28 Mart , 2024, 20:32:09

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Hayıt Tohumu Hakkında

Başlatan sibel28, 24 Ekim , 2008, 08:39:54

« önceki - sonraki »

sibel28

24 Ekim , 2008, 08:39:54 Son düzenlenme: 12 Mart , 2010, 11:58:27 g10ca
HAYIT NEDİR ?



Hayıt meyvesi her yaştaki kadın için harika bir bitkisel çaredir. Hayıt yüksek ateş, baş ağrısı, gazlanma ve idrar arttırma için ama en önemlisi günümüzde de devam eden şekliyle "kadın hastalıkları" için tavsiye edile gelmiştir. Hayıt, adet öncesi gerginlik, adet gecikmesi, göğüslerin hassasiyeti, sancı, kramp ve depresyon gibi rahatsızlıkların giderilmesinde veya azaltılmasında etkili olabilmektedir. Hayıt meyvesi, hipofiz bezini uyarır, vücuttaki kadınlık hormonlarını doğal bir şekilde dengeleyerek işlev görür. Hem de bazen sentetik hormon yerleştirme sonucu oluşan yan etkilerin hiçbirine neden olmaksızın. Hayıt, adet öncesi gerginliğe faydasını en az 2 hafta içinde kendini açıkça belli eder. Fakat, en iyi sonuç için en az 3 ay süre ile alınmalıdır.

Hayıt adet düzeninizi; ister çok kısa olsun, isterse hiç olmasın, kanama zamanı çok uzun veya çok kısa olsun, kanamanız çok hafif veya ağır olsun herşeyi normale döndürür. O aynı zamanda hem kadınlarda cinsel istek arttırıcı hem de cinsel istek azaltıcı özelliğe sahiptir. yani cinselliğiniz çok fazla ise onu azaltacak, az ise onu yükseltecek ve normale döndürecektir.

Erkeklerde ise sadece cinsel istek azaltıcı özelliğe sahiptir.

Hayıt meyvesinin, her ne kadar kullanım alanlarının çoğu bayanlar için olsa da erkeklerde depresyon ve buna bağlı olarak cinsel iktidarsızlık durumlarında da kullanılabilir.

Hormon dengesizliği kısırlığa da yol açabilmektedir. Bu nedenle Hayıt, yumurtlama periyodunu düzenlemeye ve hamile kalma şansının artmasına yardımcı olabilir.

Doğumdan sonraki ilk 2 hafta içinde Hayıt meyvesi alındığında, süt verimi belirgin şekilde artmaktadır.

Doğum kontrol hapına son verdikten sonra da, bedenin doğal dengesini yeniden kurabilmesinde çok yararlı olur. Erkeklerde ve kadınlarda ise hormon fazlalığının neden olduğu aşırı kıllanma ve svilcelere (akne) karşı, Hayıt kullanımı hormonları dengeleyerek yardımcı olabilir.

YARARLARI

1.) HAYIT, Hornonal tüylenme ve ergenlik dönem sevilcelerinde. (2-3 aylık bir kullanım gerektirebilir.)
(ÖZELLİKLE GENÇ KIZLARA!!!)

2.) Adet öncesi ve adet sırasındaki gerginlik, sancı, depresyon ve kramplarda

3.) Adet düzensizliğinde

4.) Adet düzensizliğinden dolayı hamileliğin gerçekleşmediği durumlarda (12-18 ay gibi bir süre kullanılmalıdır.)

5.) Doğum kontrol haplarının kullanımı sonrasında edet düzeni bozulduğunda

6.) Menopoz dönemi sıkıntılarında (Sıcak basması, kemik erimesi, kuruluk, baş dönmesi ve depresyon gibi)

7.) Rahim - meme kist ve iltihaplarında

8.) Üreme organlarını kanserden korumada

9.) Bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesinde

10.) Damar tıkanıklığında

faydalı olmaktadır.




servem

bilgilerin için teşekkürler cnmm bugün alıp mutlaka deniycem..

DENİZLİ

MERHABA KARDEŞ BİLGİLER İÇİN TEŞEKÜRLER.PEKİ NASIL KULLANACAĞIZ.NEKADAR İÇEÇEĞİZ.SEN DENEDİN Mİ.NASIL BİR SONUÇ VERDİ. :k06:

seyhan

merhaba aysuncum
bilgiler için çok teşekkürler ama nereden alacağız bu meyveyi
onu da söylersen çok sevinirim
sevgilerle :flowers:


efsane

sagol canımcım valla mahaşallah kıs sende dr oldun he  :opucuk:

bez bebek

arkadaşım hayıt dedin nasıl kullanıcaz.ve krap demişsin karın krappımı yoksa farklı yerlere giren kraplarmı.açıklarmısın.ya çok mersi açıklamalar güzel sağol :k06:

servem

arkadaşlar ben hayıt tohumunu aldım.. aktarlarda var. 100 gramını 2,5 lira.. iki sabah içitim ama midem acaip bulandı içtikten sonra tadına alışkın değilim ya ondan olablir ama bugün nerdeyse çıkarıyordum yanii ... çay demleme usulü buna da uygulanıyo.. 1 su bardağı suyu kaynatın, 1 tatlı kasığı hayıt tohumunu içine atın ve altını kapatın ateşin. daha sonra 15-20 dakika demlensin... kaynattığınız şeyin üstünü de kaparsanız daha ii oluyomuş ben öle yaporum.. sonra büyük bi cesaretle için  :hungry: ııııkkkkkk.. ama yavrum olsunda hayırlısıyla benim ben razıyım hayıta hoyuta şuna buna...... :amin:

sibel28

arkadaşlar birkaç gündür siteye giremiyorum .kusura bakmayın cevap yazamadım.canım bana suyu igrenç geldi .ben tohumunu almıştım hayıt tohumu 1 tatlı kaşıgı agzıma tohumunu atıyordum ve arkasından bir kaşık agzıma bal öyle yiyordum.yada önce tohumunu arkasından çikolatayla yiyordum.

sibel28

canım tavsiye edilen kullanım bu.Yarım çay kaşığı hayıt tohumu hafifçe ezilerek, orta boy bir su bardağı kaynar su ile haşlanır.10-15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Günde 2-3 çay bardağı soğutulmadan içilebilir

sibel28

arkadaşlar yumurtlamayla sorunu olan arkadaşlarıma tavsiyem çörek otu , bal,tarçın ,(karabiber çok az )bunları ben karıştırmıştım günde 1 tatlı kaşıgı sabah kahvaltıdan sonra 1kaşık akşam yatarken yiyordum.ultrasonda yumurtalıklarım incelendiginde doktor çok iyi demişti.

sibel28

canım miyomlar tehlikeli.iyisi ve kötüsü var.çünkü annemde vardı önce ilaç tedavisi gördü ve sonuç alınmayınca geçen nisan ayında ameliyat oldu.ameliyattan sonra parçalar incelendi.sonuçları temiz çıktı.bence otlarla oyalanma.iyi bir doktorla tedavine başla.ve ameliyat hiçde zor degil.riskli geçmiyor.eger geç kalırsan tedavini ertlersen miyomlar çogalırsa rahmi almak zorunda kalıyorlar.onuda sana soruyorlar ve çocuk istemiyorsan son çare yapıyorlar.

destina

doğru yazmış herşeyi canım bravo.benim kayınbabamın  bitkiler üstüne yazdığı kitabı var. ben hiç düşünemedim yazmayı. evet gerçekten adeti gayet iyi düzene sokuyor. düzenszlik yaşayana bunu tavsiye ederim.
anne olmak istiyorum

Emine

19 Ocak , 2009, 17:56:34 #12 Son düzenlenme: 19 Ocak , 2009, 18:05:23 Emine
Ben de hayıt suyuna başladım.Aktardan aldım.Adetim 36 günde bir geliyor bakalım düzelecek mi? 2 gün oldu. Hayıt tohumunu demleyince hava aldırmamak gerekiyormuş ben riske atmayayım direk suyunu alayım dedim.Bir çay bardağının dörtte birini hayıt suyu kalanını su ile doldurup içiyorum. Günde 3 kez için yazıyor üzerinde şimdilik günde 2 kez içebildim çok kötü bir tadı var su ile karışımını içtikten sonra üzerine su içmeye devam ediyorum ben.

sibel28

ben hayıtı önceleri kaynattım acı olunca tohumunu  yuttum..balla karıştırdım tohumu öyle yuttum..

la.fem

PEKİ YUTUNCA DA FAYDASINI GÖSTERDİ Mİ? ÇÜNKÜ GENELLİKLE BİTKİLER DEMLENMEYLE SALAR DEVASINI