ZEYTİN YAĞLI BARBUNYA...

Başlatan sevda, 21 Aralık , 2007, 15:00:21

« önceki - sonraki »

sevda

Zeytinyagli barbunya
KAÇ KISILIK: 6
HAZIRLAMA SÜRESI: 5 dk
PISME SÜRESI: 25 dk
Malzemeler:


1 kg barbunya fasulye

5 domates

3 sogan

3 dis sarimsak

1 çarliston biber

Yarim su bardagi zeytinyagi

1 kesme seker

2 çorba kasigi limon suyu

2.5 su bardagi sicak su

3-4 dal maydanoz

Tuz, kirmizi tozbiber

Hazirlanisi:
* Barbunyayi ayiklayin. Domatesleri soyup küp küp dograyin. Soganlari soyup küçük dograyin. Sarimsaklari soyup ezin. Çarliston biberi temizleyip ince seritler halinde kesin. Maydanozu temizleyip kiyin.

* Zeytinyagini tencerede isitip sogan ve sarimsagi pembelestirin. Domatesi ekleyin. Tuz ve kirmizi tozbiber serpip hafif pisirin.

* Barbunyayi ilave edin. Seker ve limon suyunu ekleyin. Kisik ateste kapagi kapali olarak kendi suyuyla 2-3 dakika pisirin.

*Iki buçuk bardak sicak suyu ilave edip orta ateste 10 dakika pisirin. Atesi kisip barbunya yumusayincaya kadar pisirmeye devam edin. Atesten alip kapagi kapali olarak sogumaya birakin. Servis tabagina alip maydanozla süsleyin ve servis yapin.