29 Mart , 2024, 12:23:53

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Karışık Pizza

Başlatan мiŁenα., 29 Mayıs , 2009, 14:34:59

« önceki - sonraki »

мiŁenα.

29 Mayıs , 2009, 14:34:59 Son düzenlenme: 02 Mart , 2011, 16:33:21 Emine
en kolay şekliyle size anlatmaya çalışacağım
pizzaya başlamadan önce kısa süre mayalandırma işlemimiz var, önce onu göstereceğim
yaklaşık 1,5 su bardağı ılık su var
ılık suyu bardağa aktarıyorum
1 çorba kaşığı kuru maya, üzerine ilave ediyorum
1 tatlı kaşığı kadar toz şeker var
bunu da ilave ediyorum, karıştırıyorum
ve 10 dakika beklemeye bırakıyoruz
görüldüğü gibi mayamız eridi, kabardı,
yoğurma kabına aktarıyoruz
üzerine 3 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı kadar tuz ilave ediyoruz
unu eklemeden önce...
karıştırıyoruz ve ele yapışmayan...
fakat çok da sert olmayan bir kıvam alana kadar...
elenmiş un ilave ederek yoğuruyoruz
un ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz
özellikle unu azar azar ilave ediyoruz
hamuru yoğurduk, üzerini streç filmle kapatıp...
yaklaşık 1 saat mayalanması için bekliyoruz
hamurumuzu yoğurduk, 1 saat kabarması için beklettik...
ve görüldüğü gibi iki misli kabardı
hamuru açmadan önce; pizza için gerekli malzemeleri...
üst malzemesini bir kez hatırlatmak istiyorum
bunun sınırı sonu yok, neyi çok seviyorsak onu ilave edebiliriz
bizim tarif edeceğimiz pizza için;
yaklaşık 10 dilim salam
4 adet sosis, çeyrek kangal sucuk
1 çorba kaşığı kekik
4 çorba kaşığı ketçap
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı su
ve tabi olmazsa olmazı kaşar peyniri
2 su bardağı kadar
şimdi açma işlemine geçebiliriz
kabarmış mayalı hamurumuzu bir kaç kez çevirerek yoğurduk
ve açmak üzere unlu zemine aldık
üzerine de biraz un serpiyoruz
tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz
hamuru açtık, tepsinin şekline göre yerleştirdik
4 çorba kaşığı ketçabımız var
3 çorba kaşığı sıvıyağ
ve 3 çorba kaşığı suyla karıştırıyoruz
arzu edilirse acı ketçap da kullanılabilir
hamurun üzerine yayıyoruz
karışımı yaydıktan sonra, kekikiği serpiyoruz yüzeyine, bu da arzuya bağlı
isterseniz kullanmayabilirsiniz
bir miktar tabanına rende kaşar serpiyoruz
hamurun yumuşak olması için
daha sonra; sosis, salam ve sucuğu homojen şekilde hamurun üzerine dağıtıyoruz
evet malzemeyi düzgün bir şekilde yerleştirdik
üzerine kalan kaşar peynirini serpiyoruz
bunun da homojen şekilde dağılmasına özen gösterelim
pizzamızın hazırlanma işlemi tamamlandı
şimdi pişme işlemine geçiyoruz
200 derece önceden ısıtılmış fırında
kaşarlar eriyip, hamuru pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
pizza pişti, çok lezzetli görünüyor
benden size tavsiye, fırından alacağınız hazır çiğ hamurla da olsa...
mutlaka bir pizza yapmayı deneyin, memnun kalacaksınız
inşallah afiyetle yersiniz, hoşçakalın



:love9: :love7: :love9:


#tugba#

05 Haziran , 2010, 18:23:21 #1 Son düzenlenme: 02 Mart , 2011, 16:33:43 Emine
bu tarin hemen hemen aynıı bendede var çok yapıyorum ve gerçekten çok güzel oluyo tavsiye ederim tşkler  :hungry:
Yaklaşıyorum bebeğim yavaş yavaş sana.Hadi gel çok ihtiyacım var sana...

✿sweet_sweet✿

29 Haziran , 2010, 07:04:28 #2 Son düzenlenme: 02 Mart , 2011, 16:33:56 Emine
yitirrr yaaa pizza yiye yiye beynimin ici hamur olduu :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: