28 Mart , 2024, 12:01:10

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Calpol Şurup

Başlatan aslı, 06 Aralık , 2007, 12:47:25

« önceki - sonraki »

aslı

Bana gelen bu mesajı sizinle paylaşmak istedim.  Allahım sen çocuklarımızı koru  :amin: 

ÇOCUĞU OLANLAR LÜTFEN DİKKAT

18.11.2007 Akşam saat onda 2,5 yaşındaki oğlumun ateşi çıktığı için bir ölçek CALPOL süspansiyon (şurup) verdim. Çocuğum içerken bir şeyler çiğnemeye başladı. O arada cam parçalarının kırılma seslerini duyuyorum ve hiçbir şey yapamıyorum. Çocuğumu kucaklayıp tükürmesini söylesem de çocuğum çiğnemeye ve ne yazık ki yutmaya devam etti. Herhangi bir müdahalede bulunamadım çünkü ağzına elimi soksam cam parçaları belki ağzına batabilir diye. Bebeğimin yediğinin, CALPOL şişesinin kenarında oluşan şeker kristalleri olabilir diye şişedeki şurubu süzgeçten geçirdim ve gözlerime inanamadım. İçerisinde irili ufaklı cam parçaları vardı. Bazı parçaları alamadım ince kılcal cam şeklindeydi. Acaba Calpol şişesini mi kırdım diye düşündüm ancak şişede sağlamdı. Bu kadar cam parçası o şişeye nasıl girmiş olabilirdi?

19.11.2007 Tarihinde GLAXO SMITH KLINE firmasıyla görüşüp durumu bildirdim. Firma yetkilileri gerçekten çok ilgililerdi. Gebze fabrikadan , merkezden telefonlar geliyor ve cam parçalarını ve Calpol şişesinin istiyorlardı. Büyük firmalar !! tabiî ki bu tür olaylara önem verirler. Bende vakit geçirmeden cam parçalarını ve ilaç şişesini en yakın eczaneye saat 11 gibi ulaştırdım. Ancak eksik olan bir şey vardı!! Firma yetkililerinden hiç kimse çocukta olabilecek muhtemel rahatsızlıktan dolayı neler yapmam gerektiğini söylemiyorlardı. Onlar sadece cam ve ilaç şişesini alıp inceleme yapmanın hesabındaydılar, buda bizim 26 aylık bebeğe daha doğrusu insana verdiğimiz bir değerin ölçüsüydü sanırım.

21.11.2007 Firma yetkilileri henüz daha ilaç şişesini alıp inceleme yapmadılar. Firma yetkilisiyle görüşüp henüz daha bir önlem alınmadığını söylediğimde yetkilinin rahat tavrı ve ilgisizliği beni daha da üzmüştür. Sanırım böylesine bir SKANDALIN büyümesini istemiyorlar. Dolayısıyla hala daha bebeklere o partide olan ürünlerin satışı devam ediyor.

22.11.2007 Bu gün GSK firmasından konuyla ciddi şekilde ilgilenebileceği söylendiği bir başka yetkiliyle daha görüştüm sanırım görüştüğüm kişi olayı ciddiye aldı ve öncelikle ürünün seri numarasını aldı ve kırık cam parçalarını başka bir eczaneden aldırtıp inceleme başlatacak.

Sizinde elinizde mor kutulu CALPOL 04/07 üretim tarihli 01353 parti nolu ilaç varsa tereddüt etmeden atın veya iade edin ve mümkünse aldığınız ilaçları kontrol edip çocuklarınıza içirin.

Çocuğumun sağlık durumuyla ilgili şuana kadar bir olumsuzluk görülmedi umarım görmeyiz de.



Saygılarımla



Erkin DAĞAŞAN

[email protected]





aslio

Aslıcım bu yazdığın mail sana nasıl ulaştı bilmiyorum ama tamamen gerçek canım. Çünkü bizim bürodan arkadaşın İstanbuldaki arkadaşının başına gelmiş bu olay(aynı kişi) bize geçen hafta anlatmıştı arkadaşım paylaştığın için teşekkürler canım...

aslı

Bir arkadaşım göndermiş adaşım buraya mesajı eklerken inşallah doğru değildir diye düşünmüştüm ama gerçekmiş. Bu kadar nasıl rahat oluyorlar bu ilaç firmaları çocuklarımızın sağlığı ile nasıl böyle oynuyorlar  :cildir: . ilk işim evdeki şiseyi kontrol etmek olacak.



duru boncuk

ayy bizde kullanıyoruz calpol allah korusun bu nasıl bir sorumsuzluk ne biçim bir ülke inanamıyorum yaa tarihlere baktım o serii değil bizdeki ama yinede verirkeb çok dikkat edicem ne olur ne olmazz  :violent1: :violent1: :violent1:

sevda

Yaaa inanmıyorum bu ne yaaa bizede dr muz vermişti bu arada peditus ve aferinleride vermeyi artık tavsiye etmiyorlar içlerindeki bir madde den dolayı.... :-\

şerife Berat

sevdacım pedıtusta ne varmıs bızım oksurugumuz baslayınca onu verıyor doktorumuz,oda gecırmezse actıdem kullanıyoruz
ama beratın bı yerı agrısa calpol verıyorum ben ne yanı ılaclaradamı guvenemıycez bu memlekette  :cildir:

sevda

Yurt dışında yasaklanmış bu ilaçlarrr....

yeliz&osman

bende oğluma veriyorum ve daha az önce verdim  :cussing:

sevda

Ya drnuza sorun yada netten detaylı bir araştırma yapın ben öyle yapıcammm çünkü... ;)

Almiş'inAnniş'i

ay ben kutusunu attım nasıl bakıcam ki  :dontknow:
ama ben şurubu kaşıkla vermiyoru
multi tabs'ın damlalığı ile veriyorum  ::)

burcu-emir

benim elimdeki calpol 04.07 tarihli ve aynı seri numarasına sahip  :-ooo hemen süzgeçten geçiriyorum.eğer aynı şey varsa yazarım.zaten sırf buraya yazmam heryere yazarım ya  :caca:



nagihan

aferin burcu
bu arada bende baktım kutuya. benimki allahtan 01.07 tarihli çıktı  8)


burcu-emir

ooohh şükürler olsun  :amin: çıkmadı bişey...şimdi içim rahat  :aferin:



ilknur

ay ınanmıyorum yaaaaaaaaa bu ne düşüncesizlik ıhmalkarlık ne dıyeyım vıcdansızlar saglıkla oyun olurmu ya dıkkatlı olusa onem verılse hıç bırsey olmaz bende baktım evdekılere degılmış şükür ama daha önce çok kullandım  ya ama şimdi pişman oldumbırdaha mı asla almıcam tesekkurler bıldırdıgınız için

mavili

çok şaşırdım ya konunun üzerinden bayagı zaman geçmiş ama okuyunca yorum yapamadan duramadım bende calpol kullanıyorum ve artık süzgeçten geçiripde vercem sanırım ille cam parçası degil ya başka bişeyler varsa ne bileyim zararlı bişeyler damlamışsa içime kurt düştü şimdi
evet peditus ve aferin türü şeyler bebeklere yasaklandı bu arada