Domates Salçası
10 kg. domates
250 gr. tuz
yeterince zeytinyağı
Domatesler yıkanır, dörde bölünür, bir sıra domates, bir sıra tuz şeklinde bir sepete yerleştirilir. 3 gün sonra bir tepsiye kalburdan geçirilir, güneşe bırakılır ve ara sıra karıştırılır. Domates iyice koyulaştıktan sonra 1 kaşık zeytinyağında yoğrulur, sırlı, yağlanmış bir kap içine salça konur, üzerine hafif zeytinyağı dökülerek saklanır.
Afiyet Olsun.
CANIM ANNEM YAPAR ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK LEZZETLİ OLUYO
SABAH KAHVALTISINDA KAVURUR YERİZ :hungry: :hungry:
Denemek lazım :)
bende dün biber salçamı yaptım mis gibi oldu lakin beş kilodan birkavonozcuk çıktı
salça zamanı başladı geçen yıl k.v. vermisti 5 klo bu yıl napcem bilmem :dontknow: :dontknow: :dontknow:
bu yılda annemden mi istesem acaba :k06: :k06: