2007 Aralık - 2008 Ocak- Şubat Anneleri

Başlatan meltemk, 27 Nisan , 2007, 12:40:57

« önceki - sonraki »

esra_yesiloz

ne demek canım ama gir böyle arayı soğutma anlat yani bişiler derdin sıkıntın varsa paylaş burda tecrübeli çok benimde ilk hamileliğim 6. ayım bitmek üzre sora sora öğrendim bi çok şeyi herşeyin hayırlısı olsun

handan

mide bulantım sürekli (artarak ve azalarak) var. baş dönmelerim başladı. hatta gece uykumdan uyandırıyor bazen baş dönmesi. halsizlik diz boyu. 12. haftayı doldurunca geçer diyorlar. inşallah geçer . aşerme yok fakat tiksinme var. bu aralar havalar çok sıcak ya; daha da artıtıyor bulantılarımı. karnım ne zaman şişcek? ben onu merak ediyorum :) henüz bişey yok çünkü.

esra_yesiloz

canım bulantıların normal ilk zamanlar olur vede sıcaklardan çok dikkat etmen lazım sıcaklara çıkma benimde tiksinme oluyodu en sevdiğim yemeklere karşı ama düzelicek bana doktorum önermişti gece yanında tuzlu çubuk bulndur sabah yataktan kalkmadan önce bi kaç tane ye 5dk yatakta dur öyle kalk bana yaradı miğde bulantım olmadı şuan 8hafta içindesin sanırım  karnın 4aylık feln olunca az az şişmeye başlar sonrada gittikçe büyüycek gittikçe içinde bi can kıpırdamaya başlıycak o kadar güzel bişeyki anlatılması imkansız  :love7: dilerim sende sağlıkla o günlere gelirsin canım allah sağsalim bebişine kavuşmayı nasip etsin  :amin: 

meltemk

Bizim Aralik Ocak anneleri pek aktif degil galiba. 1 aydir girmiyorum neredeyse forum 2 sayfa ilerlemis. O da tecrubeli annelerin mesajlari ile... Jbdun / Aysegul valla siz de heryerdesiniz arkadaslar :k06:

Ben yogunluktan cok giremiyorum. Is, seyahatler, kucuk kuzum 9 ayi doldurdu vs. vs. Bu arada en kucuk kuzum sanirim 14 haftalik falan oldu :love3:. Benim ilk bebisim kucuk oldugu icin bu hamileligim dusunmeye firsat bile olmuyor. Hic bir sey hissetmiyorum. Allaha suku simdilik.... Tabii karnim kendini layikiyla gosteriyor. Simdiden 5 aylik gibi falanim :laughing7: Ilkinden kuculmedigi icin boyle oldu. Ama yapacak bir sey yok.

3 lu test sonuclari iyi cikti. Amniyosenteze gerek kalmadi. Cinsiyeti ile ilgili bir belirti henuz yok. Onumuzdeki hafta kontrol var bakalim. Insallah o zaman goruruz :icon_thumright:

Foruma yeni katilan yeni hamislere hayirli olsun. Artik daha aktif olalim diyorum. Gerci ben boyle derim yine bir 1 ay ugrayamam ama olsun :D





borisim

 :sunny: hayirli olsun handan

hayirlisiyla bebegini kucagina alirsin insallah :binkybaby:

umarim benim gibi rahat bir hamilelik gecirirsin  :k06:


esra_yesiloz

inşallah hanımlar allah sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin  :amin: benim 6ay bitcek daha yeni yeni hissediyorum hamileliğimi tekmeliyo dün geceden itibaren uyutmamaya da  başladı ama çok güzel allah sorun yaşatmadan kucağıma almayı nasip eder inşallah her duygu başka bi güzel tekmelemesi uyutmaması kilo aldırması hepsi çok güzel o ii ya onu biliyorum o yüzden mutluyum  :k06:

handan

arkadaşlar tatile çıkıyorum :k06:  :muzz:ben 15 gün kadar. doktorum istediğin yere istediğin şekilde gidebilirsin dedi. inşallah sorunsuz yolculuk geçiririm. dönüşte yazarım size.  :love7:

esra_yesiloz

hayırlı yolculuklar handancım kendine ve bebişe dikkat et  :k06:

meltemk

Bu sayfa cok aktif degil anlasilan...

Soz vermistim belli olunca yazarim diye. Bebisimizin cinsiyeti belli oldu. erkek olacak allah kismet ederse. Mutluyuz. Kizim bir erkek ablasi olacak. Tabi kardesi onu 15 ay fark ile takarsa eger :D





jbdun

yeni üye olan arkadaşlardan katılan olur belki, o zamana kadar da sen de bu sayfayı, aktif olana kadar sizin sayfanızmış gibi kullan meltemcim :opucuk:

burdan da tekrar hayırlı olsun canım  :flowers:

esra_yesiloz

hayırlısı olsun meltemcim bi kız bir erkek çocuğun olmuş oluyo allah sağlıkla huzurla geçim versin inşallah  :amin:

uçar

merhabalar ben beril bende aralık başı gibi anne olacağım şu an 5,5 aylık hamileyim sitenizi dün keşfettim çok beyendim bana da yardımcı olursanız çok memnun olurum çünkü site işlemlerinde çok acemiyim.

jbdun

beril hoşgeldin canım  :flowers: Allah bi avazda kurtarsın inşallah :amin:
yardımcı olabileceğimiz konular olursa neden olmayalım ;)

handan

tekrar merhaba.
bu sayfa gerçekten çok sessiz ya :(
anlatın arkadaşlar. ne var ne yok?  ne yiyip ne içersiniz? ne yaptınız da ne oldu?
benim ilk hamileliğim. heyecanla ve korkuyla bekliyorum. hadi yanlız bırakmayın beni:(

ben anlatmaya başlıyım :)
tatilden döndüm yolda bi sıkıntım  olmadı mide bulantısı hariç. hem arabayla hemde uçakla yolculuk yaptım.ama sıcak ve araba mide bulantılarımı artırdı. başka bi şikayetim  yok. 
bugün doktora gittim. ense kalınlığına bakıldı.normal dedi radyoloji uzmanı. renkli dopler diyorlarmış. boyu uzun olacak dedi bi de :)parmaklarına kadar ördüm. tam 12 haftalık bebişim. cinsiyetini söylemedi.sadece bebeğin eşinin  yukarı kalkması gerekiyordu kalkmamış  ama  zamanla kalkabilir dedi. eğer düzelmezse ileride kanama yaparmış. ben ssk lıyım. bu testi 40 ytl farkla özel bi hastanede yaptırdım.bi de ikili test için kan verdim haftaya bugün alacakmışım sonucu.  onun fiyatı da 40 ytl ssk farklı. mide bulantılarım bitti. halsizlik uyku hali hiç bişey kalmadı çok şükür. 3-4 gündür rahatım.  tiksinmelerim de bittti sayılır şükür.
bugün gittimkendime hamile tulumu aldım,kot :) ama daha karnım şiş değil ki.... bakışıyorum tulumla. ne zaman şişecek benim karnım? ne zaman giyebileceğim onu? 
ayrıca eczaneye uğradım. çatlak önleyici kremleri  sordum. daha erken sana karnın yumuşacık dedi. 1 ay sonra al dedi. ismine bakmadım kremin ama 80 ytl ve 100 ytl, başka bi eczanede 50 ytl ye de buldum.kullanan var mı ne diiyorsunuz? ne yapayım alayım mı yoksa badem yağı mı süreyim? ne dersiniz?

jbdun

slm handancım,

ilerde bu bölüm de çabuk ilerleyecek inşallah ;)
tatilin güzel geçmesine sevindim canım, kontrolün de iyi geçmiş, maaşallah :nazar:
ne kadar da erkenden almışsın hamile kıyafetini, neyse güle güle giyin canım,
ben 7.ay da dahil kendi kıyafetlerimi giyindim,
çatlak önleyicileri sormuşsun, ben badem yağı + kakao yağı + fındık yağını karıştırıp kullandım hafta 2-3 sürüyodum. Ama şunu da vurgulamam lazım (biliyosundur belki) bünyeden bünyeye çok farkediyor, ırsi biraz bu çatlak meselesi. Ben anneme çekmişim galiba, 3 doğum yaptı ve tek bi çatlağı yok, benim de yok,
başka merak ettiğin şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım canım :opucuk: