2007 Aralık - 2008 Ocak- Şubat Anneleri

Başlatan meltemk, 27 Nisan , 2007, 12:40:57

« önceki - sonraki »

duru boncuk

meltemcim demek doğum yaptın baray sağlıkla büyür inşallah canım yaa çok sevindimm,,

olcay bencede her şeyin normali güzel çok ters bi durum yoksa sezeryan yapma bence ben bir sezeryan mağduru olarak söylüyorum ama tabi her keste aynı olmuyo allah her şeyin sağlıklısını verir umarım sanada bebeğini sağlıkla alırsın kucağınaa :amin:


handan

arkadaşlar merhaba
dün kontrolüm vardı. ben normal doğum istiyorum ve daha aslında doğuma var. fakat ultrasonda baktı bebeğin suyu azalmış dedi. dopplere de baktı iyi dedi. sürekli bebeğin hareketlerini kontrol et, 1 hafta  sonra nst çektir ve bidaha gel dedi. eğer sancın olmazsa suni sancıyla doğumu başlatmak zorunda kalabilirim dedi. sıvının normalden az olması bebeği sıkıntıya düşürür dedi. çok kafaya taktım. bana biraz tecrübelerinizi anlatırmısın
suni  sancı çok  mu kötü? bebeğin suyunun azalınca en fazla ne kadar tutuyorlar anne karnında? 1 haftayı beklemesem mi 2-3 gün içinde nst çektirip gitsem mi? bişeyler söyleyin bana  :y25:

sevda

hNADANCIM BENDE NORMAL DOĞUM YAPTIM FAKAT SENİNKİ GİBİ BİR SU SIKINTISI YAŞAMADIM SUNİ SANCIYLA BENDE DOĞUM YAPMAK DURUMUNDA KALDIM FAKAT ÇOK UZUN SÜRMEDİ BENİM SUNU SANCIYI ALIPTA DOĞURMAM NST YE DE DR ZATEN SENİ YÖNLENDİRMİŞ BAŞINDAN BERİ EĞER AYNI DR GİDİYORSAN O DAHA İYİ BİLİYORDUR TABİ ONU DİNLEYEBİLİRSİN GİBME GELİYORR AMA NST Yİ HERZAMAN YAPTIRABİLİRSİN BEN DR DEMEDEN 1 HAFTA ÖNCE GİDİP YAPTIRMIŞTIM ONUN BİŞEYİ YOK KARNINA KEMER GİB BİŞEY BAĞLIYORLAR BEBEĞİNİN KALP ATIŞLARINA VE SANCINA BAKIYORLAR MESELA BENİMKİSİ 1 HAFTA ÖNCESİNE KADAR NORMALDİ HERHANGİ BİR DEĞİŞİM YOKTU YANİ BAKAN EBE AA BUGÜN DOĞACAK DEMEDİ BANA AMA BEN 1 HAFTA SONRA AYNI EBEYE DOĞUM İÇİN GİTMİŞTİM... ;)

handan

canım  dediğin gibi yaptım
pazar günü nst çektirdim. herşey normal dedi nst yiçeken ebe. perşembe günü bi daha çektireceğim ve kontrole gideceğim..
ama çok telaşlıyım.
suni  sancı zor diyor bazıları günlerce beklemiş. korkuyorum. sezeryan mı olsam acaba? nst yi çeken ebe de suni sancıyla doğum  yapacağım diyince ''denicek yani'' dedi. iyice korktum

deniss

Alıntı yapılan: olcayçakır - 11 Aralık , 2007, 15:04:42
Şu an için sağlıklı.Pelvis muayenesini bayramdan sonra yapacak.Doktorum son kararı bana bıraktı.Ama normal doğumun risklerini anlattı.Bebek sıkıntıya girip oksijensiz kalabilirmiş.Plezanta bebeğin önüne geçebilirmiş.Anne için de ileride çiş ya da gaz tutamama problemi olabilirmiş.Ve ben bunu bilmiyordum doğum esnasında vajinaya da kesik atıyorlarmış(bebek çok irir olmasa da)daha sonra dikiyorlarmış(epilepsi)o da sezeryan gibi birkaçgün can yakabilirmiş.
Sezeryanda da ağrıların uzun sürmesi,sütün hemen gelememesi gibi riskleri varmış.Ama bebek için daha risksizmiş.Normal doğumda ilk doğum ortalama 15 saat sancı çekiliyomuş.Bu bilgilerden sonra çok kafam karıştı.Karar veremiyorum birtürlü :honk:

aaa o nasıl doktormus ya...tamam sezeryan sancı cekmemek acısından guzel olabılır ama...adı ustunde neden NORMAL dogum yapmıyosunkı...sezeryan sonucta bır amelıyat yanı...ılk defa bole acık sözlu bır doktor duydum..neyse peki zamanında gelmıs dogum yaptınmı arkadasım???

..eLif..

bende Allah ın izni ile bu aralar yaparım doğumu herhalde.. çünki nst de sancılar çıkmaya başladı.. Allah hepimize kolay ve sağlıklı doğumlar nasip etsin inş  :amin:
Annesinin poaçası İDİL'im! :)

tuanakorkut

Alıntı yapılan: Almiş'inAnniş'i - 11 Eylül , 2007, 22:18:22
hayatım sadece doğumu dr. yaptırıyor o da yarım saat bile sürmüyor, bi de olursa dikişlerini atıyor onun dışında ebe muhatabın inşaallah benim ebeme düşersin  :amin:
ben çocuk dr.u için delta hastanesi/küçükyalı e-5 de sibel spinu ya gidiyorum, tavsiye ile gittim ve gerçekten süper bi dr.  :icon_thumright: bir de unutmadan, bebeğini doğar doğmaz tartıyorlar, sonra topuk kanı aldırmak için gidiyorsun ya o zaman da tarttır mutlaka. benimkini doğum kilosunu biliyorum ama hastane çıkış kilosunu bilmiyorum  :dontknow: bebekler doğduktan sonra 200-500 gr. arası kilo kaybediyorlar çünkü. bir hafta içerisinde bu kilo kaybı gerçekleşiyor. halk arasında buna "bebeğin şişlikleri indi" diye de tabir olunuyor. kiloo takibin için önemli bunu unutma, benim cahilliğime gelmişti.  :sad1:
umuraım sonuçlar iyi çıkar, gelişmelerden haberdar et lütfen  ;)

Alıntı yapılan: handan_boyraz - 11 Eylül , 2007, 09:54:16
doğumu doktor yaptırmıyor  mu?

hikmet hn'ın iyi olmadığını ben de duymuştum. peki çocuk ta hangi doktoru  önerirsin?

bi de bebeğinle ilgilenen doktorun kim olacağını sana soruyorlarmı doğum sırasında?

ben kontrole gideceğim. dönüşte haber veririm gelişmelerden:) bakalım benim  oğlum  dönüp  kız olmuş mu?





benimde 19 aylık kızım var,doktoru sibel spinu hanım,cok memnunum,teşhis ve tedavilerine cok güveniyorum :icon_thumright:delta hospitalda çalışıyor,kendisine cok teşekkür ederim,tavsiye ederim...

handan

öncelikle oğlum dönüp kız olmuş  :ehi:
şimdi 1 yaşında  :nazar:
sibel hn randevulu çalışıyor ve aynı güne yada bikaç gün sonrasına randevu alamadım hiç  :dontknow:
maltepe polikliniği mustafa beye götürüyorum şimdilik  :icon_thumright:

nilak2