Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - aydinays

41
Bebeğime mektup (son günlerin en duygulu yazısı)

--------------------------------------------------------------------------------


Sevgili değerli kızım hoş geldin bu aleme, seni tebrik ediyorum. Benim baba olmama vesile oldun. Babalık nasıl bilmiyorum ama seninle öğreneceğim inşallah. Kızım sen bu dünyaya gelirken yâsin-i, tebarekeyi okudum temennim seninde yasinlerle büyümendir yavrum. Birde bu nisan ayı öğreneceksin ki Peygamber Efendimizin doğduğu ay sen de bak bu ayda dünyaya geldin inşallah Peygamber Efendimizin sünneti seniyyesine uygun bir hayat yaşarsın.
İlk evladım seni henüz görmedim ama çok merak ediyorum. Sarışın mısın, kumral mısın, esmer misin bana mı benziyorsun annene mi? Gerçi bunlar hiç önemli değil ama yine de seni merak ediyorum. İşte çünkü ilk defa kendi çocuğum olacak. Bana birisi baba diyecek hep kendim baba derken şimdi bana baba diyeceksin çok garip geliyor. Şunu unutma yavrum telefonda kız olduğunu duyunca hiç üzülmedim keşke erkek olsaydın demedim. Erkek olsaydın da keşke kız olsaydın demezdim. Hep hayırlı ve sağlıklı olmanı temenni ettim Rabbim'den. Büyüdüğünde de öğrenirsin ki Kur'anda Allah Peygamber Efendimizden önceki dönemi anlatırken onlara kız evladı oldu diye müjde verildiğinde utançtan yüzleri kapkara olurdu dediği kimselerden olmadım milyonlarca hamd olsun. Şu anda hastane kantininde hem çay içiyorum hem de sabırsızlıkla seni görmeyi istiyorum.
Ağlamasını duyup ta kendini görmediğim kızım haddim olmayarak sana bir kaç nasihat ta bulunmak istiyorum büyüdüğünde okursun belki o günleri göremeyebilirim. Bu hayatta ne yaparsan yap, ama Allah'ın istediği şekilde yap ta ki hep huzurlu ol, stresten kurtul, Allah'ın ilk emri olan okumayı asla ihmal etme, diploma olsa da olur olmasa da fakat kitap okumazsan olmaz. Dikenler içinde gül yetiştirirsen dikenler eline batınca üzülme şükret. Namaz kılmayı Kur'an okumayı vaktinde öğren sonra zor olur.
Sakın kimseyi ayıplama, kibirli olma. Sen; bak ne güzel tertemiz, lekesiz bir kalple geçici olan bu aleme geldin. Sakın o kalbini günahlarla kirletme. Dişlerinde fırçalı ayakkabılarında boyalı olsun. Fakirlik Allah'tan olsa da pislik ondan değildir. Çevreni de temiz tut bu dünyaya atalarımızdan miras değil torunlarımızdan ödünç aldık. Hiçbir zamanda Allah'ı inkâr etme, annenin karnında elini kolunu gözlerini biz yaratmadık zaten yaratamazdık da. Onlar sana emanet verildi emanetlere ihanet etmemeye çalış biricik yavrum..
Akşam yatarken bu gün ne yaptım ve sabahleyin bu gün ne yapacağım diye kendine sormadan hareket etme. Kısa vadeli ve uzun vadeli hedeflerin olsun cennet ve Allah'ın rızası hedeflerini süslesin. İnsanlara çok darılma barışma payı bırak sırrını da herkese söyleme bir gün düşmanın olabilir. Kapıyı kim olduğunu öğrenmeden açma yatarken kapını kilitle anahtarları arabanın üstünde bırakma. Öfkeliyken ve çok heyecanlıyken bir şeye karar verme. Güzel eserlerden günde birkaç sayfa sesli oku konuşman güzelleşir.
Bizler seni hayatta üzersek bil ki, evladım isteyerek üzmeyiz. Bizlere davranışlarımıza göre değil de niyetlerimize göre davran. Büyüklerine danışmayı ihmal etme. Kıymetli vakitlerini kıymetsiz şeylerle heder etme. Cennetin ucuz olmadığını cehennemin de lüzumsuz olmadığını hatırından çıkarma. Randevularına vaktinde git zaman hırsızı olma, lüzumsuz gevezelik yapma, sofrada elini, mecliste dilini tut. İnsanlardan çok şey isteyerek ve sevildiğin yere çok sık giderek onları bıktırma.
Sakın ama sakın yalan söyleme ufak şeyler için bile olsa yoksa alışır gidersin, borçlarını vaktinde öde, ödeyebileceğin kadar borç al ve nerede olursan ol ayağını yorganına göre uzat. Bu dünya da mutlulukta geçici acılarda geçici olmayan yere kendini hazırla. Kızım bu mektup hep nasihat ağırlıklı oldu ama ne yapayım gecenin dört buçuğunda bunlar aklıma geldi. Gerçi babalar hep nasihat eder demek ki, ben de gerçekten baba oluyorum. Kızım, Allah sana da hayırlı evlatlar versin, mutlu bir yuva nasip etsin. Hala göremediğim yavrum sana olacak bütün haklarımı şimdiden helal ediyorum. Bana dertlerini de anlat üzüntülerini de ve ne istersen anlat hiç kızmam başın sıkışırsa önce bana anlat korkup ta saklama. Bize de haberimiz olmadan dua et. Öldükten sonra da ara sıra mezarımıza gel de kabrimizi düzenle kaybolup gitmesin. Bize dünya da kabirde de unutulma acısını tattırma ilk ve biricik kızım tekrar hoş geldin diyerek ve gözlerinden öperek yazıma son veriyorum.




ALINTIDIR:::
42
kIZLAR DÜNDEN BERİ RAHİMİMDE BİR SIZI VAR. kİMİ ZAMAN ÇOK SIZLIYOR. 11 HAFTAMIZI DOLDURACAĞIZ ÇARŞAMBA GÜNÜ. BU NORMAL Mİ SİZDEDE OLDU MU BİRDE 2 GÜNDE GÖBEĞİM BELİRMEYE BAŞLADI SANIRIM. BİR ŞİŞKİNLİK VAR. ÖDEM DEĞİL. ACABA BUNLAR NORMAL Mİ DÜN GECEDEN BERİ RAHİMİMDE KASILMA GİBİ SIZI VAR. ACABA BEBEİŞİME BİŞİ Mİ OLDU KORKTUM. BİRDE KARNIM KAŞINMAYA BAŞLADI DAHA ERKEN DEĞİL Mİ YAWW???
43
Arkadaşlar iş arkadaşım var bugün doğum günüydü işten çıktıktan sonra eve gidince babasının kalbi durdu mosmor oldu. Şimdi çok şükür nefes alış verişleri düzeldi. Ama yoğun bakımda arkadaşım nişanlı eylülde düğünü olacak arkadaşlar dualarınıza ihtiyacımız var. Allahım sen çocuklarına karısına bağışla yarabbim
44
Alıntı yapılan: ஐ๑((-_-))๑ஐ๑YAĞMUR-TOPRAK๑ஐ๑((-_-))ஐ๑ - 25 Mart , 2011, 21:01:33
Merhaba kızlarr.............................. yağmurum doğduuuuu kızlarrr tam 1 haftalık oldu benm güzel kızımmmmmmmm....

kızlar yağmur toprak erken gebelik bölümüne yazmış. Kızını kucağına almış.

:muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Allahtan sağlıklıklı ve analı babalı büyütsün. Bol sütlü ve gazsız günler diliyorum.

41 kere maşallah yağmura  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
45
Arkadaşlar 7 haftama girdiğimden beri mide bulantılarım her geçen gün artarak ilerliyor. Ağzımın tadı demir gibi tatsız. Hani ateşli hastlaık geçirirsiniz de yemekten soğursunuz aç olup hiç bir yemeğin tadını alamazsınız öyleyim. Halsizim. Devamlı uyumak istiyorum. Bunları nasıl yenebilirim? Yemek yersem midem bulanıyor. Yemezsemde içim kıyılıyor gibi içimden baygınlık geliyor. Çok yorgunum kızlar. Bu er erken kaşıncı haftaya kadar devam eder???
46
sLM ARAKADAŞALR. BEN SANIRIM 6 HAFTALIK HAMİLEYİM. MALESEF AĞZIMIN TADI YOK. İŞTAHIM YOK. SABAH KAHVALTI VE AKŞAM YEMEĞİ YİYEBİLİYORUM SADECE ONUDA ZORLAYARAK. SUDA İÇEMİYORUM. AMA SABAH BULANTILARIM OLMUYOR. BUNLAR NORMAL Mİ? 
47
Canım bebeğim bize nasıl bir süpriz yaptın böyle? Hiç beklenmedik bir anda geldin. Ben çok zayıfken kendime bile bakamayacakken misafir oldun bize. Babanda bende çok sevinçliyiz. Senin için şimdiden çok endişeleniyoruz. En büyük endişemiz sağ sağlim sağlıcakla seni kucağımıza almak. Anneannen, babaannen, dedelerin, dayın ve halaların seni şimdiden sabırsızlıkla bekliyor. Küçük halan senin ismini koymak istiyor. İnşallah canım benim sağlıcakla aramıza gelirsin de bu korkularımız biter. Bizde daha şoktayız, varlığına yeni alışmaya başlıyoruz, inşallah seninle bu hamilelik süreçlerini sağlıcakla geçiririz. Şimdiden senin ve benim için bize nazar değmesin diye her sabah ayetel kürsümüzü okumadan evden çıkmıyoruz.
48
Kızlar dün test yaptım. Benimde ikinci çizgim hafif çıktı. Bu gün adetim 4 gün geçmiş oluyor. Bu gün öğleden sonra bende sağlık ocağına gidip kan testi yaptıracağım.
49
ARKADAŞLAR HAMİLELİĞİNİZİN BAŞINDA BEL AĞRISI YAŞADINIZ MI? YANİ HAMİLELİĞİNİZİ ÖĞRENMEDEN ÖNCE? YOKSA BUNLAR ADET BELİRTİSİ Mİ DİYELİM BU BELİRTİRLERE???
50
Arkadaşlar geçtiğimiz hafta çok kötü hasta oldum. Üst solunum yollarından, ateşim günlerce düşmedi. 40 derece ateşle acile gittim. Serum falan ancak düştü. Tabi bir çok ilaç ve akciğer filmi çektirmek zorunda kaldım. Ama kan tahlilimde tabiki hamilelik falan görünmedi. Eğer hamilelik olmuşsa 1 haftalık hamile olmuş oluyorum.
Ama ben hiç istemiyorum bu ay. Çünkü kendimi koruyamadım. Bünyem zayıf, üstüne üstlük iki kere radyasyona maruz kaldım. 9 ay boyunca bebeğime bir işey oldu mu korkusunu yaşamak istemiyorum.

Radyasyonun bebekler üzerinde nasıl bir etkisi var? Ve farkedilmeyen hamilelikte radyasyona maruz kalan gebeliklerde bebek nasıl etkileniyor. Bilen var mı?

51
Anne Olmak İstiyorum / KORKUYORUM
23 Şubat , 2011, 12:33:24
Slm Kızlar, Eşim iki aydır bebek istiyor. Bu ay o benden hevesli. Geçen ay ben yumurtlama zamanlarını takip etmiştim. Bu ay ben bıraktım takip etmeyeceğim dedim kendi kendime. Şimdide o takip etmeye başladı. Sanki bana bir şey olacakmış gibi üstüme düşmeye başladı. Bendede annelik korkusu kapladı. Sanki şu an bebeğimiz olsa ben iyi bir anne olamayacakmışım gibi hissetmeye başladım. Ve eşimin bu kadar istekli olması mı etken acaba???

Görüşlerinizi benimle paylaşırmısınız?