Bebeğinizi Yıkarken Kulağına Su Kaçmaması İçin Neler Yapıyorsunuz

Başlatan sevda, 28 Ağustos , 2007, 16:24:58

« önceki - sonraki »

sevda

Merhaba  anneler benim oğlum 2 defa kulak iltihabı geçirdi ve her bonyosunda  yada tatile giderken hep haliyle doğal olarak çok endişeleniyorum acaba kulağına suyun kaçmaması için neler yapmalıyım bu konuda yardımcı olursanız çok sevinicem şimdiden ilginize teşekürler sevgilerle. :-*

elvan

bana büyükler banyo yaptırmadan önce yağlı pamuk tıka kulaklara demişlerdi. uygulamadım ama iyi fikir gibi.yağ suyu geçirmez.

sema_aksu

Ben Barış doğduğundan beri sperlik kullanıyorum. 2003 yılında yeğenimin doğumunda mothercare'den almıştım, o hiç kullanmadı bize yaradı.  ;D Şimdi var mı bilmiyorum ama istersen bir bak mothercare'e. Barış bu sayede hiç yüzüne su gelme korkusu ve klağına, burnuna, ağzına kaçma tehlikesi yaşamadı. Ama şimdilerde sıkılıp çıkarmaya kalkıyor, be de ilgisini başka yöne çekip zorla da olsa takıyorum. Yarın bir fotoğrafını çekip eklerim sayfaya.
Sevgiler..

Almiş'inAnniş'i

ben her allahın günü yıkıyorum kızımı ama hiç böyle bişeye ihtiyaç duymadım  :dontknow:

burcu-emir

bebek hemşiresi kulak memesiyle kulağını kapayın  o şekilde suyu dökün demişti.ilk günden beri öyle yıkıyorum bi problem olmuyor.



sema_aksu

Ben yine de siperliğin fotoğrafını ekleyeyim. ;) Kulak memesiyle kapatmak veya kafasını öne eğerek yıkamak benim de bildiğim yöntemler. Ama bu siperliği kullanarak oyun oynarken bile banyosunu yaptırabiliyorum. E malum büyüdükçe banyoda bile hareket halinde oluyorlar.  :D

[eklenti yönetici tarafından silindi]

sevda

semacım


         Canım ben bunu hiç görmemiştim sağol bitanem aslında hep uğrarız kıyafet alırız oğluşuma ama bonyo gereçlerine uzun süredir bakmıyorum umarım vardır yine çünkü bu tam benim istediğim bir şey ilgin için sağol bu arada oğluşun çooook tatlı allah nazardan saklasın :nazar:
     
       kızlar ben söylediklerinizi yaptım mesela kulak tıkaçları, yağlı pamuk, ellerimle kulaklarını kapatmak ama inanınki eğer bebeğiniz çok hareketli ve herhangi bir cisme karşı elle mudahalesi varsa inanınki bunlar bile çare olamıyor malesef.

sema_aksu

Sevda tam da bu gün oğlumun orta kulak iltihabı başlangıcı olduğunu öğrendim. Ve şimdi sayfaya yeniden baktım da seninki de 2 kere geçirmiş. Doktora özellikle kulağa su kaçarsa mı olur diye sordum, hayır dedi, mesela boğaza yerleşen bir virüs veya uzun süre seyreden burun tıkanıklığı, solunum yolu enfeksiyonları neden olurmuş. Yani su kaçtığı için hasta olduğunu düşünüp üzülme.

inci bhr

bize de doktorumuz banyoda kulaklarına su kaçmasını engellemememizin daha iyi olacağını, kaça su sayesinde kulaklarının içinin yumuşayacağı ve kir pas ne varsa akıp, temizleneceğini söylemişti  :)



sevda

semacım
   
     Bitanem bizimde ilk kuşadasında oldu ve başlangıcı olduğu için hemen antibiyotikle cevap alırız demişti ordaki bayan dr.sonra iyleşti ve 2 ay sonra ordakinden daha şiddetli ve 1,5 gün 39,5 dan ateşi düşmeden sabahlayarak geçirdik ve sabah akşam 3 gün iğneler ve 5 günde antibiyotik kullandık bizim burdaki dr. da sizinki gibi sadece su yoluyla değilde enfeksiyon bakteri ve bn. şeylerde hatta vücut kendisi dahi üretebiliyormuş bunu ama ben banyoyuda önlem olsun diye belki farklı tekniklerle yıkayan anne adayları vardır diye bir nebzede olsun bana ne yarayabilir oğluma yapmak için diye yazmıştım ama bu bir başladımı uzun senelerde devam edceğini duydum onada çok üzülmüştüm  :-[ ablamın oğlu 7 yaşına kadar çekti mesela bilmiyorum ama hem senin güzelbebeğin hemde benimki ve diğer annelerin bebeişleri hiç yaşamasın yaaa. :amin:

          incicim


     Canım yinede sen önlemini al ne olur ne olmaz bitanem bazen her doktor aynı fikirde olamayabiliyor.

sema_aksu

Yazdıklarından gözüm korktu Sevda, ya sık tekrarlarsa?

Biz pnömokok aşısı yaptırdık aslında, bu aşı ortakulak iltihabına, zatürreye ve menenjitin bir tipine karşı üretilmiş bir aşı. Ama o zaman bile doktorlar aşıyı yaptırdıktan sonra olmayacak diye bir şey yok demişlerdi. Çünkü yanılmıyorsam 195 çeşit pnömo mikrobundan sadece 6 ya da 9 tanesine(yanılmıyorsam) etki edebiliyormuş, bu 6-9 tanesi de en şiddetli seyreden mikropmuş. Yani daha kötü olmayacağına inanıyorum, en azından aşıya biraz da olsa güvenmek istiyorum.

Of yaa, evet, bir daha biz de yaşamayalım, başka çocuklar da.

sevda

Semacım sizdede ateş oldumu bizimki kadar bizde inanılmaz bir 2 gün yaşamıştık bu rahatsızlıktan ötürü ve ilk defa arhana ılık su kopresi sirkeli bezler hiçbirisi fayda etmedi ve sonunda aşı yaptırarak ve antibiyotik kullanarak geçirebildik ama inanki seni en iyi anlayanlardanım insanın başına gelmeyince bielemez derler yaaa işte öyle bir durum bizimkisi.

sevda

Bu arada semacım belki bizim bebeklerde olmaz hımm nedersin umarım olmaz ben dayanamıyorum onu o halde görmeye ve eminimki hiçbir annede görmek istemez. :amin:

sema_aksu

Sevda'cığım bizde 1 gece ateş oldu, o da hem çok yüksek değildi hem de kısa sürede düştü. Hatta doktor, 'hayret,' dedi, bu hastalıkta ateş olması lazımdı. Ama bizde genetik bir şey herhalde, bende de ve yeğenimde de iltihapta ateş olmuyor.

Valla bu hastalığı geçirince doğal aşılı olmuş olunuyorsa bir daha geçirmeme ihtimalleri var ama kendimizi kandırmayalım, çok sık tekrarlayabiliyor. İnşallah olmaz ama... :dontknow:

sevda

Bizde ilkinde hiç ateşlenmemeişti sedece elini sürekli kulağına götürüyordu ama ikincide hemen götürmemize rağmen ve hemen ilaçları almamaıza rağmen öğleden sonra ateşlerle yandı oğluşum allahım tabiki ne bize nede hiçkimseye göstermesin birde hasta olunca inanılmaz mahsunlaşıyo yavrum ben ozaman daha çok kahroluyorum hemen iyleşsinde evi yine dağıtsın koşuştursun istiyorum ben yine arhan ne yaptın oğlum yine demek istiyorum ozamanlar annelik çok zormuş yaaa :-[
  Bu arada arhan sünnetli biliyormusun 4,5 ayında mecburen yaptırmak zorunda kaldık sen yaptırdınmı oğluşumu? yada nezaman yaptırmayı düşünüyorsun?