28 Mart , 2024, 23:35:08

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


bebklerin kabızlık sorunları

Başlatan aras, 03 Ağustos , 2007, 12:48:45

« önceki - sonraki »

aras

mrb arkadaşlar oglum sürekli kabız oluyor ve her seferinde tuvaletini ben yaptırıyorum(zeytin yagı kullanarak) aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bu sorunu çözebildimi evet ise nasıl?

ilknur22

aynısı bendede var arkadaşım bende aynı şekilde zeytinyağı ve fitil ile yaptırıyorum doktorlarda bir şey yapamıyor çünkü anne sütü bazı kişilerde yağlı olurmuş tamam  çocuk doyarmış hemde fazlasıyla ama yapamazmış 4 ayından sonra düzelir diyorlar bende bekliyorum yapmasını hemde dört gözle :)))

Tebessüm :)

merhaba, ilk zamanlar bu tür zorluklar oluyo malesef. kakasını hep müdahele ile yaptırırsanız daha da tembelleşir bağırsaklar. zeytinyağıyla yaptırmak yerine karnına masajla ve bacaklarını karnına doğru hafifçe çekerek bekletip bu işlemi birkaç kez tekrarlayarak kakasını yapmasını kolaylaştırabilirsiniz.böylece hem gazını rahatça çıkarır, hem de kakasını yapmasını kolaylaştırırsınız.

cigdemonat

selam.bizdede aynı dert var.oğlum hem çok gazlı hemde kabız.halimizi düşünün artık.4-5günde bir kaka yapıyor.doktorumuz fitil verdi ama ben çok kullanmak istemiyorum.bağırsakları tembelleşir diye düşünüyorum.en güzeli emziriyorsan kendi yediklerine dikkat etmen.bol bol kuru kayısı bol su vs.işe yarıyor.

semra

merhaba arkadaslar ayni derten bizdede var benim oglusum 2 aylik oldu halen kendi yapamiyor kabiz ve gazi oluyo gazi icin antiflat tropfen var cok iyi geliyo ama cisini ben yaptiriyorum sabunla 4.5 günde bi banada 3.4 ayinda düzelir diyrlar bizde 8) gözle bekliyoruz insallah tez zamanda düzelir.

aynur

bizimde aynı sorunumuz var malesef biz 4. ayımızı doldurmak üzereyiz. doktorumuz bize debridat diye bi şurup verdi ama o pek faydalı olmadı hala 3 günde bir yapıyoruz. bide bugün doktora gittik artık yeterli kilo almıyoz diye ek gıdaya başlıyoruz ilk olarakta yoğurt verdi doktor hemde inek sütü ile

sevda

arasmerhabalar[/glow]
     Canım benim oğlum15 aylık biz halen yaşıyoruz geçen gün resmen ağlayarak yaptı yavrum yaa :-[ çok üzüldüm onun bu haline ama ben elimden geleni yapıyorum ve düzelmesi için allahıma dua ediyorum herşeyi deniyorum ilaç fitil ama hepsi geçici çözümler kesin çözüm yok malesef kızlar.

semra

merhaba canim sen emziriyormusun yoksa sütmü vriyorsun  ???

sevda

Ben 1 yaşına kadar anne sütü verdim ve 1 yaş sonrasında yaklaşık 14 aylıktan beride günde 100 beilki 150 mil inak sütü içiriyorum ama hep vardı bu sorun bizde 6 cı ayından sonra başladı ek besinler anne sütü derken arttı bu 2 günüdür düzeldi gibi ama hep var olan bir sorun benim için umarım böyle devam etmez onun için çok üzülüyorum ben.

burcu-emir

ayşegülün dediği gibi karnına masaj ve bacaklarını karnına çekme hareketleri çok iyi geliyor.ben gece emdikten sonra  bile emire bacak hareketlerini yaptırıyorum,gazını çıkartıyor,sabaha daha kolay kakasını yapmış oluyor.tavsiye ederim.



sevda

Burcum deniycem yarın dediklerini umarım bizdede işe yarar bitanem.Peki bişey sorcam hani çok küçük bebeklerde yapın ki gaz sorunu olmasın büyüyünce zaten hareketli olduklarından rahat yaparlar diyorlardı? Sence büyümesine karşın hala yapmammı gerekiyor bu hareketleri?

semra

 :-\gecmis olsun sevda cim insallah düzeli bizde 2 aylik oldu hala cisini yapamiyor burcu nun dedigi hareketi biz coktan ypiyoruz gazina güzel geliyo ama kakasini yapamiyor :(

ARMAĞAN

ARKADAŞLAR AYNI DERT BİZDEDE VARDI. ALLAHA ŞÜKÜR ŞİMDİ YOK. ÖNCEDEN BENDE ZEYTİNYAĞI , KANSUK FİTİL FALAN  VERİYODUM AMA O ÇOK AZ YAPMASINI SAĞLIYODU. EN SON ÇEKTİĞİ ACILAR YÜZÜNDEN DOKTORA GÖTÜRDÜM. BANA HEMEN FİTİLİ KESMEM GEREKTİĞİNİ SÖLEDİ. BAĞIRSAK TEMBELLİĞİNE SEBEP OLUYORMUŞ ZAMANLA FİTİLSİZ YAPAMAZ HALE GELİYORMUŞ. DOKTOR BİZE LİKİT VAZELİN VERDİ. SU RENGİNDE BERRAK AMA KOYU KIVAMLI VE YAĞLIMSI BİR ŞURUP. BUNU KULLANDIKTAN SONRA DÜZELDİ. VE SEBZE ÇORBALARINA AĞIRLIK VER DEDİ. UYGULADIK AYNEN. ŞİMDİDE KIZIM POPOSUNA MUKAYYET OLAMIYOO   :toothy10: :toothy10: :toothy10:   BAZEN 3 BEZ ARD ARDA BAĞLADIĞIM OLUYO YEMİN EDERİM 5 DK.ARASI YOK YANİ BEZ DEĞİŞTİRMEMİN. BENCE SİZDE DENEYİN MUTLAK ÇÖZÜM. HEM YAN ETKİSİ FALAN DA YOK.

semra

bugün sabah kalkigimda herzaman ki gibi bebisimin bezini degistirmek icin actigimda cok sasirdim bebisim  kendi dogdugundan beri ilk defa kakasini yapmis   :hieyt: :hieyt:dün armut yemistim o bozdu herhalde sizde yeyin deneyin  :icon_thumright: :opucuk:

aynur

tebrikler Semra sevincini anlıyorum benim kızımda kakasını yapınca resmen bayram havası oluyo evde. hatta bazen eşimin eve gelmesini beklemiyo işyerinden arayıp kızımız kakasını yaptı diye haber bile veriyorum.