Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - aydinays

406
Canım geçmiş olsun ecreme. Kıyamam ben ilaçalrda yaramamış kuzuma. Allah allah neden oldu böyle kuzucuğum. Sen oku bol bol maviş gözlüme. canım ben adetim düzeleyim bende okurum ecrem için. Benim güzel gelinime kim nazar değdirmiş. Kem gözle bakanın gözü çıksın  :caca: :caca: :caca: :caca:
Canım inşallah kakasınıda en kısa zamanda yaparda rahatlar kuzum. Kıyamam ona ben. Canım sana birşey söyleyeceğim anne sütü alıyor ecre sadece katı gıdaya geçmedi. Bu yüzden kakasını az yapması normal bence. Çünkü artık büyüdü. Anne sütüde daha kolay ayrıştırılıyor. Kayra günde 2-3 kere yapıyor. Ama biz nerdeyse hep ek gıda ile besleniyoruz. Ve kayranın artık devam mamasıda muhallebi kıvamında. Reflüsü olduğu için bizde tıbbi mamaya geçtik.  :'( :'( Bu yüzden çok endişelenme kakasını yaparken çok katı mı yapıyor yoksa aynı kıvamda mı? Eğer katı kıvamda yapıyorsa kabız olmuştur. Doktorlar bebeklerin 8 güne kadar kakasını yapmamasının normal olduğunu söylüyor.
Ecreme kırkbinkere maşallah. Rabbim kem gözlerden korusun evlatlarımız inşallah.
:opucuk: :opucuk: :opucuk: bizden size gelsin.
407
Kızlar hepinize teşekkür ederim. Bizde kahvaltı öğününde farklı şeyler yemeğe başlıcaz. Bende köy yumurtası alıcam kayrama 6. ayını doldurduktan sonra dediğiniz gibi çeyrekla başlıcam, bir kaç bebe bisküvisi, pekmez, tuzsuz peynir ve süt ile kahvaltımızı yapacağız.
:hello2: :hello2: :hello2: :hieyt: :hieyt: :hieyt:
408
Allah hepimizin bebeklerine kolaylık versin. Bizde de ne gelen var nede giden. Ama alt iki dişi kabarmış diş kökleri belli ama daha beyazlayamadık. Artık ağzına el sürdürmüyor.

Betülcüm salatalık bende geçen verdim damaklarıyla ısırdı parçaladı boğulacak diye korktum. Deli gibi ekmek kemiriyor.  :k06: :k06: :k06:

Ayşecim bende fitil koyuyorum çok huysuzlandığında ama yapabileceğimiz birşey yok. İnşallah kuzucuklarımız çabucak kurtulur inşallah.  :amin: :amin: :amin:
409
Alıntı yapılan: muhribe - 28 Nisan , 2012, 16:52:57
ah ah ayşe hiç sorma diş belası Yiğit'imi mahvetti kaç gündür  :y25:

üşüttü sandık doktora götürdük. ciğerler temiz, boğazı kızarık değil ama deli gibi öksürüyor ve ateşi çıkıyor. gece uykusu desen mumla ara. ki oğlum geceleri hiç uyanmadan sabahı ederdi. iştahı kapandı sadece beni emiyor. ne devam maması ne çorba  :dontknow: doktor diş çıkaracak dedi ama hala çıkmadı  :-\

resmen değişti oğlum bir haftada. sürekli mızıldıyor yanından ayırmıyor beni  :crybaby2:

ayy canım sanırım daha geç diş çıkaran bebekler daha zor çıkarıyor dişi. Kayrada huysuz. Damaklarının altından beyaz beyaz dişleri görünmeye başladı. Ama daha var galiba. Çıkaracak gibide durmuyor. Ama bir yerleri ağırıyor. İştahı kesildi. Devam maması zaten yiyemiyor.Bir kaç kaşık yedirebiliyorum kuzuma. Rabbim yardımcıları olsun canım.
410
Kızlar Kayra dünde nazlıydı ama bugün çok nazlıydı. 10 dk yüzü gülüyor çocuğumun ondan sonra hep mutsuz iştahıda yok. Doymak için yiyor. Bir yeri ağrıyor sanki devamlı uyumak istiyor. Uyuyamıyor. Uykusundan ağlıyarak uyanıyor. Acaba dişlerinde mi diye düşünüyorum. Arada öksürüyor. Eli devamlı ağzında. Ama soğuk algınlığı falanda yok.  :dontknow: :dontknow: :dontknow:
İlk diş çıkarken sizinde çocuğunuz böyle huzursuz oldu mu? Yoksa ilk diş kolay çıkıyor sonraları mı daha kolay bu dönemde ona ne yapabilirim? Oğlum anne sütü malesef almıyor. Devam sütünü de içmiyor.  :dontknow: :dontknow: :dontknow:
411
Alıntı yapılan: nagihannn - 27 Nisan , 2012, 14:41:56
Şuan aglamamk için kendimi hala zor tutuyorum nasıl biranda kaşla göz arasında düşebiliyorsun kuzum resmen yaslandım içim gitti çok aglamadın ama şimdi die uyuyorsun kafana dokununcada bişey yok inş bişey olmas gözünde kayma,kusmada olmadıgı için doktora getirmedim ama aklımdan da çıkmıyor offf oğlum ne kadar zormuş büyütmek,ne kadar zormuş anne olmak benki soğuk kanlıyım yok degilmişim  :honk: özellikle sana karsı  olamıyormuşum.Sonunda babannen geldi annem pek ilgilenmedin ama ağlamadında pazartesi anne işe baslıcak artık.Seni seviyorum kuzummm a.e.o.

geçmiş olsun nagihanım. geçen gün kayrada düştü malesef. Nasıl içim yandı. Korkudan üzüntüden ağladım bende. Hemde laminanta. Çok şükür öyle çok ağlamadı ama kuzum hep uykuda kendini attı bir gün boyunca. Rabbim korusun evlatlarımızı cnm.
412
2130
30 doğangüneş
50 aydinays
2050
413
Ayşegülüm rabbim acil şifalar versin 50 de ben okudum.
414
Ayşe seni duyan gaza gelir vallahi. Doğursam mı ikinciye. Ya dur kayram 3 yaşına gelsin. O zaman düşünüyorum. İnşallah o günleri görürüz canım.

Sezenim anne ile babaanne bir değil ama çok şükür sonuçta oda kanından diye rahatım. Sonuçta bakıcılara çok da güvenemiyoruz. Rabbim herkesin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın inşallah.
415
Canım birde yasin okuyalım. Kim okumak isterse özellikle hamile  arkadaşlarımızdan gönüllü olan olursa daha da sevap olur. 
416
ayşegülcüm abdestsiz okunabiliyorsa bende işyerindeyken okurum bol bol. Evde abdest alıp okumaya pek fırsatım kalmıyor. :-[ :-[
417
Canım ben başlıcam benim oğlum anne sütü almıyor. Ama cici bebe konusunda karasızım. Onun yerine tam tahıllı ekmek ile başlasam karar veremedim. Ek gıdayada iyice alıştı.
418
Kızlar bizde oğluma 4. ayında başladık ek gıdaya. Tavuk suyunu önceden hazırlayıp dolaba mı koyuyorsunuz yoksa her seferinde mi tavuk suyunu kaynatıyorsunuz. Azıcık çorba yapıyoruz her seferinde tavuk suyu yapmak zor olmaz mı?
419
İnşallah canım. Yok benim hamileliğimde kayrada yemek konusunda zor geçti. Kimse bana inanmazdı. Derlerdi herkes aş eriyor. Mesela ben salatalığı çok sevdiğim halde yiyemedim. Süt bile içemedim. Çok şükür abileri kadar değilmiş canım. Ben artık alıştım kusmasına desemde bazen çılgına dönmüyor değilim.
Kıyamam canım melis zehrada anne sütü red edenlerden desene. bizimm kayrada 4 ay ancak emdi garibim  :BangHead: :BangHead: :BangHead:
420
Kızlar bebeğinize kahvaltıyı nasıl yaptırıyorsunuz? Cici bebe gibi bisküvi yediriyormusunuz?
Sonra yumurta sarısına ve peynire ne zaman başladınız???