çok acil bebeğimin ateşi var, 38,5 derece ölçtüm, ne yapacağım

Başlatan inci bhr, 16 Eylül , 2007, 13:03:10

« önceki - sonraki »

nagihan



inci bhr

sağol canım, özellikle böyle zamanlarda moral çok önemli oluyor. ve soğukkanlılığı koruyabilmek. fikir alışverişinde bulununca, bir de güzel dualar alınca moralim daha iyi oluyor

henüz ishal yapmadı, az önce yine doktorumuzu aradım, dün yeşil su gibi ishal yaptığını hatırlattım, antibiyotiktendir dedi yien, bugün geçmez ve devame derse gaita tahlili yaparız dedi. yeşil renk olması, barsaklardan hızlı çıkmasındanmış, endişelenme dedi. ben de biraz daha rahatladım.

bir de antibiyotik ishaline karşı bir ilaç dedi, minik poşetlermiş, toz , suyla karıştırıp yarım poşet ver dedi. ama adını unuttum şimdi  :honk:
tekrar arayım , alıştılar zaten bana  ;)



irem eren

küçük paketteki toz gerçekten çok işe yarıyor benim oğlumunki anaında geçti inşallah sizinkide geçer.bide eğer yedirebilirsen nişastalı yoğurtta çok işe yarıyo.tekrar geçmiş olsun canım bize haber ver ama mutlaka

sevda

Canım bazı bebekler  hasta olunca genelde yemek yemeyi red ederler bazılarıysa hiiiç aldırış etmeden devam ederler zaten bizde öyle değilmiyiz rahatsızlanınca mesela ben yemek yemem ama eşim herzaman yemek yemeyi tercih eder ne olursa olsun.

Sen canını sıkma bak kayınvalidem hep arhan hasta olunca hani bende çoook üzülüyorumya şonu der çocuklar çiçek gibidir bir bakarsın solmuş bir bakarsın ertesi gün çiçek açmış der ver bende alıştım bu söze gerçekten senin bebeğinde en kısa zamanda iyileşicek ve sana gülücükler atmaya devam edicek annesi.. :opucuk:

inci bhr

benim fıstık 8 aylık oldu 3 aydır ek gıdaları deniyoruz, ama hiiç sevmiyor. daha doğrusu ilk başlarda yavaş yavaş başlamış ve günde 4 öğün çeşitli sebze yemekleri yemeye başlamıştı, keyifle gidiyordu ki, bir gün yemekten hemen sonra dışarı çıktık araba çok viraj dönünce kucağımda uyuyordu, çok aşırı kustu. bir de geniz akıntısı başladı, öksürtüyordu yemek yeyince de, o zamandan sonra 2,5 ay oldu hâlâ yemekleri reddediyor. kaşık görünce ağlamaya başlıyor, ben bzaen zorla yediriyorum çünkü kilo problemimiz var çok ciddi, doktorumuz yemek zorunda diyor. tabi kızım doktoru ile aynı kanaatte değil  :k06:

şimdi ağzına zorla vermek bile mümkün değil hastalığı nedeni ile iyice nazlı oldu.

ishali azaldı, yeşil ve su gibi değil artık. altın sarısı cıvık kıvamlı. ve günde 1-2 kez yapıyor. bu nedenle ilaç kullanmadım.

yemek konusunda da kemirme torbası diye bir ürün varmış, ondan alacağım, vereceğim eline, kendi başının çaresine baksın  ;D  :icon_thumright:

annem de çiçek örneğini vermişti bana. gerçekten de bir anda parmakları bile inceldi, zaten 1-2 günde hafif kalınlaşmıştı, geldiği gibi gitti kilolar.

bir de antibiyotiğini vermeyi başaramıyorum. hemen tükürüyor. yarın doktorumuza da soracağım



Almiş'inAnniş'i

büyük bebek mamalarını deniyor musun? onları yiyor mu?  :sad1:

inci bhr

remziyeciğim, benimkinin derdi tadları sevmemesi değil, yeme olayına karşı. yememesi gerektiğini sanıyor  :D , yoksa muzu, patatesi, tel şehriye çorbasını, organik berker carmokid mamalarını, milupa tahıllı muhallebiyi, meyvaları seviyor. ama yemeyi kabullenemiyor. eline verince yiyor mesela şeftaliyi, ama ben yedirmeye kalkışınca reddediyor.

zaten biberonu hiç sevmedi, kabul etmedi mama konusunda. sonraları su için kabul etti yalnızca



Almiş'inAnniş'i

eh sende ver eline yesin o halde  :toothy10:
gerçi sana azıcık iş çıkar ama  ;D

sevda

Bizde ilaç içme özürlüyüz içiremiyordum senin gibi sonra arkadaşımın tavsiyesiyle multitaps diye vitamin ilacı var onun damlılığıyla kaşala göz arası veriyorum hemencecik dene bir bakalım sizinkide içicekmi.

Birde bazı antibiyotikler hem kusturuyor hemde kakasının rengini çişinin kokusunu değiştiriyor ayrıca bişik oluyor popoları bunları unutma ya değiştirsin yada muadil başka bir ilaç versin bizde de aynı sorun olunca değiştiriyoruz.

inci bhr

valla remziye eline veriyorum da henüz dişleri olmamasına rağmen öyle bir ısırıyor ki, kocaman parçalar koparıyor ve tabi ki boğazına kaçırıyor, Allah korusun bir çok kez yüreğimize indiriyordu. sert elma falan veriyorum, büyük koparamıyor, dişleyip duruyor ama muz, şeftali, domates gibilerinde çok dikkatli davranıyorum. bir de ekmek veriyorum eline sert köşe, ama yumuşatınca o da riskli oluyor. yine kontrol altında tutarak veriyorum. tabi bunlar karın doyurmuyor, keyf yapıyor sadece   :D
etrafı batırsın, önemli değil, feda olsun kızıma, biraz daha büyüse, karnını doyurur inşallah. şu kemirme torbasını hâlâ alamadım.

siz görmüş müydünüz bunu, linkini vereyim: http://www.civcivbebe.com/productDetail.aspx?ID=1773

sevda ben damlalık, enjektör, kaşık, biberon, çorbayla karışık herşeyi denedim ilaçlar için, ama yok boğazından geçiremedim. ağzına bir şekilde girmesini sağlasam da hemen tükürüyor, zaten dili tetikte bekliyor.

acaba antibiyotiği 1 hafta devam ettirmesem, kessem, zararı olur mu ki. bunu doktora sormaya çekiniyorum da  :-\

pişik yapmadı neyse ki, kusma falan da yok çok şükür. ama isterdim ki vücudunun enfeksiyonu kendi başına yenme fırsatını tanısaydım, çok pişmanım şimdi. türkiyede hemen antibiyotik verilmesini kabullenemiyorum.



Almiş'inAnniş'i

bu kemirme trbasının linkini bu gün bizim sayfada kızlara gösterdim ve pek beğenmediler. aslında bence hiç fena değil. ama para verip almam, bir tülbentin ortasına koyup bir tühüm attığında da aynı işi görecektir  :icon_thumright:
ben kendine ver yesin derken daha çok kaşıkla yenen şeylerden bahsetmiştim ama cehaletimi de itiraf etmek zorundayım, 8 aylık bir bebek kaşık kullanabilir mi bu konuda hiçbir fikrim yok  :laughing7:
multi tabs kullanıyorsan eğer antibiyotiği onunla karıştırabilirsin bebekler çok seviyor çünkü tatlı  :icon_thumright: biz devit-3 yerine onu kullanıyoruz, bizim hatun beğenmedi deviti  :laughing7:

inci bhr

ben alacağım o kemirme torbasını, tülü düşündüm de, tül ağzını zedeleeybilir, yumuşak plastik daha iyi olur gibi geldi.

kaşık kullanmaya henüz başlamadık, daha erken teyzesi. ellerini yalasa önüne kaseyi koyuyorum da, etrafa ve başına sıvamayı tercih ediyor, halbuki poşet, peçete bulsa hemen ağzına götürüyor, hiç affetmiyor  :hungry:
benim ki en sevdiğini bile ben verince istemiyor. acaba şişeyi versem dikleme yapar mı ki  :tongue3:




Almiş'inAnniş'i


inci bhr

tülbent aklıma gelmemişti  :D, benim aklıma gelen kızımın karyolasının cibinliğinden artan parçaydı, o da çok sert.

bakınayım yarın geniş delikli bir tülbent bulursam, ama benimki onu düğümleriyle bütün bütün yutmaya teşebbüs edebilir, Allah korusun :)

deneyim yarın, sağol canım.



Almiş'inAnniş'i