Polikistik Over Sendromum Var :( Çok Çaresizim...

Başlatan >Gülbade<, 10 Nisan , 2009, 16:06:12

« önceki - sonraki »

>Gülbade<

mervecigim eczanelerde bide ovulasyon testleri var, ayni gebelik testi gibi kutuda 5 tane var idrardan tespit ediyor yumurtlama varmi yok mu diye. ben PO oldugumu bilmeden önce böyle bi test almistim ama tabiki de yumurtlamadigim icin o siralar bi isime yaramadi. benim tavsiyem sana, öyle bi test almak

Öpüyorum mervecigim

pespembe82

Alıntı yapılan: isome - 22 Nisan , 2009, 19:17:15
Alıntı yapılan: pespembe82 - 22 Nisan , 2009, 12:10:24
selam herkeze :)
bende polikistik over jstasıyım.3 senelik evliyim hiç bir şekilde korunma olmadı.evlenmeden önce gittiğim doktor polikistik over hastası kadınlarında hamile kalabildiğini anlatmıştı.
daha yeni tedaviye başladım.doktorum testler istedi verdim.bugün sonuçları göstermeye gidicem ve nasıl bir tedavi uygulanıcağını konuşucaz.bundan sonraki süreçler hakkında bana bilgi verebilirmsin kızlar.tüpler için filmi her zaman istiyorlarmı.çok can acvıttığını duydum.ilaçlamı başlar yoksa aşılamamı .zorlu bir yolculuğa çıktığımızn farkındayım.ama bu sitede yalnız olmadığını görmek gerçekte  çok güzel.banada bol bol dua edin olurmu.umarım çok zorlamam.
allah hepimize sağlıklı bir bebk nasip etsin.

aramıza hoşgeldin pespembe.bende  pko luyum ve evlendiğim gibi dr gittim dr bana pkoluların da hamile kalabileceğini söyleyerek 6 ay beklememi söledi 6 ay bekledik ama hiç bişe olmadı zaten hiç regl bile olmadım 6 ay boyunca 6 ay sonunda tahlil falan derken glukofen ve klomen verdi tedaviye başalmış olduk glukofen insülin dengeleyici klomende yumurta büyütücü malum pkolularda yumurta büyümüyor ben bu ay klomeni kullandım yumurtam büyüdü şimdi çatlamasını bekliyoruz dolayısıyla bu hafta gebe kalma ihtimalim çok yüksek bakalım pazartesi kontrole gidicem olmazsa dr bidahaki ayda kolmen kullanacağımı söledi oda olmazsa yine yumurta yapan iğneler varmış onları denicez,tabi dr dan dra değişiyor kimi 1 veya 2 ay klomenden sonra olmayınca aşılama yapıyor yine olmazsa rahim filmi çekip tüplere bakıyolar dediğin gibi çok acı veriyormuş ve film çekim esnasında tüpleri açabiliyolar.canım hakkımızda hayırlısı inşallah bize düşen tedavimizi yapıp stresten uzak durup gerisini Allah'a tevekkül etmek.

çok haklısın canım yüce rabbim dualarımızı en yakın zamanda kabul eder inşallah.cuma günü sonuçlarımı göstermeye gittim.doktorum herşeyin iyi olduğunu söyledi.yumurtlama vermış.yalnız süt hormonlarında bi,r problem var dedi.adetin ikinci günü randevu vericek.adetin bitimindede bir hafta sonra rahim filmi çekiceğini söyledi.çok korkuyorum.çok can yakıyormu dedim doktora.''ah bu kadınlar birbirlerini doldurup gözlerini korkutmayı pek severler dedi'hiç korkmamamı ancak kendimi kasarsam hissettiğimi söyledi.rahim filminden sonra adım adım yol alıcağımızı söyledi.direk ilaç vermedi.kan değerlerimde iyiymiş.şimdi ilaç vermemesi ne anlama geliyor kızlar.iyimi kötümü kafam çok karıştı gerçekten.

2009

gülbadem ve gülay teşekkür ederim cevaplarınıza. dediklerinizi yapıcam ins. olmadı önümüzdeki ay doktora gidip yumurta takibi isticem. bakalım bu ay da öyle böyle geçicek galiba. hadi herkese selamlar sevgiler

>Gülbade<

bende simdi doktordan geldim.benim doktorum kongrede oldugu icin baska doktora girmek zorundaydim, sonuclarimi gördü orun yok dedi, anlamadim ya. kendisine LH degerlerimin yüksek oldugunu söyledim, oda ; tabi bu normal PO hastalarda dedi. allah allah dedim kendi kendime....ve ekledi ki doktor, cocugunuzun olmamasina sebep görmüyorum :BangHead: :BangHead: :BangHead: aynen bu hareketi yapmak istedim. Sonra iste kendisine tekrar hikayemi anlattim ve kendisinede benimle ayni durumda olanlara klomen hapi verildigini söyledim, iyi peki bu ayi bosa cikarmayalim dedi ve bana klomen verdi 5 gün kullan adet 12.-13. günü tekrar buraya gel dedi, bi bakalim dedi. hmmmm 12.-13. günü kaci oluyor ki, bu doktor iyice kafami karistirdi ya.... :y25:

kizlar siz söyleyin adetimin 12-13 günü ne zaman ? Pazartesi adet olmustum... pazartesiden itibaren sayili 12 gün mü?

2009

1 Mayıs oluyor sanırm 12. gün. ben adet olduğum ilk günden itibaren sayıyorum. benim de doktorum klomen vericek eğer glucophagela hamile kalamazsam hatta hapı bile aldım dolapta duruyor :k06:

>Gülbade<

canim bu gittigim doktoru hic sevmedim, cok sinirimi bozdu, ama benim doktorum 8 mayisdan önce dönmeyecekmis. mecbur bu safa gidicem. bide duphaston hapi alip icsem mi diye düsünüyorum, klomen ile birlikte. iyi olur mu ki acaba? bebegin tutunmasini sagliyormus benim bildigim kadar... Tatlim sence öyle mi yaüsam düsük riskini azaltmak icin?

2009

canım  duphaston hapının neye ıyı geldıgını ben hıc bılmıyorum. ben düşük riskini azaltsın dıye glucophage kullanıyorum. ben de doktora en son gittiğimde moralımı cok bozdu bi de özel doktor düşün.. yani psıkolojiden de anlamaları gerekıyor doktorların. sen istersen bu hapı kullananlara bir sor.  duphaston'ın düşük riskini önleyip önlemediğini.. gerçekten hiç bilgim yok. belki kullananlar buraya yazarlar bekleyelim. ben de öğrenmiş olurum. canını sıkma sen, klomenle bir çok kişi hamile kalıyor.

>Gülbade<

inan ki moralimi cok bozdu sabah sabah, sinirden evde aglaya aglaya bi hal oldum esimde üzüldü telefonda ben böyle olunca. Bide özel doktor dedigin gibi, kendimi caresiz hissettim bi anda. düsünese kendi hastaliginin adini sen koyuyorsun ve tedavisini sen söylüyorsun....aklima geldikce yine aglayasim geliyor. senin dedigin hapi kullansam bi faydasi yada zarari olur mu ki? garantiye almak istiyorum bu ayi anlayacan  ;D insallah allah bize bir bebek nasip eder :amin: :amin:

2009

aminn ins bu ay nasip eder benim de isteyim git gide kızışıyo  :D aslında çok heyecanlı bir yandan ama süre uzarsa korkusu insanın bütün enerjisini alıp götürüyor. ama napalım beklicez çare yok. ben şimdi hayıt tohumu civan perçemi gibi kadın hastalıklarına iyi gelen bir karışım da içiyorum. ilacımı da kullanıyorum. folik asitimi de alıyorum ve bekliyorum. bence sen o hapı kullanmam gerekip gerekmediğini ya da kullanmanın iyi olup olmadığı doktoruna sor. madem özel doktorun telefon aç sor. ben öyle yapıyorum. yani basit bir soru için gidip muayene ücreti ödemek çok ağır. zaten onlar da biliyor bunu ve telefonda yardımcı olabilecekleri hususta sorularını cevaplıyorlar. bence sıcağı sıcağına hemen ara sor derim ben.
ben de doktorumu aslında seviyorum çok tecrübeli bi kadın ama biraz sert mizaçlı. yani benim gözyaşlarım kirpiklerimde duruyor zaten. çok yumuşak muameleye ihtiyaç duyuyorum. çünkü beni en iyi anlıcak ve rahatlatıcak insan o aslında. neyse çok dert yanmıyım ben yoksa bu yazı uzar gider  :laughing7:

>Gülbade<

numarasi olsa ah olsa...hic aklimada gelmedi kendi cebini almak...olsaydi keske hic bu ahmak doktorla ugrasip moralimi bozdurmazdim  :y25: :y25: bu ay artik böyle gecti napalim saglik olsun  :crybaby2: :crybaby2: :y25: :crybaby2:

2009

e canım sen de muayenehanesını ara, hatta ordan al cep telefonunu ya da asıstanı dırek baglasınlar ona sordur. 1 ay az zaman mı? sen bılırsın ama bence ara sor sonraya bırakma. ben doktoru cep telefonundan sureklı rahatsız etmemek ıcın bazen asıstanını ıstıyorum telefona ona soyluyorum o gıdıp sorup bana şöyle yap dıye hemen cevap verıyor mesela

ceylin eslem

yaa arkadaşlar akşam aklıma polikistik over takıldı.hani sitemizde forumlarda sıkça duydugum ama ne anlama geldiğini bilmediğim rahatsızlık.merak ettim akşam başka sitelerde gezindim ve bendede polikistik over var sanırım.son aylarda adetlerim baya bi düzensizleşti ve bunun yanında kilo artışıda var zaten.aslında ben evlenmeden önce hiç adetlerime önem vermezdim kaç gün arayla olup olmadıgımı bile bi kenara not etme gereği duymazdım belkide hep düzensiz oluyomuşumdur.evlendikten sonra tabi işin rengi degişti ve takvime günü gününe not almaya başladım.8 aylık evliyim.ilk ayımda hamile kalmış 2.ayımda ise bebeğin kalp atışları olmadıgı için aldırmıştım.neyse kürtajdan sonraki adet aralıklarımı söyleyeyim 29-28-42-47-30-35 yani gördüğünüz gibi düzensiz şekilde oluyorum.ve 8 aydada yaklaşık 11 kilo almışım aslında ben bu kilo alışlarımın sebebini yeme alışkanlığıma ve kullandıgım kan yapıcı ilaçlar vitamin folikasitler olarak düşünüyordum ama polikistik over hastalarındada kilo artışı ve adet düzensizliği oluyormuş.bebek sahibi olmayı çok istiyorum. 4 aydır çalışmalara başladık ama hamile kalamadım.bu aydada hiç ümidim yok.olası adet günüm 17 gün sonra gene olmam günde olmazsam önce kan testinde hamile olup olmadıgıma baktıracam.sonrasındada özel hastaneye gidip doktorla görüşüp gerekenleri yapacağım.
           haaa bu arada 2 ay önce ki adet gecikmesinde hamile kaldıgımdan şüpelenip doktora gittiğimde kan testinde çıkmamış ve doktor bana adet oldurucu hap verdi kullan dedi kullandım ve oldum.sonra aklıma takıldı yaa ben hep böyle adetim düzensizmi olacak her ay ilaç mı kullanmam gerekecek acaba yumurtlama problemimmi varda böyle dengesiz diye aynı doktora gittim ve aynı bu şekilde anlattım.gittiğim günde adetliydim.tamam alttan ultrasonra bakalım dedi.baktı ve hiçbir problem yok sende kafana takıyorsun bu bebek mevzusunu psikolojik olarak etkilenip adetin gününde olmuyor.buda çok önemli bişey değil çoğu kadın düzensiz adet görür poblem yok içini rahat tut dedi.bide evlendiğin kilona dön dedi.bunu diyen profösör doktor.başka doktora gidecem bakalım profösörün görmediğini başka bi doktor görecekmi.ama ben polifistik over hastası olduğumdan çok süpeleniyorum.

pespembe82

Alıntı yapılan: ceylin eslem - 24 Nisan , 2009, 14:39:33
yaa arkadaşlar akşam aklıma polikistik over takıldı.hani sitemizde forumlarda sıkça duydugum ama ne anlama geldiğini bilmediğim rahatsızlık.merak ettim akşam başka sitelerde gezindim ve bendede polikistik over var sanırım.son aylarda adetlerim baya bi düzensizleşti ve bunun yanında kilo artışıda var zaten.aslında ben evlenmeden önce hiç adetlerime önem vermezdim kaç gün arayla olup olmadıgımı bile bi kenara not etme gereği duymazdım belkide hep düzensiz oluyomuşumdur.evlendikten sonra tabi işin rengi degişti ve takvime günü gününe not almaya başladım.8 aylık evliyim.ilk ayımda hamile kalmış 2.ayımda ise bebeğin kalp atışları olmadıgı için aldırmıştım.neyse kürtajdan sonraki adet aralıklarımı söyleyeyim 29-28-42-47-30-35 yani gördüğünüz gibi düzensiz şekilde oluyorum.ve 8 aydada yaklaşık 11 kilo almışım aslında ben bu kilo alışlarımın sebebini yeme alışkanlığıma ve kullandıgım kan yapıcı ilaçlar vitamin folikasitler olarak düşünüyordum ama polikistik over hastalarındada kilo artışı ve adet düzensizliği oluyormuş.bebek sahibi olmayı çok istiyorum. 4 aydır çalışmalara başladık ama hamile kalamadım.bu aydada hiç ümidim yok.olası adet günüm 17 gün sonra gene olmam günde olmazsam önce kan testinde hamile olup olmadıgıma baktıracam.sonrasındada özel hastaneye gidip doktorla görüşüp gerekenleri yapacağım.
           haaa bu arada 2 ay önce ki adet gecikmesinde hamile kaldıgımdan şüpelenip doktora gittiğimde kan testinde çıkmamış ve doktor bana adet oldurucu hap verdi kullan dedi kullandım ve oldum.sonra aklıma takıldı yaa ben hep böyle adetim düzensizmi olacak her ay ilaç mı kullanmam gerekecek acaba yumurtlama problemimmi varda böyle dengesiz diye aynı doktora gittim ve aynı bu şekilde anlattım.gittiğim günde adetliydim.tamam alttan ultrasonra bakalım dedi.baktı ve hiçbir problem yok sende kafana takıyorsun bu bebek mevzusunu psikolojik olarak etkilenip adetin gününde olmuyor.buda çok önemli bişey değil çoğu kadın düzensiz adet görür poblem yok içini rahat tut dedi.bide evlendiğin kilona dön dedi.bunu diyen profösör doktor.başka doktora gidecem bakalım profösörün görmediğini başka bi doktor görecekmi.ama ben polifistik over hastası olduğumdan çok süpeleniyorum.
canım eğer böyle şüphlerin varsa hemen git doktora.vakit kaybetme derim.çünkü her hastalıkta olduğu gibi ne kadar erken tedavi olunursa şans o kadar büyük.zaten bebek tedavisi başlı başına uzun bir yolculuk.allah yüzümüze bakar inşallah biran önce.

2009

ceylin eslem sen de adet düzensizliğinden başka pko belirtisi var mı? mesela saç dökülmesi aşırı derecede cilt yağlanması buna bağlı olarak sivilcelenme, tüylenme gibi... ya zaten ultrasonda pkoysan cıkıyor doktor nasıl anlamadı ben de bunu anlamadım.

ceylin eslem

canım saç dökülmesi tüylenme yok ama sivilcelenme var.benimde kafama takılan bu oldu pko luysam görmesi gerekip bana böyle böyle bi durumun var tedaviye başlamamız lazım falan demesi gerekirdi diye düşünüyorum.bana tek dedigi stres. herkezde olur önemli degil.kilo ver.sende hiçbir problem yok kist mist yok tertemiz.problem olsaydı ilk ayda hamile kalamazdın dedi.daha yolun başındasın olur dedi.1 yıl olmazssa o zaman eşinle birlikte bakarız dedi.içimide rahatlattı dedim ohh bee  dedim hiçbir problemim yokmuş ne güzel.akşam eşimede anlattım acaba böyle bir durumumu var diye.yok dedi öyle şey olurmu doktor sana problemin yok dedi tabi erkek adam ne anlar :laughing7:belkide 17 günü beklemem haftaya gidebilirimde karar vermedim.