ek gidaya gecis

Başlatan cute552, 01 Nisan , 2013, 15:22:30

« önceki - sonraki »

cute552

Kızım 5 ayından 10 gün aldı ona bugün yogurt verdim elma puresi yaptım haslayarak acaba meyveleri haslayip pire haline getirip kavanoza kaysam nekadar süre saklayabilirim birde aptamille yoğurt mayalaniyormus nasil yapılıyor deneyen varmi


ANNESİNİN Bİ'TANESİ BÜYÜYOR.

asya81

bence gunluk meyva puresi yap yedir cunku zaten o donemde 3-4 kasik yiyebiliyorlar
ben aptamille mayalamistim 120cc hafif sicak suyla mamayi karistir icine maya at bir kasik bu kadar ayni yogurtmayalar gibi pek birseye benzemedi
bende kizima o donem keci sutuyle yaptim yogurdunu o gaz yapmiyor

laracroftt

haslama meyvelerı
Haslamadan cam rendede rendele,öldurme vıtamınını
Istersen katı meyve sıkacagında sık, bıberonla ver. Havuc,armut ta ekleyebılırsın. Kalanını sen ıcersın ;)

Gunluk yap, cunku meyveler kararır ve vıtamını kacar. Gunluk rendele,yedıgını yesın. sebze purelerını (ıcınde ıspanak,pazı,tavuk,balık harıc) dıfrıze atabılırsın
Bı gece evvel cıkarıp dolabın alt tarafında cozdurebılırsın
Ama tavsıyem onuda taze taze yapman

Mamayla yogurt yaptım ama ayrandan hallıce oldu guzel olmadı
Gunluk sutle mayalayabılırsın bısey olmaz korkma

°•.ℓανιηуα.•°

canım bence de haşlama. mevsim meyvelrinden cam rendede rendele ver bi kaç kaşık. yeter ona zaten. şu anda elma armut muz püresi falan verebilirsin.

yoğurtu da aptamille falan yapmaya ne gerek var. katkı maddeli yapay şeyler. normal günlük sütle ya da keçi sütüyle mayalayabilirsin taze taze. yemezse içine elma suyu falan karıştırıp verebilirsin ilk etapta.



esilam

ben anneanneyim torunuma ben bakıyorum annesi çalışıyor.16 kasım doğumlu  bebeğimiz.
7.ayın içindeyiz doktor meyve püresi ve yoğurta başlattı 3 hafta önce.biz çocuklarımız 1 cay kaşığı ile alıştırmaya başlamıştık.torunumun doktoru yarım çay bardağı yoğurt kendiniz mayalayın dedi.mayaladım verdim ama sanırım inek sütü dokundu yoğurdun değdiği yerler ağznın kenarları,yanakları gıdısı kolunuda bir kaç nokta kıpkırmızı oldu.doktora günümğz var soramadık ama vermiyorum.elma püresi cam rendede yapıyorum az vermeme rağmen boğulur gibi oluyor.bir de demir vitamini verdi toz halınde( damla olan dokundu) elmaya katıyorum of çok zor.meyveyi karıştırabilirsin diyor daha elmaya anca alıştı.

asya81

keçi sütüyle mayalayın yoğurdu bence
birde alerji testi yaptırın

esilam

keçi sütünü de denedim,o da allerji yaptı.
doktorumuz hazır mama ile yapılan yoğurdu önermiyorum dedi.
1 yaşından sonra verirsiniz dedi.
sebze çorbasını sevdi torunum.yarım patates,yarım havuç,1 tatlı kaşığı
prinç 2 t.k sızma yağ 2 su bardağı su ile pişiriyorum.çatalla eziyorum.
mikser sakın kullanma dedi.
süzgeçten de geçirme dedi.,

zerrinplt

Canım ben devam maması kullanmıştım http://www.minirome.com/-Hipp-2-Organik-Devam-Formul-Biberon-Mamasi-300gr_721.html?search=devam%20mama#0 kullandığım mama doktorumuz önermişti

ascianne

16 Şubat , 2015, 23:52:23 #8 Son düzenlenme: 22 Kasım , 2017, 23:43:00 Emine
Havuç Püresi (+ 6ay)

Malzemeler

2 diş sarımsak
1 adet ufak havuç
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 adet ceviz rendesi (+10 aylık bebekler için)

Yapılışı

1. Sarımsak minicik kesilerek su ile sotelenir.
2. Ardından minicik rendede rendelenmiş havuç ilave edilir, havuçların üzeri kapanana kadar su ile pişirilir.
3. Havuçlar pişince zeytinyağı ilave edilir. Bebeğin ihtiyacına göre blendırlanır, püre haline getirilir.
4. En son bebeğin ayı uygunsa ceviz rendesi ilave edilir. Yanında ruşeymli yoğurtla bebeklere afiyetle yedirilir.

Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.

ascianne

18 Şubat , 2015, 23:04:22 #9 Son düzenlenme: 22 Kasım , 2017, 23:42:45 Emine
Birbiriyle alakası olmayan sebzeler, artı kıyma, artı blendır tarzı klasik bebek çorbalardan haklı olarak sıkılan ve etten soğumak üzere olan bebeklerin dermanı bu çorba. Ayrıca çok sağlıklı ve besleyici bir tarif.

Buğdaylı Etli Çorba (+ 8 ay)

Malzemeler

1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tepeleme tam buğday unu
2 çay bardağı su
1 avuç içi kadar dana sote yada kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı tepeleme kırık buğday (ev yapımı undan artan)
Reyhan otu


Yapılışı

1. İlk olarak etlerimizi minik bir tencerede bol suyla haşlayayım. Suyunu kullanacaksak limon ya da sirke ilave edelim ki etteki kalsiyum suya geçsin.
2. Tereyağını ayrı bir minik tencerede eritelim. Unu ilave edip pembeleştirelim.
3. 2 çay bardağı suyu (etin suyunu kullananlar burada et suyu koymalı) ilave edip kıvam alana kadar karıştıralım.
4. Ardından 1 tatlı kaşığı kırık buğdayları ilave edelim, 10 dk kadar pişirelim.
5. Ardından iyice pişen etleri didikleyerek ya da mini mini keserek çorbaya ilave edelim.
6. Yemek pişince reyhan ilavesiyle kuzulara içirelim.

Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.

Aysenuracar

Ek öğüne geçerken ço dikkat etmenizi tavsiye ederim.