28 Mart , 2024, 12:06:24

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Zeytinyağlı Taze Fasulye

Başlatan yeşilim, 11 Mayıs , 2007, 12:39:46

« önceki - sonraki »

yeşilim

11 Mayıs , 2007, 12:39:46 Son düzenlenme: 18 Temmuz , 2008, 18:24:58 Emine
Biz zeytinyağlıları çok yaparız ve severiz. Diyette olanları da düşünürsek yaz mevsiminin geldiği şu günlerde bol bol zeytinyağlı sebze yemeği yapmak lazım değil mi kızlar  :hungry:

İlk zeyinyağlı tarifi benden olsun  ;)

"Zeytinyağlı Taze Fasulye":

Malzemeler: 1 kilo taze fasulye, 1 adet kuru soğan, 1 domates, zeytinyağı, tuz, şeker.

Soğan zeytinyağında kavrulur, biraz tuz ve 1 küp şeker eklenir, içine ayıklamış olduğumuz taze fasulyeler ve biraz su atılır. Daha sonra tencere biraz sallanarak fasulyelerin tencere içindeki yerlerinin değişmesi sağlanır. En son içine domates doğranır.

Afiyet olsun  :wave:





yeşilim

zeytinyağlılarla ilgili bir püf noktası; zeytinyağlı yemekleri pişirirken az zeytinyağıyla pişirirseniz ve yemek piştikten sonra ocaktan alıp büyük servis tabağına koyduktan sonra henüz sıcakken üzerinde biraz zeytinyağı gezdirirseniz daha lezzetli oluyor...





yeşilim

hadi kızlar değişik zytinyağlı tariflerinizi bekliyorum rejimdeyim de  :hello:





jbdun

z.yağlı enginar var içini garbitürle dolduruyorsun ama tarifini bilmiyorum :suclu:
annem gelicek ptesi, ona sorup yazarım istersen :icon_thumright:

yeşilim

Alıntı yapılan: jbdun - 16 Mayıs , 2007, 22:50:11
z.yağlı enginar var içini garbitürle dolduruyorsun ama tarifini bilmiyorum :suclu:
annem gelicek ptesi, ona sorup yazarım istersen :icon_thumright:

bayılırım enginara, yazarsan çok sevinirim  :hungry:





yeşilim

Alıntı yapılan: SEVİNÇ - 17 Mayıs , 2007, 08:54:36
Zeytinyeğlı börülce (lübye)
1 adet Soğan
Yarım kilo börülce
4 domates
baharat (tuz ve isteğe bağlı pul biber)

soğanları  doğrayıp,göz kararı zeytinyağı ile birlikte kavurup,börülceleri küçük küçük dpğrayıp ,yıkayıp üzerine döküyorsunuz.Üstünede küp küp doğranmış domatesi ekleyip,üzerine 1,5 çay bardağı su döküp.baharatlarını koyup ,Kapağı kapatıp.Pişmesini bekliyorsunuz.
Yerken limon sıkınca mükemmel oluyor.


hemen deneyeceğim sağol, çok güzel olur eminim  :icon_thumright:





jbdun

Alıntı yapılan: yeşilim - 17 Mayıs , 2007, 10:02:18
Alıntı yapılan: jbdun - 16 Mayıs , 2007, 22:50:11
z.yağlı enginar var içini garbitürle dolduruyorsun ama tarifini bilmiyorum :suclu:
annem gelicek ptesi, ona sorup yazarım istersen :icon_thumright:

bayılırım enginara, yazarsan çok sevinirim  :hungry:

haftaya muhakkak yazıcam canım ;)

SEVİNÇ

EVET CANIM ,ÖZELLİKLE BU MEVSİM Hem zamanı hemde iyi oluyor.

Nohutlu Bulgurlu Pilavı
1 adet soğan
yarım yem.kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı bulgur
Bir tutam kimyon
tuz,
zeytinyağı
4,5 su bardağı su

soğanı doğrayıp,göz kararı zeytinyağı ile biber ve domates salçasını kavurun. Bulguru döküp ,haşlanmış nohutu koyup,sıcak suyunu dökün,kimyon ve tuzunu ekleyip,kısık ateşte pişirin.Suyunu çekince pilavınız olmuştur.Afiyetle yiyin.



yeşilim

Alıntı yapılan: SEVİNÇ - 17 Mayıs , 2007, 10:47:22
EVET CANIM ,ÖZELLİKLE BU MEVSİM Hem zamanı hemde iyi oluyor.

Nohutlu Bulgurlu Pilavı
1 adet soğan
yarım yem.kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı bulgur
Bir tutam kimyon
tuz,
zeytinyağı
4,5 su bardağı su

soğanı doğrayıp,göz kararı zeytinyağı ile biber ve domates salçasını kavurun. Bulguru döküp ,haşlanmış nohutu koyup,sıcak suyunu dökün,kimyon ve tuzunu ekleyip,kısık ateşte pişirin.Suyunu çekince pilavınız olmuştur.Afiyetle yiyin.


ellerine sağlık, iyiki yazdın bu tarifi; nohut da bulgur da çok faydalı hepimiz için...özellikle de hepimizin haftada 2-3 kere baklagiller cinsinden beslenmemiz gerekiyormuş...





SEVİNÇ

Teşekkürler canım.çokda güzel oluyor.
mercimekli bulgur pilavı gibi bu da zeytinyağlı ve yanında ayran ve turiuyla kısır gibi misafire ikram edilebilir.



SEVİNÇ

Zeytinyağlı Kereviz (ben bu tariif netten aldım ama harika oluyor)
Malzemeler :
  6 adet orta boy kereviz
  Yarım limon suyu
  1 tatlı kaşığından az un
  2 adet havuç
  150 gr. arpacık soğanı
  Yarım su bardağı zeytinyağı
  2 adet patates
  1 tatlı kaşığı şeker
  Tuz 

Unu, limonu ve bir su bardağı suyu bir kapta karıştırın. Kerevizleri soyup, ortadan ikiye ayırıp. İçlerini bir kaşık yardımıyla çıkararak unlu suya atın.

Havuç ve pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kerevizlerin içine doldurun. Unlu karışımı süzgeçten geçirerek, kerevizlerin üzerine dökün.Tuzunu ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Orta hararetli ateşte pişirin.





yeşilim

ufff kerevize de bayılırım, zaten açım   :hungry:

benim de sevmediğim bir sebze yok zaten, etle aram o kadar iyi değil  8)






SEVİNÇ

Kilon nasıl,belşli oluyor zaten zeytinyağlılar falan.



Almiş'inAnniş'i

sirke yerine başka bişi konulamaz mı?  :sad1: ben sirke hiç sevmem de  :igrenc:
bide patlıcanlar nasıl doğranıyo onu tm anlayamadım  ::)
Alıntı yapılan: yeşilim - 11 Mayıs , 2007, 16:26:58
"Patlıcan Paça":

4 topan patlıcan, 5 domates, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı sirke, zeytinyağı, tuz.

Patlıcanlar çizgili olarak soyulduktan sonra elma dilimi şeklinde büyük büyük doğranır ve tuzlu suya atılır. Domatesler tenceye rendelenir, içine zeytinyağı, iri iri doğranmış sarımsaklar, sirke ve tuz atılır. Biraz ateşte tutulduktan sonra içine doğanmış olan patlıcanlar atılır.

Afiyet olsun...

Almiş'inAnniş'i

seviiiiinnnnnnn şu börülce tarifi yeşil börülceyle mi yapılıyo?

ben bi dünya yeşil börülce aldım, ama fasulye sanarak aldım  :ehi: tabi tükürdüğümü yalamamak için her ne kadar ödemeyi yapmadan hatamı anladıysam da geri bırakamadım. çünkü ben poşeti doldururken eşim "napacaksın o kadar şeyi!" dedikçe "sen karışma benim işime, buzluğa atacağım.  :caca: " dedim   :laughing7: