Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - GÜLOO

1
:love9: :love9:
35. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğin boyu 33 santim ve yaklaşık ağırlığı 2550 gramdır. Bebeğinizin tırnakları bu hafta uzar. Bebeğiniz yağ depolamaya devam eder ve özellikle omzunun etrafında boğumlar ve tombulluklar oluşmaya başlar. Bebeğinizin göz rengi mavidir, ancak sonrasında değişecektir.

Siz...
Bu hafta muhtemelen nefes alamayacak ya da yemek yiyemeyecek kadar şiddetli krampları hissetmeye devam edeceksiniz. Küçük parçalar halinde sık aralıklar ile yemeğinizi yemeğe çalısın. Ayak bileklerinizin ve eklemlerinizin şişmesini engellemek için uzun süreli aynı pozisyonda durmamaya ve hareketsiz kalmamaya özen gösterin. Eğer uzun süreli araba kullanıyorsanız, arada istirahat edin, dışarı çıkın ve yürüyüş yapın. İşlerinizden uzaklaşmanın zamanı geldi. Diğer hazırlık ise doğum sonrası bebek bakımı konusunda bilgilenmektir.
:love9: :love9: :love7: 
2
:love9: :love9: :love9: 35 haftayaşındayım; Ben yakında öteki dünyada olacağım, annem biraz korkuyormuş, bu nedenle huysuzluk yapıyormuş. Ama ben hazırım, korkulacak bir şey yok. Doktor dedi ki; bebeğin hareketleri bebeğin sağlıklı olduğunu gösteren en önemli bulgulardanmış. Sağlıklı bebek enerjisini atmak için hareket edermiş, hem bu şekilde bebeğin kasları gelişirmiş. Bebeğin hareketlerine annelerin dikkat etmesi, hareketlerde azalma varsa doktora haber vermesi gerekirmiş. Bu her zaman problem olduğu anl***** gelmezmiş ama yinede nonstres test yapılırsa iyi olurmuş. Bu hafta yaşımda vücudum antikor üretmeye başladı, bunlar benim enfeksiyonlarla mücadele etmeme yardımcı olacak.
:love9: :love9: :love7: 
3
:love9: :love9: 47  :love9: :love9: :nazar: :nazar:
4
:love9: 70  :love9:  :nazar: :nazar: :nazar:
5
:love9: :love9:31. HAFTA
Bebeğiniz...
Bebeğiniz bu hafta 28 santim boyunda ve yaklaşık 1600 gram ağırlığındadır. Bebeğinizin beyin dokusu gelişimini sürdürmeye devam eder. Akciğerlerinde surfaktan yapımı da hızlanır. Bebek, özellikle bu haftalarda daha hareketlidir. Bunun nedeni ise amniyo sıvısının fazla olmasıdır. 32. haftadan itibaren de bebeğin yeri giderek azalacağından hareketleri de azalacaktır. Bebek hareketleri ile sağlığı arasında önemli bağ vardır. Bebek hareketlerinde azalma hissediyorsanız dinlenin ve karnınız aç ise bir şevler yiyin.

Siz...
Karnınızda rahmin kasılmasına bağlı olarak hafif ağrılar hissedebilirsiniz. Ancak bunların süresi uzuyor ve sıklığı artıyor ise erken doğum belirtisi de olabileceğini unutmamak lazımdır. Bebeğin kemik gelişimi devam ettiği için günlük kalsiyum ihtiyacınız da artar. Yeteri kadar kalsiyum, demir ve protein almaya özen gösterin. :love9: :love9:
6
  :love9: :love9: 25. HAFTA
Bebeğiniz...

Bebeğinizin boyu yaklaşık 22 santim ve ağırlığı ise yaklaşık 750 gramdır. Bu hafta da dopler ultrason ya da steteskop ile doktorunuz bebeğinizin kalp atışlarını duyabilir. Bebeğinizin cinsiyeti ile ilgili değişimler tamamlandı. Erkeklerde testisler skrotum (erbezi torbası) içine yerleşir, kızlarda ise vajina oluşur. Omurga sistemi tüm kemikler, eklemler ve bağlar tam olarak şeklini almış durumdadır. Akciğer ve damar sistemi gelişimini sürdürür.

Siz...

Rahminiz bu haftada yaklaşık bir futbol topu büyüklüğündedir. Bu durumdan dolayı sırt ve bel ağrılarınızda artma olabilir ve bunlar tamamen normaldir. Yine bu durumdan dolayı diyafram ve midenize bir baskı olacaktır. Mide asidi yukarı doğru ilerleyeceğinden yemek borusunda özellikle çok yediğinizde bir yanma hissedebilirsiniz.
 
:love9: :love9:
7
  :love9: :love9: 115  :nazar: :nazar:
8
:love9: :love9: 23-26 = 6. Ay  :nazar: bugün itibariyle 6. ayımıza girdik  :nazar: :nazar: :nazar:  :love7: 
9
:love9: :love9: 24. HAFTA
Bebeğiniz...

Bebeğin boyu yaklaşık 21 santim ve ağırlığı yaklaşık 530 gramdır. Bu haftalarda erken doğan bebekler, yoğun bakım ortamında yaşatılabilir. Ancak önemli olan bu dönemde doğan bebeklerin görme, işitme ve zihinsel gelişimlerinin nasıl etkileneceği bilinmiyor. Bu haftalarda bebeğin akciğerlerindeki damar yapıları olgunlaşır ve hemen tüm organları, fonksiyonlarını yerine getirebilir.

Siz...

Bu dönemlerde hormonların etkisi ile birtakım diş eti rahatsızlıkları görülebilir. Diş eti kanamaları artabilir. Daha ileri boyutlarda diş dökülmesi görülebilir. Yine hamileliğe bağlı olarak gelişen şeker hastalığının araştırılması için bu haftalarda yapılması gereken, şeker tarama testidir. Doktorunuzdan erken doğum ile ilgili belirtilerin neler olduğu ve neler yapılması gerekliği hakkında bilgiler almanızda fayda var.  :love9: :love9:
10
:love9: :nazar: :love9: 119  :love9:  :nazar: :love9:
11
 :love9: :love9: 23 hafta yaşındayım kocaman oldum ama annem hala şikayet ediyor ne zaman büyüyecekmişim, bacakları şişiyormuş şimdi de , o da yatıyor, benim için daha iyi oluyor yine müzik dinliyoruz hatta kitap bile okuyoruz, anneciğim anne karnında çocuğun eğitilebileceğine inandığından sürekli okuyorbir çok şey öğrendim. Bazen müzik onu çok etkiliyor ve ağlıyor, ben de kızıyorum ters dönüyorum, doktor da hemen ona bunu söylüyor, çok üzüldüğünü görünce yine dönüyorum, neden üzülüyor ki, hep aynı şekilde duramam tabi ki canım sıkılıyor. Doktor ona benimle konuşmasını onu duyabilmem için orta kulağımın gelişimini tamamlamaya başladığını söyledi, ben bunu zaten biliyordum, o kadar çok gürültü var ki burada kendimi bile duyamıyorum, bağırdım ama beni hiç dinlemiyor, sonra neden tekmeliyormuşum. Tekmelerim işte....
  :love9: :love9:
12
 :love9: :love9: 23. HAFTA
Bebeğiniz...

Bebeğin boyu 20 santim ve ağırlığı yaklaşık 450 gramdır. Artık tamamen küçük bir insan görünümünde olan bebeğiniz, sizi duyabilir. Ve artık hareketleri de dışarıdan görülebilir hale gelmiştir. Gözleri tamamen gelişmiş olmasına rağmen göz rengi belli değildir. Bebeğinizin pankreası, insülin salgılamaya başlamıştır.

Siz...
Yavaş ve sürekli olan kilo artışı devam eder. Bacaklarınıza kramp girmesi bu haftalarda normaldir. Kalsiyum ve magnezyum almanız krampları azaltacaktır. Bebeğiniz karnınızda takla alıyormuş gibi hissedebilirsiniz.  :love9: :love9:
13
 :muzz: :muzz: :muzz: 125' deyiz bizde  :nazar: :nazar: :nazar:
14
 
Alıntı yapılan: __nil__ - 17 Şubat , 2012, 14:31:37
ŞAFAK 32 ıspartadayız kızımlaa


:muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :hello2:
:hello2: :hello2: :hello2: az kalmış maşallah  :nazar: bende ıspartalıyım görünce sevindim inşallah bende saymaya başlarım illleri bir gün :amin:
15
:hello2: :hello2: :hello2:cnm hayırlı uğurlu olsun güle güle büyütün miniğinizi darısı bizlerin başına artık  :love9: :love9: