28 Mart , 2024, 16:55:02

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Polikistik Over Sendromum Var :( Çok Çaresizim...

Başlatan >Gülbade<, 10 Nisan , 2009, 16:06:12

« önceki - sonraki »

isome

Alıntı yapılan: pespembe82 - 22 Nisan , 2009, 12:10:24
selam herkeze :)
bende polikistik over jstasıyım.3 senelik evliyim hiç bir şekilde korunma olmadı.evlenmeden önce gittiğim doktor polikistik over hastası kadınlarında hamile kalabildiğini anlatmıştı.
daha yeni tedaviye başladım.doktorum testler istedi verdim.bugün sonuçları göstermeye gidicem ve nasıl bir tedavi uygulanıcağını konuşucaz.bundan sonraki süreçler hakkında bana bilgi verebilirmsin kızlar.tüpler için filmi her zaman istiyorlarmı.çok can acvıttığını duydum.ilaçlamı başlar yoksa aşılamamı .zorlu bir yolculuğa çıktığımızn farkındayım.ama bu sitede yalnız olmadığını görmek gerçekte  çok güzel.banada bol bol dua edin olurmu.umarım çok zorlamam.
allah hepimize sağlıklı bir bebk nasip etsin.

aramıza hoşgeldin pespembe.bende  pko luyum ve evlendiğim gibi dr gittim dr bana pkoluların da hamile kalabileceğini söyleyerek 6 ay beklememi söledi 6 ay bekledik ama hiç bişe olmadı zaten hiç regl bile olmadım 6 ay boyunca 6 ay sonunda tahlil falan derken glukofen ve klomen verdi tedaviye başalmış olduk glukofen insülin dengeleyici klomende yumurta büyütücü malum pkolularda yumurta büyümüyor ben bu ay klomeni kullandım yumurtam büyüdü şimdi çatlamasını bekliyoruz dolayısıyla bu hafta gebe kalma ihtimalim çok yüksek bakalım pazartesi kontrole gidicem olmazsa dr bidahaki ayda kolmen kullanacağımı söledi oda olmazsa yine yumurta yapan iğneler varmış onları denicez,tabi dr dan dra değişiyor kimi 1 veya 2 ay klomenden sonra olmayınca aşılama yapıyor yine olmazsa rahim filmi çekip tüplere bakıyolar dediğin gibi çok acı veriyormuş ve film çekim esnasında tüpleri açabiliyolar.canım hakkımızda hayırlısı inşallah bize düşen tedavimizi yapıp stresten uzak durup gerisini Allah'a tevekkül etmek.

>Gülbade<

isomecigim insallah bebisin olur bu sefer ve hic asilama falan olmaz insallah bebisine kavusuyorsun canim benim :amin: :amin: :amin:

isome

inşallah canım inşallah cümlemizin  :amin: :amin: :amin: canım hormaon değerlerine baktım yazdım bişeyler ama senin yazından aldığım alıntıya karıştırmışım nası becerdiysem bi bak istiyosan lh yüksek gibi.

>Gülbade<

tamam bi tanem. baktim demin sen benim yazdiklarimi kopyalayip yazmisin bende herhalde yanlislik oldu dedim  ;D

isome

ewt karıştırmışım birbirine,zaten ultrasonda pkolu olduğunu gördüyse dr bunun tahlilde de çıkması gayet normal,benimde lh yüksek çıkmıştı, muhtemelen bana uygulanan tedavi sana da uygulanacak canım

>Gülbade<

LH yüksek olmasi normal, PKlu hastalarda zaten LH FSHye göre yüksek olurmus, bi bunu anladim internetde okudugum seyden. :D Prolaktin ne oldugunu bilmiyorum maalesef ama esimde dedi bu yüksek gibi görünüyor, yedigin tatlilardan kaynaklanmasin dedi hemen  ;D ;D

isome

canım prolaktin süt hormonudur,ama yüksekte görünmüyor seninde benim gibi lh ve fsh ta sorun var lh yüksek fsh ta 6 nın altında olunca mükemmel oluyor 6 nın üstünde de iyi deniliyor yani değerlerimiz benziyor dr bana böle dedi bakalım sana ne dicek

>Gülbade<

cok merak ediyorum doktorum ne diyecegini. bide benim doktorum 5 mayisakadar kongredeymis, mecbur baskasina gitcem. onada anca cuma icin bos yer bulabildim. beklemek cok zor off off, bi mesguliyet bulmam lazim ama ne aklimdan cikmiyor ki bi türlü

isome

canım cumaya bişe kalmadı yarın öbürgün az kaldı sabırlı ol sabrın sonu selamettir inşallah  :hello2: :hello2:

>Gülbade<

insallah bi tanem insallah fazla beklemeden bebisime kavusurum bi tanem. insallah sende bi an önce saglikli bebisine kavursun :amin:

isome


2009

kızlar ya ben ovulasyon günlerimi belirleyemiyorum. yani doğru günler hangisi? şimdi adetin 15. günü diyorlar ama o gün ben ovulasyona işaret eden belirtiler görmedim kafam çok karışık :dontknow:

gülay t.

Canım ovulasyon günleri kişinin ne kadar sürede adet olduğuna göre değişiyor. Bi  yerde okumuştum kaç günde bir adet oluyorsanız o sayıdan 14 çıkarın elde ettiğiniz sayı ovulasyon döneminizi verir diyordu. Mesela 30 günde bir oluyorsan 30-14= 16. gün yumurtlama  günü. Ama bu günün 2 gün öncesinde ve 1 gün sonrasında ilişkiye girmek hamile kalma şansını artırıyor. İnternette yumurtlama günlerini hesaplayan siteler var son 2 adet tarihini yazınca muhtemel yumurtlama gününü söylüyor sana.

2009

canım sorun da bu matematik işlemini yapmak için bana gerken sabit sayılarda... ben en son 8inde adet oldum ondan önce 5inde olmuştum allah bilir bu ay ne zaman olucam yine de çok çok gecikmiyor ama pkolu olduğum için net bir tarihi de olamıyor maalesef. o yüzden iş belirtilere kaldı. (zaten adeti de glucophage sayesınde oluyorum yoksa daha da uzardı tarih) yani kendimi dinlemem ve ovulasyon günleri belirtilerinden yola çıkarak hareket etmem gerekiyor. mesela geçen ay gerçekten 2-3 gün o yumurta akına benzer sıvıyı gördüm kendimde ama şimdi bu tarihe kadar yok. acaba diyorum biraz daha mı beklemem gerekiyor yoksa bu ay olmıcak mı. belki diyorum adetim düzensiz olduğu için o tam 14. gün ovulasyonum değildir benim biraz daha gecikecektir belki diyorum.

gülay t.

Mervecim bunun en kestirme yolu şu aslında adetinin 13. günü ile 21. günü arası gün aşırı ilişkiye girmek. Çünkü adetleri düzenli insanlarda bile yumurtlama zamanı değişebiliyor. O 1 haftayı iyi değerlendirirsen muhtemelen yumurtlama tarihini tutturursun. Bazen de yumurtlama hiç belirti vermeyebiliyor sen yine de yapman gerekenleri aksatma.

Ben hamile kaldığım ay yumurtladığımı hiç anlamadım oysaki hep takip ederdim ve anlardım. Ben de senin gibi  o ay yumurtlamadım sandım. Ve işin garibi adetlerim düzensizdir ama o ay adetin 15 veya 16. günü yumurtlamışım galiba. Yani diyeceğim hiç belli olmuyor bu tarihler. En kestirme yol 13. günden itibaren 1 hafta 10 gün ,gün aşırı veya 2 günde bir ilişkiye girmek. Spermler 3 gün canlı kaldığı için çok fazla kasma kendini 2 günde bir bile ideal.