2009 Eylül-Ekim-Kasım Anne ve Bebekleri

Başlatan (gülşen), 23 Mart , 2009, 11:20:53

« önceki - sonraki »

DER!N

Rabbim beterinden korusun, çok çok geçmiş olsun Maviş





ester

Merhaba arkadaslar..

Oncelikle mavis.deryam  Sana cok cok gecmis olsun allah seni bebegine bagislamis canim ,insallah bundan sonra  bebegini saglikli ,sihatli ve de huzur icinde buyutuceksin  allah kimseye yasatmasin . :amin:

Benimde dogumum yaklasiyor araligin 9 zunda olacak aslinda basindan beri normal dogum istiyordum fakat bebek son zamanda ters donmus  3 hafta once doktorum bana bir hareket verdi bunu yaparsam belki bir ihtimal bebegim dogru pozusyona girebilirmis yapmaya calistim ama cok zor geldi belim ,omur iligim kirilacak sandim neyse olmadi ikigun once tekrar doktora gittigimizde mecburen sezeryan dedi bu arada ben japonyada yasiyorum ve burada sezeryana hicmi hic sicak bakilmiyor yani anlayacaginiz normal dogum olmasi icin mumkun oldugunca sartlari zorluyorlar .

Neyse dogum tarihimizi ogrendik ikigun once ogluma  :binkybaby: araligin 9 zunda kavusuyorum insallah, allah herkeze hayirli saglikli dogumlar nasip etsin  vede saglikli bebekler tabi . :amin:
  :love7:  :nazar:

DER!N

İnşaAllah canım, ALLAH c.c. yardımcın olsun gönlüne göre versin.  :amin:





ester

Alıntı yapılan: __Derin__ - 12 Kasım , 2009, 11:57:42
İnşaAllah canım, ALLAH c.c. yardımcın olsun gönlüne göre versin.  :amin:






Cok tesekkurederim amin cumlemizin insallah allah sizlerinde gonlune gore versin ve hayirlisiyla kurtulmak nasipetsin . :amin: :amin: :amin: :love7:

DER!N

dğurduk doğuracağız hala şu topikte bir sohbet çeviremedik





Zeynep_Sena

malesef hele benle hic ceviremessiniz baksana en son heralde yazin bi girmisim sonra bide simdi giriyorum allah kurtarsin ins hepimizi bugun biraz girimde forma yazim dedim benim dogumda 20 aralik allah nasip ederse ...

DER!N

:) hoşgeldin sulugözüm  :opucuk: :opucuk: arkada sohbetimizi yapıyoruz nasılsa  :flowers:





Zeynep_Sena

hosbulduk  :flowers: :flowers: artik ay basinada bisey kalmadi yakinda bu topik zaten kapanir aralikta hemen biter:D

DER!N

Orasını siz düşünün  :suclu: elimden geleni yaptım başlık aktif kalsın diye  :k06:

Sanırım abartıp Aralık sonuna kalmam  :k06:





response

05 Mart , 2010, 21:30:45 #339 Son düzenlenme: 15 Mart , 2010, 13:30:20 g10ca
Merhabalar, yeni üyeyim, böyle bi başlık göremedim ve yazma cesareti gösterdim, ilk mesajım, eğer bu başlık altında toplandıysanız lütfen uyarın, kalabalık etmeyelim.... flowers
Ben Çağanın annesiyim, bebeğim 12 ekim doğumlu...2-3 haftadır ek besine geçtik, bebeğimi hiç emziremedim, sütüm yoktu.... crybaby2

Kasım anneleri ile tanışmak ve sorunlarımızı paylaşmak isterim, şimdilik bu kadar....



gülay t.

Selam canım , konu başlığın Ekim anneleri ama yazının sonunda kasım anneleri ile tanışmak isterim demişsin. Ben son satırı dikkate alıp yazdım bir kasım annesi olarak. Kızım kasım 28 doğumlu. Bayramın 2. günü doğdu. Şimdilik emziriyorum bir sorun yok çok şükür.Sen İstanbuldan mı yazıyorsun, anlatırmısın kendini biraz??

response

Ekim annesiyim, neden kasım yazmışım hiç anlamdım, başlığı eylül ekim kasım anneleri olarak düşünmüştüm önce, sonra vazgeçtim ordan aklımda kalmış olmalı..
İstanbuldan değilim ama orda okudum üniversiteyi aşığım İst.'a...
Amasyanın küçük bi ilçesinde öğretmenlik yapıyorum, 2.dönemin başında göreve başladım, bakıcıya bırakıyorum bebeğimi, Allahtan çok yoğun bi ders programım yok, öğlen aralarıda eve gelebiliyorum...Durum böyle şimdilik, sende anlatabilir misin kendini???



gülay t.

Hayırlı olsun canım görevin. Ben de İstanbul'da okudum üniversiteyi ve halen de buradayım. 4 buçuk yılın sonunda bir kızım oldu, onunla vakit geçiriyorum. Çalışmıyorum, bebek yetiyor vallahi. Allah yardımcısı olsun çalışanlarn zordur eminim ve yorucu.

Bebeğini hiç emzirememene üzüldüm canım , emzirmek çok güzel bir duygu çünkü hiç mi gelmedi sütün?? İlk günler gelmemesi normal gerçi biz de bir süre hem mama verdik hem ben sağdım sütümü çoğalsın diye. Pek emememişti kızım ilk günler biraz gaz sıkıntımız vardı. Ama şimdi çok şükür emiyor. Annem sütün gelmiyor diyip korkutmuştu beni ve çocuk açlıktan ağlıyor diyerek mamaya başladı. Meğer asıl süt doğumdan 3-4 gün sonra gelirmiş. İlk günler kolostrum denen sarı bir sıvı geliyor ki o da çok değerli  bir süt. Ben inat ettim fırsat buldukça emzirdim zorla. Bebek de alıştı birkaç güne. O çektikçe de süt geldi doğal olarak. Çok farklı bir paylaşım emzirmek. Rabbim ne güzel bir nimet vermiş.Geçen bir yerde okudum, anne sütü aylara göre hatta günün farklı saatlerine göre değişiyormuş ve bebeğin ihtiyacına göre farklı şeyler içeriyormuş döneme göre.

Ek besin olarak neler vermeye başladın, doktorun önerisi mi yoksa kendi seçimlerin mi? Ha bu arada ismin nedir sakıncası yoksa?

response

08 Mart , 2010, 21:41:47 #343 Son düzenlenme: 09 Mart , 2010, 17:25:13 response
Emzirememek içimde yara zaten canım, hiç açma o konuyu, depresif durumdaydım sanırım.....
Olmadı işte, bebeğiminde reflüsü vardı Aptamil Ar ile büyüdü, yoğun bi mama, ek besine geçişimiz zor olmadı, 4. ayda başlanması gerekiyor diyor bazı dr'lar 6. ay dan sonra geçiş daha zor oluyormuş, uzmanların şimdiki görüşü bu.... Meve suları ile başladık, 1 hafta sonnra pirinçli, patates, havuç ezmesi, püreler derken başladı ek gıdaya itiraz etmedi çok fazla...
Bizimda 5 yıllık evliliğimiz var, ben hazır olmadığımı düşünüyordum  ve nasıl olduğunu anlamadan hamile kaldım, iyi ki olmuş diyorum, yoksa ben cesaret edip yapamazdım daha...




gülay t.

Ben de memnun oldum canım. Hiç uğraşmadan hamile kalman ne güzel, bu forumdaki çoğu arkadaş bayağı bir çaba sonucu hamile kalmıştır.
Ek besinlere geçmeyi ben de sabırsızlıkla bekliyorum , çok merak ediyorum nasıl olacak tepkisi bebeğimin. Hoşlanavak mı yeni şeyler yemekten. İnşallah zor olmaz geçiş süreci. Kabızlık oluyormu ek besinlere geçtiğin ilk günlerde?
Bu arada ismim Gülay canım.