2010 Aralık- 2011 Ocak - Şubat Annelerinin Buluştuğu Nokta

Başlatan sevdenur, 23 Nisan , 2009, 15:30:19

« önceki - sonraki »

sevdenur

arkadaşlar henüz 7 haftalık hamileyim ama mide bulantılarından bişey yiyemiyorum.ne denediysem olmadı.sürekli yatıyorum.artık yatmakta istemiyorum. herşeyden tiksinir oldum.içimden yemek yemek gelmiyo.bazen zorluyorum kendimi yine bulanıyo.bişey farketmiyoyani.ve bebeğim için korkuyorum.ben birşey yiyemediğim için oda beslenemiyo gibi geliyo.ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim. :crybaby2: :icon_scratch: ???

gülay t.

Sevdenurcum seninle aynı durumda sayılırız benim şu 2 gündür biraz daha düzeldi sanki. Ama şunu fark ettim midem bulanıyor diyip yemedikçe daha da artıyor bulantı. Çünkü hamilelikte uzun süre aç kalmak kan şekerini düşürüyormuş bu da bulantı yapıyormuş, sabahleyin bulantının yoğun olması da bundan kaynaklanıyor. Ben az da olsa hazırlıyorum birşeyler ve yemeye başladıkça bulantı azalıyor ve yiyebiliyorum.

Bilmiyorum seninki çıkaracak kadar ileri düzeydemi ama mideni çok boş bırakma canım. Hafif şeyler ye salatalık galete falan soda da biraz bastırıyor gibi. 8.haftada azalıyor inşallah. İnsan hap yatmak istiyor  ve hiç birşey yemek istemiyor ama bu da doğru değil. Yakınında biri varsa onun yaptığı yemekleri daha rahat yiyebilirsin. Bebiş için üzülme bu dönemlerde herkes yaşıyor aynı şeyleri. O senden alıyor bir şekilde besinini, sen kendini düşün ve az da olsa yemeye çalış.

lavanta

slm bende 6haftalik hamileyim ayni senin gibiyim :icon_pale:ama zorla da olsa ye bence ben oyle yapiyorum allah bizim gibi olan anne adaylarina yardimci olsun.Allah bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin :)

sevdenur

gülaycım ben yesemde yemesemde hep bulanıyo.oyüzden yemek istemiyorum.arasıra çıkarıyorum.ama bulantı hep var.mesela az önce havuç yemek geldi içimden şuan midem daha kötü.dediğin gibi yakınımda biri olsa belki daha iii olcak ama malesef ben yakınlarımdan çok uzaktayım.buarada annem9 ay boyunca mide bulantısı çekmiş.inşallah ben ona çekmem. :y25:

gülay t.

İnşallah çekmezsin canım, zaten bulantı hep var tamamen geçmiyor ama yemeye başlayınca hissedilmiyor sanki. Kayınvalidem dün yemek göndermiş sağolsun hazır yemeyi yemek daha kolay sanki ben gidip mutfağa hazırlayınca iştahım kaçıyor zaten :k06: Hamileliğin ilk haftalarında birisi şartmış onu anladım.

gülay t.

Lavantacım hayırlı olsun senin bebişin de  inşallah atlatırsınız kızlar en kısa sürede. Bu arada internette hep yazıyordu galete yemek iyi gelir diye ben pek umursamamıştım ilk defa dün aldım ama gerçekten işe yarıyor tamamen geçirmiyor ama en azından mideye birşeyler gidiyor. Deneyin kızlar aç kalmayın yoksa daha fazla halsiz kalıyor insan.

neslihan

3 ay boyunca pek bişey yemesenizde bebişinizi pek fazla etkilemiyor.Ama kusucam diye de yememezlik yapmayın.Mutlaka birşeyler yiyin kussanızda mutlaka bir kısmı bünyenizde kalır.

Benim gibide yapmayın benim 5 aya kadar bulantılarım devam etti.Tuzlu şeyler yedim hep hamur işleri ve dengesiz yedim.Bu süreçte çok kilo aldım.Tabiki 7.aya girince iyice kontrolü kaybettim.Sonuç olarak bulatılarınız geçiyor üzülmeyin.

Benim kusmaktan burnum kanadı,ağzımdan kan geldi ama sonuçta geçti ve Allah a çok şükür şuan bebeğim iyi.Ve 68 günümüz kaldı.Hayırlısıyla kavuşurum inşallah kuzuma.Darısı da sizlere inşallah

gülay t.

Sağol Neslihancım inşallah hayırlısıyla kavuşursun bebişine sen de biz de. Seninde bayağı devam etmiş bulantıların. Ama geçicek inşalah dediğin gibi.

neslihan


fafa

canım bende 10 haftalık hamileyim 4 haftfda bulantı başladı ve devam ediyor 2 kilo verdim çubuk kraker iyi geliyor biraz dene istersen
bide dr  bana kussan bile ilk 3 ay çocukla alakası yokmuş bir şekilde besinleri alırmış kafana takma

tılsım

selam kızlar bebek ilk 3 ay siz bişey yemesenizde etkilenmiyor ama tabiki midenizi boş bırakmayın galete çok etkili bide kraker tarzı şeyler mesela yoğurtta yiyebilirsiniz benim çok bulantım olmadı ama olduğunda bunları yaptım faydasını gördüm inş.. sizlerde en kısa zamanda atlatırsınız

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

sevdenur

SAOLUN KIZLAR YAZDIKLARINIZDAN DOLAYI AMA BEN MİDE BULANTILARIYLA BAŞ EDEMEDİM NE YAPTIYSAM FAYDA ETMEDİ DOKTORUMA GİTTİM BULANTI İÇİN İLAÇ VERDİ.ŞİMDİ ONU KULLANIYORUM.ÇOK İYİ GELDİ.ÇOK ŞÜKÜR ŞİMDİ İYİYİM :icon_thumright:

Zeynep_Sena

arkadaslar ben viyanadayim ve doktor sole hesapliyor bebegi adetim ilk ne gundu mesela 15-mart o gunden hesapliyor sizde nasil oluyor ben 7. haftada oluyorum sanirim simdi siz nasil hesapliyorsunuz

sevdenur

SULUGÖZ BURDADA ÖYLE DOKTORLAR SON ADET TARİHİNİ SORUYORLAR ONU BAZ ALARAK HEASPLIYOLAR.MESELA BENİMDE SON ADET TARİHİM 6 MART  7+3 HAFTALIK HAMİLEYİM BENDE.

Zeynep_Sena

tmm canim anladim saol benimde iste 6 hafta ve 4 gun biraz agrilarim oluyor bulantim yok sukur benimde seninle 1 hafta var aramizda benim 20 aralik dogum ama sabahlari kalkamiyorum bi kac gundur yani biraz durmam sonra kalakmam lazim yataktan