27 Nisan , 2024, 04:40:03

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - aydinays

391
canım bende adet oldum. Aklımda canım. okuyunca sana yazarım. Rabbim anneni evlatlarına bağışlasın. Başınızdan eksik etmesin canım.  :amin: :amin: :amin:
392
Alıntı yapılan: nagihannn - 03 Mayıs , 2012, 09:34:22
darısı bizlere olsun inş kuzucukta diger dişleri agrısız sızısız geçirsin  :amin:

canım darısı efemin başına olsun. Kuzucuklar ağrısız sızısız çıkarsınlar inşallah.  :amin: :amin: :amin:
393
Benim gelinimin yanacıkları tez zamanda eskisi gibi olsun inşallah. Öğleden sonra haberlerini bekliyoruz cnm.
394
02.05. 2012 hayatının bir ilki oğlum.
minik incin gün yüzüne çıktı. Elimizi tırtıklıyor. Kaşıkla çın çın sesimizde geliyor. Önden iki dişin çıkıcak. İlkini çıkardık. Diğeride yolda kuzucuğum. Benim ballı lokumum çıkan bir diş bir anneyi bu kadar mı mutlu eder? Bir pırt, bir gık bir anneyi nasıl mutlu ediyormuş seninle öğrendim. İyiki hayatımıza geldin kuzum. Yarı yaşına 5 gün kala dişinle 6. ayını bitiriyorsun. Hafta sonu diş buğdayıda yapıcaz. Pastanın şiparişini vericem kuzucuğum.
Sen ne akıllı bıdıksın cnm oğlum dişin çıkması için anneannenin gelmesini mi bekledin benim ballı lokmam. Rabbime emanetsin paşam.
395
Teşekkür ederim Nurum darısı oğuzhanıma olsun inşallah.  :amin: :amin: :amin:
396
Kevserim çok teşekkürler canım. Konumuzu açmışsınız.
Bütün teyzoşlarımıza teşekkür  ediyoruz. Rabbim bütün bebişlerimizi kolaylık versin. Darısı zorlananlara olsun. çok şükür ilk incimiz gün ışığı gördü. Artık benimde oğlum bizi dişliyor.  :k06: :k06: :k06:
Hafta sonu diş buğdayımızı yapacağız  :hello2: :hello2: :hello2:
Hepinizi bekleriz teyzoşlarımız.
397
Canım işe başladın demek hayırlı olsun. İlk haftalar çok zor oluyor. Ama insan alışıyor. İlk günü nasılmış?
398
Canım başladın mı işe. Ben bugün başladım kahvaltıya ama diş sıkıntımız var. Bu yüzden iştahımız yok malesef  :-\
399
Canım arkadaşım çok geçmiş olsun. Başka bir doktora daha görünnmende yarar var. En azından aklındaki soru işaretleri gider. Müdahale gerekip gerekmediğini yada ne aşamada olduğunu sana anlatır. Aklında soru işaretleri kalmaz. Rabbim en kısa zamanda sana şifa versin.  :amin: :amin: :amin:
400
Alıntı yapılan: xxcansuxx - 01 Mayıs , 2012, 10:58:34
canım ya bizde 10 gün sonra 4.ay bitecek... ben şunları versem
ilk meyve suyu vereyim elmadan başlayacağım
yoğurdu arada çay kaşığının ucuyla verince (1-2 damla ) şap şup edip yiyor ya bakalım tam verince tepkisi ne olcak...

pirinç unlu muhallebi yapıp içine biraz anne sütü katsam olur mu sevam sütü bende almayı düşünmüyorum...
katı meyve sıkacağım yok bebe için alsam mı yoksa cam rende yeter li mi bunada karar veremedim...

senin yaptığın tatlandırmada güzelmiş bende denerim mutlaka

canım bana annem katı meyve sıkacağı aldı ama bence sırf buğlem için alacaksan daha sonra kulanmayacaksan alma. Yıkaması temizlemesi çok pratik değil. Çok kullanışlı olmuyor bebekli anneler için bence. Çok gerekli değil. Elma rendesi işini görür. Muhallebi kıvamında oluyor. Suyuda çıkıyor.

canım ben sabah un kavuruyorum. Oda çok vitaminli oluyor. Yulaf unu, mısır nişastası, beyaz buğday un, pirinç unu bunları önceden tereyağı ile kavuruyorum. yulaf unundan 1 ölçek ( kaşış, fincan bardak) diğerlerinden iki ölçek olacak şekilde tereyağı ile kavuruyorum. kavurduğum unu cam kavanoza koyuyorum. Sonra 2 silme çorba kaşığı un karışımından koyuyorum, 1 çay bardağı pastorize inek sütü, 1 çay bardağı su ile muhallebi yapıyorum. piştikten sonra pekmez ekliyorum. 1 tatlı yada çorba  kaşığı olabilir tadına sen ayarla. Ne kadar tatlı yedirmek istiyorsan. 

Pastorize süt hiç alerji yapmadı. Bende tereddüt etmiştim.
401
Canım benim sen dermataloga götürmedin mi ecreyi. Dermatalog ihtisas alanı zaten cilt. Çocuk doktoru herşeyden anlamak zorunda ama bence dermatalog daha tecrübelidir diye düşünüyorum. Belkide hemen geçecekti çocuğun yüzündekiler. Niye kullandırmadı ki ilacını? Kayranın yüzü için bizde kortizonlu ilaç kullandık bende korktum ilk başta kullanmaya. Ama iki günde geçti. Hatta doktor 1 hafta kullan dedi. Ben üç gün kullandım sadece. Kıyamam ecreme. Doktorunuza güveniyormusunuz? Çünkü her doktorun methodu farklı hala ecreye ek gıdaya başlatmadı. Kilo alması nasıl canım? Ben kaç tane doktora götürdüm kayrayı reflüsü için çoğu bebek kusar dedi gönderdi. En son fakületede prof. götürdük. Kuzum o günden sonra çok şükür biraz rahatladı. Kussa bile artık kusarken işkence çekmiyor.
402
Kıyamam ecreme canım, Rabbim acil şifasını versin. Doktoru ne zaman gelecek canım?
403
quote author=xxcansuxx link=topic=24424.msg1111687#msg1111687 date=1335856514]
ayşem sen kayraya 4.ayda ek gıdaya başlamış mıydın ne verdin başladıysan...
dün kavanozda elma havuç püresine sebze püresine baktım 4.aydan itibaren olanlardan kararsız kaldım evde kendim mi yapsam hazır mı alsam mesela meyve sularını sen kendin mi sıkıp veriyorsun milupanın olanlardan mı alıyorsun
[/quote]

Can biz 4. ayda başladık hem anne sütü almadığı içinde hemde reflüsü olduğu için. Biz yoğurtla başlayalım dedik. Ama yoğurtta başarılı olamadık. Kayra yiyeymiyor reflüsünden dolayı. Cam rendede elma rendele canım. yada 10 cc. elma suyu ile başla. Yavaş yavaş artır. bir hafta içinde. Ben hiç kavanoz kullanmadım. Taze meyve gibi olmaz diye düşündüm. Bir hafta içinde o elmaya alışır. Kayra mesela hala sade meyve yiyemiyor. Bizde onun muhallebisine katıyoruz kusuyor meyvesini. Ama biz biraz sorunluyuz. Devam sütüde almıyoruz. Pirinç unlu, irmikli muhallebine, bir gün elma ile tatlandırıyorum, bir gün muzla, bir günde armutla. Ama muz buğlem için erken canım.
yoğurduna meyve kat canım tek başına yiyemeyebilir. Muz yada elma ile karıştırıyorum ben.
404
Canım paşam bebeğim haftaya pazartesi 6. ayımız bitiyor ve aşılarımız var. Anneannene kavuştun kuzum sonunda. OOh onunla ne güzel eğleniyorsunuz. Artık kahkaların doruklara çıkıyor. Baban sana vın diyor sen kahkaha atıyormuş. Maşallah benim paşama. Diş yerlerin kabardı. Gülünce çok sevimli duruyor. Birde çıksalardı kuzum. Rahatlasaydın biraz. Artık nerdeyse hemen hemen dönüyorsun. Devamlı ayaklarını tutuyorsun çoraplarını çıkarmaya bayılıyorsun. Ayaklarını ağzına almaya bayılıyorsun. Nerde zararlı şey varsa ona doğru çekim kuvvetin artıyor. Dün anneannen ben ve sen gezmele gittik. Artık arabada pek uyumuyorsun Etrafı incelemek daha çok hoşuna gidiyor. Seni gören sana dönüp bakıyor bir yandan çok mutlu oluyorum bir yandan da nazar değirecekler diye çok korkuyorum. Dün mağazadayken sen emziğinle oynadın. Emzik tutacağınıda artık yerinden çıkarıyorsun benim afacan oğlum. Ağzına hepsini sokunca çıkartamadın. Ya dişlerine değdi canın çok acıdı yada korktun öyle bir ağladın ki. Kıyamam sana gözlerinden bocuk damlalar döküldü. Akşam uyumadan önce sen sana nazar okudum ama kuzum gece hiç ağlayarak uyanmazdın ağlayarak uyandın. mamanı yedin yine sabah korkar gibi ağlayarak uyandın. İçim eridi resmen.
Artık sana AR mama kullanıyoruz biraz katı pek sevmedin ama annem diğer mamalar yaramıyor sana. Rabbim mideciğine tez zamanda şifa versin kuzum.
Dün çok sevimliydin. Gerçi hergün daha da sevimli oluyorsun. Babana diyorum sabah benim oğlum dünyanın en güzeli. Her annenin evladı kendisine en güzel gelir. Sende benim ballı lokmamsın. Ekmeğime katığım, yaşama sevincim, babanla bana can yoldaşı hayatımızın hazinesi, sen bizim yıllarca çalışmakla elde edemeyeceğimiz servetimizsin.
Rabbim seni bütün kötülüklerden korusun inşallah.  :amin: :amin: :amin:
Çok şükür anneannen geldi. Biraz içinde bulunduğum bunalımdan kurtuldum. Bundan sonra sana ve kendime söz veriyorum herşey çok daha güzle olacak kuzum.
Hamileyken sana bol bol dua okudum kuzum. Yusuf süresi ve meryem süresi. Rabbime şükürler olsun ki ay parçası gibisin. Çok güzel bir yüzün var. Gören sana bakmaya doyamıyor. Birde beni düşün annesi. Seni sevmeye doyamıyorum. Artık herşeyi daha çok anlıyorsun. Vakitlerimiz dahada neşeli geçiyor çok şükür. Kuzucum benim annesinin balı sana daha neler neler anlatmak istiyorum bir bilsen biraz daha büyü kuzum herşeyi paylaşıcaz seninle. Seninle çok güzel oyunlar oynayacağız benim ballı lokmam. Ay parçam can tanem rabbimin emaneti allahıma emanet ol kuzum.
Annen ve baban seni çok seviyor. Senin bir gülücüğün için yaşıyoruz.