artik bunaldim, bana teselli de olsa yazin nolur

Başlatan bebekkolik, 17 Ağustos , 2007, 23:57:34

« önceki - sonraki »

bebekkolik

arkadaslar, deneyimlerinize onerilerinize ihtiyacim var.
Kizimi (tam 2 yasinda) zar zor yatiriyoruz geceleri.

Tipik bir gecemiz:
Uykusuzluktan yorgun dusse de toren yapiyoruz adeta..mizmizlik ediyor, ne dese yapar duruma geliyoruz  eger yatili misafirlikteysek..yoksa rutinimizi uyguluyourz: ozel muzik los ısık, bizimi de uyuyacagimiza dair isaretler....

Neyse bir sekilde yatiyor. Dun yatma saati 11 sulariydi. Ama bagirarak mzimzilanarak yanina gelmemizi istedigi saat 12 sulariydi.. yani bir saat sonra. Ustelik gidiyoruz, kardesi asli da (9 aylik ve ayni odada yan yatakta) uyanmasin diye onu uyariyoruz. "aglama bak asli da uyanir sonra. Tamam gel sallayalaim" diyoruz bu sefer asagida yerde sallamamiz icin bagiriyor, eger istedigi yastik denk dusmemisse ayagimiza, ona bagiriyor tekme savuruyor..bu sefer asli uyanmasin diye oda degistirip sallamak istiyoruz ona da bagiriyor, odaya gidiyoruz agliyor, yerde sallamamizi istiyor, tam salliyoruz yerdeyiz yani, bu sefer "a a " diyor yani onun su isteyisi boyle. Su istiyor. Hem de bunu bagirarak yapiyor..bagirma dememizin hic faydasi olmuyor....sonra yavas yavas anne ve baba hem uykusuz hem de sinirli oluyorlar. Bu sefer degisik deneyelim diye "hadi biz yatiyoruz.istersen sen agla..bizim yanimiza da gelebilirsin" deyip yatiyoruz. Bu sefer yine aglamasi kesilmiyor."kalk" diyor daha sakin davranan babasina, babasi ama uyumaya baslamis bile bu sefer bagirarak bana donuyor..salliyorum; "ayagim agriyor artik agirlastin."dedigimde coktan 15 dakka gecmis oluyor ve hala uykuya dalmamis oluyor..bu sefer ben sinirleniyorum gidiyorum diye ve o gene agliyor hem de bagirarak bu arada asli da uyaniyor onu da yatistiriyorum...ama artik sabir kalmiyor iceri yatagima gidiyorum o da aglayarak pesimden....ve bir sure daha olaylar tekrtarlaniyr ve babasinimn pes edip sallamasiyla artik o da uykusuna daliyr....ha bu arada baba yerde sallamistyi ya, onu yukari yatagina cikrarirken uyanirsa bu saydiklarim tekrarlaniyor..babasi yukari yatagina koymadan once hislerini soyle acikliyor: "odum kopuyor ya uyanirsa".......

Bir bebegimiz daha oldu, hala uykusuzuz, ama buyuk bebegimiz yuzunden...ustelik ne kadsar kaliteli doyumlu onu mutlu edecegimiz nitelikte bir gun gecirsek de bu uyku sorunumuz devam ediyor..her gun de ayni..2 yil genellikle boyle gecti..artik anne de baba da sabir kalmadi..

ღ°cerenay.♥.

canım çocukların arasındaki yaş farkı çok az, olacak tabiki bunlar.
benim kızım 4 yaşında olmasına rağmen, herşeyi anlamıyor...
sessiz olmayı beceremedi bi tüelü mesela...
dayanacaksın , sabredeceksin , başka alternetifin yok çünkü...
onlar senin çocukların, canların...hep bunu düşün...
sabrının bittiğini düşündüğün an eşine bırak , balkona çık , yada sevdiğin başka birşey...
sakinleş öyle dön çocuğunun yanına....

ve herzaman onunla konuş, anlamayacağını düşünme, herşeyi konuş ,anlat ona...
uyumanız gerektiğini, kendisininde uyuyup deinlenmesi gerektiğini, büyüyeceğini, ne bileyim işte yazarak anlatamıyorum , anlat bişeyler...
ses tonun sevgi dolu ve kararlı olsun...
emin ol sandığından daha çok şey anlayacaktır.
masal anlat uyuması için , yada hayat hikayenizi...
kulağına şarkı mırıldan ..

bebekkolik

cerenay tesekkür ederim canım. aslında her duygumu veya durumu paylaşıyorum. yatacağımızı uykumuzun geldiğini...ama kar etmiyor..dediğini yapayım yani masal olayını bakalım değişecek mi?..o kadar yoruluyoruz ki babasıyla...keşke çevremizde yaşıtı bebekler olsa da oynasalar. parka da götüremiyorum iki bebekli olduğum için.çok zor.birinin peşinden koşarken diğerine bakabilmek yalnız başıma. bir de bebek kaçırma olaylarıoluyor ya iyice korkuyorum..keşke benim kızım da en az 2-3 saat parkta oynayabilse ama yapamam yapamıyorum..belki de her gün monoton geçtiği için böyle uyumaya direniyor....sağ ol canım.

meltemk

Ben 11 aylik bir kiz annesi ve 5.5 aylik hamile olarak yaziyorum.. Yazdiklariniz beni de korkuttu valla :y25: Once cok kolay gelsin demek istiyorum. Benzer vakalari cevremde gordum, ama bir sekilde 2 yas civari cocuklarin terbiye edilebileceklerini dusunuyorum.Buyuk konusmak istemiyorum ama bu benim fikrim.

bence biraz aglamasina izin verip her istedigini yapmamalisiniz. Mumkunse kardesinin odasini bir sure ayirin onunda yatakta kalmasini saglayin. Ben yurtdisinda yasiyorum ve cok arkadasimin bu sekilde terbiye ettigi gordum. Bebek ne kadar aglasada gitmiyorlar ve sonunda alisiyor. Cok zor oldugunu biliyorum, ben yapabilirmiyim bilmiyorum ama bence agladiginda neler olacagini bilecek bir yasta. gunduz uykulari varsa onlari kaldirip yorgun dusmesini saglayabilirsiniz. Ama cevremdeki Turk bebekleri de annelerini parmaklarinda oynatiyor. Sonucta biraz disiplin cocuklarinda dengelerini bulmalari acisindan onemli tabii

Cok kolay gelsin!! Ne diyecegimi bilmiyorum. Biraz sabir mecburen. Allah baska acilar gostermesin deyip devam etmemiz gerekiyor :amin:





ARMAĞAN

CANIM SENİ ANLIYORUM. BENİMDE 2 YAŞINDA BİR KIZIM VAR. 2 YAŞINA KADAR HİÇBİR SORUNUMUZ YOKTU. 13 HAZİRANDA 2 YAŞINI DOLDURDU. VE YENİ YAŞIMIZI SENDROMLU KARŞILADIK. İNAN O MAZBUT PAYLAŞMAYI SEVEN HEP GÜLEN KIZIMIN YERİNE MIZMIZ, HUYSUZ, YEMEK YEMEKTEN HOŞLANMAYAN VS.... BÖLE BİR ÇOCUK GELDİ. HERŞEYE MIZMIZLANIYOR.SAKİN DAVRANMAYA ÇALIŞIYORUZ BİZDE AMA BAZEN BİZDE PATLIYORUZ. SONRA VİCDAN AZABI DUYUYORUM KENDİME. DAYAK FALAN YOK KESİNLİKLE. SADECE SES TONUMUZ YÜKSELİYO. İNAN NASIL DAVRANACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK. SENİNKİNDE BİDE ÜSTÜNE 2.BEBEK KISKANÇLIĞI VAR SANIRIM. ÇOCUKLARDA 2 YAŞ SENDROMU DİYE BİR YAZIM VAR. İSTERSEN OKU BİR FAYDASI OLUR BELKİ. ALLAH SABIR VERSİN BİZLERE. ÖPTÜM SENİ CANIM.

eliftuna

Canim sanirim tam iki yas krizinde birde kardes gelmis.Bence hepsi gecici.Birakin aglasin.Her istedigini yaptiginiz icin belkide boyle.Merak ettiğim acaba doğduğundan beri mi uyku probleminiz var yoksa kardeş olduktan sonra mı? bizde de bazen uyku sorunu oluyor ama iinan ne kadar bağırırsa bağırsın oralı olmuyoruz.Belki sizin icin biraz sancili geçecek ama bana kalirsa ufak bebeğini o uyuyacağı zamanlarda farklı bir yere al ve bırak ağlasın ağlayarak uyuyacaktır.Zor olacak biliyorum kendini çok yıpratacak bu dönemde ama anlayacak ki her ağladığında istediği olmuyor.Allah yardımcınız olsun

irem eren

canım benim çocuklarımın arası tam bir yaş.ben bü tür sorunlar yaşamadım.
etkilendiğim bi söz vardı ya çocuklar sizi parmağında oynatacak ya siz onları onları.onlara kimin söz sahibi olduğunu mutlaka öğretmek lazım.çevremde çocuğunu saat 9 da yatağa gönderebilen yok ama ben başarıyorum çünkü çok inatçıyım.ilk başlarda taviz verirsen devamı sürekli geliyo.çocuklar o kadar akıllı ki büyükleri dahi parmaklarında oynatıyorlar.
senin biraz daha inatçı olman lazım uyku saatinde kesinlikle odasından çıkmasına izin verme ağlasa dahi orda uyuması gerektiğini anlaması lazım.biraz sabır ve güçle mutlaka başarırsın.
Allah yardımcın olsun... :love9: :love9:

sevda

Bebekkolik halen zormu uyuyorsunuz güzelim nasıl bir düzelme ilerleme kaydettinizmi... ;)

bengü

bende ayni problemle savasiyorum iki kizim var biri 3 yasinda biri 4 aylik ama 3 yasinda olan kizim bebekten daha mizmiz inatci sinirli ben careyi kücük kizimi sese alistirmakta buldum 3 yasindaki sey bizi ayaginda döndürüyor ondan korkumuza onu üzülecek diye kücük kizimi bile doya doya sevemiyorum gizli gizli.saat 9 da yalvarmaya basliyorum uyu kizim anaokuluna gitceksin uyu uyu uyu demekten agzim yoruluyo ama takan kim hayir uykum yok cisim var susadim diye bahanelerle saati 11 yapiyoruz,cok aksi heleki bebek dogdugundan beri hircin bize bile durup dursrken küsmeler bagirmalar azicik seveyim desem hemen yüzümü gözümü yirtmaya basliyo,bebek gibi konusuyo,etrafimdaki herkez cok sabirlisin diyo ama napiyim dövsem dahami iyi.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

sevda

 :-ooo dövmekmi hayıııııırrr aslaaa en iyisi sabır vee sabırrr....Sen en güzelini yapıyorsun bitanem.... :aferin:

bengü

bazeen oturu aglamak istiyorum sinirden.biz ilk kizimi cok nazli büyüttük yasi gelmeden herseyi oldu onu sekere cikolataya oyuncaga üst basa hediyelere bogduk simdi hic biseyden mutlu edemiyoruz cünkü artik ona alacak carsida dükkanda bisey kalmadi cocugun yasi gelmeden akülü cipi bile vardi simdi anliyorumki biz onu cok simarik yaptik simdide basedemiyoruz.
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

sevda

Bizde alıyoruz malesef ama ben bunu daha önce bir arkadaşımdan gördüğüm için az ve öz almaya ve arhanın doyumsuz olmaması için elimizden geleni yapıyoruz dedmiz alınca mesela biz almıyoruz yada biz alınca onlara almayın diyoruz dengelemeye çalışıyorum anlıyacağın yoksa arhanda aynı olabilirdi biz biraz herşeyi olsun diye düşünürken aslında hem kendimize hemde bebeklerimize farkında olmadan zarar vermiş oluyoruz ama işişten geçmeden çözümünü bulmakta fayda var diye düşünüyorum... ;)

bengü

benim kizim büyüklerin icinde büyüdü ben almasam halasi babaannesi amcasi babasi aldi alinan seyede niye aldiniz diyemezsin benim kiz ilk torundu bide hergün bi hediyyle geliyodu herkez artik cok büyük seyler istemeyebasladi genc odasi diye tuttururmu  2 bucuk yasinda sey onu bile alduírdi bize düsün sadece kücücük bi oyuncak koltuk görmüs babasina 64 euro verdirtmis ya düsün.ben ilerde nasil basa cikabiliriz bilmiyorum.
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme

sevda


bengü

hemde nasil,yakinda ferrari isterse hic sasirmam :BangHead:
mutlu olmak icin gülmeyi bekleme