29 Mart , 2024, 10:24:35

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


HAFTA HAFTA BEBEK GELISIMI ......

Başlatan zelis, 15 Aralık , 2009, 21:12:18

« önceki - sonraki »

ĸﻪгﻪოεl

ay canım teşekkürler paylaşımmınız süper Hamileliğinizin Seyri: 21. Hafta
- Vücudunuzdaki Değişimler
Bu haftadan itibaren bebeğinizin oynama sıklığı ve hareketlerin hissedilebilirliği artacacak. Siz de bebeğinizin hareketlerini daha çok hissetmeye başlayacaksınız. Yalnız bu hareketler istikrarlı olmazsa korkmayın.Hareketler bebeğinizin beyin dokusu geliştikçe daha istikrarlı ve anlamlı olacaktır.İleri ki haftalarda bebeğinizin seslere, yediklerinize ve hatta sizin konuşmanıza tepki verdiğini göreceksiniz.Bazı anne adaylarında bu ve ileri ki haftalarda burun kanamaları yaşanabilir. Bu burun kanamalarının sebebei vücuttaki kan miktarının artması ile dışarıya yakın olan burun içindeki kılcal damarların daha kolay çatlamasıdır.Bu kanamalr normal kabul edilse de her burun kanaması bu duruma bağlanamaz. Bu yüzden mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
-Bebeğinizdeki Gelişimler
Bu hafta bebeğinizin kalbi daha fazla kan pompalamaya başlar. Bebeğinizin içinde bulunduğu ortam az oksijene sahip olduğu için kalp kası daha hızlı çalışmak durumundadır ve kan vücudu daha hızlı dolşır. Bu yüzden bebeğinizin kalp atışları dakikada 120-160 a kadar çıkabilir.Bazı anne adaylarında plesenta doğum kanalı girişine yakın duruma gelebilir(buna 'eş aşağıda'da denilir)Bu plesenta previa(önde gelen plesenta) durumunda kanamalar yaşanabilir. Fakat plesenta zamanla normal yerine döneceğinden bu kanamalar da kesilecektir.Bu haftada bebeğinizin boyu 28 cm, ağırlığı da 400 gram civarındadır.




мiŁenα.

« Yanıtla #6 : 15 Aralık , 2009, 22:18:20 » Alıntı 

--------------------------------------------------------------------------------

Hamileliğinizin Seyri: 25. Hafta
- Vücudunuzdaki Değişimler
Rahminiz bu hafta futbol topu biyüklüğüne erişmiştir. Bu ağırlık beldeki sinirlere baskı yapar. Bu baskıda belde ve bacaklarda zonklama tarzında ağrılara yol açar.Bu ağrılara çare olarak sık sık pozisyon değiştirmek, ılık duş almak ve ağrıyan yerlere buz tatbik etmek işe yarayabilir. Eğer ağrılarınız çok şiddetli olursa doktorunuzun önerdiği ağrı kesicilerden kullanabilirsiniz.Karnınızın tam olarak dışarıya çıkmasına izin verin.
-Bebeğinizdeki Gelişimler
Bu hafta da kemikler gelişmeye devam ediyor, sertleşiyorlar. Bebeğiniz bu hafta yaklaşık 33 cm ve 800 gram.

cok sağol zelişş :opucuk:

ilknur gülmektn yarıldım alemsın he :toothy10:


:love9: :love7: :love9:


zelis

rica ederim kizlar ,  :flowers:

ilknurcugum sna kolay gelsin canimm :ehi: bol bol efor sarf edecen sanirim  :toothy10: