29 Mart , 2024, 13:09:20

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Emine

41
Facebookta paylaşılmış ben de forumdaki arkadaşlar da faydalansın diye paylaşmak istedim.

Çeşitli durumlara göre aşağıda tecrübe edilmiş esmalar ve sayıları vardır.Siz de istek ve ihtiyaçlarınızın giderilmesi için bu zikir lerden yararlanabilirsiniz. faydasını görmek için her gün düzenli şekilde ne eksik ne fazla sayıda çekmek gerek.

Sağlıklı bi ömür için; El-Vasi C.C. 137
İyi bir idareci olmak için;El-Vali C.C.(47)
Yeni bir iş kurmak için;El-Hakem c.c(68)
Küsleri barıştırmak için:El-Câmi c.c(114)
Bolluk ve bereket için:El-Hamid c.c(68)

Bedenen güçlü olmak için:El-Kaviyy c.c(117)
Sevmek ve sevilmek için:El Vedûd c.c (20)
Daima yükselmek için:El-Muakaddim c.c(184)
Birinin elinizden tutması için;El-Veliyy c.c(45)
Her meselenin çözümü için;Ez-Zahir c.c(1106)

Birilerine iyilik yapmak için:El-Lâtif c.c(129)
İlim ve irfanınızın artması için:El-Alim c.c(150)
Cesur ve atılgan olmak için;El-Kahhar(306)
Alacaklarınızı tahsil etmek için;El-Bâis c.c(573)
Hafızanızın kuvvetlenmesi için:El-Hâbir c.c(812)

İzzet ve şerefinizin artması için:ElMecid c.c(57)
Agır hastalıklardan korunmak için:El-Mü'min c.c(136)
İkna kabiliyetinizin yükselmesi için;El-Azim c.c(1020)
Kaybettiğiniz bir şeyi bulmak için:ElVâcid c.c(14)
Üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmak için:El-Hâlık c.c(731)

Yaşamda neşeli ve enerjik olmak için:El-Hayy c.c(18)
İşlerinizde daha başarılı olmak için:El-Muhyi c.c(68)
Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için:Er-Reşid c.c(514)
Kötü birinin uzaklaştırılması için;El-Muahhir c.c(846)
Zekanızın daha kuvvetli olması için:El-Muhsi c.c(148)

Her hangi bir hedefe ulaşmak için:El-Musavvir c.c(336)
Eşiniz ile aranızın daha iyi olması için:El-Muksit c.c(209)
Hatırı sayılır insanların sizi sevmesi için:El-Vali c.c(47)
Şansının ve talihinizin açılması için; El-Şekur c.c(526)
Elinizdeki fırsatları değerlendirmek için:El-Muiyd c.c(124)

Elinizdeki bir şeyi muhafaza etmek için;Er-Rakib c.c(312)
İhtiyacınız olan bir şeyi elde etmek için:El-Mukit c.c(550)
Arzu ve isteklerinizin kabulü için:El-Mücib c.c(55)
İşinizde yükselmek ve kariyer yapmak için:Er-Rafi c.c(351)
Çocuklarınızın size daha itaatkar olması için;El-Hadi c.c(20)

Maddi ve manevi anlamda güçlü olmak için;El-Metin c.c(500)
Sizde eksik olan bir şeyin tamamlanması için:El-Cebbar c.c(206)
Şefkatli ve merhametli olmak için:Er-Rahim,Er-Rahman c.c 618)
İnsanlar arasında başı dik ve alnı açık gezmek için;El-Hasib c.c(80)
Size zarar verecek kişilerin sizden uzaklaşması için ;Ed-Dârr c.c(1001)

Başkalarının duygu ve düşüncelerini anlamak için;El-Müheymn c.c(145)
Birinin gücü ve varlığı karşısında zayıf kalmamak için; El-Müzill c.c(770)
Başladığı bir işi başarıyla sonuna kadar götürmek için;El-Vekil c.c(66)
Zihinsel,ruhsal ve bedensel olarak organize olmak için;El-Kayyum c.c(156)

Her hangi bir konuda haklı olduğunuzu ispatlamak için;El-Hakem c.c(68)
Birine yaptırmak istediğiniz işinizin kolaylıkla olması için:El-Rezzak c.c(308)
Maddi ve manevi anlamda sıkıntıya düşmemek için:El-Muğni 1100,En -Nâfi (201)
olmadık yerden başınıza felaketlerin gelmemesi için;El-Mâni c.c 161 defa es selam 131 defa
42
Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun..  :)
Dün 1 bugün 2 Ceylin sabah istifra etmiş öğretmeni aradı gelip alın diye , Miray da hasta ondan geçti sanırım. yarın kardeşimin dini nikahı olacak, perşembe kına, cuma düğün. İnşallah iyileşirler bir an evvel. Ben de çok halsizim şu haftayı bir atlatsak  :amin: Bir de cuma günü veli toplantısı olabilir dedi öğretmenleri daha okul açıldı bismillah toplantılara başladık, ilk gün gittiğimizde ne söyleyeceklerse söyleselerdi keşke .. Kardeşimin düğünü var katılamam dedim, inşallah haftaya olur gitmezsem de huzursuz olurum
43
Arkadaşlar kafanıza takılan her konu hakkında soru sorabileceğiniz www.herseyibilen.co sitemiz açılmıştır. Bebegimonline.com ailesi olarak kafamızda soru işareti kalmasın  ;) Herkesi bekliyorum. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz!  :icon_thumright:

www.herseyibilen.co
44
Karikatürler / Resimler / Bebek Ters Geliyor!
28 Mayıs , 2013, 23:56:51
45
Karikatürler / Resimler / Bu Ne Biçim İsmail? :)
23 Mayıs , 2013, 23:24:39


Sevinç şaşırmışsa İsmail'in haline şaşırmıştır. Bu ne biçim İsmail  :ehi:
46


Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

Bu sene 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları'na 140 ülkeden 2 binden fazla öğrenci katılacak.
Tanıtım toplantısına TBMM Başkanvekili aynı zamanda Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, eski TDK Başkanı ve Türkçe Olimpiyatları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Fatih Üniversitesi Rektörü ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Türkçe Olimpiyatları ana sponsoru Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Murat Aydoğan, Türkçe Olimpiyatları Genel Sanat Yönetmeni Cemil Özen ile olimpiyatlara yer alacak bazı öğrenciler katıldı. Toplantıda 11. Türkçe Olimpiyatları'nın takvimi ve bu seneki yenilikler basın mensuplarına anlatıldı.

55 İLDE ETKİNLİK YAPILACAK
Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, "15 gün boyunca, 'Evrensel Barışa Doğru' çağrısı ile dünyanın 140 ülkesinden gelen değerli öğrencilerimizi barışın ve sevginin anavatanında buluşturmanın mutluluğunu yaşayacağız." dedi.
11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağını dile getiren Sağlam, "Uzun süre İstanbul ve Ankara'da düzenlenen olimpiyatlar, 6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'ndan itibaren bu iki ilin dışına çıkarak Türkiye geneline yayılmıştır. Türkçenin evrenselliğine şahit olmak isteyen illerden gelen yoğun istek üzerine bu yıl Türkiye'nin 55 şehrinde etkinlikler gerçekleştirilecektir. Yapılan bu etkinliklere çevre iller de yoğun ilgi ve katılım göstermektedir. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni daha önce Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilirken bu yıl 24-25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde ilk kez İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecektir. Türkçenin, medeniyetlerin beşiği olan Türkiye'nin ve EXPO öncesi İzmir'in dünyaya tanıtılacağı 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni'ne 140 ülkenin yanı sıra katılımcı ülkelerin diplomatik temsilcileri ve ziyaretçiler de kabul edilecektir." diye konuştu.

GÜL, ERDOĞAN VE DİĞER DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR

Olimpiyatlara büyük destek veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür eden Mehmet Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkçenin bu en büyük organizasyonunda katkılarını, kabul ve katılımlarını bizden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, tüm devlet büyüklerimize, akademisyenlerimize, sanatçılarımıza, spor adamlarımıza, siz değerli medya mensuplarına ve medya kuruluşlarına, iş adamlarına, yıllardır ana sponsorluğumuzu yapan Bank Asya'ya, ödül sponsorumuz Yıldız Holding'e, platin sponsorlarımız Doğuş Grubu, Koç Holding ve Ağaoğlu'na; altın, gümüş, teknoloji, konaklama, medya ve özel olmak üzere diğer tüm sponsor kurumlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, değerli çalışma arkadaşlarımıza, dilimize ve kültürümüze karşı gösterdikleri ilgi ve sevgiden dolayı bir yıl boyunca Türkçe Olimpiyatları için emek harcayan 15 bin dünya gencine, Türkçeyi öğretme konusundaki gayret ve emeklerinden dolayı tüm Türkçe öğretmenlerine, yıllar önce temelini attıkları eğitim hizmetleriyle bizlere bu güzellikleri yaşatan fedakâr Türk halkına TÜRKÇEDER, tertip heyetimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum."

REKLAM FİLMİNDE NE VAR?

15 bin öğrencinin bir yıl boyunca Türkçe Olimpiyatları'na hazırlandığını belirten Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, her yıl merakla beklenen ve büyük beğeni toplayan reklam filminde bu yıl 35 farklı ülkeden 90 olimpiyat öğrencisinin yer aldığını vurguladı. Sağlam, "Filmde yerel kostümleriyle büyük bir sofrada buluşan ve kaynaşan dili, dini rengi farklı olimpiyat öğrencileri, dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları verecektir." diyerek sözlerini tamamladı.

KATILIMCI ÜLKE SAYISI 17'DEN 140'A ÇIKTI

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Bilim Kurulu Başkan Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ise Türkçe Olimpiyatları'nın 2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrenciyle mütevazı bir şekilde başladığını hatırlattı, artık dünyanın 140 farklı ülkesinden binlerce öğrencinin eleminasyon sistemiyle katıldığı büyük bir organizasyon haline geldiğini söyledi. Akalın, "Türkçe Olimpiyatları bir aysberg gibi buz dağının görünen kısmı. Asıl çalışma, gayret ise buz dağının görünmeyen kısmında gerçekleşiyor. Yani dünyanın 140 ülkesinde gerçekleşiyor." diye konuştu.

YENİ KATEGORİLER EKLENDİ

Akalın, bu yıl düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na yeni ülkelerin katılımıyla, farklı kategorilerin de eklendiğini ifade etti. 'Türkçeyi ebruyla, halk oyunlarıyla, kısa filmle göstermek istiyorum' diyenlere görsel ve sanatsal yeteneklerini sergileyecekleri imkânlar verildiğini vurgulayan Akalın, TÜRKÇEDER tarafından belirlenen 15 Türkçe kitabın öğrencilerin okuyup sınava tabi tutulacağını ve ayrıca üniversite öğrencilerinin katıldığı deneme yarışması ile yarışmacılardan bir konu üzerinde hem yazdıkları denemeleri hem de akademik jüri karşısında bu denemelerini savunmaları isteneceğini vurguladı. Akalın, üniversiteyi Türkiye dışında okumuş yabancı öğrencilerin katılabildiği konuşma yarışmasının da bilimsel yarışmalardan sayılabileceğini kaydetti.

TEKALAN: TARİHÇİLER ÖZEL YER AYIRACAK

Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Üyesi Şerif Ali Tekalan, olimpiyatların sadece şarkı, türkü şiir olimpiyatları olarak görülmemesi gerektiğini; bu olimpiyatlar sayesinde pek çok ülkenin kültürünün birbiriyle karışmasının sağlandığını söyledi. Tekalan, "11 yıldan beri heyecanla beklediğimiz günler olmakla birlikte, tüm insanlığa çare ve moral olacak etkinlikler olacak. Ülkelerin kendi içindeki ve dışındaki sorunları kısa bir süreliğine de olsa unutmak, acıları hafifletmek ve ortak bir amaçta buluşmanın mümkün olduğunu görece insanlık." dedi. Gelecekte tarih yazıcılarının Türkçe Olimpiyatları'na özel bir yer ayıracağını belirten Tekalan, "Eminim 'Evrensel barışa doğru' sloganının altını dolduracak şekilde tarihi yazacaklardır. 140 ülkeden gelen bu çocuklar ülkelerinde Türkiye'yi anlatacaklar. İleride bu Türkiye'nin elini güçlendirecek projelerde, EXPO gibi, olimpiyatlar gibi konularda, parmakların Türkiye lehine kalkması demek anlamına gelir." ifadelerini kullandı.
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Ana Sponsoru Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Murat Aydoğan, her yıl farklı bir barış ve kardeşlik sloganıyla düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na sponsor olmanın kendilerini gururlandırdığını söyledi. Bu yıl düzenlenen olimpiyatlara Yıldız Holding, Doğuş Grubu, Ağaoğlu Grubu, Koç Holding, Turkcell, Vestel yanı sıra Türkiye'nin en önemli kuruluşları sponsor oldu.
BAŞLAMA VURUŞU, MEHMET SAĞLAM'DAN
Katılımcılar ile toplantıda yer alan öğrenciler, basın toplantısının bitiminde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminine çıktı. Saha ortasında olimpiyatların başlama vuruşunu Mehmet Sağlam gerçekleştirdi.
BU YILKİ SLOGAN: EVRENSEL BARIŞA DOĞRU
10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan binlerce öğrenci, her yıl farklı bir slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor. Daha önceki yıllarda 'Sevgi dili Türkçe', 'Aynı dili konuşuyoruz', 'Gelin tanış olalım', 'İnsanlık el ele bayram o bayram ola' gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen öğrenciler, 11. yılda 'Evrensel barışa doğru' diyecek.
2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında, Kültür Şöleni ise 24-26 Mayıs tarihleri arasında İzmir Kültürpark Fuar alanında gerçekleşecek. Dünyanın değişik coğrafyalarından gelen dili, dini, rengi farklı binlerce öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek.

BU YILKİ YENİLİKLER NELER ?

10 yıldır büyük bir coşkuyla gerçekleşen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 17 ülke ile başlayarak 140 ülkeye ulaşıp bir dev organizasyona dönüştü. Bu sebeple 11. yılda konsept değişikliğine gidilerek başta Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni olmak üzere yapılacak büyük etkinlikler 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamına alındı.
135 ülkenin katıldığı 10. Türkçe Olimpiyatları'na bu yıl Dominik Cumhuriyeti, Libya, Kongo Cumhuriyeti, Ruanda ve Brunei Sultanlığı ülkeleri katılarak sayı 140'a ulaştı.

OLİMPİYAT TAKVİMİ
Kültür Şöleni 24-26 Mayıs 2013 - İzmir Kültürpark Fuar Alanı
Açılış Töreni 1 Haziran 2013 - Ankara 19 Mayıs Stadyumu
Tasavvuf Konseri 5 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu
Şarkı Finali 7 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu
Şiir Finali 8 Haziran 2013 - Ankara Arena Spor Salonu
Halk Oyunları Finali 12 Haziran 2013 - İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu
Kapanış Töreni 16 Haziran 2013 - Atatürk Olimpiyat Stadyumu
48
Üzerinde çocuklarımın fotoğrafının basılı olduğu kitaplardan çok istiyordum ama pahalı geliyordu her yerde 35 TL civarı kızım kitap okumaya çok meraklı 1. sınıfta. Milliyet gazetesi bir kampanya düzenledi ondan faydalandım. 5.90 TL ye istediğiniz kitap ya da DVD yi gönderiyorlar.

http://www.seninkitabin.com/

Miray'ın ki ulaştı Ceylin'inkileri bekliyorum. İsteyene kampanya kodu verebilirim  :icon_thumright:







49


MALZEMELER
210 gr SÖKE BUĞDAY UNU
90 gr  pudra şekeri
110 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı su
kiraz
40 gr bitter çikolata
40 gr beyaz çikolata
50 ml krema
HAZIRLANIŞI
SÖKE BUĞDAY UNU, pudra şekeri,tereyağı ve vanilyayı derin bir kasede yoğurun.3 yemek kaşığı suyu ekleyip hamuru toparlayın.
Merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
Arzu ettiğiniz kurabiye kalıplarına yada yağlanmış  düz bir tepsiye  hamuru yerleştirin.
170 derece fırında 10-15 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Bitter çikolatayı benmari usulü ertip krema ile çırpın.
Beyaz çıkolatayı da benmari usulü ertin.
Kirazları ikiye bölüp  çekirdeklerini çıkartın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine kirazları yerleşirin.Önce eritimiş bitter çıkolatayı kirazların üzerine  dökün.Beyaz çikolatayı bir tatlı kaşığı ile dalgalı olacak şekilde gezdirin.5-10 dakika buz dolabında bekletin.
50
Hayatınızda İzleyebileceğiniz En Etkileyici Doğum Videosu

http://youtu.be/pSyCal8fqig


Çok güzel , bayıldım .. Baba ne kadar romantik  :y25:

51


Eşim anneler gününde Tchibo Cafissimo Compact Kahve Makinası almış sağolsun. Ancak daha bir paket kahve yeni bitti hemen kırmızı kireç ışığı yanmaya başladı. Açıklamasında özel kireç çözücüsü kullanılmazsa bozulur türünde birşeyler yazıyor. Ben daha yeni kullanmaya başladım kireç olmamıştır diye kullanmaya devam ettim aldırmadan uzun zamandır kullanan memnun olup olmayan var mı?
52
Kargo / Nakliyat / Aras Kargo
21 Mayıs , 2013, 13:53:16
Bugün karşı ödemeli bir kargo getirdi Aras Kargo 6 TL imiş. 50 TL verdim bozuk yok dedim bende de yok dedi. Bozdurup gelin o zaman dedim vaktim yok dedi. Gelip şubeden alın deyip gitti. Arkadaşlarınıza söyleyin mutlaka gelip alırım o zaman geri gitmesin dedim. Benim bugün ne zaman gideceğim belli olmaz siz arayın dedi. Sinir oldumm  :caca: Aradım inşallah bekletirler   :sad1:
54
Yazın yaklaşmasıyla birlikte tatil planları başladı. Buradan çocuklu aileler için tatil yeri önerilerinde bulunalım araştırmalarımızı paylaşalım  :icon_thumright:
56


Bir gün, çocuğum doğdu. O dünyaya geldiğinde, yetişmem gereken uçaklar ve ödenmesi gereken faturalarla meşguldüm.

Ben uzaklardayken yürümeyi öğrendi. Konuşmayı da öyle.
Ve biraz büyüdüğünde,

"Senin gibi olmak istiyorum baba" demeye başladı.
"Ben de büyüyünce senin gibi olacağım."

İşyerine telefon açıp,
"Baba, eve ne zaman geleceksin?" diye sorardı ikide bir.
"Ne zaman geleceğimi bilmiyorum oğlum. Ama geldiğimde birlikte güzel bir vakit geçireceğimizden emin olabilirsin."

Yıllar öylece geçip gitti.
Oğlum on yaşına geldi.
Ona güzel bir top aldım.
"Top için teşekkürler baba!" dedi, "Haydi oynayalım."

"Bu hafta sonu tamamlamam gereken işler var" dedim. "Bugün olmaz, haftaya, tamam mı?"
"Tamam" dedi, fakat yüzündeki gülümseme eksilmedi.
"Büyüyünce baba" dedi, "ben de senin gibi olmak istiyorum."

Yıllar öylece geçip gitti.
Oğlum önce ilkokuldan, sonra liseden, sonra üniversiteden mezun oldu.
Bu durumda, başka birçok baba gibi, benim de söylemem gereken birşeyler vardı.
"Seninle gurur duyuyorum" oğlum dedim. "Gel, şöyle biraz oturalım; sana diyeceklerim var."

Başını salladı ve gülümseyerek:
"Arkadaşlara sözüm var baba" dedi. "Sen arabanın anahtarlarını verebilir misin bana? Sonra görüşürüz, oldu mu?"
Yıllar öylece geçip gitti.

Emekli oldum. Artık bol bol vaktim vardı. Oğlum ise başka bir şehirde iyi bir iş bulmuştu, orada yaşıyordu.
Bir gün ona telefon ettim.
"Eğer sence de uygunsa, hafta sonu buraya gel de hasret giderelim" dedim.
"Sevinirim baba" dedi.
"Bir bakayım, müsait bir vakit bulabilirsem, gelirim. Ama şu sıralar işlerim çok yoğun. Fakat seninle görüşmeyi ben de istiyorum, baba."
"Peki, ne zaman gelirsin oğlum?"
"Ne zaman olur bilmiyorum, baba. Şimdi bir iş görüşmem var, ona yetişmem gerek. Sonra ararım seni. Geldiğimde birlikte güzel vakit geçireceğimizden emin olabilirsin."

Ve telefonu kapattığımda, oğlumun çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini anladım.
Çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini... Örnek aldığı babasına benzediğini...
Büyüyünce tıpkı Babası (?) gibi olduğunu...

Hayatımızda çok şeylere sahip olabiliriz ama ""zamana"" ve ""ertelediklerimize"" bir daha asla..!
57
Bir gün, bir çiftçinin eşşeği kuyuya düşer.

Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır.

En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür ve eşşeği çıkartmaya değmeyeceğine karar verir.

Bütün komşularını yardıma çağırır.

Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşşek ne olduğunu fark edince, öncekinden daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığıyla sesini keser.

Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta, toprağı aşağıya silkeleyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır.

Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp, koşarak uzaklaşır !

Hayat üzerinize hep toprak atacaktir; her türlü pislik ile.
Kuyudan çıkmanın sırrı, bu pisliği silkeleyip bir adım yükselmektir.
En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkabiliriz.....
58
Bu yaz hem kaynımın en kardeşimin düğünü var. Buradan gelin/damat annesi ve diğer davetliler için kıyafet model önerilerinde bulunabiliriz.
59
Hürrem'in Çocuklarına Ne Oldu?

Kanuni Sultan Süleyman'ın:

Mustafa, Mehmet, Selim, Bayezit ve Cihangir adlı beş oğlu vardı.

Bunlardan dördünün annesi Hürrem Sultan'dı.

Birinin annesi; Mahidevran sultandı...

Bu tarihte:

· Mustafa 39,

· Mehmet!

· Selim 30,

· Bayezit 28

· Cihangir 23 yaşındaydı.

Dün akşam Muhteşem Yüzyıl'ı izlerken, o zamanda yaşamadığımız için,

O dönemdeki saraylarda olmadığımız için,

Hele – hele de bir sultanın eşi olmadığımız için halimize binlerce kere şükrettik.

Neydi o sıkıntı Allah'ım.

Biz ekran karşısında hop oturup hop kalktık.

Düşününki, biz dizi izliyoruz.

Düşünün ki biz bir nevi şov izliyoruz.

Buna rağmen bu kadar etkileniyoruz.

Nasıl bir düzenleri varmış anlamak mümkün değil.

Bir gün önce çok önemli iken bir gün sonra ölüm korkusundasın.

Üstelik günahın yok.

O sabilerin ne günahları olabilirki. Suçları Kanuni'nin ve Hürrem'in çocukları olmaktan başka!

Oysa bundan büyük lütuf olabilirmi diye düşünmektende kendimizi alamıyoruz.

Yedi cihan padişanının çocukları olmak!

Diziyi izlerken merak ettim.

Kanuni'nin ya da Hürrem'in çocuklarına ne olmuş?

Araştırdım.

Edindiklerimi sizlere de aktarıyorum.

Şehzade Mustafa Hürrem'in çocuğu değil ama taht kavgasında olduğundan ondanda söz etmek gerekir diye düşündüm...

Şehzade Mustafa:

1515 yılında babası Sultan Süleyman'ın şehzadeliği sırasında Manisa'da dünyaya geldi.

Dedesi Yavuz Sultan Selim'in 1520'de hayatını kaybetmesi üzerine Osmanlı tahtına oturmak üzere İstanbul'a giden babasını yanında İstanbul'a gitti.

Hürrem Sultan'ın babasının sarayına girmesinden sonra annesi Mahidevran ile Kanuni'ye dört şehzade daha doğuran Hürrem Sultan arasında, Kanuni'den sonra kendi oğullarının tahta çıkmasını sağlamak için büyük bir mücadele yaşandı.

Şehzade Mustafa, 1533 -1541 arasında Saruhan Sancak Beyi olarak görev yaptı. Saruhan (Manisa), padişah adayının görev yaptığı yer kabul edilirdi.

1541'de Amasya Sancak beyliğine atandı; Saruhan Sancak Beyliğine ise kardeşi Şehzade Mehmet getirildi.

Şehzade Mehmet'in beklenmedik şekilde 1543'te ölümünden sonra Saruhan Sancak Beyliğine Şehzade Selim getirilirken; Şehzade Mustafa ise Konya Sancak beyliğine atandı.

Taht yarışında Mustafa'yı bertaraf edebilmek için Sadrazam Damat Rüstem Paşa tarafından sahte mektuplar ürettiği düşünülür.

Bu mektuplar, Şehzade Mustafa'nın babası hayatta iken onun tahtına göz diktiğini gösterir niteliktedir.

Başlangıçta iddialara inanmayan Kanuni, Nahçiven Seferi'ne çıktığında Konya Ereğlisi tarafında (bugünkü Akhüyük Köyü) konakladığı sırada el öpmeye gelen Şehzade Mustafa'yı orada boğdurdu.

Şehzade'nin saray hademelerinden Zal Mahmut Ağa'nın arkadan saldırması sonucu hayatını kaybettiği düşünülür.

Cesedi çadırın önüne asılmış, cenazesi daha sonra Bursa'ya gönderilerek II. Murat türbesi yakınına defnedilmiştir.

Şehzade Mustafa'nın türbesi, 1555 yılında kardeşi Şehzade Selim tarafından yaptırılmıştır.

Mehmet:

Mehmed: 1521'de İstanbul'da doğup, 22 yaşında 1543'de Manisa'da çiçek hastalığından vefat etti...

1543'te Manisa'da sancak beyi iken vefat etmiş, yeniçerilerin eski odaları karşısına defnedilerek üzerine bir türbe ve yanıbaşına Şehzade camii adıyla bilinen bir cami yapılmıştı.

Sultan Süleyman, tahtını, Şehzade Mehmet´e bırakmak istemektedir. Memleketin en iyi hocalarından dersler alarak yetişen Şehzade Mehmet, Fransız ve İtalyan hocalardan da yabancı dil, Avrupa görgüsü ve kültürü üstüne eğitim almıştır. Haris değil, mütevazıdir. Nazenindir ama sözünü dinletir. Oturmasını kalkmasını, saltanatın adabını ve töresini bilir.

Manisa´da rahatsızlaşan şehzade yataklara düşer ve bir daha asla kalkamaz. Bir seferden dönmekte olan Kanuni acı haberi Edirne´de duyar ve rivayet odur ki kendini dışarı atıp kafasını toprağa gömerek saatlerce ağlar.

Takvimler, 18 Şaban 950´yi (16 Ekim 1543) göstermektedir.

Daha sonra adı Şehzade Külliyesi olan eserin yapımına Mimar Sinan, Sultan´ın emriyle bu kara günlerin arefesinde başlamıştır. Cenaze namazı sonrası Kanuni, çok sevdiği oğlunun türbesinin bu külliyede yapılmasını ve külliyenin adının Şehzade olmasını buyurur.

Selim:

o II. Selim Sarı Selim

o (28 Mayıs 1524 – 15 Aralık 1574),

o 11. Osmanlı padişahı ve 90. İslam halifesidir.

o 15 Aralık 1574 günü vefat etmiş, Ayasofya'daki türbesine gömülmüştür.

16 yaşına kadar sarayda kalıp derin bir saray eğitiminden geçirildi.

1542'de 16 yaşında iken Konya Sancak beyi olarak atandı.

1544'de Manisa Sancak beyi olarak tayin edildi ve Manisa Sancak beyi olarak 1558e kadar görev yaptı.

Manisa'da zamanını eğlence ve av partileri ile geçirdiği bildirilir.

1558'de tekrar Konya Sancak beyliği'ne ve 1562'ye kadar orada kaldı.

Şehzade Selim babası Kanuni Sultan Süleyman hayatta iken, özellikle 1553'den sonra, babasına varis olabilecek diğer şehzadelerle taht mücadelesine girişti.

Kanuni'nin şehzadelerinden Mustafa, Mahmud, Murad, Mehmed, Abdullah ve Cihangir, babaları sağken ölmüşlerdi.

Kanuni'nin çok bağlı olduğu karısı Hürrem Sultan kendi oğullarından Selim veya Beyazid'in taht varisi olmasını istemekteydi.

Ağustos 1553'de Kanuni Nahcivan Seferi'nde iken Konya Ereğlisi'nde o sefere katılan Şehzade Mustafa, Hürrem Sultan'ın yakın adamı olan Sadrazam Rüstem Paşa'nın tavsiyesine uyan, babası Kanuni tarafından idam ettirildi.

Tahta varis olarak Hürrem Sultan'in iki oğlu Şehzade Beyazıd ve Selim kaldı.

1558'de Hürrem Sultan ölünce bu iki kardeş birbirleriyle açık mücadeleye giriştiler. Amasya Sancak beyi olan Şehzade Beyazıd daha atak ve isyancıydı.

Sabırlı ve sağduyulu davranışlı görünen Şahzade Selim babasının desteğini kazandı. 29 Mayis 1559da iki şehzade taraftarları ve kendi sancak orduları ile birlikte Konya yakınlarında bir muharebeye giriştiler.

Babasının desteğini almış olan Şehzade Selim bu çarpışmadan galip çıktı.

Selim kaçan Beyazid'ı Hınıs'a kadar kovalayıp Konya'ya geri döndü.

Beyazıd, oğulları ile birlikte, önce Amasya'ya ve sonra babasının kendi üzerine gelmek üzere Üsküdar'da ordugâha geçtiği haberini alınca, 2.000 kişilik ordusuyla İran'a Safavi devletine sığındı. Onun ve oğullarının ölümlerinden sonra;

1561'de, Konya Sancak beyi olarak bulunan Şehzade Selim, Kanuni'nin rakipsiz tek veliahtı olarak kaldı.

Bu nedenle 1562de devlet başkentine daha yakın olan Kütahya Sancak beyliğine atandı.

Şehzade Selim babasının son seferi olan 1566 son Avusturya Seferi'ne katılmadı. Selim Kütahya yakınlarında Sıçanlı sahrasında avda iken, babası'nın Sigetvar kusatması sırasında 7 Eylul'de öldüğünü, bu ölümü herkesden gizleyen Sadrazam Sokollu Mehmed Paşa'nin güya fetihname olarak gönderdiği, gizli mektubundan öğrendi.

Hemen lalaları Huseyin Paşa, Hoca Attaullah ve muhasibi Celal Bey ile birlikte bir alayla İstanbul'a hareket etti.

30 Eylul'de Üskudar'a vardı.

Herkes babasının ölümünden habersizdi.

Üskudar İskelesine saltanat kayığı ile gelen Bostancıbası Davut Ağa Sultan Selim'e ilk biatı yaptı ve onu saltanat kayığı ile Topkapı'ya geçirdi.

Sırada Tersane ve Tophane'den saltanat topları atılıp yeni sultanın tahta geçtiği halka ilan edildi.

Sultan Selim Köşk İskelesinden şehir kapısına kadar özel murassa giyimle at üzerinde alayla geçti ve yolda etraftan gelen halka paralar saçıldı.

Saraya gelen Selim tahta oturtuldu ve İstanbul'da bulunan devlet ricali (İstanbul Muhafızı İskender Paşa, Şeyhülislam Ebussuud Efendi vb) tarafından biat edildi.

Bu sırada yapılan harcamaları karşılamak için, özel tören isteyen devlet hazinesi açılması yapılmadı ve ablası Mihrimah Sultan tarafından borç verilen 50.000 altın kullanıldı.

Sultan Selim hemen iki gün sonra orduyu ve babasının cenazesini karşılamak uzere İstanbul'dan ayrıldı.

Edirne, Filibe, Sofya üzerinden (genellikle 30 gun çeken yolu) çok hızla geçerek 15 günde Belgrad'a ulaştı.

Kanuni'nin ölumu seferden geri dönmekte olan orduya Belgrad'a dört menzil kala açıklandı ve Sultan Selim üzüntüden perişan orduyu Belgrad'da karşıladı.

Belgrad'da kılınan cenaze namazından sonra Kanuni'nin naaşı acele İstanbul'a gönderildi.

Belgrad'da kalan Sultan Selim orada yeniden bir cülus töreni yapılmasını redetti. Askere dağıttığı cülus bahşişi de kapıkulu askeri tarafından az görülüp kızgınlıkla karşılandı.

Sultan Selim Kasım ayında Edirne'ye vardı ve orada bekledikten ve yollarda kapıkullarının yaptıkları isyankâr hareketler altında Aralık'ta İstanbul'a gelebildi.

II. Selim Osmanlı tarihinde devlet yönetimiyle fazla ilgilenmeyen ve ordusunun başında sefere gitmeyen ilk padişahtı. Yönetimi kızı Esmihan Sultan'ın kocası olan ve çok başarılı sadrazam olan Sokollu Mehmed Paşa'ya bıraktı.


Beyazid:

Bayezid: 1525'de do­ğup, 1562'de Kazvin'de İran Şahına verilen talimat üzerine idam edildi...

Şehzade Bayezid'in mezarı, Sivas Yukarı Tekke Mezarlığındaki Abdulvahabi Gazi Camisi'nde yer alıyor.
Bayezid'in kabri, oğulları Orhan, Osman ve Abdullah ile birlikte camideki Abdulvahabi Gazi Türbesinin yer aldığı alanda bulunuyor.

Şehzadeler Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu Bayezid ve oğulları Osman, Orhan, Abdullah...

Bayezid'in taht kavgası yaptığı ağabeyi Selim ve onun tarafını tutan babasıyla mücadele ettiği, daha sonra yaşanan çeşitli gelişmelerin ardından oğullarını alarak İran şahına sığındığı kaydediliyor.

İran'da Şah Tahmasb tarafından büyük bir törenle karşılandığı ifade edilen Bayezid'in, onun aracılığıyla babasından affını dilediği, Kanuni'nin de bir ara onu affetmeyi düşünse de Selim'in ve Tahmasb'ın tutumları karşısında bundan vazgeçtiği, bu çekişmeden yararlanmak isteyen Tahmasb'ın bir bahaneyle Bayezid'i ve oğullarını hapse attırdığı belirtiliyor...

Kanuni, Selim ve Tahmasb arasında Bayezid'in teslimi konusunda yazışma ve pazarlıklar başladığı, anlaşma sağlanınca Kazvin'e giden Osmanlı elçilerinin 25 Eylül 1561 tarihinde önce Bayezid'i, ardından da oğullarını boğarak öldürdükleri kaydediliyor. Bayezid ve oğullarının cenazelerinin Sivas'a getirilerek defnedildiği, Bayezid öldüğü zaman 36, en büyük oğlu Orhan'ın ise 16 yaşlarında olduğu bilgisi yer alıyor.

Bayezid'in ölümünden sonra İstanbul'a getirilen eşinin de bir kale içinde tutulduğu ve yanında bulunan 3 yaşındaki oğlunun da öldürüldüğü tarihi kaynaklarda aktarılıyor.

Cihangir:

· Cıhangir: 1531'de İstanbul'da doğup, ağabeyi sehzade Mustafa'nın ida­mında geçirdiği şoka bağlı olarak olaydan 21 gün sonra 27 Kasım 1553'de vefat etti...

Şehzede Cihangir, küçükken geçirdiği bir hastalık nedeni ile kambur kalmıştı.

Kanuni bu neden ile Cihangir'e düşkündü.

Cihangir ne fiziksel ne de ruhsal açıdan tahta uygun değildi: sakattı, şiirden hoşlanıyordu ve savaşa karşıydı. (alıntı)

Okuduklarımdan sonra anladım ki, biz çok huzurluyuz, biz taht kavgasını iyiki bilmiyoruz, bilmeyelim de...

Biz laik bir devlette yaşamalıyız.

Biz Cumhuriyet'le idare edilmeliyiz.

Kardeşlerimizden korkmalıyız, babalarımız bizi gözünden sakınsın, annelerimiz bizi baş tacı yapsın...

Biz bırakalım taht kavgasını, biz yarım ekmeğimizi kardeşimizle, oğlumuzla, kızımızla, yakınlarımızla paylaşalım.

Onların zamanı çok zormuş.

Çok zor...


Nazan Şara Şatana
http://blog.milliyet.com.tr/hurrem-in-cocuklarina-ne-oldu-/Blog/?BlogNo=358129