler sinir uyarılarının iletimi, kalp kasının kasılması, kasların gevşemesi ve kasılması için çok gereklidir. Bebeğiniz karaciğeri bugünlerde oluşmaya başlıyor.   
35. Gün
5. Hafta 0. Gün
Bebeğinizin boyu artık 1,5-2,5 mm. ve yaklaşık olarak bir susam tanesi büyüklüğünde. Gelişmekte olan bebeğinizin çalışmaya başlayan ilk sistemi kardiyovasküler sistemidir. (kalp ve kan damarları). Bebeğinizin küçük kalbinin fonksiyonu normal bir kalbin fonksiyonundan farksızdır: Bebeğinizin gelişmekte olan dokularını besleyecek oksijen ve besin açısından zengin kan hücrelerini taşımak. Anne gebelik süresince kararsızlık, heyecan, sinirlilik duygularını hissedebilir. Hepsi normaldir :)
36. Gün
5. Hafta 1. Gün
4. ve 8. hafta arasında bebeğinizin yüz özelliklerinin gelişmesi yer alır. Göğüs ve karın boşlukları oluşmaya devam etmektedir. Ürogenital sırt oluşur. (boşaltım ve üreme sistemi). Ürogenital sırt idrar ve üreme yollarını oluşturacaktır. Akciğer tomurcukları (Akciğerleri oluşturacak dokular) göğüs boşluğunda görülür.   
37. Gün
5. Hafta 2. Gün
Bu sıralarda, yolk kesesinde bulunan kök hücreler bebeğin vücudunun arka duvarına geçerler. Bu kök hücreler bebeğin üreme yolunu oluşturacaklardır. Ay sonuna kadar bebeğinizin gelişiminde büyüklük ve fiziksel çok büyük değişiklikler olacaktır. 5 gün içinde, döllenmiş yumurta halinden 10.000 kat daha büyük olacaktır. Gerçekte bir pirinç tanesinden daha büyük değildir. Sabah bulantılarınız var ise kraker yemek size yardımcı olacaktır.   
38. Gün
5. Hafta 3. Gün
Önümüzdeki 32 gün bebeğin kol ve bacak gelişimi için çok önemlidir. Birkaç saat içinde bebeğin kollarını oluşturacak tomurcuk birdenbire görünecektir. Göremesenizde bebeğinizin kalbinin attığını söyleyebiliriz. Gün içindeki dinlenme zamanlarını planlayarak yorgunluğunuz ile baş edebilirsiniz. Planlı günlük yaşam sizi yorgunluktan uzak tutacaktır.   
39. Gün
5. Hafta 4. Gün
Bebeğinizin kalbine bağlanan aort damarı oluşmaya başladı. Ayrıca bebeğinizin gözlerini oluşturacak doku ve başının her iki tarafında bebeğin kulak kanallarını ve iç kulaklarını oluşturacak küçük oyuklar artık mevcut. Bugün veya yarın omurilik etrafında oluşturulan tüpün üst tarafı, onu korumak için kapatılacaktır. Anne adaylarının büyük bir kısmı tüm gebelik boyunca ortalama 11-14 kilogram alırlar. 1. trimester döneminde 1.5-2 kilogram alırlar .   
40. Gün
5. Hafta 5. Gün
Bugüne kadar bebeğinizin boyu için başından kuyruğuna kadar ibaresi kullanılırken artık başından poposuna kadar olan mesafe kullanılacak. Bebeğiniz artık kurşun kalemin arkasındaki silgi içine rahatca sığabilir. Bebeğinizin minik kalbi dakikada 65 kere kasılıp gevşeyerek, yeni oluşan kan hücrelerini gelişmekte olan dokuları beslemek için dolaştırırlar. Ultrasonda bebeğin kol ve bacak yumruları artık fark edilebilir.   
41. Gün
5. Hafta 6. Gün
Bebeğinizin artık küçük bir karaciğeri var. Karaciğer besinlerin işlenmesinde önemli bir rol oynar. Aşırı kan şekerini saklar ve ihtiyaç anında tekrar serbest bırakır. Yağları saklar ve gerektiğinde yakar. Aşırı proteinleri (amino asitler) ayrıştırır. Kan pıhtılaşma faktörlerini sentezler ve alkol dahil zehirli maddeleri ayrıştırır. Bebeğinizin ağzı, çenesi, yemek borusu, safra kesesi, midesi, bağırsakları, pankreası ve akciğerleri şekillenmeye başladı.   
42. Gün
6. Hafta 0. Gün
Bebeğinizin başının iki tarafındaki oyuklar bebeğinizin kulaklarının şekilleneceği yeri işaret ediyor. Bugün döllenmeden sonraki birinci ayın son günü. (Gebelik de ay olarak kameri ay kullanılır. Bir kameri ay dört yedi günlük haftadır.) Bebeğinizin doğmasına 8,5 ay kaldı. Ultrason ekranında bebeğinizin kalp atışlarını görebilirsiniz.
43. Gün
6. Hafta 1. Gün
Bebeğinizin kolları bugünlerde palete benzemektedir. Bacak tomucukları ise belirginleşmektedir. Bebeğin vücut boşluğu, bebeğin üreme yapılarını geliştirmek için gerekli tüm dokuları içerir. Üreme yapılarının oluşumunun ilk evresi bebeğiniz kız ise yumurtalık, erkek ise testislerdir. Önümüzdeki altı gün boyunca bebeğinizin beyni, vucudu ve kafası hızlı bir büyüme sürecine girecektir. Bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 4-6 mm.   
44. Gün
6. Hafta 2. Gün
Bu zamana kadar 38 çift Somit oluştu. Somitler baş, gövde kemiklerini ve kasları oluştururlar. Bebebeğinizin beyni tüm insan beyinlerinde olduğu gibi 3 ana bölüme ayrılıyor.Ön beyin, orta beyin ve arka beyin. Bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 5-7 mm ve küçük bir kahve çekirdeği boyutunda. Döllenmeden sonra geçen 30 gün içinde bebeğiniz 15.000 kat büyüdü :)   
45. Gün
6. Hafta 3. Gün
Omuriliği koruyan tüp kapanmış durumda. Hipotalamus (yemeği, cinsel davranışları ve sıcaklığı düzenleyen ara beyin yapısı) bugün yarın şeklini almaya başlayacak. Ağzın ilkel görüntüsü ortaya çıkmaya, gırtlak gelişmeye başlamıştır. Bebeğiniz şimdi C şeklinde ve bir kuyruğu bulunuyor.   
46. Gün
6. Hafta 4. Gün
Bebeğinizin kolları artık paletten ziyade küreğe benzemeye başladı. Bebeğinizin ağzı, çene üzerinde açık ve büyük bir şekilde belirginleşti. Dokuz gün içinde dil kaslarını oluşturacak dokular yüzü şekillendirecek bögeye doğru kayacaktır. Annelerin ruh hali bugünlerde biraz sinirli olabilir.   
47. Gün
6. Hafta 5. Gün
Önümüzdeki 4 gün içinde bebeğinizin el plakları görünmeye başlayacak. Her bir el plağı elleri ve parmakları oluşturacak dokuları içermektedir. Bebeğinizin boyu yaklaşık 7-9 mm. Bebeğinizin plasenta gelişimi başlar.   
48. Gün
6. Hafta 6. Gün
Bebeğinizin beynindeki hızlı gelişmeden dolayı bebeğinizin başı bedeninden daha büyüktür. Bebeğinizin burun çukurları kolaylıkla seçilebilir. Bebeğinizin gözünü oluşturacak kaslar oluşmaya başlar. Bebeğinizin bacaklarıda küreğe benzemeye başladı. Bebeğinizin göz, kulak, ağız, burun, dudak, dil ve dişleri oluşmaya devam ediyor.   
49. Gün
7. Hafta 0. Gün
Artık, serebral hemisfer (beyin yarımkürleri) arasındaki bölünme de belirginleşti. Alt ve üst çene oluştu. Bebeğinizin ağırlığı yaklaşık 0,001 gr. Anneler, bugünlerde doğumunuz ile ilgili ilk randevunuza gitmiş ve ilk kan testlerinizi yaptırmış olmalısınız.
50. Gün
7. Hafta 1. Gün
Beyinin kas hareketlerini koordine eden bölgesi olan beyincik gelişmeye başladı. Kolun dirsek ve bilek bölgeleri görülebilir hale gelmeye başladı. Bebeğinizin karaciğeri karın bölgesinde bir kabarıklık yaratacak kadar büyüdü.   
51. Gün
7. Hafta 2. Gün
Bebeğiniz geçen 8 kısa gün içinde iki kat büyüdü. Bebeğinizin boyu yaklaşık 8-11 mm. Bebeğiniz olağanüstü bir hızla büyüyor. Bebeğiniz doğduğunda bu hızla büyüseydi, 1 aylık olduğunda boyunu 15 metre olarak ölçebilirdiniz. Anneler hamilelik sırasında deri renginizde oluşacak değişiklikleri fark edebilirsiniz.   
52. Gün
7. Hafta 3. Gün
Daha sonra bebeğinizin kulaklarını oluşturacak kabarıklıklar gelişmeye başladı. Bebeğinizin bağırsakları göbek kordunu içinde oluşmaya başladı. Bebeğinizin kemikleri şekillenmeye başladı. Bebek sahibi olacağınız için ne kadar mutlu olursanız olun, hamileliğinizin ilk döneminde biyokimyasal dalgalanmalar sonucunda sinirlilik ve hafif deprasyon belirtileri göstermeniz doğaldır.   
53. Gün
7. Hafta 4. Gün
Yarına kadar, bebeğinizin alt uzuv ayak plakaları gelişmiş olacaktır. Ayrıca bebeğinizin göz retinasındaki pigment oluşmuş olacaktır. Bebeğinizin kulağını ve dış kulak kanallarını oluşturacak ufak kabarıklıklar başın her iki yanında bulunmakta. Hamilelik sırasında kafein kullanımını kesmeniz en azından minumum düzeye indirmeniz gerekmektedir. Artık ultrason taramalarında bebeğinizin ağız, burun ve dudaklarını görebiliyorsunuz.   
54. Gün
7. Hafta 5. Gün
Bebeğinizin gözleri artık pigmentleşti. (bebeğinizin göz rengi doğumdan sonraya kadar belirlenemeyecektir.) Bebeğinizin bebek dişleri yada ilk dişleri diş etleri altında gelişiyor. Geçen 40 günlük gelişim boyunca bebeğiniz günde 1 mm büyümüştür. Fakat bu büyüme bütün vücut için geçerli değildir. Bir gün ayakları bir gün iç organlkarı şeklinde gelişme devam etmiştir. Bebeğinizdeki cinsel bezler belirginleşmeye başladı.   
55. Gün
7. Hafta 6. Gün
Önümüzdeki iki gün içinde bebeğinizin el plaklarında parmaklarının nerede olacağını gösteren sırtlar oluşmaya başlayacaktır. Bebeğinizin boyu yaklaşık 11-14 mm oldu. Bebeğiniz fıstık kabuğu içine sığacak kadar oldu ama ağırlığı henüz kabuğun içindeki fıstık kadar olmadı :) Anneler sabah bulantıları için akapunktur size yardımcı olabilir.   
56. Gün
8. Hafta 0. Gün
Bugün bebeğinizin kol gelişimi kritik dönemi sona erdi. Bebeğinizin kolları artık doğru yerinde ve doğru oratısal boyutunda. Hala perde şeklinde olsada bebeğinizin el ve ayak parmakları belirginleşmeye başladı. İkinci adet dönemini geçirmiş olmanız gerekiyor.
3. Ay
57. Gün
8. Hafta 1. Gün
Önümüzdeki iki gün sonunda bebeğinizin diz ve ayak bileklerin yerleşeceği noktalar şekillenmiş olacak. Önümüzdeki hafta civarında bebeğinizin gonadları (eşey bezleri) leğen kemiği içinde oluşcak ve bebeğinizin cinsiyetine göre testis veya yumurtalık olacaktır. Bebeğinizin göz kapakları şekillenmeye başladı.   
58. Gün
8. Hafta 2. Gün
Bebeğiniz dokunmalara karşı refleks gösteremeye başladı. Artık bir nesne bebeğinizin kafasına dokunursa, bebeğiniz dönecektir. Bebeğinizin iç kulağında vücut denge sistemini sağlayan yarım daire kanalları oluşmaya başladı. Bebeğinizin dış kulağı şekillenmeye devam ediyor. Bebeğinizin erken kaydedilebilir beyin dalgaları oluşmaya başladı.   
59. Gün
8. Hafta 3. Gün
Bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 13-17mm civarında. Vücudunuz hamilelik boyunca daha fazla kan üretmeye başlar. Vücudunuz kendi kan ihtiyacını bozmadan emriyonik bebek ve gebelik destek yapıları (plasenta gibi) için kan dolaşımını rahatlıkla sağlayabilir. Anneler giysileriniz muhtemelen size dar gelmeye başladı. Yeni giysiler almaya başlayabilirsiniz.   
60. Gün
8. Hafta 4. Gün
Bebeğinizin burnunu oluşturacak hücreler burun boşluğunda gelişmeye başlar. Yüz dokuları da temel yüz parçalarını oluşturmak üzere birleşmeye başlarlar. Ayak parmaklarının boğumları her bir ayak plağında görülmeye başladı. Ayak plağının üstündeki deri geri çekilerek gelecekte parmakları oluşturacak yapıya dönüşmeye başladı. Anneler yüzünü günde birkaç kez yıkayarak deri döküntülerine engel olabilirsiniz.   
61. Gün
8. Hafta 5. Gün
Bebeğinizin optik sinirleri ve göz kapakları gelişiyor ve şekillenmeye devam ediyor. Önümüzdeki iki gün içinde bebeğinizin temel vücut oranları değişecektir. Bebeğinizin bedeni uzayacak ve düzleşecektir. Bebeğinizin karın boşluğu henüz küçük olduğu ve içinde hızla büyüyen karaciğer gibi bir organ bulunduğu için bebeğinizin bağırsaklarının çoğu göbek kordonu içinde bulunur.   
62. Gün
8. Hafta 6. Gün
Bebeğinizin boyu yaklaşık 16-18 mm oldu. Ağırlığıda yaklaşık olarak 0.94 gr. Bebeğiniz bir sıvı ile çevrili olsada akciğerleri hava alıp vermek için çalışmadığından dolayı boğulma söz konusu değildir. Bebeğpinizin ihtiyaç duyduğu oksijen bebeğe göbek kordonu yardımıyla sizin tarafınızdan gönderilir. Bebeğinizin kol ve bacakları bugünlerde hareket etmeye başlayacak. Ultrason da bu hareketleri görebilirsiniz.   
3
bildiğiniz üzre 6hafta 4 günlük hamileyim dün akşam çok az bir kanamam oldu benım
gittim doktora bebekte de bende de bi sorun yoktu ağrım sızım hiç bişiyim de yok
kanda öyle abartılacak kadar çok gelmiyordu bişiy yok bebek iyi dedi merak edilcek bişiy yok dedi eve geldim.
az önce iş yerinde wcye gittim yine geldi.peçeteyle silince peçeteye geliyor ama kiloduma gelecek kadar çok diil
yani okadar adet kanaması gibi değil.birde rengi kırmızıdan çok pembemsi.
sizce önemli bişiyy varmıdır.telaşlamnmalımıyım böyle şeylerle karşılaşan varmı aranızda
doktoruma gideyim mi hemen ne diyorsunuz?
4
Kizlar aksam is cikisinda seytan durttu beni is arkadasiiima rica ettttim bi testt aldirdim ewe geldimm we sonuc pozzitiffffff cok mutluyum heyecandan kkkaffayyi yiceeem . Esimin cep telindeeenn sizinle. Mutluluguumu. Paayllasmak ostedim ellerim titredigi iciiin yazzillar komik aaaaay cok. Mutluuyymmm :hieyt:
5
https://www.facebook.com/MorizPhotography

kızlar bu resimlere bakmanızı  şiddetle tavsiye ederim.
moriz fotoğrafçılık doğum ve doğum sonrası o en güzel anları resmediyor.
bir kaç arkadaşım morizi tuttu ve çok memnun kaldılar.
allah bana ve isteyen herkese bu en güzel tualleri nasıp etsin :)
AMİN
6
merhaba arkadaşlar
çeşitli rahatsızlıklarımdan dolayı uzun zamandır aranıza katılamadığım için çok üzgündüm,
geri geldiğimde hem güzel haberlerle geldim hemde siteye girdiğim anda çok güzel haberler gördüm.
çeşitli rahatsızlıklar yaşayan arkadaşlarım adına da çok üzüldüm.ALLAH ŞİFA VERSİN SİZE  :love9:
bazı arkadaşlarımın hamile kaldığını gördüm. çok mutluyum sizlerin adına.  :hello2:
allah sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. :amin: :nazar: :binkybaby:
hala Benim gibi bebişini bekleyen arkadaşlara da dilerim en yakın zamanda allah bu duyguyu yaşatsın. :amin:
Ben en son 2 ay önce gelmişim.
üzerine 2 defa edet oldum. en son 24 nisanda adet oldum.
dün özel okmeydanı hastanesine gittim.kendime bir kadın doğum uzmanı seçtim.
adı Hasan bankeroğlu.orta yaşı biraz geçmiş işinde uzman bi doktor.İstanbulda yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim..ne kadarlık evli olduğumu ne kadar zamandır korunmadığımı falan anlatıp muayene ettirdim kendimi.
yumurtalıklarıma ultrsonla baktı herhangi bir sorun olmadığını söyledi.
7-8 tane kan testi yaptıracağım. aynı zamanda eşimden de spermiogram testi istedi.
bana 3 tane ilaç verdi. menefloks, ıtraspor , ve donaxyl (fitil)
ilaçlarımın bitmesine yakın eve yakın bir özel hastaneden diğer tahlillerimi yaptırıp eşimde yaptıdıktan sonra doktoruma getireceğim. tahlil sonuçlarına göre bir yol izleyeceğiz. sorun varsa tedavisi için yoksa da zamanını bekleyeceğiz.inşallah hiç bir sorun yoktur die dua ediyorum.  :amin:
allah dermanını vermeyeceği derdi vermez derler.umarım bu sefer benım içinde aynısı geçerli olur.
şimdilik bu kadar. sizleri çok özlemişim duygularımı ve yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
sevgilerle
PINAR ÖRS


7
kızlarrrrr heyecan ve meraktan kafayı yemek üzereyim :)
nolursunuz beni dizginleyin bişiyler söyleyin.  :hieyt:
dün adet olmam lazımdı normal şartlarda olmadım bugunde adet olmadım ve ben normalde günü gününe değil saati saatine olmam lazımdı  :icon_scratch:
hala olmadığım için şoklar içerisindeyim. inşallaah olmam  :amin: inşallah bebiş vardır.
bu ay çalışmalarımı çok iyi düzene sokmuştum ve sağlıklı beslenmiştim ve hiç üşütmemek için elimden geleni yaptım. ctesi günü aşırı bi mide bulantım vardı ama ben korunmadığımdan  beri  her ay adetime yakın psikolojikmen midem bulanıyordu die umursamadım yine öyledir diye. pazar sabah ilk idrarımla test yaptım ama tek çizgi çıktı..  :dontknow: bazen adetin geçmesi gerekebilirmiş idrarda çıkabilmessi için.... bende buna dayanarak üzülmedim çok. inşallaaahh bu sefer bulantımın sancılarımın ağrılarımın güzel bi sebebi vardır. adet olmamak için dua ediyorum dünden beri ve düşünmemek için başka şeylerle uğraşmaya çalışıorum :) eşime hiç bişiy belli etmiyorum adet olursam üzülmesin die ama içimde patlıcak die sizinle paylaşmak istedim... bu gün iş yerinde azım kulaklarımda gerekli gereksiz  herkesle konuşup vakit geçiriyorum,  iş yapasım yok kimseye çaktırmamaya çalışıorum ama  heyecandan  kalbim duracaaaaakkk  :cildir: çok heveslendim çokk :love9:
benım için dua ediinn nolurrr :amin: :binkybaby: :binkybaby:

8
kızlar bişiyi merak ediyorum ben adetime bir gün kala merakran gittim kan testi yaptırdım 30 ocak akşamı
31inde kan sonucumu almaya gidicektim ki adet oldum. adetim 2 gün önce bitti.
ama adetim boyunca ve adetimden sonra şuan bile mide bulantısı 2-3akşamdır da aşırı baş ağrısı baş dönmesi var. 2 gündür kasıklarım ağrıor, sabah uyandığımda midem bulanıor.üzerinde durmak istemedim ama bunları evde  dediğimde hamilesindir diyolar daha çok benı panik yaptırıyorlar.
hem Kan testinde bhcg  0.01 sonuç çıktı hemde adet oldum bu mümkün olamaz değilmi? böyle bişiy mümkünse önce şaşkınlıktan sonra sevinçten kafayı yicem de oyüzden size bi sorayım dedim.
9
1-bal tarçın çekilmiş çörek otu hepsi aynı miktarda konulur ve karıştırılır kadın bu karışımı sabah 1 yemek kaşığı akşam bir yemek kaşığı yer.adetin 2.günü başlanıp 10 gün devam eder ve yumurtlamayı takip edip gün aşırı ilişkiye girilir.

2-1 litre suya 2-3 tane keçiboynuzu konulur 5dk kaynatılır hergün taze bi şekilde yapılır erkek bunu 1 bardak akşam 1bardak sabah içer.

bu karışım kadına yumurtalıklarında kalite ve yumurta sayısında çoğalma sağlarken erkek için olan kür spermlerin çoğalmasını ve hareketlilerin fazlalaşmasını sağlar. bu kürleri arkadaşlar özellikle emin yerlerden araştırdım ve öneriler aldım lütfen en azından bi deneyi bişey kaybetmez aksine bi bebek kazanabilirsiniz bende denemeye başladım bile  :hieyt: inşallah hepimize faydası olur
10
16 ocakta kasık ağrısı sebebiyle doktora gittim önce idrar testi yaptırdım temiz çktı hiç bi sorun yok.
daha sonra  smear testi yaptırdım  az önce netten baktım onunda sonucu  çıkmış. randevu alıp doktora göstericem zaten ama sizin de fikirlerinizi almayı istedim.
bu arada adet oldum ben :( şuan 3.günü bu ay kısmetse çalışmalar devam edicek.

bir de önemli bi konu var.dün gece doktora gittim ben serum verdiler bayağı girip olmuşum ileri derecede hemde
boğazlarıma kulaklarıma başıma kadar bulaştı mikrop. çok üşütmüşüm  gece 4 te eve geldik serum anca bitti.
ilaç verdiler ilaçları daha almadım bu ay onları kullanırsam bi sakıncası olurmu? ne yapmalıyım bilemedim :(


11
Selamlar  :love9:
öncelile sitenin kurulasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim,
sayenizde merak edilen tüm soru ve sorunlara cevap bulunuyor tebrik ederim.  :hello2:
ismim Pınar, 23 yaşındayım 4 aylık evliyim, Trakya üniversitesi işletme mezunuyum
istanbul başakşehirde bir kozmetik firmasında çalışıorum. bağcılarda oturuyorum Edirne-ipsalalıyım.
şimdilik bu kadar zamanla daha iyi tanışırız inşallah. hoş vakit geçireceğimizi umuyorum
bende artık anne olmak istiyorum buna kendimi hazır hissediyorum
gerekli kontrollerimi yaptırdım testlerimi tamamladım
sizlerle bilgi alışverişinde bulunarak dileğimin gerçekleşeceğine inanıyorum
benim gibi anne olmak isteyen bu dilekte olan herkese nasip etsin allah.
tanıştığıma memnun oldum sizlerle...
  :opucuk: