29 Mart , 2024, 01:38:38

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Devit-3 Kullanan Var mı?

Başlatan elvan, 09 Eylül , 2007, 14:24:25

« önceki - sonraki »

burcu-emir

elvancım,sen mantıklı akıllı bi hanıma benziyorsun.oğlun için en iyisini yapacağına eminim.
dualarım sizinle  :amin:



elvan


sevda

elvancım


    Canım çok geçmiş olsun allah sağlık versin bitanem bizde ilk 4 ay kullandık ve 3 damla verdim dr. demesiyle sonrada ferrum verdik 1 yaşına kadar.

sibell&gökhan

ELVANCIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN ATLATACANIZ İŞALLAH.bizimle paylaştığın için bizide bilgilendirdiğin için çok sağol canım

SEVDA ferrum kan ilacı değilmi.devit le onun bi ilgisi yok ama değilmi. ???

sevda

15 Eylül , 2007, 16:00:30 #19 Son düzenlenme: 30 Eylül , 2011, 10:54:49 Emine
Evet canım bir ilgisi yok sadece geçiş evremizi yazmak istedim kilolu bir bebekti arhan ama dr. bütün hastalarında bu yolu izliyor önce 4 ay devit sonra ferrumla devam ediyor birde polivit vardı 5 aydan sonra onuda kullanmaya başlamıştık ama ilk önce tadını beğenmedik xxxxx verdi ama polivittteki bazı vitaminler onda olamayınca bizde geri polivite döndük ve yemeklerine karıştırarak verdik canım.

elvan

bizede doktorumuz ferrum 3 damla ve calcidine (1er kaşık )yazdı. ama oğluşum pek sevmiyo bunları.daha yeni k gıdaya geçiyoruz zaten.

sevda

Elvancım sende ek gıdaya başlamışsın onların içine katarak vermeye çalış istersen birde öyle dene bizde poliviti beğenmemiştik bende uzun bir süre alışıncaya kadar öyle verdim canım.

-Butterfly-


  Bu İLaCa DiKKaT...

--------------------------------------------------------------------------------
Çocukların kemil gelişimini desteklemek amacıyla kullanılan Devit-3'te fiziksel bozukluk saptandı.


Bu İlaca Dikkat Analiz raporu incelemesinden sonra ilaçların dağıtılmış olduğu saptanırsa toplama yoluna gidilecek

BEBEK ilacı Devit-3'te fiziksel bozukluk saptandı. Sağlık Bakanlığı'nın referans laboratuarı Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan 28.12.2006 tarihli raporda Devit-3 Oral Damla için karar olarak 'Yapılan inceleme ve analiz sonuçlarına göre numune solüsyonunda şişe dibinde yoğun tortu ve çalkalandığında yukarı doğru yükselen partiküller tespit edildiğinden numunenin fiziksel görünüş yönünden uygun bulunmadığını bildirir rapordur' denildi. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Mahmut Tokaç, piyasada DEVİT-3'ün iki türlü bulunduğuna dikkat çekerek 'Analiz raporunda 'belli seri numaralı ilaçlar' denildiği için bunlar dağıtılmamış olan ilaçlar da olabilir. Dağıtılsa da toplatma yoluna gidilir' diye konuştu.

DEVİT-3 NEDİR?

DEVİT-3 adlı ilaç çocukların kemik gelişimi için gerekli olan D vitamini ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılıyor. Özellikle çocukların 0-2 yaş döneminde beyin gelişiminde D vitamini etkili oluyor. D vitamininin eksik alınması bebeklerde 'bıngıldak' olarak anılan beynin üstündeki kemik yapısının geç kapanmasına, fazla alımı ise erken kapanmasına neden olarak beyin gelişimini yakından etkiliyor. Bunun yanında bebeklerin kemiksel gelişimi açısından da etkili oluyor. Sağlık Bakanlığı, son birkaç yıldır vitamini ücretsiz olarak dağıtıyordu.

TEB BAŞKANI DOMAÇ: TOPLATILIR, SORUN ÇIKMAZ

TÜRK Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç, ilaçların gerek ithalat boyutunda, gerekse de piyasadayken Sağlık Bakanlığı tarafından kontrollerinin yapıldığını belirterek 'Kontroller ve numune incelenmesinde olumsuz bir rapor çıkmışsa bakanlık İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü kanalıyla ilaçları toplatır. Bu vitamin D vitamini eksikliği için veriliyor, çocuklara bir şey olmaz' diye konuştu.

PROF TUNCER: METABOLİZMA BOZUKLUĞU OLABİLİR

HACETTEPE Üniversitesi Çocuk Hematolojisi Bölüm Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer ise bozuk olan ilacın çok fazla miktarda alınmasının metabolizma bozukluğu ve böbrek taşı gibi sorunlara yol açabileceğini söyledi.

SAHTE VE SÜRESİ GEÇMİŞ İLAÇLAR

İSTANBUL ile birlikte toplam yedi ilde düzenlenen operasyonda piyasaya sürülmek üzere çalıntı ve kullanım süreleri geçmiş ilaç ele geçirilmesi dikkatleri halk sağlığını yakından ilgilendiren ilaç satışı ve dağıtım ağı üzerine yoğunlaştırdı. Yetkililer denetimleri sıkılaştırdıklarını açıkladı. Türkiye'de internet üzerinden ilaç satışında yasal boşluk olduğu ve ilaçlara barkod uygulaması geleceği



sibell&gökhan

26 Eylül , 2007, 13:43:40 #23 Son düzenlenme: 30 Eylül , 2011, 11:28:56 Emine
bende d.3 le ilgili netten araştırma yaptığımda okumuştum bunları zaten d.3 vermiyorum multitabs veriyorum.ne olursa olsun bebeğimin sağlı herşeyden önemli çevremdeki veren arkadaşlarımıda şiddetle uyarıyorum bazıları dinliyolar bazılarıda önemsemiyolar.arkadaşlar lütfen devit 3 kesin çünkü gerçekten bizim zamanımıdaki yada 1 kaçyıl önceki devit-3 şimdiki devit-3 le aynı değil
nacizane fikrimi paylaşmak istedim....

sevda

 :-ooo Eee biz kullandık ne olucak şimdi... ???

nagihan

26 Eylül , 2007, 14:23:38 #25 Son düzenlenme: 30 Eylül , 2011, 11:29:14 Emine
bu yazılanlardan sonra bende devit 3 ü kesip multitabs vermeye karar verdim.  :hıhı:


sevda

Ah nagiş neler duyuyoruz bak şimdi mademki böyle bir durum varmış ortada bu dr lar ne diye bizim bebeklerimizin geleceğiyle oynuyorlarki anlamış değilim... ???

Almiş'inAnniş'i

26 Eylül , 2007, 16:53:30 #27 Son düzenlenme: 30 Eylül , 2011, 11:29:34 Emine
bizde doğumdan beri multitabs veriyoruz
çok üzücü bir haber, sağlık bakanlığının bunu çok daha titiz bir şekilde incelemesi gerekiyordu, milyonlarca çocuğa verilen bir ilaç.
bir vatandaş olarak şiddetle kınıyorum!

jbdun

ben de yarın doktora götürcem kızımı, dra bi sorıyım bakıyım,
hergün 3 damla ama ben de bazen unutuyorum vermeye

sevda

 :caca: bende kınıyorum vede diyorumki artık deneme tahtası  haline gelen bizler bu gidişata bir dur diyelim ve her ilacı vermeden önce iyice arştırıp soruşturup öyle verelim bebeklerimize biz yandık bari onlar yanmasın... :caca: